» »

Kje kupiti Radeona?

Kje kupiti Radeona?

pilatus9 ::

Kje bi dobil kvalitetnega Radeona 8500 LE?

Nabavljam novo graficno za mojo sedajsnjo kisto, ki pa bo kmalu zamenjana za kej boljsega: Gigabyte 7DXR+, AMD Thunderbird 800 -> zamenjava za 1.7 T-Bja, 256 333 DDR Samsung, Live zvocna, 80 Gb IBM, 300W CWT napajalc z dvema ventoma, graficna Daimond Viper V770:| .

Zdej bo treba zamenjat se graficno ker sem zgubil zivce, ko letim M$ Flight Simulator 2002 in cakam na 2004: A century of flight in mi na laptopu (AMD 1.7GHz, 32 Mb Radeon, 224 Mb DDR) dela mnogo boljse kot na tej masini, kjer se vse skup zatika!;((

Glede na clanek kaj kupiti 2 sem se odlocil, da je treba kupit enga Radeoncka. Ampak katerega?! Priporoca se 8500 LE, ki pa se ga novega dobi le se v Mlacomu... :\ za 21 k SIT. Kje bi ga se meli, ker problem je, da se rabljeni prodajajo v LELE izvedbi 250/200 in ne 250/250, torej kupis macka v zaklju.
Druga varianta pa je, da bi kupil eno 9100 npr od Sapphire-ja, HIS... Ker ce se ozrem po clanku, se FX 5200 (ComTron 20k SIT) ne priporoca, ceprav je pa res, da ima driverje mnogo boljse od ATIja??8-)
zdejle sem opazil, da jih ma se E-misija, ampak je cena 25k, FX 5200 64Mb pa zgleda od MSIja kar impresiven za 23k sit in ce so nVidia driverji toliko boljsi.. Mogoce? Kaj porecete?

Kaj mi torej priporocate oziroma kje bi naj to kupil, da bo garancija OK, poeg tega pa se firma, da ne bo kaksen Innovision. Ker pri Mlacomu kakih vitalnih delov PCja ne bi rad kupoval.. V JAEtu majo pa samo 9200 ali 9000, rad bi mel pa 9100/8500

KJE TOREJ KUPITI?

Hvala za pomoc. LP
  • spremenil: pilatus9 ()

flipflop ::

Če ne dobiš več 8500LE,vzami 9100,ker je stvar isto hitra kot 8500LE.Imajo ga pa v AGT.

žvau ::

Jaz ti prodam novega brezhibnega Radeona (Sapphire) 9100 128MB DDR TV-OUT, DVI za 24.000 sit.
Grafa ma 2 letno garancijo.

Mail

TribesMan ::

Kupi R9100 od Sapphire-a, je čist OK tud navija se vredu. Pa vzemi 64MB verzijo, ker 128Mb se ne bo poznalo bogve kaj. Dobiš jo pa skor povsod že pod 20kSIT

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

steiner ::

8500 imajo na ceniku pri megahitu za 25k

v Mlacomu ga nimajo vec, me pa zanima tale Sapphire za pod 20000sit... Ker 25k je pa mal veliko za 8500LE:\

Frgazor ::

kaj pa leadtekov gf4 4200 za 29.990 iz bofa?

steiner ::

mogoče imajo pa pravega 8500 ?

Boky ::

Ta gf4 4200 se tudi meni zdi dobra in ugodna izbira, a lahko kdo kaj vec pove o tem?

A ima tale bof kakšen cenik na internetu? Al pa če ma kdo drug cenik iz bofa,bi ga lahko poslal na moj mail ?

mare87 ::

Meni se je tudi zdelo "neverjetno", da Leadtekova GeForce 4 Ti 4200 stane samo 30.000 pa še 128 mb verzija:\. Potem pa se je en frend odločo, da bo jo kupo in je reko da je kartica neka ADA al ne kaj takega ne pa Leadtek.

Boky ::

mare87 in dela vredu? Kakšna je kvaliteta slike?

