» »

Zaslužek poleg stalne službe

Zaslužek poleg stalne službe

Miptrip ::

Pozdravljeni, tako na kratko zakaj odpiram temo, v službi je prišlo do zmanjšanja obsega dela tako, da sem po 15h že doma. Denarja ni nikoli preveč zato bi rad na mesec še kaj dodatno zaslužil s kako urico ali dve na dan. Ker pa nimam nobenih izkušenj z tem pa odpiram to temo, v upanju da dobim kakšen dober nasvet. Na googlu sem že iskal honorarna dela in delo preko spleta pa nisem našel nič pametnega ali pa je bil scam z obljubami o bajnih zaslužkih.

Rias Gremory ::

Znaš programirati ali pa bi se rad naučil?
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

;-) ::

Jaz bi se rad naucil.

jalovec09 ::

delo na žagi, montaža centraln, zidarija, tesarstvo,... iz kje si, kaj znaš delat, to se vpraš.

MadMen ::

;-) je izjavil:

Jaz bi se rad naucil.

Internet je tvoj prijatelj.

XLapsus ::

No recimo nekaj podobnega (kak dodaten € bi prav prišel), znam tudi programirati, na freelancer, upwork je bolj težko dobiti kakšen job, če si Junior.

Delam v logistiki večina uvažam stvari. Ne znam programirati znam pa sestavljat in servisirat pc in vse kar spada zraven. Glede tehnologije sem, kar dobro podkovan. Kar se programiranja tiče bi bil precejšen časoven vložek, ker bi moral začeti čisto na začetku. Bolj sem imel v mislim kaj v zvezi z uvažanjem in prodajo.

Matko ::

@avtorju
Najprej se vprašaj: kaj znam? In odgovor je na dlani.

next3steps ::

Ej, a si ziher, da je pomanjkanje dela?
da sem po petnajstih urah že doma

mlamat ::

Jaz sem vedno začuden ko folk odpira takšne teme. Mislim da je eden "s kadrovsko štipendijo" danes že odprl nekaj podobnega.

Pa kdo za božjo voljo vas bo gledal, da boste delali "honorarno" 2-3 uri na dan? Če znate polagati ploščice, beliti stanovanje, kajv hiši popraviti, bi mogoče še šlo...

Bi se radi naučili programirati? Se zavedate, da to zahteva vsaj 3 leta nenehnega učenja in prakse. Programiranje ni to da veš kaj je IF in FOR stavek, pa da znaš naredit SQL join, kot bi vas radi prepričali mnogi "tečaji" na internetu.

next3steps je izjavil:

Ej, a si ziher, da je pomanjkanje dela?
da sem po petnajstih urah že doma

To je mišljeno, da grem ob treh že domov. Drugače pa ja smo izstopili iz določenega tržišča in dokler se ne uredi strategija za prihodnost delamo samo 8h na dan. V primerjavi z nekaj časa nazaj ko smo delali po 11-15h na dan je zdaj pomanjkanje dela:). Prvi mesec je bilo super sem imel občutek, da sem na počitnicah zdaj mi je pa že ornk dolgčas plus se kar precej pozna finančno v primerjavi z prej.

janezvalva ::

Miptrip je izjavil:

Pozdravljeni, tako na kratko zakaj odpiram temo, v službi je prišlo do zmanjšanja obsega dela tako, da sem po 15h že doma. Denarja ni nikoli preveč zato bi rad na mesec še kaj dodatno zaslužil s kako urico ali dve na dan. Ker pa nimam nobenih izkušenj z tem pa odpiram to temo, v upanju da dobim kakšen dober nasvet. Na googlu sem že iskal honorarna dela in delo preko spleta pa nisem našel nič pametnega ali pa je bil scam z obljubami o bajnih zaslužkih.

poskusi z anketami / crowdflower nalogami

http://cliixsense.weebly.com

ali

http://get2business.weebly.com/neobux.h...

Mesar ::

Odlično. Folk sploh nima predstave kakšen gap je med učenjem programiranja in trenutkom, ko si lahko z naučenim nekaj omembe vrednega zaslužiš. Verjetno je še najboljše, da iščeš preprostejše stvari, kot je vnašanje podatkov, ipd.

