Forum » Šola » SQL developer
SQL developer
majster123 ::
Zdravo! Zanima me, rad bi združil dve tabeli v SQL Developerju, ki nimata povezav oziroma referenc. To mi je uspelo s pomočjo CROSS JOIN-a ali SELECT * FROM table1, table2, ampak ko postavim pogoj WHERE, mi nič ne izpiše. Kaj storiti?
SELECT PRIREDITEV.IME
FROM ARTIKEL
CROSS JOIN PRIREDITEV
WHERE ARTIKEL.IME = 'cvicek' AND ARTIKEL.OKOLIS = 'Maribor d.o.o.';
to sem probal še na en način:
SELECT *
FROM PRIREDITEV, ARTIKEL
SELECT PRIREDITEV.IME
FROM ARTIKEL
CROSS JOIN PRIREDITEV
to sem probal še na en način:
SELECT *
FROM PRIREDITEV, ARTIKEL
- spremenilo: majster123 ()
FTad ::
Zakaj bi ju pa rad zružil, če nimata referenc?
Kako sta pa tabeli definirani, katere atribute imata?
Kako sta pa tabeli definirani, katere atribute imata?
pač na faksu imamo nalogo za poizvedbe in sicer vprašanje je: Na katerih prireditvah je bil degustiran 'Šipon 2007' od 'Vinaga'? podatka imam malo drugačna sicer a nima veze drugače. Imata atribute: PRIREDITEV: id integer, ime varchar. ARTIKEL: integer id, ime varchar, leto_izdelave integer, teza integer opcijski atribut, okolis varchar, kolicina_zaloge integer
aja pa v er modelu se mi takrat ni zdelo da rabita povezavo... razmišljal sem da bi združeval tabele dokler nebi prišel do tega, da sta povezana... z inner joini
ali mogoče kaki union
aja pa v er modelu se mi takrat ni zdelo da rabita povezavo... razmišljal sem da bi združeval tabele dokler nebi prišel do tega, da sta povezana... z inner joini
ali mogoče kaki union
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: majster123 ()
ful bedna napaka, šlo se je za eno črko, vnos je bil cviček, jaz sem pa napisal cvicek.... lol :D
smacker ::
Ampak nekak boš moral v bazi povezat ARTIKEL in PRIREDITEV. Glede na to, da je tip relacije mnogo proti mnogo (na eni prireditvi je lahko več vin, isto vino je lahko na več prireditvah) boš rabil vmesno tabelo ARTIKEL_PRIREDITEV, ki bo imela id_prireditev in id_artikel.
FTad ::
majster123 je izjavil:
ful bedna napaka, šlo se je za eno črko, vnos je bil cviček, jaz sem pa napisal cvicek.... lol :D
no, moje drugo vprašanje bi bilo, če si pravilno vpisal iskalni niz ;)
HotBurek ::
Tabeli Artikel in Prireditve imata prvi stolpec id tipa int, ki predstavlja ključ do vsake vrstice. Začne se z 0, 1, 2, 3 itn. Nobeno število se ne ponovi 2x.
Vmensna tabla "AmanyP" ima tri stolpce (vsi tipa int oz. isto kot v povezani tabeli):
id | id_artikel | id_prireditve
Prvi stolpec je id (0, 1, 2, 3 itn.), id_artikel je "povezan" na id stolpec v tabeli Artikel. Isto za Prireditve.
Relacije lahko vzpostaviš grafično (mislim, da je ikona rumen ključ), ali z T-SQL kodo.
Primarni ključ: https://msdn.microsoft.com/en-us/librar...
Relacije: https://msdn.microsoft.com/en-us/librar...
Vmensna tabla "AmanyP" ima tri stolpce (vsi tipa int oz. isto kot v povezani tabeli):
id | id_artikel | id_prireditve
Prvi stolpec je id (0, 1, 2, 3 itn.), id_artikel je "povezan" na id stolpec v tabeli Artikel. Isto za Prireditve.
Relacije lahko vzpostaviš grafično (mislim, da je ikona rumen ključ), ali z T-SQL kodo.
Primarni ključ: https://msdn.microsoft.com/en-us/librar...
Relacije: https://msdn.microsoft.com/en-us/librar...
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [ACCESS] PomočOddelek: Programiranje | 1674 (1471) | Stewie |
» | PostgreSQL pomočOddelek: Programiranje | 2500 (1993) | Mato989 |
» | SQL pomočOddelek: Programiranje | 2377 (1791) | miko22 |
» | Access 2010-Bar (vodenje zaloge)Oddelek: Programiranje | 1190 (950) | z00s |
» | Baze ter relation med njimiOddelek: Programiranje | 3307 (2868) | Marat |