Nekaj se je pritoževal, da dobi "samo" 7000 pik v 3d marku 2001se. Potem ko pa je ven butno, da ma SDRAM je vse postalo jasno:D. Kvaliteta slike mora bit enaka vsem GF 4 Ti 4200 (pomojem)., razen če misliš Tv Out, potem ne vem.

Ja hvala vam za tole. Moram rect, da tudi mene srbijo prsti po tejle kartici, ampak ce v katalogu pise, da je Leadtek, pol je to za mene krsenje pravil in dolocb, poleg tega pa se zavajanje kupcev.. KEr sej po drugih cenikih jo majo tudi, ampak je cena tam 33-35k sit. Ceprav menda da so od MSIja ful dobre, vcena je pa 35k sit pri Megahitu? Ceprav je verjetno tudi od Leadteka cisto OK, kaj pravite? Bi mogli koga vprasat, ki dela v BOFu in sodeluje v tem forumu..
Ceprav bo pomojem kmalu cena pri ostalih trgovcih tudi okoli 30k. Pa menda so se driverji boljsi od nVidie kot od ATIja.

Boljši? Odvisno kako. Pri ATI-ju pač včasih kaj dela bolj čudno,ampak to se popravi z naslednjimi driverji ali pa s popravkom za igro.Zna biti nadležno,ni pa to nekaj,zaradi česar bi radeoni bili slabši od geforcov. Ampak za 30k GF 4 TI,pa je res zelo dober nakup.

V JAEtu ga majo za 33000 sit in ce se mi prav zdi, je to varianta z 4x AGP, ker 8x je pa ze cena 43k sit
V Megahitu majo podobno rec. 34k za 4x in 35k za 8x AGP
V BOFu pa pravijo, da je 8x8-) in 128Mb
Tak da bi se ocitno radi znebili 4x nih ceprav je menda majhna razlika med 4x in 8x:\

Dr_M ::

glede tistga gf4 ti4200...jest mam istega, samo ni iz BOF-a. je od leadteka ker pri meni pise na sami kartici. da ma kartica SDRAM je neki logicnega, ker sdram je ddr in sdr .jest sm tut meu 7000pik u 3dmarku z duronom 950mhz in 384mb, z xp2000 mam pa 9500.kvaliteta slike je pa na ravni ATI kartic...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Dr_M zgleda, da se ne razumeva sicer pa sem tudi jaz malo kriv za to:8). On ma 256 mb SDR RAM na matični in pa XP 1600+.

Dr_M ::

no sej jest mam tut se prastari kt133a, ampak zadeva dela presenetljivo hitro. v kratkem bom dau sveze winse gor, pa mal bom potweaku zadevo in upam da bom prsu cez 10k. ni hudic da ne bom dubu se tistih 500pik:) :) sicer je pa ze 9500 velik za sdr ram in 1700mhz procesor.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Sem sel danes pogledat to stvar v BOFa in moram rect takole:
-nikjer na zgornji strani kartice ni bilo niti sledu o napisu Leadtek
-8x AGP ni nikjer omenjen
-tisti ubogi ventilator je res smesen;(
-edino barva zelene plastike je taka kot na slikici v prospektu:))
-tip mi je rekel, da zraven dobis CD in knjizico in ce noter pise, da je Leadtek in 8x in 128 Mb, pol je pa za vzet...
Drugace majo pa 20 cm stran eno tako ta hudo, kakor je v katalogu... tista je pa s huge hladilnikom, Leadtek napisom, 8x je gor omenjen... ampak stane pa 40+

Jez bom mal se pocakal, pol pa letim v Megahit po njihovo od MSI, ki som menda zelo kvalitetne, pa se hude rdece barve je8-) in je taka, kot se od nje pricakuje!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero grafično kupiti do 30k?! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1398385 (6627) js
»

Kje naj kupim GF4 Ti4200? (strani: 1 2 )

504355 (3345) frenk
»

Grafična prosim nasvet (strani: 1 2 )

794744 (3721) C_maniak
»

Moja konfiguracija in nova grafična kartica

Oddelek: Strojna oprema
171374 (1193) Dr_M
»

Leadtek a 280le 128 mb?(GF ti4200)