Forum » Loža » Kuhanje z steklokeramično ploščo
Kuhanje z steklokeramično ploščo
tiltech ::
Lp!
Vprašanje za tiste, ki uporabljate steklokeramične kuhalne plošče.
Zanima me, če voda konstantno vre, ko med vretjem izklopi in ponovno vklopi grelec? Pa, če omogoča počasno vretje? Sam imam vrsto let indukcijske plošče. Imam pa težavo pri kuhanju delikatnih zadev, kjer je potrebna konstantna temperatura in konstantno vretje. Pri indukcijski to ni mogoče, ker je že, začetna visoka temperatura. Če se pa zmanjša, potem je pa prenizka in spet ni ok.
Imam tudi navadno prennosno električno kuhališče 2000wat z potenciometrom. Tu je pa težava, ker se dolgo čaka, da doseže vrelišče.
Vprašanje za tiste, ki uporabljate steklokeramične kuhalne plošče.
Zanima me, če voda konstantno vre, ko med vretjem izklopi in ponovno vklopi grelec? Pa, če omogoča počasno vretje? Sam imam vrsto let indukcijske plošče. Imam pa težavo pri kuhanju delikatnih zadev, kjer je potrebna konstantna temperatura in konstantno vretje. Pri indukcijski to ni mogoče, ker je že, začetna visoka temperatura. Če se pa zmanjša, potem je pa prenizka in spet ni ok.
Imam tudi navadno prennosno električno kuhališče 2000wat z potenciometrom. Tu je pa težava, ker se dolgo čaka, da doseže vrelišče.
NikolormousB ::
Steklokeramična ostane topla dlje časa, sprememba temperature ni tako nenadna. Ravno sem menjal steklokeramično in ne na stari ne na novi nimam težav s konstantnim vretjem ali rahlim vretjem, če nastavim ploščo na nižjo temperaturo (3 litre tekočine konstantno rahlo vre na 3 od 9 s pokrovko).
l0g1t3ch ::
Verjetno odvisno od plošče in posode. Konkretno v mojem primeru voda stalno vre in kahko tudi zelo nalahno.
Precej pomaga kvalitetna posoda, ki je tudi dovolj težka da nekj toplote akumulira ampak tudi na najbol cenenih loncih ni bilo težav da ne bi konstantno vrelo.
Sploh ko se navadiš plate in svoje posode, jaz npr. sedaj vem za nek lonec da dam plato na max in ko začne vreti (ampak preden zares divje vre) zmanjšam na 4 in vem da bo lepo narahlo vrelo
Precej pomaga kvalitetna posoda, ki je tudi dovolj težka da nekj toplote akumulira ampak tudi na najbol cenenih loncih ni bilo težav da ne bi konstantno vrelo.
Sploh ko se navadiš plate in svoje posode, jaz npr. sedaj vem za nek lonec da dam plato na max in ko začne vreti (ampak preden zares divje vre) zmanjšam na 4 in vem da bo lepo narahlo vrelo
ales85 ::
Lahko, da je tezava tudi v nacinu delovanja plosce. Ce le ta ne deluje zvezno, bo za dosego nizje stopnje vklapljala/izklapljala kuhalisce. To pa se pokaze ravno z nekonstantnim vretjem ter morda ta cas tudi premocnim vretjem.
Magic1 ::
Vse je odvisno od elektronike v indukcijski plošči. Nekatere (sploh cenene) imajo to lahko zelo slabo narejeno. Moja iz Ikee od 4 do 10 stopnje sploh ne prekinja, temveč oddaja z različno močjo. Nekatere imajo tudi vmesne stopnje, tako da imaš celo 19 stopenj. Res je pa težko vedet, dokler ne sprobaš. Definitivno pa za prekinjanje pomaga kvalitetna posoda, ki ima več mase.
Magic
tiltech ::
Sedaj imam že tretjo indukcijsko. Na prvo mi je padola deska in je šlo steklo. Druga je bila v okvari elektronika, ta pa deluje. Sem pa opazil, da se pregreva. Malo sem bral in se to dogaja in je potrebna menjava kondenzaterjev.
Zarad majhne kuhinje in prostorske stiske, nimam vgradne plošče, zato da lahko prestavljam in si porazdelim delovno površino.
