Forum » Na cesti » Seat ibiza 1.4 16v cukanje avtomobila!!!
Seat ibiza 1.4 16v cukanje avtomobila!!!
klop123 ::
Imam seat ibizo 1.4 16v tip motorja bky.
Kupil sem ga od 1 lastnice avto naj bi bil redno serviseran itd... Ima 190tisoč prevozenih.
Na avtu mi je zasvetila lučka za motor ter avto v 2 in 1 predstavi nenormalno cuka. Priklopiv sem ga na tester (avtodiagnoza) in izpisalo mi je napako P0501 speed senzor. Ta senzor je na glavni gredi, odpeljal sem ga mehaniku kateri mi ga je zamenjal in izbirsal napako ampak lučka se mi je prižgala nazaj po 10km. Kasneje sem avto odpelajl k serviserju kateri je specjaliziran za seat vw skoda audi, rekel je da je pregledal napeljavo do speed senzorja in da use štima ter mi rekel naj zamenjam avtoračunalnik, da je možno da je v okvari.Nato sem kupil avtoračunaknik rabljen za 60e in so mi ga kodirali. Ampak kot nič novega se mi je lučka po 10km prižgala nazaj. Kaj naj naredim prosil bi za pomoč če kdo ve kaj bi lahko bilo je možno, da mi mehanin sploh ni pregledal elektrike in izmeril napetosti ampak samo mastno zračunal?
Komu naj odpeljem avto, da bo res popravil kako je treba in ne da mi bo mastno računal zamenjal pol motorja in nič naredil!
Avto je v voznem stanju vžiga brez problema deluje tudi vednar cuka včasih nima moči normalno speljuje šele tam pod 3tisoč vrtlajih moral bi pa pri 2tisič.
Za diagnoze in menajve računalnika ter senzorja itdd... Sem zapravil že okroglih 300e ampak noben mehanik nič ne ve kaj bi to lahko bilo.
Zelo lepo bi prosil za nasvete komu odpeljati ali kaj bi to lahko bilo je ime kdo že podobne ali celo iste težave?
Pa brez neumnih nasvetov pelji dokler ne crkne, ker ni užitek vozit avto ki stalno cuka in tudi neveš kje boš ostal.
Lep pozz;)
Kupil sem ga od 1 lastnice avto naj bi bil redno serviseran itd... Ima 190tisoč prevozenih.
Na avtu mi je zasvetila lučka za motor ter avto v 2 in 1 predstavi nenormalno cuka. Priklopiv sem ga na tester (avtodiagnoza) in izpisalo mi je napako P0501 speed senzor. Ta senzor je na glavni gredi, odpeljal sem ga mehaniku kateri mi ga je zamenjal in izbirsal napako ampak lučka se mi je prižgala nazaj po 10km. Kasneje sem avto odpelajl k serviserju kateri je specjaliziran za seat vw skoda audi, rekel je da je pregledal napeljavo do speed senzorja in da use štima ter mi rekel naj zamenjam avtoračunalnik, da je možno da je v okvari.Nato sem kupil avtoračunaknik rabljen za 60e in so mi ga kodirali. Ampak kot nič novega se mi je lučka po 10km prižgala nazaj. Kaj naj naredim prosil bi za pomoč če kdo ve kaj bi lahko bilo je možno, da mi mehanin sploh ni pregledal elektrike in izmeril napetosti ampak samo mastno zračunal?
Komu naj odpeljem avto, da bo res popravil kako je treba in ne da mi bo mastno računal zamenjal pol motorja in nič naredil!
Avto je v voznem stanju vžiga brez problema deluje tudi vednar cuka včasih nima moči normalno speljuje šele tam pod 3tisoč vrtlajih moral bi pa pri 2tisič.
Za diagnoze in menajve računalnika ter senzorja itdd... Sem zapravil že okroglih 300e ampak noben mehanik nič ne ve kaj bi to lahko bilo.
Zelo lepo bi prosil za nasvete komu odpeljati ali kaj bi to lahko bilo je ime kdo že podobne ali celo iste težave?
Pa brez neumnih nasvetov pelji dokler ne crkne, ker ni užitek vozit avto ki stalno cuka in tudi neveš kje boš ostal.
Lep pozz;)
Vuli ::
da ni kaka taka fora?
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
hojnikb ::
kupi si kopijo vcds in si naredi diagnozo sam.
Se je za vprasat če so sploh dal oz. zamenjal senzor. Prvo preveri to in če ni bil menjan, vzami original VW senzor.
Se je za vprasat če so sploh dal oz. zamenjal senzor. Prvo preveri to in če ni bil menjan, vzami original VW senzor.
#brezpodpisa
Reaper ::
Žena je pred leti imela podoben problem na starem Twingu, problem je bil v cinšpuli oz. vžigalna tuljava. Ta zadeva "proži" iskre na svečkah / daje timing, če to ne štima potem motor ne teče pravilno. Avto je cukal in trokiral neverjetno dokler omenjenega dela nismo zamenjali.
