» »

Program/Hack za OC GF2MX

Program/Hack za OC GF2MX

eraserr ::

Pri doloćenih driverjih mi registry hack ne dela, pa tam ko dela je maksimum 220/210, s čim najlažje navijem MX-a pa to do maksimuma pa z katerimi koli driverji. Poskusil sem nekej z Nvmax-om pa je nekej čudno, s čim torej najlažje navijem?

VASkO ::

tam, ko je maksimum 210/220, se da v registru spremenit, da bo vec, drugace pa preko BIOSa kartice navij!

Tzar ::

Vasko--> v eni podobni temi si objavu link do svoje strani kjer naj blo pojanjeno kako navit GF 2 prek BIOSa,sam men link ni delal, tko da ne vem kaj in kako si opisal.
Lahko se enkrat objavis, ali pa mi posljes po mail-u.
hvala
Življenje je lepo!

VASkO ::

link

vse potrebne datoteke najdes pod imenikom Geforce (BIOSi, ki so gori so za kartice s tv cipom BT869)

PB ::

Kok se pa da navit kartico v biosu ? Ali je že kdo probal s to foro navijat?

VASkO ::

kolko hoces, ni meje, razen meje stabilnosti cipov (core,mem), meni s programskim navijanjem ni delala stabilno oz se je sesulo vse vkup pri zamenjavi frekvence, ko pa je to v BIOSu pa po moje ni taksnega soka, ker pri 200/200 dela stabilno, pri programskem navijanje na 200/200 pa so se windowsi vcasih vsipali po prestavitvi frekvence.

Koci ::

Ne vem kaj mate vi to za ene kartice, sm pri men se da WinFat Geforce 2 mx čist lepo navijat preko zraven priložnega Winfoxa.

zile ::

Hello
Predpostavljam da uporabljaš coolbits.reg.
nvqtwk.dll in nvcpl.dll od starih 6.31 detonatorjev presnameš čez nove 6.50 detonatorje (ali pač katerekoli druge nad 6.50 )v c:\windows\system direktorij.
Coolbits.reg dela na vseh detonatorjih pod verzijo 6.50

frudi ::

Spidy, večina nas uporablja nvidiine referenčne gonilnike. tud z njimi se sicer da navijat, ampak po defaultu ne pustijo nastavitev frekvence višje od 210/220 memory/core.
Vasko, omenjal si, da se da to mejo v gonilnikih zvišat s šarjenjem po registru. tud sam sem že slišal za to, ampak nisem uspel ugotoviti kako se to nardi. baje, da je nekaj v zvezi z 'the simpsons' keyi v registru, kaj več o tem pa ne vem, tak da me zanima, če maš mogoče kaj več informacij o tem.
rad bi namreč probal memory navit še višje, na 210 mi namreč deluje čisto stabilno. sem probal s powerstripom, ampak v tem primeru se že pri ~205 pojavijo napake. nvmax pa je sploh čisto zmeden, ko ga inštaliram :), tak da je najstabilnejše in najučinkovitejše navijanje (vsaj pri meni) prek gonilnikov. šarjenje s shackanimi biosi pa mi za zdaj tud ne diši preveč :).
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

VASkO ::

biosi niso nic vec shakani, kot to, da v njih zamenjas vrednosti za core/ram clock za tiste, ki jih zelis. biosa tudi ne rabis naloziti v graficno kartico, lahko ga pozenes kot TSR program (iz autoexeca naprimer) z programom VGABios, tako, da v kartici ostane originalni bios in kartice ne mores uniciti, ce ne ves kaj pocnes.

alien-w ::

jest mam trenutno driverje 10.80, ki so baje najboljsi za Win2k in MXe. Pri teh driverjih lahko navijam graficno na 220core in 230 ram s coolbitsi v registru.

frudi ::

kul, thenx obema za dodatno razlago :)
bom sprobal obe možnosti, 10.80 driverje in če treba tud modificiran bios.

sam da najprej mine tedn in se vrnem s faksa domu...
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

eraserr ::

Kje v registrih pa se da to nastavit(frekvence), ker enostavno ne najdem. Oziroma kje se da nastavit do kam kaže izbiro?

alien-w ::

predvidevam, da uporabljas referencne gonilnike, po moznosti cim novejše. v tem primeru zazeni registry reg editor in najdi "kljuc" oz. key HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/NVIDIA Corporation/Global/NvTweak.ce ne obstaja ga ustvari (right click, new/key). ko najdeš oz. ustvariš ta key, pod njim ustvari novo DWORD vrednost (right click, new/DWORD value) imenovano CoolBits. vrednost nastavi na 3.
pod display properties/settings/advanced/GeForce2 MX/Additional properties bos sedaj našel novo opcijo Hardware Options, ki sluzi navijanju...

to imam kar pod copy, ker morm tolkrat na forum dajat :8)

eraserr ::

hvala alien-w, samo to sem že mel do sedaj, kar bi jaz rad je to, da bi lahko nastavil preko 220 in 210, kjer je sedaj meja, to bi rad, hvala vnaprej!

alien-w ::

hm... cudno, men dela to, pa imam moznost za nastavt na 230 ram. Kere driverje uporabljas? Kero MX karto mas?

eraserr ::

Imam Leadtekovega MX-a pa driverje katerekoli od 6.31 do 10.80 in 11.00 pri vseh je max. za memory 210 Mhz. Če instaliram driverje od Leadteka lahko navijem do neba, sam je brezveze, ker so tisti driverji stari, zato bi rad OC z referenčnimi.

R@C@ ::

Jaz sem si izGuru3D potegnu programček Riva Tuner, ki še najbolj slikovito prikaže kolk se da kartico navit, ter je hudo preprost za uporabo!

Probaj....ni greh!

element ::

Res ne vem, zakaj se tako mučite z navijanjem, men dela stabilno na 221/212 pa sm navil v priložene Winfoxu, ki omogoča navijanje do 300/380. Edin Blue orb ma mal probleme, ker nč ne hladi. 50°C pri obremenitvi, prej z default hladilnikom 47°C??? Kaj mi storiti? A ga nej zbrusm, pa kšno drugo termalno pasto nabavm?
Grafična: Winfast GeForce 2mx DH pro
Temp. sistema: 26°C

VASkO ::

poglej, ce ga je dobro gor stisnilo pa ce ni prevec paste zmes, ne pozabi, da je namen paste zafilat pore med cipom in hladilnikom. ce ga ne stiska dobro gor, malo zvij ploscice za pritrditev, da bo vecji pritisk, drugace pa je mozno, da je cip neraven, kar je velikokrat.

eraserr ::

ja sej mam jest zdej tud winfox-a pa lahko naredim kar sem hotel.

Nisem pa vedu na žačetku zanj, ker ga na mojmu cd-ju ni blo(začetne verzije) in sem ga dobu od frenda, ki ga je ravnolar kupu.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

3d MARK 2001

Oddelek: Navijanje
261971 (1589) boko34
»

koliko navit gf2 MX?

Oddelek: Navijanje
332092 (1557) zile
»

novi detonatori 11.00

Oddelek: Zvok in slika
251627 (1185) tejo
»

Detonatorji

Oddelek: Zvok in slika
251776 (1336) Mate
»

Geforce 2 MX overclock

Oddelek: Zvok in slika
81928 (1647) alien-w

Več podobnih tem