» »

Ali sta rock in metal v zatonu?

Ali sta rock in metal v zatonu?

OwcA ::

IceMan:
> Joj, Ice, pa prav trens je najbolj kamenodobna zvrst. Obstaja namreč, odkar je človek prvič zaplesal na enakomerne repetitivne ritme prvega bobna, ki so ga zazibali v trans.

Roadkill:
IceMan tuki bi se lohka zdele začelo neko prerekanje a očitno se ti nisi nikoli dovolj poglobil v rock/metal.

IceMan:
>IceMan tuki bi se lohka zdele začelo neko prerekanje a očitno se ti nisi nikoli dovolj poglobil v rock/metal.

Res je. Ampak to nima veze s tem, da ocenim kaj propada in kaj raste. Rock / metal pada, electronica raste. To je dejstvo, ki jo pozna marsikdo, tudi laiki.

xbite :
No dej, Iceman... podkrepi z kakimi argumenti še tole mimosuvanje o downfallu rock scene. K me prav firbec, kaj si boš tokraz smislu.

IceMan:
> No dej, Iceman... podkrepi z kakimi argumenti še tole mimosuvanje o downfallu rock scene. K me prav firbec, kaj si boš tokraz smislu.

Tebi? Ne, hvala. Mi nisi več dovolj kredibilen za to moje dejanje.

OwcA:
@IceMan: bi morebiti meni, če že xbite-u nočeš, čemu se ti zdi, da sta rock in metal scena le še za na odpad? Ali nam morda hočeš le subtilno povedati, da si se, recimo temu, preuranjeno izražal in nam sedaj skušaš prihraniti nekaj stokanja? Ako je temu tako, se ti iz vsega srca zahvaljujem, bedarij iz tvojih ust smo bili na tem forumu že deležni v več kot velikodušni meri.

IceMan:
> @IceMan: bi morebiti meni, če že xbite-u nočeš, čemu se ti zdi, da sta rock in metal scena le še za na odpad?

Ne bi, ker tega nisem nikjer trdil. Rekel pa sem le to, da popularnost te zvrsti upada. Zakaj? Ker ljudje spreminjajo okuse in načine življenja, očitno.

> Ali nam morda hočeš le subtilno povedati, da si se, recimo temu, preuranjeno izražal in nam sedaj skušaš prihraniti nekaj stokanja?

Ne. Si ti morda to storil s tem postom?

> Ako je temu tako, se ti iz vsega srca zahvaljujem, bedarij iz tvojih ust smo bili na tem forumu že deležni v več kot velikodušni meri.

Še več žaljenja is strani moderatorjev? Kdaj se bo nehalo? Aja! Pritožbe, točno. Se opravičujem, vaša owčja visokost.

OwcA
Rock pa metal je nekaj starega, kar je enkrat bilo, pa kmalu nikoli več ne bo drugega, kot le spomin.
...
Res je. Ampak to nima veze s tem, da ocenim kaj propada in kaj raste. Rock / metal pada
...
> @IceMan: bi morebiti meni, če že xbite-u nočeš, čemu se ti zdi, da sta rock in metal scena le še za na odpad?

Ne bi, ker tega nisem nikjer trdil.

Ali se sprenevedaš, ali pa poskušaš izviti s semantiko. Naj bo. Bom zastavil bolj nedvoumno:
Ali lahko argumeentiraš zakaj rock (pro)pada in to brez upa na povratek?

IceMan:
> Ali lahko argumeentiraš zakaj rock (pro)pada in to brez upa na povratek?

Hmm, ali lahko argumentiram, kar vidim, slišim in čutim? To sem že. Zato se mi zdi, da nisi postavil pravega vprašanja.
Mogoče bi raje vprašal: Ali mi lahko dokažeš zakaj rock (pro)pada in to brez upa na povratek?
Odgovor na to pa vi verjetno bil: Ne, ker se mi ne zdi potrebno ničesar dokazovati. Če sam nočeš videti kaj prodira v mainstream in kaj gre počasi ven, potem nimam jaz kaj več reči.

