» »

Kje poceni dobiti Antec True Power 430 (morda 380)?

Kje poceni dobiti Antec True Power 430 (morda 380)?

Nazgul ::

Probat ni greh, sem si mislil, in zato vas zdaj sprašujem če je kdo seznanjen kje dobiti čim ceneje ta Antecov napajalnik ali če bi mi ga lahko kdo zrihtal poceni (mogoče iz tujine). Cena v RedRat trgovini (30 jurjev 8-O) se mi zdi občutno previsoka (tudi s tistim 10% popustom če kupiš dva ali več), če pomislim da ga preko meje že lahko dobiš za tam okoli 20 jurjev (morda še manj).

VASkO ::

Puntigam

Poglej CWT 430ADP napajalnik. To je ta Antec 430W.

sash ::

malo povprašaj pr RedRat-u morda ti ga dajo kaj ceneje ---> meni so ga pred časom :D ---> 22k
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Nazgul ::

@VASkO: Ker ne hodim dosti čez mejo in so v primeru pošiljanja stroški očitno dokaj visoki nakup v tujini zame žal ni opcija. Vseeno me zanima, zakaj omenjaš ravno to trgovino v Avstriji (btw, se v Sloveniji ti CWT-ji ne dobijo?), si morda ti tam že kupoval? Če je temu tako, si šel osebno tja ali si si dal poslati in kakšni so v tem primeru bili stroški (poštnina, carina...)? Od kod tebi sploh informacija da je tale CWT napajalnik 100% enak Antecovemu, ali slučajno poseduješ oba? Ne vem no, vedno bi me obdajali dvomi da sem kupil ceneno robo, zato nisem najbolj navdušen nad to idejo.

@sash: Oprosti ampak težko verjemem da so ti ga kar tako dali ceneje. 8-O To bi blo tako kot če bi zdaj šel v Mercator pa jim zatežil da naj mi dajo mleko in to za 30% manj denarja. :P Kaj si jim pa sploh rekel?

frenk ::

Nazgul: to "nižanje cen" obstaja:D...moj fotr je kupvou pr eni firmi in ko je hotu nabaut komponento je ukol pogledou po kolk se prodaja drugod in poj je unm reku da ga drugod dobi tolk cnej in nej se odločjo če mu ga oni tud za tolk prodajo...seveda so ga prodal za tolk, kokr je biu najcnj v drugi trgovini...mau probej, ker majo onu kljub temu dobiček...teli cwt baje delajo za antec in so napajalniki dobesedno enaki...cwt se v sloveniji dobi, vendar ne antec true power

sash ::

ma enkrat ko sem mel čas sem nek mail tja poslal v zvezi z 380W napajalnikom (nevem neke sem pač vprašal) pol ko sem se pa odločo (minla cca 2 mesca) da bi ga mel sem pa ga čist slučajno niso meli pa mi je un napisal da se spomni da sem neke spraševal za njega pa da če hočem mi da za isto ceno 430 pa sem kr uzel :D
--------------------
Think different...
TOROiD Group

VASkO ::

Nazgul, postnina je nekje 7€. Ce pogledas, to ni cenena roba, saj Anteci v Avstriji stanejo od CWTjev samo 10€ vec. So pa popolnoma enaki, le nalepka je druga pa pri Antecu imas se en konektor samo za ventilator zraven (fan-only), ta pri tem ADP CWTju manjka, ostalo je enako, se ventilatorji so istega proizvajalca. Pa to so ze na nekih tujih straneh ugotovili. Pri nas pa so pac malo precenjeni toti Anteci. Preko dobis 430W Anteca za 90€ = 21 jurjev.

Jaz ti samo predlog dam, nic te ne silim.

Nazgul ::

@frenk: Ja no sam je razlika če rečeš da sosednja trgovina prodaja za dosti manj ali pa če rečeš da lahko dobiš v tujini dosti ceneje, ker točno vedo da se kupovanje v tujini v večini primerov ne splača zarad stroškov prevoza/poštnine, carine, rizika pa še kaj.

@sash: No ja, to si imel pa samo srečo da je prišlo do take situacije. Mislil sem da si jim težil da so predragi. Zanima pa me, kako si prišel do 22 jurjev, če pa Antec 380 stane tam okoli 26?

