Forum » Pomoč in nasveti » Računalnik se sam prižiga in "zbuja"
Računalnik se sam prižiga in "zbuja"
RatedR ::
Zdravo, kot naslov navaja imam težavo, da se računalnik recimo ponoči sam prižiga me je že parkrat zbudil, ugašam ga sicer tako da ga dam v mirovanje, torej ugasne se vse samo sejo ti ohrani.
Zgodi se tudi da se sam zbudi, dam ga v stanje spanja ko nočem hrupa pri učenju.
Kdo pozna razlog? Update-i niso, nimam pa tudi nastavljenega kakšnega alarma.
Zgodi se tudi da se sam zbudi, dam ga v stanje spanja ko nočem hrupa pri učenju.
Kdo pozna razlog? Update-i niso, nimam pa tudi nastavljenega kakšnega alarma.
Motion ::
Miška? Poglej če lahko miška zbudi računalnik iz spanja.
Pa v biosu maš sklopljen wake up over lan (al neki tazga),
Pa v biosu maš sklopljen wake up over lan (al neki tazga),
radmannsdorf ::
Imaš mogoče Asrock matično ploščo? Moj se je zbujal, ker sem imel vklopljen deumidifier, sepravi zadevca, ki prižge komp, ki zazna % vlage in z vklopom računalnika poskrbi da so komponente suhe in ne vlažne.
konspirator ::
http://windowsitpro.com/systems-managem...
http://www.ghacks.net/2013/12/31/find-p...
powercfg -devicequery wake_armed
http://www.ghacks.net/2013/12/31/find-p...
--
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: konspirator ()
RatedR ::
@Motion, ja premik miške ga zbudi ampak se je nisem dotikal ali pa npr. rukal mize.
@radmannsdorf, ne to pa ne bo moja matična.
@konspirator, sem probal; miška, tipkovnica pa omrežna kartica (Realtek PCIe GBE Family Controller) so možne naprave.
Piše, da je bil računalnik zbujen le preko USB naprave sepravi miška/tipkovnica, čeprav ni bila premaknjena.
Je opcija, da onemogočim, da mi omrežna zbudi računalnik varna?
Zadevo sem verjetno rešil s tem:
Zanima me tudi, če to velja le za zbujanje računalnika, ne pa za stanje mirovanja ko je ugasnjen in ga lahko edino prižgem na power gumb?
@radmannsdorf, ne to pa ne bo moja matična.
@konspirator, sem probal; miška, tipkovnica pa omrežna kartica (Realtek PCIe GBE Family Controller) so možne naprave.
Piše, da je bil računalnik zbujen le preko USB naprave sepravi miška/tipkovnica, čeprav ni bila premaknjena.
Je opcija, da onemogočim, da mi omrežna zbudi računalnik varna?
Zadevo sem verjetno rešil s tem:
Zanima me tudi, če to velja le za zbujanje računalnika, ne pa za stanje mirovanja ko je ugasnjen in ga lahko edino prižgem na power gumb?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: RatedR ()
Motion ::
kakšne slabe miške z velikim DPIjem so tako občutljive da trznejo že pri zelo majnih vibracijah. Tako da sklopi miško oziroma naštimi da lahko le klik na knof zbudi računalnik ne pa premik.
BorutK-73 ::
Ali pa uporablji hibernacijo kjer lahko PC celo izklopiš iz elektrike. Edini minus je da traja zagon skoraj isto dolgo kot normalen zagon.
solatko ::
BorutK-73 - Iz hibernacije se zažene vedno enako, ne glede na to ali si ga izklopil ali ne. Poglej katere posodobitve lahko zaženejo računalnik, ameriški SW se posodablja okoli 3-je ure po srednjeevropskem času. Vsem naštimaj, da ne morejo zbudit računalnika. M$ naštimaš čas v nastavitvah urejanja sistema.
Delo krepa človeka
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prenosnik se sam zbujaOddelek: Pomoč in nasveti | 1708 (1188) | nsa_ag3nt |
» | Moj računalnik ima težave z spanjem.Oddelek: Pomoč in nasveti | 3325 (2598) | SloBiscuit |
» | pregrevanje laptopa-software?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1041 (922) | technolog |
» | win7 problem z "spanjem"Oddelek: Pomoč in nasveti | 936 (773) | Isotropic |
» | W7 SpanjeOddelek: Pomoč in nasveti | 1099 (922) | sostarpof |