Roadkill:
No ja.. brezveze tole vse skupi.
Vsekakor nihče od nas ne bo preživel rocka in metala niti punka, pa če se vam zdi, da še tako zamirajo.
Zdej, če se ti oddaljuješ od teh zvrsti, se ti morda zdi, da jim pada popularnost, a se mnogi ne bi strinjali. Jaz recimo. Meni se recimo ZDI (na tem ti kuješ svoje poste), da podpora metalu reste, pa čeprav sem jaz metal pustil "za sabo".

OwcA:
Hmm, ali lahko argumentiram, kar vidim, slišim in čutim? To sem že. Zato se mi zdi, da nisi postavil pravega vprašanja.
Če se že igrava s semantiko in logiko, če argumentiraš, da je nekaj kot se tebi zdi (kot ti čutiš) s tem, da se tebi tako zdi, potem je to tavtologija, ki logično seveda ne vzdrži. Namenoma te nisem prosil za dokaz, ker tega tako ali tako ne moreš skupaj spraviti, očitno sem bil že tako preoptimističen, še argumentirati onkraj svojega ega ne moreš.

IceMan:
> @IceMan:
> Hmm, ali lahko argumentiram, kar vidim, slišim in čutim? To sem že. Zato se mi zdi, da nisi postavil pravega vprašanja.

Hehehe. Sem vedel, da se boš obesil ravno na tisto, kar je bilo najmanj bistveno v celotnem postu. Seveda mojega odgovora na tvoje vprašanje niti omenjal nisi, ker ga očitno v trenutku pisanja tega posta in v burstu lastnega ega nisi bil sposoben dostojanstveno in utemeljeno izpodbiti. Osebnega napada pa se tudi nisi poslužil, saj je to šlo že v prejšnjih postih preko meje.

Še vedno velja pregovor: kdor se zadnji smeje, se najslajše smeje. In jaz sem se smejal prej, pa se še vedno.
Otroška radovednost - gonilo napredka.
  • spremenilo: OwcA ()

darh ::

> Hehehe. Sem vedel, da se boš obesil ravno na tisto,
> kar je bilo najmanj bistveno v celotnem postu

CCC Owca... pa kako si mogu.. tega smo ponavadi vajeni od IceMan-a.
Excuses are useless! Results are priceless!

OwcA ::

@IceMan:
Hehehe. Sem vedel, da se boš obesil ravno na tisto, kar je bilo najmanj bistveno v celotnem postu. Seveda mojega odgovora na tvoje vprašanje niti omenjal nisi, ker ga očitno v trenutku pisanja tega posta in v burstu lastnega ega nisi bil sposoben dostojanstveno in utemeljeno izpodbiti. Osebnega napada pa se tudi nisi poslužil, saj je to šlo že v prejšnjih postih preko meje.

Poanta tvojega odgovora je bila, kako si že nekaj nazaj argumentiral kako in kaj, pokazal sem ti le, da temu ni tako, v kolikor smo količkaj kritični, zna biti pa to zopreno se strinjam, še posebaj če imaš o sebi predobro mnenje. Ko smo že ravno pri osebnem, osebno te nisem nikoli napadel, le tvoje izjave, če se ti z njimi enačiš je to tvoj problem. Morda sem zapisal le predobro mnenje o tebi, ki si ga sam takoj vzel za sarkastično. Očitno se v taki luči kaže predvsem tistim, ki te bolje poznajo, naprimer kar ti sam.