Posodo imam iz gusa in je kar težka in deluje isto, kot povsod. Na 3 stopnji mi še dokaj normalno vre in vmes vklaplja in izklaplja. Če pa dam na 4, pa ne izklaplja, ampak preveč vre. Že pri 3 ne morem uporabljati pokrovke. Če pečem jajca na 2, traja in traja, če pa dam na 3, potem je pa prehitro zažgano. Glede indukcijske me zanima glede velikosti kuhališča. Nisem še kje zasledil, da bi bil večji premer, nad 20cm. Ne vem, kako veliko kuhališče je največji premer na vgradnih z 4 kuhališči. Ja, lahko povem, da vsaka deluje na drugačen način. Programska sestava je povsod ista, samo pri nekaterih je lahko že na POWER 1, kot na drugi POWER 2. Lahko samo to povem, da pri nobeni indukcijski nisem mogel uporabljati pokrovk.
Lahko še to povem. Mama ima pri svoji kuhinji vgradno indukcijsko z 4 kuhališči in ima podobne probleme. Prvo da na full da zavre, potem pa da na nižjo stopnjo. Ne more pa porabljati pokrovke in da bi ji čisto počasi vrelo, kot je to mogoče na ognju. Bom dokupil še eno prenosno steklokeramično kuhališče, da bom imel za take reči.
Zarad majhne kuhinje in prostorske stiske, nimam vgradne plošče, zato da lahko prestavljam in si porazdelim delovno površino.
Posodo imam iz gusa in je kar težka in deluje isto, kot povsod. Na 3 stopnji mi še dokaj normalno vre in vmes vklaplja in izklaplja. Če pa dam na 4, pa ne izklaplja, ampak preveč vre. Že pri 3 ne morem uporabljati pokrovke. Če pečem jajca na 2, traja in traja, če pa dam na 3, potem je pa prehitro zažgano. Glede indukcijske me zanima glede velikosti kuhališča. Nisem še kje zasledil, da bi bil večji premer, nad 20cm. Ne vem, kako veliko kuhališče je največji premer na vgradnih z 4 kuhališči. Ja, lahko povem, da vsaka deluje na drugačen način. Programska sestava je povsod ista, samo pri nekaterih je lahko že na POWER 1, kot na drugi POWER 2. Lahko samo to povem, da pri nobeni indukcijski nisem mogel uporabljati pokrovk.
Lahko še to povem. Mama ima pri svoji kuhinji vgradno indukcijsko z 4 kuhališči in ima podobne probleme. Prvo da na full da zavre, potem pa da na nižjo stopnjo. Ne more pa porabljati pokrovke in da bi ji čisto počasi vrelo, kot je to mogoče na ognju. Bom dokupil še eno prenosno steklokeramično kuhališče, da bom imel za take reči.
Magic1 ::
O kakšni indukcijski je pa sploh govora?
Ali govoriš o taki varjanti:
S takimi so problemi, ker je večina cenena roba. Indukcija pa cenena elektronika ne deluje najbolje.
Tudi pri sebi opažam, da zna bit problem uloviti tapravo točko vrenja pri majhni posodi na velikem kuhališču. Pomaga če prestaviš na mahno kuhališče;)
Ali govoriš o taki varjanti:
S takimi so problemi, ker je večina cenena roba. Indukcija pa cenena elektronika ne deluje najbolje.
Tudi pri sebi opažam, da zna bit problem uloviti tapravo točko vrenja pri majhni posodi na velikem kuhališču. Pomaga če prestaviš na mahno kuhališče;)
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
Invictus ::
Steklokeramično ni enako indukcijski.
Sam imam steklokeramični plinksi štedilnik .
Sam imam steklokeramični plinksi štedilnik .
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
Darko! ::
Mare2 ::
Indukcijski - hitreje zavre. To je samo za normalne gospodinje, ki jim je čas dragocen. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo
Darko! ::
Indukcijski - hitreje zavre. To je samo za normalne gospodinje, ki jim je čas dragocen. :)
Res je.
Če se mi mudi, da hitreje zavre, imam zraven el. grelnik vode. V posodo dam kar pač dam + malo vode in prižgem plin, da se posoda segreje in voda skoraj zavre. Med tem časom že zavre preostanek vode v električnem grelniku - in jo samo zlijem not.
In potem sploh nimaš težav s kontroliranje temperature in vretja. Plin je pač plin
Darko! ::
Invictus ::
Indukcijski - hitreje zavre. To je samo za normalne gospodinje, ki jim je čas dragocen. :)
Potem vzameš električni grelec vode. Ga ne premaga nobena indukcija...
Če je gospodinji pomembne čas, potem že ni gospodinja...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
Magic1 ::
Sej v tem je fora indukcije, kuhanje je hitrejše in ne rabiš bit gospodinja z 30+min časa za skuhat dober in zdrav obrok. Steklokeramična itak je nek polizdelek, ki sploh ne paše nikamor. Plin pa ima tudi svoje pomanjkljivosti, npr inštalacija/jeklenka, potratnost, počasnejše, čiščenje. Tudi indukcija ima slabosti, potrebuješ dve varovalki speljani do nje, cenene imajo probleme z držanjem konstantne temperature, dražja posoda. Imam dobro indukcijo doma(nič pretiranega, top ikea model, 500€) in plin na vikendu. Indukcija zmaga vsakič zame.