@VASkO: 7EUR sicer ni veliko ampak je pol še slovenski DDV (sicer obstaja postopek da ti vrnejo avstrijskega, sam je postopek zakompliciran in tudi povezan s stroški), pa mogoče še carina, tak da mogoče res prišparaš kakega jurja ali dva, kar pa se ti konc koncev vseeno ne splača, ker obstaja vedno riziko da se ti kaj pokvari, pol se pa tisto kar si predhodno prišparal prelevi v še večje izdatke kot če bi tukaj kupil. Komaj čakam da pridemo v EU, da odpadejo nekateri stroški.;( Ko bi le bili tile CWT-ji enak Antecovemu True Power 430 dobavljivi v Sloveniji.:'( Btw, vem da samo predlagaš, pa hvala ti za to.:D

sash ::

dal sem natančno 22374 sit + dostava
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Nazgul ::

8-ODiskriminacija je to!!! Priviligiranim dajo cenej drugim pa zaračunavajo mastne vsote!;((

:D :D :D

VASkO ::

kaki stroski? jaz sem po koncni racunici dal za napajalnik 17997 SIT. Saj ni carine in DDVja treba za njega placat, ce je pod 90€. Drugic se prej pozanimaj!!! Od mwst pa v vsaki TaxFree poslovalnici dobis nazaj:
1. ce imas U34 formular - 12 do 13%
2. ce imas TaxFree formular - 16%


ne bluzi :)

Dami ::

Sicer če prideš na mejo ti tud za 100€ ne bojo nič zaračunal, sam prek pošte so pa čist neke druge vsote.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Nazgul ::

KAJ?!:)) To mi pa ZELO ZELO LEPO PROSIM natančneje razloži.

Ne bluzim;), sem se celo že enkrat pozanimal, bil na strani slovenske carine, klical tja, se celo dopisoval s tujimi prodajalci, samo tko da veš.:D Samo zgleda da sem spregledal dejstva da dobiš vse pod 90EUR brez zaračunanega DDV in carine.:\ Samo to ne more biti čisto res, če sem pa enkrat naročil nek DVD iz Nemčije, ki je bil komaj 25EUR, in so mi Slovenci zaračunali DDV (8%) in celo čez carino je šel paket, za kar so mi zaračunali neki čez jurja, ne carine ampak sam postopek pregleda carinikov je tolko stal. Kaj na to porečeš?

Tudi z U34 formularjem sem seznanjen (TaxFree mi pa ni znan, kako ga dobiš?). Če se še prav spomnim mi je nek prodajalc iz tujine rekel da ti oni dajo zraven pošiljke izpolnjen U34 formular ki ga morš potem ko dobiš pošiljko nekam (sem pozabil) dati potrdit. Potem ta potrjen U34 formular pošlješ prodajalcu nazaj nakar ti oni vrnejo mwst (z nakazilom denarja na tvoj račun, kar pa je povezan s stroški, saj jih morš sam kriti).

Še enkrat vprašam, si si dal poslati ali si bil osebno v Avstriji?

No, prosim razložte mal (VASkO in drugi).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Nazgul ()

Leo ::

Nazgul: kje si videl TruPower 430 za 20K sit?

Nazgul ::

Na geizhals.at sem pogledal. 21 jurjev se mi zdi je blo najceneje.


Kako je zdaj tisto s tujino?

VASkO ::

Nazgul, vidim, da sploh ne ves nic o stvari.

Mwst potrdis pri izvozu blaga v tujino, pa na racunu mora biti tvoj naslov v tujini (Slovenija). Jaz sem si pustil poslati na posto postnolezece in potem paket dvignil in nesel cez mejo. Do 90€ bruto robe ne rabis prijavljat.

Nazgul ::

Nazgul, vidim, da sploh ne ves nic o stvari.


Zato pa imam tebe, a ne.:D Samo na žalost ne znaš kaj prida razložit.;) Če te jaz prav razumem si si dal poslat zadevo (kaj pomeni postnoležeče? zakaj tako?). Potem ko si jo dobil si nesel zadevo čez mejo (pa kaj mi nuca da je roba v tujini cenejša če se pa morm potem peljat čez mejo pri čemer ponucaš ogromno bencina?! zgleda da ti živiš blizu meje, samo jaz ne), tam si s pomočjo računa pokazal (kam to natančno neseš?) da si plačal mwst in da si tujec nakar so ti vrnili mwst (kje je tu zdaj formular U34 ali TaxFree?). Mam prav? Aja, še kr mi nisi povedal kaj misliš o dejstvu da sem moral plačat DDV in celo carinski postopek, če je pa bila vrednost pošiljke pod 25EUR, ko pa baje ni treba če je vrednost pod 90EUR.

Mimogrede, najdel sem tisti mail ki sem ga dobil takrat od ene trgovine v Avstriji in sem imel skoraj prav kar se tiče zgoraj omenjenega postopka. Tako so mi rekli: Pri naročilu zahtevaš da pošiljki priložijo formular U34, ki ga mora prodajalc tudi izpolnit. Ko pošiljka z formularjem prispe do meje, formular tam dobi nek štempel. Potem ko pošiljko dobiš, morš oni štemplan formular poslati nazaj v Avstrijo k nekemu Global Refund, nakar ti oni tam vrnejo plačani mwst z nakazilom denarja na tvoj račun (kar seveda tudi nekaj stane). Zdaj mi pa ne rečt prosim da bluzim neki tja v tri dni, oni že morajo vedet. Pa še peljat se ni treba čez mejo.:D Sam je vseeno kr dolgotrajen in zakompliciran postopek.

p.s.
Bruto pomeni vrednost blaga + poštnina, a ne?