Te metode, ki jih na spletu lahko KUPIŠ bodo vedno zdržale samo v teoriji in večina folka, ki to kupujejo, sploh ne pride do trenutka ko zadeva preizkusijo. Ogromno stvari imaš tudi "leakanih" po spletu in če malo pogledaš boš hitro ugotovil, da so to smeti (100% boš vedno prišel do točke, ko boš ugotovil, da zadeva ni realna oz. sploh ni izvedljiva) ter, da edini, ki tukaj služi ji tisti ki ti prodaja ebook/metodo.

Neobuxi in druge smeti propadajo in scammajo folk mesečno pa tudi če boš ime srečo in ne pride do tega, je dejstvo, da kar si lahko tam pridelaš takšen drobiž, da ti niti stroškov elektrike, ki si jih s tem naredil ne pokrije. V tem primeru se ti bolj splača brat it ali pa jabuk pobirat...

Ali pa poči svoj ebook skupaj in ga prični prodajat, samo je konkurenca nora in brez izkušenj in zaledja težko kam prideš..
Your turn to burn!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mesar ()

Kot pravim sem tehnično dobro podkovan sem spada internet in vse stvari, kot so bajni zaslužki z delom online. Realnost je taka, da dobiš cente na svojo uro. Kar se programiranja tiče se zavedam kakšne so zahteve in se mi niti časovno ne izide. Po vsej verjetnosti bom uvažal kake izdelke iz kitajske samo na žalost trenutno sploh ne vem kaj gre v promet.

Ah...

Do your homework then!

Ne morem...nočem v detajle ker se naši poslovni partnerji/stranke ukvarjajo s tem (loyalty is everything) drugače pa, ni se potrebno ostredotočati (omejevati) samo na kitajsko tudi znotraj EU in drugih državah je ogromno priložnosti. Seveda pa ti ne sme biti težko napisati par 10 povpraševanj, poiskati informacije, itd... na koncu se prodaja itak vse, vprašanje je samo za kakšno ceno boš našel stranke, kako velik je trg in kakšen bo tvoj dobiček.

Če si dober z lahkoto presežeš 100kE letno (z minimumom, spletna prodaja, ena oseba - čeprav pri takem dnarju se ti splača met nekoga, zato da imaš še sam kaj od življenja IMHO).
Your turn to burn!

To je že biznis bolj sem imel v mislih kakih 200-300€ dodatnih na mesec, ker trenutno je zatišje v službi in ne vem kako dolgo bo tako stanje. To kar ti opisuješ je zaposlitev za polni delovni čas. Ne rečem, da me ne mika samo doma imam ženo in dva šolo obvezna otroka pa si ne morem privoščiti, da bi vzporedno delal na tako velikem projektu.

GrimReaper ::

Jaz sem lahko vesel, da lahko končam ob 15-ih, oz. kar 14:20-14:30 (zdaj bi moral že počasi it do avta), ne da bi še popoldne kaj delal. Če že, mi popoldne vseeno zmanjka ur, predvsem za poslušat kak album ali odigrat kako igro. In bi imel rad da bi imel dan 28 ur, res pa da človek ni sposoben bit pokonci več kot 17-18 ur, tako da najraje bi imel 6-urni delovnik.
Tukaj pa gledam sosede, in večina pride domov ob 17-ih, to mi je pa res bolano, to si praktično cel dan na šihtu.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Zgodovina sprememb…

Unknown_001 ::

mlamat je izjavil:

Jaz sem vedno začuden ko folk odpira takšne teme. Mislim da je eden "s kadrovsko štipendijo" danes že odprl nekaj podobnega.

Pa kdo za božjo voljo vas bo gledal, da boste delali "honorarno" 2-3 uri na dan? Če znate polagati ploščice, beliti stanovanje, kajv hiši popraviti, bi mogoče še šlo...

