» »

Po prizigu samo black screen

Po prizigu samo black screen

Klemen13 ::

Pozdravljeni,
prosil bi vas za pomoc in sicer, v prenosnik (Asus g551jm) sem z caddyjem dodal ssd v prostor kjer naj bi bil cd-rom. Formatiral sem HDD in nalozil Windowse na ssd. Ker sem imel tezave, da windoes ne najde datoteke winload.exe sem sel v bios in brezglavo spreminjal moznosti. Ko sem spreminjal boot options, sem disablal moj ssd in sem mel enablan samo cd/rom, ko sem shranil in ponovno zagnal racunalni so se mi je ob prizigu prizgale lucke na tipkovnici, ekran pa je prikazoval samo crno sliko. Poskusil sem ze vse moznosti menjav diskov, odstranil oba, odstranil in na novo vklopil RAM, vendar se vedno racunalnik brez slike. Pri tem naj povem da se cuje zvok ventilatorja tako da nekaj ze mora delat.
Lp Klemen

xda develope ::

Reseriraj bios

crniangeo ::

zakaj za vraga ssd v caddy? dej hdd vn, pa dej ssd tam kjer je trenutno disk :)
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

Klemen13 ::

Sem zamenjal in je ista situacija. Mogoce malo pomoci pri resetiranju biosa?

Bump

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Klemen13 ()

duff ::

Če ne drugače, tako da odstraniš baterijico od Bios-a:

https://www.ifixit.com/Guide/Asus+X551C...

Klemen13 ::

Malo prejle se to probal in po ponovnem priklopu isto... Nevem se kaj naj probam, ali se naj sprijaznem da ga nebom vec vzgal..

Aston_11 ::

Si _preklopil_ sliko na zunanji monitor?

Compufreek ::

Nikoli se ne sprijazni ... ne obupaj do konca .... :)
Prvo kar narediš je da odstraniš baterijo prenosnika, potem preveriš ali je možno dati baterijo bios-a ven, če je, potem to narediš in odstraniš tudi ram, ko je vse izklopljeno držiš 1 minuto gumb za vklop... za vsak slučaj ga kakšne pol minute še stiskaš. Priklopiš vse nazaj in preveriš če deluje, če ne deluje, potem preveriš z kablom na drug monitor(hdmi na TV ali vga na monitor) če tudi tam ne deluje je problem lahko precej resen, zdaj s prve roke vem da če je lenovo potem je postopek obnovitve biosa kritičen in ga prepustiš kakemu "kundiju" (na uradnem servisu ti bojo želeli dati novo matično -.-) če pa je katera druga firma pa imajo možnost da namestiš nov bios (HP ima da daš nov bios na ključek, ga vklopiš in preden vklopiš računalnik stisneš in držiš alt + B oz fn + B oz shift + B pravo kombinacijo najdeš v uradnih navodilih) in lahko na novo namestiš povožen bios.
Možno je da si na nečistem okolju sestavljal računalnik in je kaj prišlo noter (iz izkušenj, mačja dlaka) se ponavadi reši če spihaš matično in počakaš.
Poskusi in poročaj pa bomo videli kako naprej, bi bilo super če še poveš kateri prenosnik je in mogoče nebi škodila kakšna slika odprtega dna :)

edit: pardon, nisem videl da si objavil model :)

EDIT 2 ravno opazil da imaš isti prenosnik kot moj kolega, po enem letu mu je nehal delati ekran ... en mesec po tem ko bi mu mogli povrnit kupnino in popravit prenosnik (asus akcija lani) na servisu so mu ekran zamenjali v garanciji .... lahko da imaš isto napako
lp!

Zgodovina sprememb…

Klemen13 ::

Sem odstranil baterijo biosa in ram-e, probal tudi vstekati na drug ekran, mogoce to se ce obstaja moznost res da nalozim nov bios, ali pa da probam spihat, samo ce bi bil ekran kriv bi verjetno na drugem ekranu delalo... Je pa problem ker sem ga kupil lani kot refurbished in mi je septembra potekla garancija..

Compufreek ::

Preden poskusiš spodaj napisano dopro prepihaj laptop...

Here are the complete steps, as I know them, for the Aptio recovery. I don't know of any G-series owners who have used it successfully, but who knows....

Download the appropriate BIOS, and extract it
Rename the BIOS file to AMIBOOT.ROM, put it on a USB thumbdrive, insert into USB 2.0 port.
Wait at least 15-20 min, or reset the CMOS if at all possible. I would recommend you go to the trouble to do this, even though it's a royal PITA most of the time.
Power up and press CTRL + HOME
The BIOS may reflash from the BIOS file on the USB thumbdrive.

Alternately, with the BIOS file prepared and inserted in a USB 2.0 port, do a CMOS reset and try all the various BIOS hotkeys (DEL, ESC, F2, F4, etc.) Do a reset before each attempt. Any possible way you can access the BIOS is a possible route to being able to reflash the BIOS.

En kratek search na spletu mi je ven vrgel tole... sicer piše da asus tudi ne omogoča tega ampak poskusiti ni greh ...
prvo posenmi in preimenuj bios kot ti piše v navodilih na ključek (po možnosti takega da ima lučko dobro vidno) in potem ko prižgeš laptop drži ctrl + home in poskusi vse USB porte, začni pa s tistim ki je najbljižje priklopu za elektriko če vidiš da začne lučka na USB ju utripat si lahko že na dobri poti. In kot piše po vsakem poskusu počakaj vsaj 20 - 25 min

link do BIOS-a : http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/G55...

pa vso srečo

AJA pa še nov post !
Si probal vse dat nazaj tako kot je bilo preden si menjaval komponente ... lahko da si nastavil DVD pogon kot primarno napravo, DVD enote pa ni, pa je bios slabo spisan in loopa iskanje DVD pogona... samo ena majhna misel :)

Zgodovina sprememb…

Klemen13 ::

Poskusil oboje, se vedno isti odziv...

Spajky ::

..."da windoes ne najde datoteke winload.exe" ... ma ni to problem z Bios-em; Problem je z instalacijo, kako je bila narejena : loader ne najde te datoteke ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Compufreek ::

ja to je blo preden se je šel igrat z BIOS-em zdaj ma pa samo black screen.

goranzaric ::

Upam da si ko so odstranil bios baterijo tudi odstranil adapter ter baterijo. Se vedno se lahko SPI flash rom potegne ven pa nanovo sprogramira.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nov PC zmrznil med msi live update 5 (bios update), ob resetu črn ekran, ne pride v b (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
586381 (5803) Riff
»

RAM problem

Oddelek: Strojna oprema
251817 (1594) drLinux
»

Piskanje kompa in ta se ne prizge!

Oddelek: Strojna oprema
171480 (1333) Morph3us
»

popravilo neuspešno posodobljenega bios-a NUJNO!!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
253047 (2340) Dragi
»

QDI Kudoz 7x KT400 napačen bios

Oddelek: Pomoč in nasveti
61391 (1324) kihc

Več podobnih tem