Stari oče je imel probleme s cukanjem vozila na starem VW Polu, tam se je že slišalo po zvoku motorja, da motor ne teče pravilno. Izjemno pogost problem pri teh vozilih je bil takrat v kablih od svečk, ki so iz nekega razloga pričeli prebijati. To preveriš tako, da motor zaženeš in se s kovinskim predmetom, recimo izvijačem, približaš kablu za vsako svečko. Če slišiš pok / vidiš iskro, potem kabel prebija.
Mogoče dve ideji, kaj lahko še pogledaš na svojem vozilu. Se je napaka glede speed senzorja spet pojavila, ko se je po 10 km prižgalal učka za motor?
Meni je na stari Hondi Civic šel senzor odmične gredi ampak tam mi je avtu med vožnjo nenadzorovano ugasnil.
Na ženinem Hyundaiu prav tako nenadzorovano ugašanje motorja med vožnjo, problem je bil v raztegnjeni ketni motorja. Ko smo ketno in napenjalec zamenjali dela vse BP.
Pri avtomobilih je tako, da pri različnih vozilih za podobne težave lahko obstaja popočnoma drugačen vzrok. Kolikor vidim je motor v tvojem vozilu enak kot v VW Polu tako da pobrskaj po spletu na kakšnih nemških forumih za omenjene težave na Polotu.
Stari oče je imel probleme s cukanjem vozila na starem VW Polu, tam se je že slišalo po zvoku motorja, da motor ne teče pravilno. Izjemno pogost problem pri teh vozilih je bil takrat v kablih od svečk, ki so iz nekega razloga pričeli prebijati. To preveriš tako, da motor zaženeš in se s kovinskim predmetom, recimo izvijačem, približaš kablu za vsako svečko. Če slišiš pok / vidiš iskro, potem kabel prebija.
Mogoče dve ideji, kaj lahko še pogledaš na svojem vozilu. Se je napaka glede speed senzorja spet pojavila, ko se je po 10 km prižgalal učka za motor?
Meni je na stari Hondi Civic šel senzor odmične gredi ampak tam mi je avtu med vožnjo nenadzorovano ugasnil.
Na ženinem Hyundaiu prav tako nenadzorovano ugašanje motorja med vožnjo, problem je bil v raztegnjeni ketni motorja. Ko smo ketno in napenjalec zamenjali dela vse BP.
Pri avtomobilih je tako, da pri različnih vozilih za podobne težave lahko obstaja popočnoma drugačen vzrok. Kolikor vidim je motor v tvojem vozilu enak kot v VW Polu tako da pobrskaj po spletu na kakšnih nemških forumih za omenjene težave na Polotu.
TheBlueOne ::
Ce prav vidim bi morala biti napaka senzorja. Ce pa lahko vrze to napako zaradi slabega delovanja motorja pa bos tezko uganil brez neke pametne diagnoze, ampak praviloma bi tam morale biti se druge kode. Poglej se kable.
na konc dneva zna bit cenej če cuttaš izgube in to naprej prodaš. In se naslednjič izogneš penzionističnim avtom z malo kilometri.
#brezpodpisa
Utk ::
Ta napaka z 99% verjetnostjo nima nobene veze s cukanjem. Da ti vrže lučko zarad cukanja, mora že preklemano dobro cukat, tebi ne spet tolk. Menjaj cinšpulo, svečke in podobno, ne pa računalnik.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
če bi bil misfire, bi to sigurn zabeležu računalnik, razn če je mehanik nesposobn in ne zna odčitavat kod.
#brezpodpisa
Pac to je avto od penzionista z veliko km. Verjetno za tiste 300EUR popravil dobi se enega.
@Utk, tam bi morale biti druge kode. Ta verjetno pomeni, da racunalnik popolnoma izgubi signal senzorja, ker za ostalo imas:
p0500 okvara
p0502 nizke vrednosti
p0503 nenormalne vrednosti
@hojnikb, se pa spoznava, ker imama tu in tam BMW...
@Utk, tam bi morale biti druge kode. Ta verjetno pomeni, da racunalnik popolnoma izgubi signal senzorja, ker za ostalo imas:
p0500 okvara
p0502 nizke vrednosti
p0503 nenormalne vrednosti
@hojnikb, se pa spoznava, ker imama tu in tam BMW...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TheBlueOne ()
Bi ja, samo zarad tega se ne prižge lučka. Tako star avto ima 100 napak zabeležnih, sigurno tudi misfire, samo to mora pogledat mehanik, ki nekaj malega zna, in da izloči kaj je pomembmo in kaj ne.
Morda se je zarad 501 prižgala CE lučka, ampak s cukanjem to nima veze. Treba gledat še druge napake, zarad katerih se CE ni prižgal.
Morda se je zarad 501 prižgala CE lučka, ampak s cukanjem to nima veze. Treba gledat še druge napake, zarad katerih se CE ni prižgal.
