Forum » Pomoč in nasveti » BIOS in WINXP namestitev - križi in težave
BIOS in WINXP namestitev - križi in težave
Z-lot ::
Ob inštalaciji WIN XP se mi med samo inštalacijo pokaže BSOD, na katerem piše:
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
***STOP: 0 x 0000000A (0 x 000B000C, 0 x 00000002, 0 x 00000000, 0 x 807C9B7D)
Po ponovnem zagonu pa se pojavi napis:
NTLDR is missing.
Do sedaj sem že 5x poskusil z namestitvijo. Ob nekaterih inštalacijah se mi pojavi tudi sporočilo, ki javlja napako v povezavi z USB-jem.
Sumim, da je nekaj narobe s konfiguracijo BIOSa, ker druge težave že skoraj ne more biti. Iskal sem že pomoč in spreminjal nastavitve, izklopil vse USB naprave,... toda brez uspeha.
Moj sistem:
Mamaplata EPoX RDA3+, 1 GB TwinMos/Winbond PC3200 rama (200MHz; timingi 6, 2, 2, CAS 2), AMD Barton 2500+ (1.9 GHz @ 200MHz *9.5), Radeon 9600 PRO, SATA 120 GB disk.
USB naprave: Logitech B69 miška in Samsung 959 NF monitor (MouScreen)
Vnaprej hvala za pomoč!
LP, Z-lot
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
***STOP: 0 x 0000000A (0 x 000B000C, 0 x 00000002, 0 x 00000000, 0 x 807C9B7D)
Po ponovnem zagonu pa se pojavi napis:
NTLDR is missing.
Do sedaj sem že 5x poskusil z namestitvijo. Ob nekaterih inštalacijah se mi pojavi tudi sporočilo, ki javlja napako v povezavi z USB-jem.
Sumim, da je nekaj narobe s konfiguracijo BIOSa, ker druge težave že skoraj ne more biti. Iskal sem že pomoč in spreminjal nastavitve, izklopil vse USB naprave,... toda brez uspeha.
Moj sistem:
Mamaplata EPoX RDA3+, 1 GB TwinMos/Winbond PC3200 rama (200MHz; timingi 6, 2, 2, CAS 2), AMD Barton 2500+ (1.9 GHz @ 200MHz *9.5), Radeon 9600 PRO, SATA 120 GB disk.
USB naprave: Logitech B69 miška in Samsung 959 NF monitor (MouScreen)
Vnaprej hvala za pomoč!
LP, Z-lot
Dusko ::
Če se spomnim je ta tema že nekje bila.Mislim in nasvet je bil najprej odvit procesor pol pa namesti winse in pol spet navij stvar.Mogoče je finta v tem.
Duhec ::
V biosu nastavi manj agresivne nastavitve, tako da naložiš LOAD FAIL-SAFE mode (nekaj takega).
Če imaš 1GB kot 2x512MB potem izmenično testiraj z enim, nato z drugim spominom, da vidiš kateri spomin generira tvoj BSOD ekran. Mislim, da je problem v preveč agresivnem timing za spomine ali pa je eden od spominov zanič.
Če imaš 1GB kot 2x512MB potem izmenično testiraj z enim, nato z drugim spominom, da vidiš kateri spomin generira tvoj BSOD ekran. Mislim, da je problem v preveč agresivnem timing za spomine ali pa je eden od spominov zanič.
Wox ::
Tud jaz mislim da je problem v navitem procesorju in navitem ramu. Ti lepo daj procesor na privzete vrednosti in RAM po SPD. Naloži sistem in šele potem navijaj.
sporhetC ::
Se strinjam z viharnikom....
Prvo namesti sistem z nenavito mašino...
100% pa je kriv RAM.....
Poskušaš lahko spremeniti nastavitve IRQ..ALI pa poskušaj PnP avare OS dati na yes..
Prvo namesti sistem z nenavito mašino...
100% pa je kriv RAM.....
Poskušaš lahko spremeniti nastavitve IRQ..ALI pa poskušaj PnP avare OS dati na yes..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | IRQL error (BSOD)Oddelek: Pomoč in nasveti | 993 (906) | denial |
» | Windows xp bluescreenOddelek: Pomoč in nasveti | 2150 (1831) | Duhec |
» | Nov računalnik - BSODOddelek: Pomoč in nasveti | 921 (770) | rokypajo |
» | BLUE SCREEN: Katera komponenta ne deluje pravilno?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1226 (1145) | Gwanaroth |
» | Problem z nestabilnostjo pri navijanju A64 - ne najdem vzroka!Oddelek: Navijanje | 1335 (1056) | kewo |