» »

Ventilator v PCju odstranitev problem

Ventilator v PCju odstranitev problem

bigbada ::

Torej problem je sledeči. Imam en ventilator, ki je "pokvarjen" oziroma zelo je brnel in spuščal čudne zvoke, ko je bil "prišraufan" na ohišju, zato sem odstranil vijaki in ga dal ven na nekaj mehkega ter utez prek in zdaj ironično je popolnoma tih. Ne vem zakaj brni močno kot letalo, ko je
prišraufan na ohišje.. Se mi zdi da je na eni strani plastika malo počena.
No vglavnem, problem je v tem da ga imam zdaj zunaj zraven na mizi in moram imeti stranico odprto. Zanima me če lahko ta ventilator kako odstranim.
Tako ali tako ga ne rabim, ker imam ostalih dovolj. Ampak problem se pojavi, ker je ta kabel do ventilatorja nekako čudno narejen in se ga ne
da "iztakniti ven" iz tiste bele plastike (ne vem kako se temu reče - molex?). Ker je vse skupaj z nečim drugim še povezano naprej? Je varno recimo odrezati tu pri ventilatorju kabel? Oziroma kako naj odstranim ta ventilator. Je mozno da so kabli povezani tako da če recimo odstranim ta ventilator oz. če bi odrezal kabel, da PC več ne bi delal (če je kje kaj povezano na matično?) Ne vem kako to poteka. Spodaj prilagam slike. Res bi se rad rešil te težave, saj ventilator ne morem imeti tako zunaj zraven na mizi in odprto strani. Grdo izgleda in prah se nabira.... Hvala vam za pomoč.. Mogoče je neumno vprašanja, ampak vseeno.

Nekaj slik da si lazje predstavljate:
https://imgur.com/a/iivVe

Nagi Bator ::

Ce je to edini vetilator na ohisju, ki vlece vroc zrak ven, ga bos moral menjat, razen ce imas namen imet odprto stranico. Pol ga naceloma ne rabis.
Ko bi le malo manj od blizu slikal, da bi videli kaj se imas gor priklopljeno na tej liniji, pa bi dobil boljse mnenje.
Lahko pa nabavis nov vnetilator pa ga drugam priklopis. Za to se zmeraj najde priklop. Ne rezi zic, ce ne ves kaj delas!

bigbada ::

Ne, ni edini. Notri so 4-je drugi. Še preveč jih je. Tega ne rabim v bistvu, ni neke razlike. Rad bi ga odstranil ampak ne vem kako? Nisem ziher če lahko kabel kar odrežem? Kako ti slikam? Rdeči pa črni kabel sta not v oni beli plastiki. Pa potem so not še drugi kabli, ki gredo ven in spet v drugo belo plastiko. Nekaj gre ven iz nje v napajalnik izgleda, nekaj pa v matično...

MacGyver141 ::

Ni treba nič rezat, ti sam tole nared:

bigbada ::

@MacGyver141 ziher?

Še več slik če kaj pomaga:
https://imgur.com/a/i4wB1

bigbada ::

Ej @MacGyver141 ful ti hvala. Sem poskusil to kar si napisal in deluje. PC se je normalno prizgal in vse dela, oni ventilator pa sem lahko dal stran. Res ti hvala.

MacGyver141 ::

Ni za kej :)

bigbada ::

Mimogrede, kako se tej zadevi reče? Tej beli plastiki, ko ima noter železna in jih vtakneš v črno plastiko. So to molexi? Je to pravilno?

MacGyver141 ::

Tako je.

BorutK-73 ::

Ventilator pa le zamenjaj za novega, verjetno je 80mm.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

VGA na moderen GPU ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
343234 (2841) Netrunner
»

ventilator problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
121013 (717) bonanno
»

4k vsebina ne dela

Oddelek: Zvok in slika
234946 (4490) Jst
»

Moj računalnik ima težave z spanjem.

Oddelek: Pomoč in nasveti
253132 (2405) SloBiscuit
»

Slo-Tech Team: GPUPI 1B&32B

Oddelek: Navijanje
213424 (2630) galu

Več podobnih tem