» »

Problem peugeot 206

Problem peugeot 206

cordoba ::

Pozdrav. Imam omenjeni avto, 1.4 75 km. Letnik je 2002, prevoženih dobrih 100.000. Problem imam pa sledeč. Zadnjič se peljem in avto začne cukati, pokaže pa se lučka za motor. Hitro ugasnem avto. Čez 5 minut prižgem in avto se normalno pelje, čez nekaj časa pa se spet prižge lučka in glas motorja je malo močnejši. Peljem avto domov, ker sem bil blizu, potem pa stoji 5 dni. (tekočine, olje vode itd, je vse normalno)
Danes sem šel na tesno vožnjo, normalno vžge. Peljem se kakšnih 10 minut normalno, ga malo bolj tiščim na gasu, pri cca 4000 obratih, pa kar naenkrat parkrat cukne, zgubi moč, pokažejo se lučke za akomulatror in motor in avto počasi crkne. Malo počakam, vžge se peljem 50 m, spet crkne in še enkrat isto. Potem počakam malo dlje, vžgem in se počasi peljem do doma, med potjo nič ne crkne.

Se komu sanja kaj bi lahko bil problem, še preden ga peljem na priklop in test?

Hvala za pomoč

kremenko1 ::

Jaz bi najprej posumil na tuljavo.

mat xxl ::

Sem imel enake probleme na Pugyu od očeta, ki je stal 8 mesecev, preklopil je mašino v rezerven program in avto je šel komaj 10 km / h . Ko ga ugasnemo in je spet normalno delal, sem ga segret je že bil stišal vozil cca 10 minut v visokih obratih, po tem se zadeva ni več ponovila.

cordoba ::

Kako pa priklopiš v rezerven program? Jaz sem ga tišal na cesti, pa je crknil....

jalovec09 ::

kremenko1 je izjavil:

Jaz bi najprej posumil na tuljavo.


x2

cordoba ::

Sem malo prebral na googlo in res bi lahko bila tuljava. Sem gledal na youtubu , pa vidim da je menjava tuljave dost lahka, bom probal kar sam zamenjati.

c3p0 ::

Če to ne odpravi problema, je lahko kriv nek senzor spredaj, sem imel podoben problem pred leti.

Blum ::

Menjaj vžigalno tuljavo (cinšpulo) in svečke, naj ti ga še priklopijo na računalnik, da boš videl v katerem cilindru je prišlo do miss-fire. 99% gre za to. Edino, če ti je pa javljalo še antipollution fault, potem naj preverijo še lambda sondo (O2). Sem imel isti problem, pri bencinarjih 206 je to dosti pogosta težava.

Ps, vseskupaj dobrih 100 eur.

cordoba ::

A ga potem raje prej priklopim na racunalnik, da ne menjam tuljave itd za brezveze?
Drugace, kje v naj kupim te dele relacija Ljubljana, domzale?

Sago lahko bolj podrobno, kaksen senzor?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cordoba ()

DJ-DUST ::

Če se prižge lučka za motor, to pomeni da je napaka lahko na sesalnem, izpušnem ali vbrizgalnem delu. Lahko je vžigalna tuljava, senzor je manj verjetno - ima MAF senzor na sesalnem kolektorju, če bi bil krivec motor ne bi mel moči ko bi bil segret. Če bi bila lambda sonda, bi ti avto crkoval samo ko bi bil mrzel. Tvoj motor pa ima tudi motorček prostega tega, največkrat problem da motor crkne ko je pod prostim tekom. Drugače pa P206 ni imel "safe mode" načina...

Če nočeš potrošiti 100€ plus, ga priklopi na tester, ne samo brat napak ampak se zapeljite z vozilom in spremljajte parametre...

Blum ::

Ti kar pelji na katerikoli servis in naj ti ga priklopijo. Skoraj zagotovo je tuljava. Tuljava stane normalna okoli 100 eur +-20. Če se boš spogajal, lahko dele kupiš tudi na servisu, malo bo dražje, drugače pa herkules, silux, bartog, ... Pozanimaj se točno katera je prava vžigalna tuljava za tvoj avto, preden kupiš.

Spajky ::

Ma najdi enega frenda s kompom/telefonom in programom za diagnostiko ter kablom ODB-II/wifi-BT vmesnikom, pa poglejta izpisek napak in si jih zapiši , pa potem guglay za pomen napake. Lahko da se ponavlja samo ena in ista napaka in je lahko vzrok banalen ala slab kontakt na kakšnem konektorju!

