» »

ohišje+PSU do cca 30k

ohišje+PSU do cca 30k

hlodek ::

Rabim novo ohišje z vsaj 340W+ napajalnikom. Dobro je, če je big tower, v primeru izjemne lepote je lahko tudi midi. Zelo dobro je, da je široko, tem bolj tem boljše. Naj ne bo Chieftec. Kaj si naj kupim? Kakšna slika bi mi tudi koristila, saj je zunanji videz prioriteta.

kuglvinkl ::

Ne vem, kaj si mislil s tem, da ne Chiefteca. Morda oblika ali notranjost? Vse kar je boljše, je precej dražje.

Sicer pa, že dobr trafo te košta 15k.
Your focus determines your reallity

Switch ::

Predlagam ti Antec Performance II 635B. Zraven njega je priložen 350W Smart Power Antec napajalnik.

Tudi sam imam ogledano to ohišje. Ni veliko, ni Chieftec in nima sprednjih vratc (kar je lahko tudi slabost). Izgled ti bo najbrž kar ustrezal:D

Pa še eno vprašanje. Zakaj tolikšna razlika med zgoraj omenjenim ohišjem in Antec PLUS 660AMG? Saj sta ohišji skoraj identični:\

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Gandalfar ()

kuglvinkl ::

Takega si je omislila punca. Super, malodane enak mojemu (Antech SX 1040 II B), samo za eno 5,25" enoto nižji.
Your focus determines your reallity

hlodek ::

Luštkan towerček ampak nekam premajhen. S tremi 5.25" režami ne bi znal živeti:/.



Tale oblika mi je zelo všeč, ampak sonata je skoraj 40k in še premala. A slučajno kdo ve za kaj podobnega po obliki za manj soldov? Interesiram se tudi za ohišja bolj kockastih oblik(zelo široka in nižja) pa me tudi zanima ako kdo ve za kaj takšnega v Kokoški.

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: OwcA ()

KrazyIvan ::

Priporočam ti, da si ogledaš Antec SLK3700AMB.Podoben je namreč Antec Sonati, torej ima vratca, ki prekrivajo 4 x 5.25" in je lepe barve (kao bronz). Kar se cene tiče ti točno ne morem povedati a se dogovarjam z redrat-store, kjer mi zagotavljajo da jih bodo dobili cena cca 20.000 sit vključno s 350w smart power psu. Ohišje namreč nameravam tudi kupiti sam saj je dokaj "ugodno" in kvalitetno. Tukaj najdeš ohišje. Tukaj pa review in forum na to ohišje.
Serbus

monster-x ::

hlodek, zakaj ne čiftek? jst sem dal za midi tower z 360W PSU 27k, za big towerja bi pa dal, če bi ga kupil 33k ;)

hlodek ::

KrazyIvan:
Najlepša hvala za tole, mi je zelo všeč in bom počakal da ga dobimo pri nas. Upam da čimprej.

monster-x:
Zunanji design mi ni všeč, ne zgleda dovolj eliten:) . To seveda ne pomeni, da so Chiefteci slabi. Pač mi ni všeč.

Nekaj malo mimo teme. Tole si poglejte http://mimovrste.domenca.com/trgovina/izdelek.php?id=4121&parent=
A to ima kvaliteten 400W PSU ali je natega?

Tale http://mimovrste.domenca.com/trgovina/izdelek.php?id=3961&parent= mi je še bolj všeč ampak ima samo 300W PSU. Zelo poceni ohišja, ki sploh nimajo cheap izgleda.

