» »

Snapchat predstavil pametna sončna očala

Snapchat predstavil pametna sončna očala

The Wall Street Journal - Snapchat, ki ga poznamo po mobilni aplikaciji za enkratno deljenje foto in videoutrinkov s prijatelji in svetom, je predstavil svoj prvi fizični izdelek. To so sončna očala, ki imajo vgrajeno videokamero, s čimer lahko takoj napravimo posnetek in ga delimo s svetom.

Tehnične podrobnosti so še zavite v tančico skrivnost, saj imamo na voljo le dve uradni fotografiji in en pobegli videoposnetek. Vemo tudi, da naj bi imela kamera 115-stopinjski zorni kot in da bodo očala stala 130 dolarjev, ko pridejo proti koncu leta na prodajne police. Izvršni direktor podjetja Snapchat, ki se bo sedaj preimenovalo v Snap, Evan Spiegel, pojasnjuje, da je nova očala že preizkusil na dopustu in da so posnetki neverjetni.

Nova očala, ki niti še nimajo uradnega imena, nas gotovo spomnijo na Google Glasses, ki ga uvrščamo med Googlove manj uspešne projekte. Pametna očala za 1500 dolarjev so sicer izdelali in jih nekaj tudi prodali, a izdelek ni nikoli res osvojil potrošnikov. Toda Snapchatova očala imajo možnost, ker gre za drugačen izdelek. Po eni strani bo cenejši, po drugi strani pa je njegov namen precej jasneje definiran - gre za očala, s katerimi snemamo posnetke, ki jih uporabimo zase ali druge. Če ga bodo posvojile zvezde, kar Snapchat seveda upa (uradne fotografije očal je posnel Karl Lagerfeld), lahko dobimo nov trend.

10 komentarjev

Nagi Bator ::

Nov trend bo verjetno precej razbitih nosov, ko bodo taksni bolidi zijali v nekoga.

pegasus ::

Če so očala kaj pametna, dvomim, a koncept kamere, pritrjene na glavo (recimo čelado) je že star in preizkušen. Če so uspeli sedaj zapakirati približno solidno kamero v okvir očal, tako da te snemanje ne ovira med siceršnjo aktivnostjo, me stvar zanima. Še posebej, če bodo očala znala gledati v oko in se fokusirati na tisto, na kar se fokusira oko. ContourHD se mi ni preveč obnesel ...

Bezukhoff ::

Tam naj raje snapchat app za windows mobile naredijo, ker mi pohotno slovenske tinejdžerke vedno bolj težijo, češ kako da nimam tega, kakšen moški pa da sem, lol. :))

pegasus ::

Nekaj berem da bo samo za 10s video posnetke ... meh, a je ciljna publika res s hormoni se prvič srečujoča mladina?

mtosev ::

visoka cena in očala niso videti preveč lepa. vsaj meni niso všeč.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

carota ::

Samo da bo dobra slika in ne bodo moteča med seksom; FTW! :))

Netrunner ::

Po eni strani bo cenejši, po drugi strani pa je njegov namen precej jasneje definiran - gre za očala, s katerimi snemamo posnetke, ki jih uporabimo zase ali druge.


Sanje vsakega voayerja se uresničujejo :D, nič več ne bodo potrebovali skrivat fotoapratov, saj bo zadostoval pogled v željeno smer. Saj načeloma danes ni težko narediti "spy kamere", vendar zakaj bi se ubadal s tem če ti bodo pa ponudili že končen izdelek.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Netrunner ()

Matako ::

carota je izjavil:

Samo da bo dobra slika in ne bodo moteča med seksom; FTW! :))


Ja samo kakim. Glede na to kako gej izgledajo ti špegli...
/\/\.K.

SeMiNeSanja ::

Meni to izgleda bolj kot must-have gadget za voyeurje in pedofile.

Kdor hoče kakovostne fotografije in posnetke in ima čisto vest, ne bo posegal po tovrstnih prikritih snemalnih napravah. DSLR je pač še vedno DSLR.

pegasus ::

Edini feature ki manjka je, da ta reč snema ves čas in ko se zgodi nekaj zanimivega, stisneš knof in ti shrani zadnjih 10s :D
To bo še fun po sodiščih ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

katera sončna očala? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21957966 (1040) del0
»

Nakup ugodnih očal z dioptrijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6514428 (3786) tomlin
»

Snapchat pridelal zajetno izgubo

Oddelek: Novice / Rezultati
4414619 (12025) Utk
»

Snapchat predstavil pametna sončna očala

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
106795 (5404) pegasus
»

Goljufija slovenksega trgovca

Oddelek: Loža
72408 (1847) Matev

Več podobnih tem