» »

Intel NUC SKULL CANYON ali MINI ITX PC ?

Intel NUC SKULL CANYON ali MINI ITX PC ?

rastko22 ::

Zdravo fantje

Zanima me ali ima kdo izkušnje z omenjenim Intel NUC pcjem NUC6I7KYK ?
http://www.mindfactory.de/product_info....
ali pa cca 100 dražje pri nas
https://www.mimovrste.com/racunalniki-i...

Nevem namreč kaj kupiti. Budget imam cca 700 eur morda malce več...
Mislim sem nabaviti NUC-a (600 eur + 16gb ram + ssd 850 evo katerega že imam)vendar se bojim, da vse skupaj vseeno ne bo dovolj za moje potrebe (kljub temu da ma nuc I7HQ procesor) skrbi me tudi to, da prebiram po forumih in ljudje pravijo da se pregreva in da je ventilator stalno na ful in zelo glasen.

Zato sem začel razmišljati da bi si sestavil nek MINI ITX PC (ni ravno toliko majhen), kaj mislite, bi bilo bolje ??

PC uporabljam predvsem za brskanje po internetu cca 10zavihkov plus istočasno youtube na 1080p, pa recimo obdelava slik v photoshopu in izdelava katalogov v indesignu NOBENIH IGRIC ! vendar resno delo...

Prosim za pomoč

rastko22 ::

pa zaenkrat bi imel na npr. NUC povezan dell monitor preko DP porta. Kaj storiti, ko bom kupil še drugega identičnega ?
rad bi imel namreč 2 monitorja pa me skrbi, da barve oz. slika ne bi bila identična na obeh v kolikor bi enega povezal preko dp porta, drugega pa npr preko hdmi

aerie ::

smacker ::

V podobni temi sem dal en ITX build: https://slo-tech.com/forum/t684527/p530...
Ti seveda grafo odstraniš, pa vzameš i5 6500, bo vrh glave. Tud rame in diske lahko svoje ponucaš.
Dejstvo je, da vse kar je majhno, ma malo placa za hlajenje in se greje pod obremenitvjo. Posledično je tud manj zmogljivo, da se manj greje. Če iščeš performance in kompa ne boš prenašal vsakodnevno, potem je ITX build way to go ;) Maš možnost nadgradnje v prihodnje, če kaj crkne pa enostavno zamenjaš. V NUCu so laptop komponente in je večina prilotanih, zato maš problem.

rastko22 ::

Zakaj NUC? ker sem res želel da bi našel nekaj kar bi lahko npr. pritrdil zadaj na monitor in imel tako čisto delovno površino in vse priključke pri roki.
@aerie...asrock ne izgleda slabo. misliš da bo integrirana grafična dovolj za to kar ga bom jaz uporabljal ? prav tako me skrbi ker matična nima 2 displayport izhodov to pa pomeni da bi moral drugi monitor povezati preko HDMI kar bi pomenilo da bom imel barve na drugem monitorju čisto off napram prvemu.
@ smacker..build je odličen. Misliš da bo i5 6500 zares dovolj zame ? kakšna je sploh razlika med i7 6700 ? tudi tu me skrbi prvo ker tvoja matična sploh nima DISPLAY PORT izhoda. Tudi ti misliš da bi šlo brez grafične kartice?

smacker ::

Seveda bi šlo brez grafe. Maš 1xDVI in 1xHDMI port. Oboje je digitalno (dobiš tud adapterje HDMI->DVI in obratno), tak da nekih razlik ne bi smelo bit. Kako zgledajo barve je odvisno od monitorja, ne od kabla. Po kablu grejo biti, monitor pa te bite pretvori v sliko in ni važno, če so prišli po HDMI ali DVI kablu. Razlika bi lahko bila opazna med HDMI in VGA npr., ker je VGA analogen.
i5 6500 bo tud čist, sam ga uporabljam za še bolj zahtevne stvari (Visual Studio, 30-50zavihkov, youtube,...) in popolnoma zadošča.

rastko22 ::

Problem je ker ponavadi dobiš adapterje in kable v drugo smer npr displayport na hdmi kabel (obratno ne dela) ali pa displayport na hdmi adapter. V tem primeru pa bi imel VIR pri npr HDMI katerega bi moral spraviti na DP , enako velja pri dvi priklopu...pomoje to ne bo šlo..