Koliko W napajalnik je sploh priporočljiv za Athlona Tbred@2000-2400Mhz, Asusko, grafično, 2 diska, 2 CD enoti, TV tuner in SCSI kontroler? Trenutno imam Macase 300W napajalnik in sem vse prej kot zadovoljen.

pingo76 ::

@krazyivan: Prav lepo ohišje. Dobra altenativa chietecu pa še bombonček v obliki 120mm ventov. Razmišljam da bi ga vzel za punco... se ga bo dalo dobit brez napajalca? Chieftecove mam zelo rad, sicer pa se mi valja en 360w tako da...

frudi ::

tale SLK3700AMB izgleda pa zelo obetavno, vse prednosti sonate (12 cm ventilatorji, gumijaste podložke za diske, videz, le da je nekoliko večji, edino napajalnik je šibkejši (350W smartpower, pri sonati 380 truepower). ampak če bo cena pri nas takšna kot na hrvaškem (700kn + davek, kar bi po naše zneslo ene 27k men se zdi), je to zelo ugodno za takšno ohišje. bi pa bilo dobrodošlo, če se ga da dobiti z močnejšim napajalnikom, upam da se bi to dalo v redratu zmenit.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

freserovski ::

Jaz sem nabavil to Sonato, sicer iz avstrije, je bla 30 čukov, in je odlično ohišje, izdelava je kvalitetna, je res prijetno tiho, razen ventilator od procesorja ga je nekaj sral pri glasnosti, to sem porihtal :D . Glede na to, da dobiš zraven kvaliteten napajalnik true power 380 je ok, pa še vpenjanje diskov in enot 5,2 je lepo izvedeno....
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!

KrazyIvan ::

Hm glede napajalnika nisem siguren ali se da tudi brez le tega naročit ohišje.Sem pa dobil sledeč odgovor, ko sem poslal mail na redrat-store:
Modela SLK3700MB zaenkrat se nimamo na zalogi. Pricakujemo ga nekje v roku 3 tednov.Napajalnik, ki je vkljucen v to ohisje je 350W model in serije SmartPower.
Cena za ta izdelek bo znasala nekje med 20.000 in 22.000 SIT (z vkljucenim DDV-jem).
P.S.:Ti trije tedni so že potekli tko, da se bo treba pozanimat spet kako in kaj.Glede na ceno, ki jo je navedel se splača vzeti napajalnik, če ne drugače ga prodaš saj je dokaj kvaliteten in močan za trenutne potrebe računalnikov.
Pozdrav.

Law_Enforcer ::

Kaj pa Antecov Lanboy? Je precej podobnega izgleda kot SLK3700AMB, le malo manjši, a je zato iz aluminija (lahek cca 5,2kg) in ima že vgrajeno stransko okno... Še link.

frudi ::

tudi tale lanboy je precej simpatična zadevca, sploh je pa ugodna cena za aluminjasto ohišje (pa še z napajalnikom), a je malo preveč 'šminkerski' za moj okus, raje bi imel kaj bolj elegantnega :).
če bo cena za slk res 20-22 jurjev, potem je to skoraj sigurno moje naslednje ohišje.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

KrazyIvan ::

Hm glede lanboya je tako, če ga misliš prenašat(lažji) oziroma aluminij je tudi kao boljši toplotni prevodnik, pol se splača.Je pa manjši in ima luknje samo za 80mm vente pa še dražji je 8k sit po zadnjih informacijah.Seveda pa ima vsak svoj okus, želje. potrebe in pa globino denarnice.Glede Antec 3700 pa sem zvedel sledeče;
Ohisje SLK3700 pricakujemo konec tedna, oziroma najkasneje v zacetku naslednjega
tedna. Cena bo znasala (z DDV) 22.000 SIT.

Mislim da niti ni tko pretirano....
Serbus

hlodek ::

Še vedno ga nimajo.. Malce neresni. A ga majo slučajno v kateri drugi trgovini?