VASkO ::

zgleda, da se nisi nikoli v avstriji nic kupil. stempla ti U34 (mwst, ki sem prej napisal) Avstrijski carinik. ko mas to postemplano, lahko sam dvignes denar tudi v marsikeri TaxFree poslovalnici. Imamo jih tudi pri nas, samo ne vem, kolko ti nasi vrnejo. V Avstriji dobis na U34 13%, ce ga dvignes v TaxFree poslovalnici, na TaxFree formular pa 16% nazaj. jasno?

Nazgul ::

Prav maš, še nikol nisem nič kupil v Avstriji.:D

Aha, potemtakem torej praviš da je pri pošiljkinem prečkanju meje avstrijski carinik poštemplal U34 formular ki je bil priložen pošiljki (tako kot so mi rekli) in ko si pošiljko dobil si šel z poštemplanim formularjem čez mejo v eno od TaxFree poslovalnic z namenom da ti tam vrnejo plačani mwst, right (zakaj nisi šel kar v eno od slovenskih TaxFree poslovalnic)? Malce me bega da so meni omenili Global Refund medtem ko ti praviš TaxFree, smatram da obstaja več "ustanov" na katere se lahko obrneš.

OK, že tretjič torej: Ti praviš da pod 90EUR ni DDV in carine, zakaj sem potem moral plačati DDV in carinski postopek (ne pa carine), ko pa je bila vrednost le 25EUR? Prosim pojasni že enkrat.

p.s.
Vem da težim, samo če bi lepo nazorno razložil že prvič ko sem te za to prosil in odgovoril na vsa zastavljena vprašanja, bi se me lahko že zdavnaj znebil.:D

p.p.s.
Kje na netu obstaja opis CWT 430ADP napajalnika v katerem bi bilo omenjeno da je v bistvu enak Antecovemu modelu True Power 430?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Nazgul ()

VASkO ::

global refund = taxfree

cwt 430ADP = antec truepower 430W (googlaj)

posiljke nisem dobil domov, iskat sem jo sel v avstrijo na posto

zakaj si ti placal DDV za vrednost 25€ pa ne vem

mogoce zato, ker si si na dom narocil

drugace robe do 90€ bruto ne rabis prijavljat

Nazgul ::

global refund = taxfree - Praviš da imamo taxfree tudi v Sloveniji, samo sem bil na global research strani (taxfree strani nisem našel) pogledat poslovalnice in tam Slovenija ni omenjena. Kje si to pobral da obstajajo tudi tukaj? Kje v Avstriji je bila "tvoja" taxfree poslovalnica?

cwt 430ADP = antec truepower 430W (googlaj) - Kaj misliš da nisem? Našel nisem nič.

posiljke nisem dobil domov, iskat sem jo sel v avstrijo na posto - KONČNO RAZUMEM!

zakaj si ti placal DDV za vrednost 25€ pa ne vem - Škoda, sam sem si kar mislil. Kdo drug?

mogoce zato, ker si si na dom narocil - Na žalost (ali srečo) je moj dom ravno v Sloveniji.

drugace robe do 90€ bruto ne rabis prijavljat - Mislim da to velja samo takrat ko osebno neseš robo čez mejo in ne pri pošiljkah. Drugače si tega ne znam razložiti. Mogoče kdo drug kaj več ve?

Nazgul ::

Bil sem na domači strani carinske uprave Slovenije in nič nisem našel pravilnika ki pravi da je blago z vrednostjo pod 90EUR neobdavčeno.:(

Pa dajte no tisti ki že imate izkušnje z pošiljanjem (samo to me zanima, ne kar ste osebno prenašali prek meja) iz tujine kaj povedat. PROSIM VAS!

boštjan ::

Nazgul,MWST vračajo v menjalnicah,kjer majo napis vračilo MWST davka,takoj po AVT.meji maš teh menjlanicah kot gob po dežju.Če se ne motim tudi v kompasovih menjalnicah ti vrnejo,seveda pa si še sami nekaj beg vzamejo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

U34 in vračilo davka v Avstriji

Oddelek: Kaj kupiti
82030 (1912) delfinus
»

Še po zadnje ugodne nakupe v Avstrijo....

Oddelek: Kaj kupiti
406820 (5593) Vice
»

Nakup v Avstriji - carina?

Oddelek: Kaj kupiti
382101 (1391) antonija
»

Za vse, ki imate namen naročiti blago v tujini

Oddelek: Kaj kupiti
453888 (2889) b0j3
»

avstrija-trgovine

Oddelek: Kaj kupiti
243506 (2971) SanSan

Več podobnih tem