smacker ::

A monitor ma samo display port in nič druga?

rastko22 ::

ja display port in mini display port

zato se bojim. kolega ima 2 identična dell monitorja katera sta vezana na nvidia grafično kartico. eden je povezan hdmi na hdmi, drugi pa dvi na hdmi. problem je ker slika na obeh ni niti malo podobna. če da isto modro ozadje ima na prvemu kateri je vezan preko hdmi zares lepo modro ozadje medtem ko ima na drugemu čisto zelenkasto pa npr. na prvemu je word totalno bel na drugemu pa rumenkast.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: rastko22 ()

smacker ::

Nobenga hdmi/dvi priključka nima monitor? Si ziher? Keri model maš? Če maš samo DP si v dreku, konverterji so dražji od graf. Je pa že težko grafo z dvema DP-jema najt.
Naj kolega preveri nastavitve na monitorju, z gumbi se da precej barve štelat ;) To kar opisuješ se sliši kot da ma na drugem aktiviran kak "reader mode".

robertus23 ::

Malo sem pregledal to temo ,ker se tudi sam odločam za nakup intel nuc skull canyon.Neke zelo cenejše alternative(sestavi si sam) nisem našel ne v tem forumu ne na netu.Res je ,da se mogoče da sestavit za tako ceno kot je Nuc nekaj boljšega-ampak glede na to ,da bi ga uporabljal za gledanje filmov(Full HD in 4K na 65 UHD tv) ter spremljanje glasbe (iger sploh ne igram) bom se kar odločil za Nuc-a skull canyon.Razen če ma kdo še kakšen predlog.

Dami ::

Če ga misliš uporabljat kot 4k hptc, potem obvezno počakaj na kabylake variante, zaradi hw 4k hevc in hdmi 2.0 support.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Modri dirkač ::

HDMI 2.0 ima, sej ima thunderbolt 3 jebela, HEVC 10bit pa res nima...
Everybody lies!

hojnikb ::

MA, preko igpuja
#brezpodpisa

Modri dirkač ::

10bit HEVC ne, to bo imel kaby lake.
Everybody lies!

hojnikb ::

10 bit hevec je, sprobano na i3 6100u
#brezpodpisa

Modri dirkač ::

The other important aspect of Kaby Lake is Intel's transition to a new video engine. According to Chris Walker, the general manager for mobile client platforms at Intel, the web's content platforms are moving to HEVC and VP9 for video encoding and decoding--and at higher resolutions. Skylake accelerated 1080p HEVC encoding and decoding natively in hardware, but it lacked dedicated support for 4K HEVC encoding/decoding at 10-bit depths, or VP9 decoding--two things that Kaby Lake does natively in hardware.

http://www.fool.com/investing/general/2...
Everybody lies!

Zgodovina sprememb…

hojnikb ::

skylake se vedno zna offloadat 10bit hevc na gpu...
nima pa namenskega bloka za to, to pa
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

Modri dirkač ::

hojnikb je izjavil:

skylake se vedno zna offloadat 10bit hevc na gpu...
nima pa namenskega bloka za to, to pa

Seveda, in ko postane filmček mejčken kompliciran zadeva ne sfolga.
Everybody lies!

hojnikb ::

folga folga, sa dual channel rabis
#brezpodpisa

robertus23 ::

Še eno vprašanje glede Nuc Skull Canyon-a.A je za moje potrebe (Full HD in 4K filmi) dovolj 2x4gb rama ali je bolje vgraditi 2x8gb rama ter ,če je dovolj za windows10 256 GB M.2 ssd(Intel SSD trdi disk, 600p Series, 256 GB Branje: do 1570 MB/s Pisanje: do 540 MB/s)?

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Intel NUC (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
21530342 (4602) Nebomgabiksa
»

Nakup mini pc (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10215710 (6701) Ganon
»

Build me a tiny portable PC.

Oddelek: Kaj kupiti
414159 (2571) peglezn
»

Kateri mini pc?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6913867 (10410) Kebo
»

Cenejša alternativa - MINI ITX ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
655797 (4296) t0mekk

Več podobnih tem