Ker smo v novi, temu namenjeni temi, lahko tudi rahlo kokretneje argumentiramo kako in kaj. Praviš, da sta rock in metal v zatonu, najbrž bo to res razlog za to, da so na vseh svetovnih lestvicah izvajalci kot so Red Hot Chillipeppers, Marylin Manson, Linkin Park, Avril Lavigne, Matalica, da naštejem le tiste najbolj v nebo vpijoče (za katere seveda velja, da ni nujno da so najboljši), ki imajo tudi bolj ali manj sveže albume. Drugače je tu še kopica drugih še vedno poslušanih od Nirvane do Iron Maiden, ki ima ravno letost novo koncertno turo. Nu metal zate verjetno ne obstaja, drugače bi se sponil na njegov uspeh v zadnjih letih.
Očitno te čutila varajo ... :)
Otroška radovednost - gonilo napredka.

undefined ::

> CCC Owca... pa kako si mogu.. tega smo ponavadi vajeni od IceMan-a.

:)) Prav res, ja. Bi pa zraven tega dodal še tole...

xbite wrote:
> > Prav zanimivo... ostali naj bi igrali po pravilih katerih se nisi sposoben sam držat.

:)

Sid Izprijeni ::

Mater, Ice, pa dej napiši kaj v zvezi s temo, ne pa da se greš verbalne akrobacije.

Sicer pa se tudi meni zdi, da rock nikakor ne crkuje, pa čeprav veliko poslušam elektroniko. Kar poglej malo srednješolce. Oni so najbolj podvrženi trendom. Shujšanih mladih rejverk se danes po mestu potika precej manj kot pred par leti. Scena dozoreva in se umirja. Nikakor pa po mojem ni na svetovnem pohodu, da pregazi rock in metal.

Gre pač za dve veliki sceni, ki imata vsaka svoje zakonitosti in specifične načine nagovarjanje ciljne publike. Si pa večinoma nista konkurenčni. Prej dopolnjujoči. Tko da, po mojem rock še prav veselo brca in bo brcal še dolgo.

:)
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

undefined ::

> Mater, Ice, pa dej napiši kaj v zvezi s temo

A nisem že dosti napisal?

> ne pa da se greš verbalne akrobacije.

Hehe. Ta tema je bila sem postavljena ravno v ta namen. :)

iration ::

... Si pa večinoma nista konkurenčni. Prej dopolnjujoči.

Jest si dam gor najprej kakšen dub (a la Lee 'Scratch' Perry, King Tubby,....), potem malo punk/hc-ja (Bad Brains ali Misfits,...), potem kakšen drum'n'bass (Salmonella Dub, ADF,...), za konec pa kakšen šus metal (a la Bolt Thrower ali Sepultura,...).

:D
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

jRk0 ::

rock/metal/punk scena sploh ne pada! ne vem od kod enim take cudne ideje??

mislim, danasnji srednjesolci v veliki meri poslusajo najvec hip-hopa in pa rocka. Koncerti, ki se odvijajo na ptuju so skoraj vedno rock koncerti in pa hip-hop partyji po "diskotekah" in barih ob petkih ali sobotah. trance-a se sploh slisal nisem nikjer, edini party te kulture je bil prejsnje-tedenski house party v toplicah, ki pa je kar propadel zaradi slabega vremena.

v nasem razredu naprimer, ne vem ce obstajajo 3je ljudje, ki sploh ve kaj je trance, kaj sele da bi ga poslusali...

hip-hop in rock pa vsi...

in beatli ne bodo nikoli izginili s scene:)

pa naprimer, ce gledas snowboard in skateboard movie-je bos v njih slisal vecino punka pa nekaj hip-hopa, ne pa elektronske glasbe...ok, chad muska dela neke beate svoje, samo ne vem kira zvrst je to tocno, drum and base menda...
You fuck up once, you loose two teeth.

para! ::

jrk0, od kod si?
Death before dishonor!

Zgodovina sprememb…

  • odbrisalo: OwcA ()

jRk0 ::

ptuj:)

ok, saj za trance so mogoce ze slisali, tako kot jaz, ampak jaz naprimer ne vem ce bi locil ravno med razlicnimi vrstami trance-a. se trance-a ne prepoznam naprimer vedno;)
You fuck up once, you loose two teeth.

d3mon ::

WTF???