Ne vem kaj se čudiš če se kdo poskuša tudi na forumu pozanimat o možnostih za dodaten zaslužek. Ifa chance exists... why not? Bolje kot da gledaš v zrak.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Buddah ::

Polaganje travnih tepihov, polaganje tlakovcev...take se vedno rabi! Pa tut denar bo dober :) samo delo ni ravno za nežne roke.

paraboŁa ::

Online poker. Lahko pa se odzoveš na katerega izmed postov bilokje...bi radi zaslužili s skoraj nič dela iz domačega naslonjača preko spleta :D.

issak ::

Android aplikacije lahko delaš čisto sam doma. Konkurenca je huda danes, ampak če je app dober, in če ga redno vzdžuješ se tudi čisto nov app lahko prime z malo samo reklame, moraš malo vedeti kje ga reklamirat, kakšni forumi, kakšen reddit ipd. dovoljujejo oglaševanje lastnega appa, magari če jim ponudiš par bombončkov zastonj ali celo 'pro' verzijo appa zastonj.

Zaslužek mogoče ne bo nič, mogoče bo nekaj, sigurno pa je to stvar na dolgi rok, ne iz danes na jutri. Osvojiš pa neko znanje ki je morda vredno celo več kot tisti zaslužek.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

issak je izjavil:

Android aplikacije lahko delaš čisto sam doma. Konkurenca je huda danes, ampak če je app dober, in če ga redno vzdžuješ se tudi čisto nov app lahko prime z malo samo reklame, moraš malo vedeti kje ga reklamirat, kakšni forumi, kakšen reddit ipd. dovoljujejo oglaševanje lastnega appa, magari če jim ponudiš par bombončkov zastonj ali celo 'pro' verzijo appa zastonj.

Zaslužek mogoče ne bo nič, mogoče bo nekaj, sigurno pa je to stvar na dolgi rok, ne iz danes na jutri. Osvojiš pa neko znanje ki je morda vredno celo več kot tisti zaslužek.

A ni napisal, da ni programer? Pa zato ker se je enemu Slovencu vsralo,ko je bila zadeva še v povojih in ni bilo prave konkurence, še ne pomeni, da se bo vsakemu. Če imaš noro idejo (dejansko noro, ki se nebo zdela samo tebi kul) potem prav, drugače pa je ta trg že toliko zasičen, da boš moral delali keyword research & SEO, da bo kaj s tega, pa še takrat boš moral imeti srečo. No al pa prit z denarjem, ki ga lahko vložiš.

Miptrip je izjavil:

To je že biznis bolj sem imel v mislih kakih 200-300€ dodatnih na mesec, ker trenutno je zatišje v službi in ne vem kako dolgo bo tako stanje. To kar ti opisuješ je zaposlitev za polni delovni čas. Ne rečem, da me ne mika samo doma imam ženo in dva šolo obvezna otroka pa si ne morem privoščiti, da bi vzporedno delal na tako velikem projektu.

Jah, sej lahko zadevo v nekem trenutku bremzaš... če ti bo sploh takrat to interes in si res tako zadovoljen s svojo službo ;) glede na to, da si zaposlen in imaš pokrite prispevke iz drugega naslova, te s.p. na začetku kot dodatno delo pride minimalno (ne vem več cifer z glave, greš k računovodji po nasvet, danes se vsi tok borijo za stranke, da ti bodo te stvari na začetku razložili zastonj).
Your turn to burn!

Tilen ::

Miptrip je izjavil:

Nauči se optimalno upravljati s prigaranim premoženjem.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Tilen je izjavil:

Miptrip je izjavil:

Bolj optimalno kot je zdaj ne gre. Vozim poceni avto, imam lastno hišo, nimam kreditov ali dolgov, ne hodim ven jest... imam spodobno finančno varnostno zalogo, tako, da živim precej pod svojimi zmožnostmi.

Mesar mi lahko razložiš koncepte tržne raziskave in katera orodja uporabiti? Ali pa priporočiš nekoga, ki ima potrebno znanje? Glede na napisano opažam, da veš, kako se stvari streže.

;-) ::

issak je izjavil:

V kolikem casu pa si se sam doma sposoben iz nic napravit kak app ce se ucis sam?

Obstaja kaka knjiga kje zaceti itd.?

Komaj dva tedna odkar imam samo dopoldanski delovnik imam kar nekaj casa v kaj vlozit.

shadeX ::

issak je izjavil:

Sej ni slaba ideja, ampak je treba v to res vložit nekaj časa. Reklamiranje na forumih je izredno težko ker ti pridno brišejo poste (slo-tech ni izjema). Na REDDIT tudi pozabi, razen če si izredno iznajdljiv. Kaj to pomeni, moraš raziskat sam.