Magic
Magic1 ::
Ni tako preprosto, če si zverziran kuhanja na plin, ali nimaš dosti močnege el. priključka, potem je plin boljša izbira. Počasnost se da skompenzirat tako, da daš posodo prej na ogenj, poraba normalnega kuhanja tudi ni višja od parih EUR na mesec, eni pucajo le vsake kvatre štedilnik. Sam za povprečnega, ali novega uporabnika, ki lahko izbira, sem mnenja, da je idukcija dosti boljša izbira.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
tiltech ::
Plin sem tudi imel vgradno ploščo, ampak zaradi težav z dobavo, smem prodal in šel na indukcijo. Lahko rečem, da je kar ok, dokler se ne navadiš in ugotoviš kakšno posodo, koliko vode in kakšno temperaturo\moč.
Varovalka je dovolj močna za več kot 2kw.
Sem gostinec in v šoli še nismo imeli indukcije in keramičnih plošč. Samo plin. Najbojši kuhalnik je plin. Težko boste delali kakšne posebne kreme ali kaj podobnega na indukciji. Kot jaz poznam grelce vode, so to namenske posode, ki ima notri grelec in nato zavre vodo. Kako pa naj jaz tam kuham krompir in podobno?.
Kot sem že napisal, vgradna ne pride v poštev, ker mi zavzame preveč prostora. Za enega človeka je malo preveč imeti toliko kuhališč. Če pa imam prenosno, potem pa lahko namestim, kjer imam prostor.
Kako pa naj vem, katera bo dobra in kvalitetna iz med teh, ki so cenejše prenosne enojne plošče?
Mogoče kdo ve, če bi bila 500w steklokeramična plošča dovolj močna, da bi lahko gor pekel , kuhal ali je samo za kavo zakuhat?
Varovalka je dovolj močna za več kot 2kw.
Sem gostinec in v šoli še nismo imeli indukcije in keramičnih plošč. Samo plin. Najbojši kuhalnik je plin. Težko boste delali kakšne posebne kreme ali kaj podobnega na indukciji. Kot jaz poznam grelce vode, so to namenske posode, ki ima notri grelec in nato zavre vodo. Kako pa naj jaz tam kuham krompir in podobno?.
Kot sem že napisal, vgradna ne pride v poštev, ker mi zavzame preveč prostora. Za enega človeka je malo preveč imeti toliko kuhališč. Če pa imam prenosno, potem pa lahko namestim, kjer imam prostor.
Kako pa naj vem, katera bo dobra in kvalitetna iz med teh, ki so cenejše prenosne enojne plošče?
Mogoče kdo ve, če bi bila 500w steklokeramična plošča dovolj močna, da bi lahko gor pekel , kuhal ali je samo za kavo zakuhat?
Invictus ::
Sem gostinec in v šoli še nismo imeli indukcije in keramičnih plošč. Samo plin. Najbojši kuhalnik je plin. Težko boste delali kakšne posebne kreme ali kaj podobnega na indukciji. Kot jaz poznam grelce vode, so to namenske posode, ki ima notri grelec in nato zavre vodo. Kako pa naj jaz tam kuham krompir in podobno?.
Džisus, zavreš vodo, jo preliješ v pisker in potem kuhaš naprej na štedilniku. Ker voda tako hitreje zavre.
A je to tako težko sklepat? Kateri kreten bi pa v grelcu vode kuhal krompir? Gostinec mogoče?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
fosil ::
Kar se prostora tiče, imaš vgradne take, ki imajo samo dve kuhališči, tako indukcije, kot steklokeramične.
Tako je!
Mare2 ::
Evo, vodo za kavico. Štart mrzla voda iz pipe. Za moje pojme zelo hitro zavre. :)
Ne rabiš dodatno električnega grelca. :)
Ne rabiš dodatno električnega grelca. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mare2 ()
[D]emon ::
A dzezvo mas pa se iz prve ruske ?
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Indukcijska plošča ali steklokeramična plošča (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 68743 (20524) | koyotee |
» | Indukcijske kuhalne plošče (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18938 (6025) | kuglvinkl |
» | indukcijsko kuhališče (poraba elektrike)Oddelek: Loža | 15697 (13945) | radmannsdorf |
» | kuhinjski aparatiOddelek: Loža | 3448 (2968) | heero |
» | Plin vs. steklokeramika vs. indukcija,... (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 36686 (32164) | amigo_no1 |