BoLhCa ::

ej Hlodek dej mal po cool-pc pogled! jest sm tam mojga kupil (v podpisu) in sem cist zadovoljen z njim!
pa lepo se mejte, grem jest se mal spat|O

hlodek ::

SLK3700AMB v Redratu imajo, treba je pa naročit preko mejla, ker jih na spletni strani zaenkrat še nimajo. Jutri zvečer postam moje osebno mnenje o tem ohišju. Skoraj sem se že odločil za Lanboya in mislim da bi mi bilo žal, saj vodnega nikakor ne bi notri stišal.

frudi ::

kakšna je pa cena? je ostalo pri omenjenih 22k sit?
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

hlodek ::

Ne ni ostala ista cena, 20.900 SIT je. Resno. 21k za zelo zelo super ohišje s 350W PSUjem. Je pa res, da je manjše od Chieftecov in ta velikih towerjev. Drugače vam zelo priporočam Lanboya če nimate namena imet veliko diskov/vodnega. Trenutno vgrajujem vodno, bom mogoče naslednnji mesec pofotkal pa postal tule.

frudi ::

uf, še boljše. samo da pride naslednja štipendija pa si ga nabavim.
hvala za vse informacije :)
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

KrazyIvan ::

Tko za info. sem zbrskal, da pri jae tudi tržijo ta izdelek, ker so tudi uvoznik za antec.Cena naj bi bila ista cirka 22000sit ga je pa treba naročiti(čakalna doba 30dni).
Jaz osebno še zmeraj niham med nakupom ohišja saj čakam, da kupim celoten komp.
P.S.;Hlodem se priporočam za kak review tega ohišja predvsem hlajenje, hrup in pa napajalnik...
thanx

hlodek ::

Review:)):
Najprej bi rad povedal, da mi je bil cilj sestaviti tiho računalo. Sem zelo občutljiv na vibracije. 120mm vent mi je bil na 12V preglasen, sem prestavil konekcijo na molex tako, da je zdaj na 5V in je lepo tih. Namesto da vleče ven zrak sem ga dal kot intake, da mi piha preko hladilnika za vodno(da, tam notri sem ga stišal) in preko SCSI trdega diska. Plastiko, na katero se pritrdi le ta vent, sem premazal s tanko plastjo silikona z namenom, da ublaži vibracije. Tudi tiste majhne luknje preko katerih ventilator po defaultu vent vleče zrak sem izrezal, saj samo ovirajo pretok in prispevajo k hrupu.

Na mesto kjer je bil po defaultu 120mm vent sem dal 80mm Zalmana s tistim upornikom da dela pri nižjih vrtljajih. Tu mam pretvornik, da vleče vroč zrak od northbridge-a in mosfetov. Tudi tu sem porezal tiste majhne luknje zaradi prej navedenega razloga.

Napajalnik je zelo kvaliteten in sorazmerno tih. Trenutno sem dal dol samo en fan grill, ker tudi pomaga pri glasnosti, v bližnji prihodnosti bom dal dol še drugega in ventilatorja premazal s silikonom na stični površini ali pa bom dal kar gumo vmes.

Edini problem mi je bil spraviti ven del, na katerem je spodnji rack za trde diske. To sem moral narediti za inštalacijo hladilnika. Na koncu je šlo dokaj lepo s "cvikarcami".

Nasploh sem zadovoljen s pretokom zraka v celotnem ohišju. O učinkovitosti zračnega filtra se bom najverjetne prepričal v naslednjih par mesecih, drugače je pa zelo dobro ter kvalitetno narejeno ohišje.

Mogoče poslikam naslednji vikend in vam dokažem, da se da celotno vodno spraviti v to ohišje, seveda z veliko volje.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ohišje z dobrim zračenjem

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
311767 (1087) JanezH
»

Nov sistem, konfiguracija: pomoč

Oddelek: Kaj kupiti
61113 (987) SodVina
»

Kako se vam zdi tale računalnik... (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
663500 (2655) Eru
»

Kje kupiti lepo hišje z 350W do 15K SIT

Oddelek: Kaj kupiti
10880 (781) komar
»

Katero ohišje do 30000Sit

Oddelek: Kaj kupiti
201998 (1735) Xgeneration

Več podobnih tem