» »

Asus power surge detected

Asus power surge detected

dihur ::

Prijatelju se je računalnik večkrat nenadno avtomatsko resetiral in v BIOSu javil "Power supply surges detected during the previous power on. Asus anti-surge was triggered to protect system from unstable power supply". To se mu je prvič zgodilo na začetku septembra med igranjem igric. Dva tedna pred tem je zamenjal prejšnjo matično ploščo z ASUS Z170 Pro Gaming, prejšnji CPU z Intel Core i7 6700, katerega hladi z novim ventilatorjem, in prejšnje RAMe z dvema Kingston PC4-19200 "HyperX Fury" 8192 MB RAMoma. Vsaj dve leti pred tem je menjal staro grafično kartico z GeForce GTX 650. Ni pa menjal več kot 10 let starega napajalnika in trdega diska. Na razpolago nima drugega napajalnika, s katerim bi zamenjal trenutnega in potrdil ali izključil težave z napajalnikom. Ne da se mu (iz istega razloga sprašujem namesto njega!) ugotoviti, kateri model napajalnika ima, saj mu ohišje zakriva etiketo na napajalniku in se mu ne da odšraufati napajalnika, da bi do te prišel.

Septembra in novembra se mu je ta problem ponovil le nekajkrat med igranjem igric in je lahko normalno gledal YouTube. Zadnji teden pa je opazil, da se mu to zgodi vsakič, ko gleda YouTube. To se včasih zgodi takoj, ko odpre link z YouTube videom, ali pa največ po petih minutah videa. Uporablja chrome. YouTube mu videe prikazuje preko html5, vendar naj se mu to ne bi dogajalo pri drugih spletnih videih, ki so predvajani preko html5, saj je, odkar se mu je računalnik prvič resetiral zaradi YouTube, gledal polurni video na twitchu brez težav. Težava ostane, če izklopi hardware acceleration (kar najbrž ob dejstvu, da lahko zahtevne igrice igra tudi več ur brez težav, skoraj izključi nihanje napetosti zaradi preobremenitve grafične, če je to sploh možno?). Enkrat se mu je tudi zgodilo, da se mu je računalnik resetiral takoj po tem, ko je spet prišel do namizja po avtomatskem resetu zaradi YouTuba.

CPU in grafična se mu tudi med igranjem igric ne pregrevata. Živi v stanovanju s starejšo napeljavo.

Zanima ga, če je verjetno, da vzrok tiči kje drugje kot v napajalniku, in kako to ugotoviti?
  • spremenilo: dihur ()

FX6300B ::

menja naj napajalnik, glede na to da je star več kot 10 let, in po vsej vrjetnosti kak slab lcpower, ali pa kaj podobnega, nwm zakaj gre delat tak build če ne menja napajalnika
May the force be with you!

blackbfm ::

Kako je lahko tok len da se mu ne da odsraufat napajalnika.. :)) lahko bi bil vesel da je samo napajalnik fuc

dihur ::

Lol, še zdaj mi ne verjame, da je napajalnik pokvarjen :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: dihur ()

dripac ::

Ti bo mogoče verjel ko mu odpizdi plato ali pa še kaj zraven >:D

FX6300B ::

plus tega da ima že toliko "pameten" računalnik da mu že sam pove kaj je narobe, ampak ne , zakaj bi šel že takoj nazačetku gledat kaj povzroča napako, zakaj ne takrat ko je vse skupaj v zadnjih izdihljajih 8-)
May the force be with you!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

YouTube zaslužek (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6913667 (11380) CoreySteel
»

YouTube blokira internetno povezavo?

Oddelek: Omrežja in internet
232075 (1574) Bakunin
»

Problem z YouTube (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7414521 (12658) AmokRun
»

PC se ne zazene po BSOD

Oddelek: Pomoč in nasveti
21989 (875) paljer
»

YouTube pripravlja 'lahko' stran

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
334661 (3333) ABX

Več podobnih tem