Ice Man: poglej koliko metal skupin je nastalo (postalo slavnih) v zadnjih 3 letih. Da samo omenim nekatere: SLipknot, Limp Bizkit, Mudvayne, God Killer, Andrew W.K.,..... pa še seznami bi se nadaljeval... daleč.

Kupi si revijo Metal Hammer (tam ponavadi imajo veliko intervjujev z novimi skupinami) pa poglej. Aja, pa še tole: ko so Slipknot izdali drugi (tretji) album "Iowa" je bil v Angliji najbolj prodajan album - istega časa ga je izdala tudi Madona.

icek ::

ojoj d3mon, spet ga serjes. Pa kako lahko omenjene skupine razvrstis v metal? Ne mesaj metal in numetal med sabo. To sta 2 cisto razlicna pojma. Je pa tudi na podrocju metal scene v zadnjih par letih nastalo ogromno skupin.
Rider of Theli
www.air-tv.net

hatch ::

Se dobr da sem prebral icekov post... uglavnem.. what he said.. slipknot, limp bizkit in podoben shit ni metal.

Je pa res da se je precej metal skupin razvilo.. nekatere so pa prisle nazaj.. v zadnjih nekaj letih je izslo polno odlicnih albumov.. tudi v sloveniji.

undefined ::

Ta z Limp Bizkitom je bla dobra, ja. :D

OwcA ::

@IceMan: ali res pričakujemo preveč, ako se nadejamo vsaj kakega konstruktivnega odgovora?
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Roadkill ::

Jah... http://www.paranoid-zine.com/si/
Lahko tut kerga tuki prašaš kako je z metalom zadnje čase...
Ne vem, če je kdaj bilo toliko metal skupin v sloveniji kot jih je sedaj.
Uglavnem ni debate tukaj kaj je v zatonu in kaj ne... očitno se pričakmo samo zakaj se komu zdi, da je nekaj v zatonu. Brez veze.

BaRtMaN ::

Problem je v tem, da se zvrsti danes mešajo (nu-metal, pop-rap:)) in se meje med zvrstmi brišejo. Vzporednico bi lahko potegnil z globalizacijo, kjer nam je prek medijev vsiljena neka zahodna "top-notch" kultura, ki druge povozi kot tank študenta na Trgu nebeškega miru. :\
Prav komično pa je, ko vidiš na kanalu A v Non stop music flame wars med "metalci" in "raperji": "LIMP BIZKIT IN LINKIN PARK SO ZAKON!!! EMINEM JE KMET!" vs "METALCI STE SAME BUDALE! EMINEM JE CAR!!!"
Se oproščam za velike črke, ampak tole je že za zjokat se, kako komercialno vse postaja.

undefined ::

> Prav komično pa je, ko vidiš na kanalu A v Non stop music flame wars med "metalci" in "raperji": "LIMP BIZKIT IN LINKIN PARK SO ZAKON!!! EMINEM JE KMET!" vs "METALCI STE SAME BUDALE! EMINEM JE CAR!!!"

To vidiš na A kanalu? V kateri oddaji? :)

Roadkill ::

Tm k maš non-stop music in se spodi izpisujejo smsji, ki jih fanatiki pošiljajo.
Vsakič se do solz nasmejem... bolš k kera kol "smešna" nanizanka. :)

Sem bil pa šokiran, ko sem videl spot od Apocalyptice in Motörheadov...

Matek ::

Ja, lol. Al pa "KDO SE HOCE DOPISOVAT Z 11-LETNO DEATH METALKO NAJ PISE NA 031XXXXXX" >:D
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

d3mon ::

WTF?