Zgodovina sprememb…
Glede na opis napaka si mislim, da se nekje izgubi signal "p0501". Lahko je senzor, lahko kabel, lahko racunalnik. Ce Seat ne dela kaj po svoje. Lahko ima veze s cukanjem, ker zna biti, da ECU kaj prilagaja glede na ta parameter. V visjih prestavah se verjetno samo dosti manj cuti oz. jke neopazno.
Zgodovina sprememb…
fajn je gledat live parametre, da se vidi točno kaj se dogaja takrat. Kot rečen, vcds za 15€ te reši teh problemov.
#brezpodpisa
Fino je imeti se mapping. Ampak @hojnikb, moras vedeti, da to potrebujemo samo BMW tipi. Odkar ga vec nimamo, ga se nisem potreboval.
TheBlueOne je izjavil:
Fino je imeti se mapping. Ampak @hojnikb, moras vedeti, da to potrebujemo samo BMW tipi. Odkar ga vec nimamo, ga se nisem potreboval.
Maš prav, drugi avti so applience. K ne dela več, ga vrzes v smeti
#brezpodpisa
Težko da si polnoletna ibiza kaj pomaga s senzorjem za hitrost pri motorju. Bolj verjetno, da so na sploh vsi kabli že bolj fuč in na eni strani to meče ven napake, na drugi pa cuka.
Aha, to je tisto, bmw in alfe so razburljivi avti, toyote pa dolgočasne...
TheBlueOne je izjavil:
Zgodovina sprememb…
Sej racunalnik je bil kar logicna izbira.
Ni nujno, takoj vzamem Toyoto GT86. Se testerja verjetno ne bom potreboval. In alfe niso vec razburljive. So praviloma Fiati.
Ni nujno, takoj vzamem Toyoto GT86. Se testerja verjetno ne bom potreboval. In alfe niso vec razburljive. So praviloma Fiati.
Zgodovina sprememb…
da ni kaka taka fora?
Mozno, da je to to sem bral po netu, da je pri seat vw audi radio kodiran pa povezan tut z speed senzorjom jaz sem menjal avtoradio z din2 in od takrat so se mi zaceli problemi!!!
Prejle sem dou avtoradio ven pa sem videl, da je isti kabel biu iz izolacije precvikan kot da je prebilo tok!!
Tako, da je to 90% avtoradio?
Najbolje da kabel zamenjam in kupim kodrian radio s kodo da mi ga kodirajo!
Druge resitve ne vidim na zalost sem original avtoradio prodal in je zgleda bil kodiran (blankput).
Lp
Potem je verjetno dovolj, da samo odklopis ta doticen signal do radia.
Zgodovina sprememb…
zobnik ::
al pa kak EGR ni spucan al pa loputo treba spucat in kalibrirat al pa kot je že en napisal kak tuljava slaba.
Pa saj je nasel problem. Jaz bi samo nemesto da odmontira radio, prekinil tole doticno zico.
Avtoradio din 2 sem vzel ven in izkljucil in opazil da je bil belo moder kabelcek precvikan kabel sem zalotal in izoliral.
Napako sem zbrisal in od odšel na testno vožnjo avto ni več cukal normalno speljuje u 2000obratih,
Sepavi sedaj dela, kot mora lučka za napako na motorju se ni prižgala več prevozil sem testno vožnjo cca 100km težava odrešena.
Hvala za nasvete ;)
Lep pozdrav!
Napako sem zbrisal in od odšel na testno vožnjo avto ni več cukal normalno speljuje u 2000obratih,
Sepavi sedaj dela, kot mora lučka za napako na motorju se ni prižgala več prevozil sem testno vožnjo cca 100km težava odrešena.
Hvala za nasvete ;)
Lep pozdrav!
Horas ::
saj ni original vrjetn.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
m0LN4r ::
Imam seat ibizo 1.4 16v tip motorja bky.
Lep pozz;)
1. Poglej najprej vse cevi, da so tam kjer morajo bit, pa da nimajo luknjic ali razpok kje.
2. Zamenjaj cinspulo, ce se ni bila. Stane drobiz, menjava pa je ponavadi par minut.
3. Cuka, ko je hladen al skos?
Avtoradio din 2 sem vzel ven in izkljucil in opazil da je bil belo moder kabelcek precvikan kabel sem zalotal in izoliral.Ja sem ze glih mislil, dodati da preveri kablovje. Lepo, da ti je tako hitro uspelo.
Hvala za nasvete ;)
Lep pozdrav!
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Seat lučka za motor ne ugasne !!Oddelek: Na cesti | 3355 (1647) | lisaac |
» | kia - cukanjeOddelek: Na cesti | 5978 (4349) | TheBlueOne |
» | Berlingo cuka vsako zimo (še v garanciji)Oddelek: Na cesti | 11312 (7464) | jobers2 |
» | Nakup prvega rabljenga avtomobila (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 21752 (17726) | vorantz |
» | Problem z avtomOddelek: Na cesti | 15823 (14609) | Scylla |