» »

Računalnik se samodejno ugasne še pred namestitvijo Windowsev

Računalnik se samodejno ugasne še pred namestitvijo Windowsev

Fukomuko ::

V roke sem dobil računalnik, ki se po nekaj minutah delovanja samodejno ugasne, kot da bi ga odklopil iz vtičnice. Matična plošča je Foxconn P45A-S, na kateri tiktaka Intel Q8200 z 2x2 GB RAM. Sprva sem posumil na napajalnik LC6600, a menjava ni čisto nič pomagala. Poskusil sem tudi izmenično z eno palčko RAM, a je še vedno povsem enako. Matična plošča nima elektrolitskih kondenzatorjev, tako da na prvi pogled zgleda v redu. Trenutno so nameščeni Windows 7, ki se sicer zaženejo, a po nekaj minutah sledi nenaden izklop. Če želim namestiti Windows 10, se ugasne ravno pri logotipu, ki se pokaže pred namestitvijo. BIOS sem že ponastavil (load default optimized settings) in tudi ne pomaga.

Morda kdo ve, v čem bi lahko bil problem?

Riff ::

mogoče se pregreva procsor, preveri temperaturo procesorja v biosu

urostech ::

Lahko da je problem v CPU voltaži. Ko bos uklopljas računalnik, vstopi v bios in daj CPU voltage na manual. Poglej si kaksen video kako to nastaviti skratka povecujes malo po malo dokles se racunalnik vec ne ugasa in normalno deluje.
Upam da to kaj pomaga.

solatko ::

Računalnik razdri, daj matično na antistatično podlago, priklopi disk, napajalnik in grafično. Na matični imej cpu, ram in priklopljen monitor. V USB vtakni tipkovnico in miš, ter z izvijačem štartaj zadevo, s kratkim stikom power pinov.

Če bo normalno delovalo, je krivec lahko ohišje.
Sicer pa tako kot so ti svetovali, zamenjaj termalno pasto na procesorju, dobro pritrdi hladilnik, saj je po vsej verjetnosti kriva temperatura.

Kondenzatorje premeri, saj je lahko, glede na starost, nekaj suhih (ni treba da so napihnjeni, če je mašina dolgo stala, se znajo tudi posušit).
Delo krepa človeka

Fukomuko ::

Težava je res bila v pregrevanju procesorja, pomagala je šele menjava termalne paste, ki je znižala temperaturo za 35 °C. Je pa bilo kar nekaj težav pri nameščanju Windowsev 10, ki sicer sedaj delujejo brez problema. Očitno je res že matična plošča malo dotrajana, saj je računalnik stal 2 leti.

Kako pa ponavadi premerite kondenzatorje?

Riff ::

super da zdj dela bp, kondenzator je lahko na vrhu napihnjen potem je tak kondenzator lahko težava, če je pa keramičen pa tega problema sploh ni

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Riff ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

matična ali grafična fuč? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
517877 (6623) solatko
»

Piskanje in zaudarjanje

Oddelek: Strojna oprema
121416 (983) Robocop1
»

Zamrzovanje računalnika

Oddelek: Strojna oprema
271610 (1209) R-H-O
»

Pogosto "zmrzovanje" računalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
12929 (786) Turboo28
»

Zagon računalnika, ekran se ne prižge

Oddelek: Pomoč in nasveti
4312073 (11460) k0lar

Več podobnih tem