» »

nasveti - pometač, pometalec (orodje)

nasveti - pometač, pometalec (orodje)

Machete ::

Živjo. Ima kdo kaj izkušenj, predlogov, nasvetov?
Pri zadnji letošnji košnji (31.10.!!) sem se spomnil teh naprav :], s tem da že leta kolnem kvadraturo dvorišča..
Preveč časa (po košnji, listje..) porabim za pometanje.
Rabim za tlakovce, pa če bi posnel še kak mahek med fugami ne bi bilo tako slabo :]
Včasih zna bit trava tudi vlažna in mokra, kar se seveda težje pomete. Peska načeloma ni.

Tam do 200€ max sem mislil. Ima kdo doma in lahko kaj več pove?
Bo nadomestilo to lahko tisto veliko cestno metlo, ki jo kar fajn pritiskam in gonim, da tudi iz fug malo steram svinjarijo, ali te zadeve bolj božajo površino?

kaj takega npr: http://www.mojatrgovinica.si/sl/pometac...
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

HomeEdition ::

Ole,

tudi sam imam podoben problem ker imam ob dvorišču veliko drevja - zadevo uspešno rešujem s pihalnikom, namreč eno stran parcele imam odprto v gozd in to spiham tja - listje in suho travo se da tudi dokaj natančno spihat v kakšen vogal, da lažje naložiš in odpelješ.
http://www.totum.si/pihalniki-in-sesaln...

lp

MacGyver141 ::

Jaz imam TOLE doma in moram reči, da je stvar odlična in zelo dobro nadomešča metlo.
Pomede pa skoraj praktično vse: listje, trava (mokre še nisem probal), zemljo in peseke (v manjših količinah seveda :)), manjši kamni, kdaj ji uspe spraskati tudi zalimane majhne cvetke iz tlakovcev, iz fug tudi malo pobira,...

Edino za kote boš rabil še metlo, da boš svinjarijo ven zbezal.

Ja pihalnik odpade, ker se mi zdi eno najbolj debilnih naprav na svetu. Edino, če imaš res tako, da pihaš v en gozd :)

Ok MaxGyver hvala za mnenje. Vogali, seveda ročno, np..
Imaš že dolgo in pričakuješ (opaziš) obrabo ščetin? Je to treba kaj menjavat, ali pa je celo vse skupaj za v smeti po parih sezonah?

noraguta ::

Jaz imam tlakivce precej zaraščene pa se ni obneslo. Že mah ne gre stran. Cca 1300 kvadratov tlakovcev.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: noraguta ()

MacGyver141 ::

Machete je izjavil:

Ja pihalnik odpade, ker se mi zdi eno najbolj debilnih naprav na svetu. Edino, če imaš res tako, da pihaš v en gozd :)

Imaš že dolgo in pričakuješ (opaziš) obrabo ščetin? Je to treba kaj menjavat, ali pa je celo vse skupaj za v smeti po parih sezonah?

Nimam še dolgo (cirka 6 mescev), tako da ti težko povem. So pa rezervni deli kar dragi, če me spomin ne vara.

MacGyver141 je izjavil:

Machete je izjavil:

Nimam še dolgo (cirka 6 mescev), tako da ti težko povem. So pa rezervni deli kar dragi, če me spomin ne vara.

Jaz imam tlakivce precej zaraščene pa se ni obneslo. Že mah ne gre stran. Cca 1300 kvadratov tlakovcev.

Ja to pa res ne pobira, je prešvoh.

Zgodovina sprememb…

Unknown_001 ::

Karcherjev pometač je super stvar, dokler pometaš prah, manjše količine listja in trave (že malo slabše) + drobnarije ki ležijo po tleh. Edin v vogalih je treba z metlo ven pobrkljat pa na smetiško vržt.

Žal za večje količine listje in trave potrebno drug način najt, ker to je res bolj mišljeno za pesek in prah pobirat z asfalta.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Ja sej to me malo skrbi, da ni dovolj sile in to bolj boža ali pobira lahke listke in bilke. Ker z oreng metlo
res tudi mahek potrgaš in pometeš in potem res pride do vidnega efekta, in je dvorišče sveže, pripravljeno na Marijino vnebovzetje ali obiske. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

Machete je izjavil:

Ja sej to me malo skrbi, da ni dovolj sile in to bolj boža ali pobira lahke listke in bilke. Ker z oreng metlo
res tudi mahek potrgaš in pometeš in potem res pride do vidnega efekta, in je dvorišče sveže, pripravljeno na Marijino vnebovzetje ali obiske. :)

Eh... no worry. Sam bolj trdo krtačo bi ta pometač potreboval pa močnejši jermen. Malo bolj na trdo bi ga potem gonil ampak počohljal bi pa dobro.:D Čakam domače, naj gredo na dopust, da bom v miru izboljšavo naredil :D

Begabt

Zgodovina sprememb…

Unknown_001 je izjavil:

Machete je izjavil:

Eh... no worry. Sam bolj trdo krtačo bi ta pometač potreboval pa močnejši jermen. Malo bolj na trdo bi ga potem gonil ampak počohljal bi pa dobro.:D Čakam domače, naj gredo na dopust, da bom v miru izboljšavo naredil :D

Pa kvaj stabo??? Kako bolj trdo krtačo če stvar teže nima???? Še črno luknjo pol gor monteri.

