» »

Čiščenje vodnjaka in namestitev črpalk

Čiščenje vodnjaka in namestitev črpalk

Ribicija ::

Tema v hlajenje in modifikacije me je spomnila na nekaj.

Doma imamo vodnjak globok kakšnih 13 metrov. Pozna kdo kakšno firmo, ki se ukvarja s čiščenjem takšnih zadev in namestitvijo črpalke, ki bi lahko to vodo spravila do recimo vrta oddaljenega kakšnih 100 metrov. Tako bi lahko sedaj ko je takšna vročina lahko brez problema zalival vrt in vse stvari na polju.
Če pa morda kdo pozna kar stroške takšnega projekta pa naj kar sporoči.

tratto ::

Za zalivanje polja boš potreboval kar precej vode. Mislim, da bi moral pred čiščenjem vodnjaka testirati, kakšen je podtalni dotok vode v vodnjak. Če ga ni oz. je minimalen in si odvisen le od deževnice, potem se verjetno poseg čiščenja ne bo izplačal, ker boš vodnjak ob še enem tako suhem poletju, kot je letošnji, takoj spraznil. Črpalka in vsa inštalacija pa bo precej drag spomenik tvoji ideji.
Če pa nameravaš zalivati le vrt, se to mogoče izplača.

Test dotoka nove vode poskusi izvesti s pomočjo kake gasilske črpalke. Če živiš izven mesta gotovo poznaš koga, ki je gasilec. :))

go_kyu ::

A pazi... ta voda je drzavna last. Pa ceprav je na tvoji zemlji. In moras imeti za ta vodnjak odobrene neke stvari s strani drzave... To nam je povedu en u velenjskem rudniku da je z vodo in premogom tko :D
Life is life...

bosstjann ::

Kar ne veš ne boli!

Klemenn ::

ka ti ena močnejša pretočna črpalka ni dost? :\

maksimvs ::

Gospodje!
Zanimivo se mi zdi ko ljudje komentirajo stvari o katerih očitno ne vedo kaj dosti.... Sicer pa dobra volja velja....
O tej temi pa tole: sam imam vodnjak ki je globok 16m voda na 12m. Zanima me pa predvsem kaj misliš čistiti v vodnjaku. Je zasut? Z gasilsko črpalko si ne moreš kaj dosti pomagati pri tej globini. Gasilci imajo sicer črpalke ki imajo zelo velik pretok vendar ne dosegajo velikega tlaka. Z njimi lahko izčraš vodo nekje do 10 metrov. Potrebuješ večstopenjsko potopno črpalko ki dosega večje tlake. Italijanske črpalke stanejo nekje okoli 70000 Sit, Grundfos ki je zakon pa stane okoli 120000 Sit. Prišteješ še stroške cevi in montaže in imaš končno ceno. Zmontiraš lahko sam samo paziti moraš da dobro prezračiš vodnjak da slučajno ne omedliš zaradi CO2.
Sam imam pretoka 400 litrov na dan, in ga še nisem čistil. Je pa tudi dejstvo da če vodnjaka dalj časa ne uporabljaš je pretok manjši. Takrat moraš vodo redno izčrpavati da ga spet oživiš.
Toliko za zdaj o tem, upam da ni bilo predolgo. Če te še kaj zanima ali dobiš kake nove informacije piši!

Daniel ::

maksimvs: ti si taki srečnež če imaš štiri metre vode v studencu. Mi je imamo v šestnajstmetrskem sedemdeset centimetrov, porabe pa nekaj kubikov na dan (kmetija) in je velikokrat zmanjka. Zato bi ga morali poglobit a kaj ko nikjer ni nikogar ki to pocne.

pingec ::

mi je mamo pa 6 metrov vcasih tud poleti tolk pa mamo pumpo ki pumpa sigurn 22 metrov gor pa 70 m po ravnem pa zalivamo stalno sam ne direktno ker je premrzla tko da pazi tud ti ker lahk taka voda tuk uniči rastline za črpalko pa mi je reku dedek je dal 44ooosit brez ive
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

ali3n ::

Poizkusite na Geološkem zavodu Slovenije - vem da so se pred leti ukvarjali s tem...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako izkopat vodnjak?

Oddelek: Loža
3119824 (1700) BigWhale
»

Obnova vodnjaka

Oddelek: Loža
206759 (6321) ...:TOMI:...
»

Poraba vode v gospodinjstvu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6914540 (12642) Okapi
»

Vodno hlajenje z vodo 'iz pipe'

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
422985 (2170) lakotnyk

Več podobnih tem