» »

Koriščenje kombinacije delnega kaska - bonus ?

Koriščenje kombinacije delnega kaska - bonus ?

sočan ::

Pozdrav ,

za avto imam sklenjeno normalno AO , z dodanimi delnimi kaski za divjad in točo .( B,D kombinacija ,Triglav ) V osnovi imam 50 % popusta.

Zaradi naleta srne bi sedaj koristil zavarovanje za divjad. Sedaj me pa zanima ali koriščenje delnega kaska ,pomeni tudi izgubo bonusa za osnovno zavarovanje ?

Prosim za informacije ,če razpolaga kdo s konkretno informacijo.

lp

kuvanasarma ::

Če imaš plačano divjad, potem izgube popusta ni. Plačaš samo soudeležbo 1% ali 5% oz. kako imaš določeno...

fosil ::

Pri delnih kombinacijah praviloma ni izgube bonusa, niti franšize.
Tako je!

rdecaluc ::

Pa upam da nisi klical policije zraven znaka pozor divjad oz. da ni takšnega znaka tam blizu. Čene ti bodo srali na zavarovalnici... iz izkušenj.
Est modus in rebus. ,typos

bambam20 ::

rdecaluc je izjavil:

Pa upam da nisi klical policije zraven znaka pozor divjad oz. da ni takšnega znaka tam blizu. Čene ti bodo srali na zavarovalnici... iz izkušenj.

Ne vem kako bo uveljavljal , da je zbil srno, če nima policijskega zapisnika? Misliš, da mu bo zavarovalnica verjela na lepe oči. Malo morgen.

Izgube bonusa zaradi trka z divjadjo ni.

kuvanasarma je izjavil:

Če imaš plačano divjad, potem izgube popusta ni. Plačaš samo soudeležbo 1% ali 5% oz. kako imaš določeno...

Tudi soudeležbe pri delnem kasku na divjad ni .

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

MadMax ::

Manjše škode gredo brez policije, pri večjih se včasih zakomplicira če si samo "številka brez svojega pametnega agenta".
Znak za divjad nima veze.
Komplicirajo pač kot vsak, ki mora dat denar od sebe. Eni sicer bolj, drugi manj...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

bambam20 ::

MadMax je izjavil:

Manjše škode gredo brez policije, pri večjih se včasih zakomplicira če si samo "številka brez svojega pametnega agenta".
Znak za divjad nima veze.
Komplicirajo pač kot vsak, ki mora dat denar od sebe. Eni sicer bolj, drugi manj...

Trk srne načeloma ni majhna škoda. Tako, da tukaj bo verjetno zavarovalnica zahtevala zapisnik od policije.

Nekako sem tudi sam predvideval da pri delnih kombinacijah ni izgube bonusa.Zato sem razmišljal ali sploh uveljavljati ,da nebi več izgubil z izgubo bonusa . Sicer je pa tudi to koriščenje delnega kaska sploh prvo kar bom kdajkoli do sedaj uveljavljal pri zavarovalnici.

Zakaj policija. ? Policija se samo za materialno škodo ,sploh pa če ni ne vem kako velika naj nebi klicala ? Se motim ?

lp

MadMax ::

Dejansko te nič ne stane policijo poklicat. (predpostavimo da si trezen, seveda)
Sam sem imel tako "bližnje srečanje" in konkretno razbil bavarca, pa sem najprej klical agenta kako in kaj. Je rekel če so sledi živali (dlake, kri, ...) načeloma ni sploh problema, ampak če imam čas pa naj vseeno pokličem policijo.
Podobne izkušnje so imeli znanci: dlake v razpokah polomljenega odbijača so bile povsem dovolj. Pa to ne govorim za miniature ranga kliota ali polota...
Seveda je pa od primera do primera lahko drugače...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

kuvanasarma ::

bambam20 je izjavil:

rdecaluc je izjavil:

Ne vem kako bo uveljavljal , da je zbil srno, če nima policijskega zapisnika? Misliš, da mu bo zavarovalnica verjela na lepe oči. Malo morgen.

Izgube bonusa zaradi trka z divjadjo ni.

kuvanasarma je izjavil:

Tudi soudeležbe pri delnem kasku na divjad ni .

Zanimivo, jaz sem šel direkt na zavarovalnico, in niso nič želeli zapisnika od policije, res pa je da se srna odpeketala stran, na avtu pa sem imel za lasuljo dlak.
Imel sme pa tudi posnetek pripravljen, pa ga niso potrebovali...

Okoli bonusa se pa opravičujem, sem narobe napisal. to kar pravi rupsi31 drži :)

Hvala za vse informacije...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najcenejše Avtomobilsko Zavarovanje - KJE? (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Na cesti
967239180 (1869) LeQuack
»

Kaj storiti ob prometni nesreči - zavarovanje (strani: 1 2 )

8721396 (13968) ...:TOMI:...
»

Generali Zavarovalnica

184229 (3246) St235
»

Odbitna franšiza + Obvezna odbitna franšiza??? (strani: 1 2 )

7822621 (16713) čuhalev
»

Še kasko zavarovanje ali ne? (strani: 1 2 3 )

10632555 (30575) D3m

Več podobnih tem