Jaz sem začel 2011 ko sem v roke prijel prvi ebook v zvezi s programiranjem. Vmes sem naredil nekaj fail projektov (spletne strani, aplikacije, itd). Nato po letu in pol publishal na google play prvo "pravo" aplikacijo. Seveda sem poskusil nekaj marketinških prijemov.. nekaj se je prijelo drugo ne. Danes ima app več kot nekaj 130k prenosov (kar v dobrih dveh letih ni nek dosežek), sem si pa zagotovil stalnih nekje 200-500 downloadow / dan, kar znese na konc meseca cca 150EUR. Pač.. ni neki da bi reku "waw" je pa fajn da dobiš toliko "brez delat". Aplikacije nisem sicer taknil že več kot leto, niti ne vem če jo bom. Me je strah it gledat kaj sem takrat sploh delal :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: shadeX ()

StarMafijec ::

Mesar je izjavil:

Te metode, ki jih na spletu lahko KUPIŠ bodo vedno zdržale samo v teoriji in večina folka, ki to kupujejo, sploh ne pride do trenutka ko zadeva preizkusijo. Ogromno stvari imaš tudi "leakanih" po spletu in če malo pogledaš boš hitro ugotovil, da so to smeti (100% boš vedno prišel do točke, ko boš ugotovil, da zadeva ni realna oz. sploh ni izvedljiva) ter, da edini, ki tukaj služi ji tisti ki ti prodaja ebook/metodo.

Kaj pa Udacity Nanodegrees? Tam garantirajo službo, če opraviš. Pogoj je sicer, da smeš delati v ZDA.

MadMen ::

StarMafijec je izjavil:

Mesar je izjavil:

Kaj pa Udacity Nanodegrees? Tam garantirajo službo, če opraviš. Pogoj je sicer, da smeš delati v ZDA.

In kaj ti to pomaga pri iskanju službe v Sloveniji? Čisto nič.

next3steps ::

Potem je že bolje pisati bote za novoizdane MMORPGje in nafarmane elemente prodajati kitajcem.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Kaboom ()

shintaro ::

Miptrip je izjavil:

Tilen je izjavil:

Miptrip je izjavil:

imam spodobno finančno varnostno zalogo, tako, da živim precej pod svojimi zmožnostmi.

Infond Technology sklad. Ma ga vsaka druga banka. Pohiti pred koncem aprila je še akcija. Ostale blodnje kot si sam vidil al 99% scam al dolgoletno delo.

Infond Technology, ne čakaj.
i9 7900X / 16gb / ssd PCIe 3.0x4 500gb

Shegevara ::

Zacni trgovat s kriptovalutami.

Malo na zacetku rabis potrpljenja in izobrazevanja, potem pa lahko zacnes dnevno prodajati, buy low - sell high.

Isotropic ::

prepozno
op, posvečaj se ženi in frocom, da te bodo sploh poznali

V primerjavi z nekaj časa nazaj ko smo delali po 11-15h na dan je zdaj pomanjkanje dela

Zgodovina sprememb…

vostok_1 ::

Drugo vprašanje na podobno temo...
...kakšni so kaj načini cheap reklamiranja svoje storitve/produkta?
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

janig ::

Pejstnes link do storitve/produkta na slotech

bambam20 ::

vostok_1 je izjavil:

Drugo vprašanje na podobno temo...
...kakšni so kaj načini cheap reklamiranja svoje storitve/produkta?

Socijalna omrežja..
Dober SEO tvoje spletne strani,
vlogi
blogi
brezplačna predavanja..

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Španija kot prva v EU zaustavila prekarne zaposlitve pri dostavah

Oddelek: Novice / Ostale najave
236791 (5139) c3p0
»

Internetni zaslužek in davki (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9225225 (15832) St235
»

Kaj mi priporočate? (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
5411374 (8421) Kayzon
»

Podnajemna pogodba

Oddelek: Loža
165059 (4325) Lonsarg
»

Dodatni zaslužek