Če se mudi, pa zahtevaj spisek napak na servisu (ni zastonj diagnostika), pa boš vedel kmalu, kaj je narobe oz.zeza ... ker drugače se ti lahko zgodi, da boš "pol avta" zamenjal, pa ni nujno, da boš problem rešil ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

cordoba ::

Spajky, lahko kakšen link do tega kabla? Se ne mudi, če se da, bi vse sam rešil.

Scorpia ::

Pri tem motorju, ce tuljava crkne jo prebije. Ne more 10 minut delovati, pa spet ne. Ko crkne, crkne za skoz, takrat ti avto dela na treh cilindrih ali pa sploh ne.
////

Blum ::

To je tudi res. Vendar je vseeno zelo velika verjetnost da je to to.

Scorpia ::

Ja ce bi slo za staro tuljavo kjer ne vlaga udirala in na kable, se je znalo tko dogajati. Ker pa ta ima tuljavo vse v enem, ne more "polovicarsko" delati.
////

cordoba ::

Na enmu drugem forumu je nekdo napisal, da je imel enak problem, da pa mu je sla crpalka goriva. Mogoce to? Kaj pa svecke?

Scorpia ::

Za zacetek pelji avto na tester, da sploh vidis kaj ti sporoca. Glede na to, da avto vmes spravis v kolikor toliko vozno stanje, bo treba zbrisati napake in pocakati, da spet pride do napake. Ce racunalnik 2x izpise isto napako, ves na cem si. Ce pa bo izpisalo razlicne napake, gre za mehansko okvaro.
////

Spajky ::

@ cordoba : moj frend je nabavil tanajcenejšega :
http://www.ebay.com/itm/ELM327-Bluetoot...
in potegnil iz Google stora ena dva programa za android (ima Samsumg Galaxy 4 phone). Sem jest delal diagnostiko za moj Puntić in on za svoje avte (Ibiza/Peguot) pred časom ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Scorpia ::

Spajky sam za info, ta elm327 za gradne punto ne pokaze vseh napak, ceprav bi moral se tiste osnovne ki jih zazna glavni racunalnik. BP deluje pa na Peugeot/Citroeen vsaj osnovne zadeve. Pri oplu z malo truda sem vspel priti do servo krmilnika, abs, airbag itn... fiat pa se pri nicemer ni pustil, sploh ko je servo odpovedal, po menjavi senzorja nisem vspel kalibrirati. Pri astri pa sem to brez tezav naredil.
////

cordoba ::

Spet se jaz oglašam in sicer me zanima, katero servo olje je najboljše za ta peugeot 206, 1.4 i , 75 km?

dxx ::

Tisto ki je predpisano. Znamka niti ni važna. Važno je, da ustreza predpisani specifikaciji.

PNejc207 ::

Zdravo imam peugeot 207cc 150hp bencinar turbo 2007 in mi javi napako p2603.

Kupil sem vodno pumpo in jo zamenjal. Sedaj imam problem ker z mojim obd2 skanerjem Veepeak ne morem izbrisati napake in preveriti, če je zadeva odpravljena.

Se najde kdo v bližini z Autel ali podobno napravo za izbris napake p2603.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PNejc207 ()

darkolord ::

V bližini česa?

AndrejS ::

@darkolord v bližini njegovega piđoja

PNejc207 ::

V bližini Domžal

PNejc207 ::

Je bila napaka izbrisana z Launch napravo in avto dela tko k more.

PNejc207 ::

Hec,... avto ne dela, napako sem izbrisal naredil 1 krog in baam pononvo se pokazala open circuit p26003 electric water pump ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko bilo, električno pumpo sem zamenjal in tudi ko na testerju kliknem, da testira vodno pumpo da nekaj od sebe in se sliši tko da mi ni jasno kaj bi bilo potem z kabli narobe... Tudi vse varovalke sem stestiral z ohm metrom in so vredu.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Seat ibiza 1.4 16v cukanje avtomobila!!!

Oddelek: Na cesti
292659 (2138) m0LN4r
»

Dizl izguba moči (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6817011 (14518) Twixz
»

Tresenje mororja med vožnjo

Oddelek: Na cesti
242674 (1947) joker16_7
»

Problem seat ibiza 1.6 (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
597132 (5099) p3ro
»

Lučka za motor gori

Oddelek: Na cesti
2310718 (9443) Spajky

Več podobnih tem