Jah obtežiš še zmeraj lahko. Trša krtača se sliši kar legit nadgradnja. Ampak kako do tega diy way, pa je vprašanje.

#000000 ::

VODA pod pritiskom al pa kr iz hidrantam tud mah odnese, če nisi pazljiv pa tud kak tlakovec odleti :)

Mislm če je listje suho pol metla, če pa je že nalimano na tla, pol pa al kr grable al pa voda.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: #000000 ()

Machete je izjavil:

Jah obtežiš še zmeraj lahko. Trša krtača se sliši kar legit nadgradnja. Ampak kako do tega diy way, pa je vprašanje.

Nimaš kaj dost obtežit tiste plastike. Pa konkretena metla za tak stroj je hitro več od 200e.
S štrajfisom pucat tlakovce je pa projekt in muka,par dni dela pa potem lahko nanovo fugiraš z mivko. Z cvernarco nahitro potolčeš mah in plevel ampak pometanje ti ne uide. Še najbolje strojno. Namenskih strojev za čiščenje tlakivcev pa še nisem sprobal.

noraguta je izjavil:

Machete je izjavil:

Nimaš kaj dost obtežit tiste plastike. Pa konkretena metla za tak stroj je hitro več od 200e.
S štrajfisom pucat tlakovce je pa projekt in muka,par dni dela pa potem lahko nanovo fugiraš z mivko. Z cvernarco nahitro potolčeš mah in plevel ampak pometanje ti ne uide. Še najbolje strojno. Namenskih strojev za čiščenje tlakivcev pa še nisem sprobal.

Laxarca dobr naredi sam tud laks hitr požira. Krtača se dobro obnese, tisto "plastiko pa tud ni problem obtežit. 20 kilska vreča mivke na najbolj ojačanem delu (nad kotači) se bi dobro obnesla.

Begabt

janezvalva ::

vzameš kravo, pa ji zadnje noge zvežeš čez trebuh, da se mora s sprednjimi vleči naprej.
spustiš jo na dvorišče, da se plazi cel dan. rezultat je čistooo dvorišče, pa še 150€ si
prišparal.

p.s.: lahko je tudi ovca

Bud_Bundy ::

predelava tračnih grabelj

Daš gor krtače po izbiri..:)

janezvalva je izjavil:

vzameš kravo, pa ji zadnje noge zvežeš čez trebuh, da se mora s sprednjimi vleči naprej.
spustiš jo na dvorišče, da se plazi cel dan. rezultat je čistooo dvorišče, pa še 150€ si
prišparal.

p.s.: lahko je tudi ovca

Mama tje krava.

maksimvs ::

Kdor je bil tak cepec, da je na dvorišče večje od 30m2 dal tlakovce, si zasluži da jih pometa v potu svojega obraza! :)
Imamo za profi namene Haago, ki je boljši stroj od Karcherja, pa ima tudi težave z mokrim materialom. Mah med fugami? Pozabi.

maksimvs je izjavil:

Kdor je bil tak cepec, da je na dvorišče večje od 30m2 dal tlakovce, si zasluži da jih pometa v potu svojega obraza! :)
Imamo za profi namene Haago, ki je boljši stroj od Karcherja, pa ima tudi težave z mokrim materialom. Mah med fugami? Pozabi.

Nizozemcem špilajo zadeve vprašanje pa kolk špricajo te zadeve.

Sony-Tech ::

Točno ta model kot ga ima MacGyer141 sem prišel pohvalit. :)
Za listje ravno ni, ker se posoda hitro napolni.

Plevel ob robnikih in med fugami dejansko spucam z nitakrico, ja laks gre hitro, ampak ni panike.
Krava zavezana čez trebuh odpade, tračne grablje in trakotr pa sta šla od hiše že leta nazaj..
Tudi ideje z vapom ali hidrantom odpadejo, ker nimam namena delat proge za kajake, še manj potem to pometat in tratit vodo.

