» »

Vračilo avstrijskega davka?

Vračilo avstrijskega davka?

freserovski ::

No, v Avstriji sem preko neta naročil par komponent na avstrijsko pošto. Vseskupaj sem lepo pripeljal čez, dal poštemplat U-34 obrazce, nakar hočem dvignit davek.
Ženska za pultom buli nekaj časa v račun, nakar reče, da to ni mogoče, in mi začne bluzit o nekih datumih, in da še to vračilo davka, ko nekaj naročiš preko interneta, ni rešeno v naši državici.
Zanima me, če je že kdo naletel na kaj takega in kje vrnejo davek brez problema (razen v avstriji :) )?
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!

freserovski ::

Torej nihče ne ve, če lahko pri nas dobiš davek nazaj še kje drugje kot na Kompasu?
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!

iso2000 ::

Jaz sem zadnjič na Ljubelju spraševal v Kompasu kako je s U34 obrazcem in so mi rekli, da ni problema, samo poberejo kar nekaj procentov...
Kje se da pa zadevo v Avstriji vnovčit - razen v trgovini? Ker grem itak še v Au in mi ni problem?

urosh ::

Zadeva sledeča: morajo ti dati mest nazaj, ker imaš račun, pa vse poštemplano, itd. Je pa tako, da ker imaš u34 obrazec, dobiš malo manj nazaj, kot tam piše. Lahko se pa prav tako zmeniš z tisto firmo, kjer si kupil, da jim zadevo pošlješ nazaj (račun si prefotokopiraj pa ta poštemplan obrazec), pa ti oni nakažejo denar. Je pa fajn, če poznaš koga iz tujine, da lahko njemu nakažejo (manj zgubiš), tako sem jaz naredil. Je pa tudi meni nekaj težil na Kompasu, ker sem najprej gupil eno grafično, pa je bila pokvarjena, pa so mi naredili dobropis, ko pa so jih spet dobili (dražje), pa sem vzel drugo, doplačal razliko in želel spet pokasirt mwst, pa mi je tip začel nekaj bluzit (čeprav sem doplačal razliko v ceni + CELOTEN mwst) pa to, pa sem lepo nazaj na firmo poslal, pa so mi nakazli in to je to. Probaj se pri tej firmi zmeni, če so ti pripravljeni nakazat denar, če jim pošlješ vse potrebno, pa bo.

Če še ti pa kaj ni jasno, pa me lahko vprašaš tudi na mejl

lp

urosh ::

U34 samo na kompasu (kot rečeno za precej %) , najbolje pa itaq direkt v trgovini, tax free pa tudi na poštah (pri nas in v at - nisem siguren za at).

iso2000 ::

Glede U34: ali imajo avstrijci kaj podobnega našemu kompasu, kjer bi vračali davek? Meni je tip v KOmpasu omenil, da se mi splača U34 unovčit v avstriji. Ni pa mi povedal kje. Nekej je omenjal da je v Celovcu pri Sparu neka poslovalnica kjer bi mi ta obrazec unočli. Ali je o tem kaj znanega?

LP

SkIDiver ::

Mislm, da se da zadevo dobit nazaj tud v trgovini Merkur v Celovcu blizu avtohise opel, nisem pa 100%!!! Najbolj, da poklicete na carino na Jesenicah pa vam tam vse lepo povejo kako in kaj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

U34 in vračilo davka v Avstriji

Oddelek: Kaj kupiti
82027 (1909) delfinus
»

Avstrijski MWS - U34 obrazec

Oddelek: Kaj kupiti
6952 (874) pele-on
»

Za vse, ki imate namen naročiti blago v tujini

Oddelek: Kaj kupiti
453882 (2883) b0j3
»

Kje poceni dobiti Antec True Power 430 (morda 380)?

Oddelek: Kaj kupiti
221330 (1092) boštjan

Več podobnih tem