Torej gledam S650 KARCHER in podobno.. gledam po youtubu, se mi zdijo vsi tam tam..
Je hitro, ni pa najbolj temeljito.

bastadu ::

Ali uporablja kdo Kärcher S6 TWIN? Mnenja? Moram nabaviti nov pometač, kaj priporočate v rangu 200-300EUR?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bastadu ()

zmist ::

maksimvs je izjavil:

Mah med fugami? Pozabi.

https://www.kaercher.com/int/home-garde...

Skuhas ga. Enako velja za travo itd.

bastadu je izjavil:

Ali uporablja kdo Kärcher S6 TWIN? Mnenja? Moram nabaviti nov pometač, kaj priporočate v rangu 200-300EUR?

Ne, ampak kar sem videl, je to stran vržen denar. Mogoče je za na hitro malo listja ali čikov za pobrat, za vse kaj več, pa je brezveze.
Jaz sem kupil motornega krtačarja, pa še vedno raje teram metlo, če hočem, da je perfektno.

Zimonem ::

A6 twin je za po garaži super. Za dvorišča pa ni.razen kak majhen kos.
Mačeta katerega krtačarja imaš?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Zimonem ()

Zimonem je izjavil:

A6? Ali si mislil S6? A6 modela ne najdem, razen Audija...

Ja s6

Ne razumem, gre za največji Karcherjev model za domačo uporabo s posodo 38l, zakaj ne bi bil za pometanje dvorišča, specifikacija navaja 3000m2/h? Ali tako slabo pometa ali kaj?

Za moj okus slabo. krtače premehke. Trava se navija,... Za prah kaj razsutega še gre. Več rabiš pa kaj z resnimi metlicami.
Saj ne da nič ne naredi ampak čudeža ni.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Zimonem ()

donvito ::

zmist je izjavil:

maksimvs je izjavil:

Mah med fugami? Pozabi.

od 26.8. naprej ...

c3p0 ::

bastadu je izjavil:

Imamo, nam dobro služi za po dvorišču (asfalt) in tlakovce. Ne pa pričakovat, da bo nato čisto "gladko", za non-anal uporabnike je pa povsem OK počiščeno, predvsem pa hitro in brez nekega prahu vs. široka metla.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c3p0 ()

Zimonem je izjavil:

Za moj okus slabo. krtače premehke. Trava se navija,... Za prah kaj razsutega še gre. Več rabiš pa kaj z resnimi metlicami.
Saj ne da nič ne naredi ampak čudeža ni.

Vsaka vrteča krtača bo navijala travo, ne vidim kako bi pri tem pomagala večja trdota krtače ...

donvito je izjavil:

zmist je izjavil:

maksimvs je izjavil:

Mah med fugami? Pozabi.

od 26.8. naprej ...

Hmmmm. Kaj pa tak stres (800°) lahko pomeni za beton, robnike? Nič ali vseeno ni najbolje?
Načeloma mi zgleda za provat zadeva.

Zimonem je izjavil:

Loncin 400 ccm 16 ps dvoživko. Je ok, ampak ima par pomanjkljivosti. Freza kar ok, samo im dimnik za izmet, češko pritrjen, sem moral sam dodelati. Dovolj ok, da ne rečem, da sem čisto stran vrgel denar.

c3p0 ::

Machete je izjavil:

Hmmmm. Kaj pa tak stres (800°) lahko pomeni za beton, robnike? Nič ali vseeno ni najbolje?
Načeloma mi zgleda za provat zadeva.

Po moje nič, ker je stik površine z ognjem prekratek, da bi imel omembe vreden vpliv. Bom nabavil, ker mi na enem "rizl" delu vztrajno poganja preko plevel in ga je težko čistit. Mogoče raje plinskega.

https://www.bauhaus.si/vrt-in-okolica/r...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c3p0 ()

bauci ::

Nekaj podobnega na topli zrak sem kupil lani v Lidl/Hofer. Totalno stran vržen denar. Držal par minut na istem mestu pa plevel niti rjav ni ratal. Po prvi uporabi direkt v smeti.

A ta električni jajc? Sej tega se bojim, si mi prišparal pot in 40 eur.

Saj se že iz napajanja vidi da ne more biti kaj dosti več kot navaden fen.

Dajte se držat teme, tale fen za plevel nima nobene zveze s pometači ...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Visokotlačni čistilec (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8631133 (3135) Zvezdica27
»

Plevel na dvoriscu - zatiranje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16422256 (12373) Machete
»

Odstranjevanje plevela iz fug tlakovcev (strani: 1 2 )

8225675 (22835) louser
»

Robotski sesalci. (strani: 1 2 3 4 )

16767743 (27391) mat xxl
»

Stabilizacija fug

82607 (2508) krneki0001

Več podobnih tem