Pojem Metal je zelo obširen. Tudi 1000000000000 različnih zvrsti rapa obstaja, pa ravea, pa nihče se tukaj o tistem pametnega ne dela...
Limp Bizkit so kmeti in sem jih omenil samo zato, ker so nekako najbolj znani trenutno (oz. vsaj bili).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

para! ::

Četudi sta rock in metal v zatonu, še vedno slišim dobre stvari iz tega žanra.

Ostalo sledi...

Lp
Death before dishonor!

d3mon ::

Kakšen zato...

Ice Man (še) eno neumno pove pa mu vsi verjamejo...

Microsoft ::

d3mon, kolker jst vem, Limp Bizkit niso kmeti ampak glasbena skupina. Pa če ti ta skupina ni všeč, pol ni treba napisat, da so kmeti. Mim grede, ko bo enkrat Fred Durst (pevec) pršu iz okol 6 miljonskega LA v Slovenijo, bo on vsem nam vključno s teboj (ki se maš verjetno za nekega ultra meščana) reku: "Lej tole kmetijo"! Zato, dej rajš drugič napiš, da ti niso kul, pa bomo vsi razumel.:)

Drgač je pa moje mnenje, da je metal v zatonu, rock pa ne.

Recimo, take stvari, kot jih ustvarjajo npr. Avril L. so dost komercialne, da niso v zatonu.

Sej je Avril L. rock?:\

Drgač pa take skupine, kot so Limp Bizkit tud niso kej v zatonu, ker je še kr dost skejtarju & co., ki jim je takšna glasba všeč.


by Miha

darh ::

JimiBtn, d3mon... mislim da je bilo dovolj. Če se še naprej želita pogovarjat o kmetijstvu, storita to preko PM oz. nove teme.
Excuses are useless! Results are priceless!

snow ::

> Pojem Metal je zelo obširen. Tudi 1000000000000 različnih zvrsti rapa obstaja, pa ravea, pa nihče se tukaj o tistem pametnega ne dela...

Rave glasba? Zakaj ljudje ne ločijo subkulture od vrste glasbe? ;((
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

hatch ::

Kako je lahko metal v zatonu? Tolko koncertov kot letos se nikol nismo mel.. pa na rock otocec pridejo Primal Fear.. jeseni verjetno Agent Steel.. in januarja celo Grave Digger.

Phoebus ::

Vecina vas malo narobe gleda v vse skupaj. Oz kar fajn.
Vsaka zvrst ima svojo evolucijo.
Poglejmo za primer rock- beseda se pojavlja ~80 let, ampak tisto kar je bil rock na zacetku, ce cisto preziveto. Iz zacetnega rocka (ki je bila, mimogrede, zadnja moderna oz. trendovska zvrst, pri kateri se je plesalo skupaj, kot pri klasicnih zvrsteh) se je razvil rock 'n roll, potem je slo pocasi proti novemu rocku, potem se je zadeva zacela razvijat in delit v podzvrsti, pobrala stvari se iz drugih zvrsti, in razvilo se je cel kup podzvrsti.
In tako govorit "rock je v zatonu" je metanje peska v oci. Seveda, kdo bi si mislil, da se je iz rocka razvilo toliko zvrsti in podzvrsti, da se je publika razparcelirala?
Ce gledamo iz zgodovine muske, vidimo da sta se pop in metal razvila iz rocka. Seveda, tudi ta dva "umirata" po tej logiki, ne?
Pa poglejte drugace - ko gres ven, kaj se vrti razen elektronike? "moderna" glasba, ki vsebuje elemente elektronike, ampak ni elektronska. Iz cesa se je razvila? Ali iz rap smeri (ki spada v isto skupino kot hiphop), ali pa iz rock smeri (ki je zelo siroka).
Torej, rock (in metal) sta zelo ziva. Samo evolucija ju je spremenila. Led Zeppelini so super. Ampak to je rock 70h let. Queeni so super. Ampak to je rock 80h let. Bon Jovi je trenutno eden najvecjih rockerjev. Poglejte, kako se je spreminjala njegova glasba.
Da ne govorimo o Madonni, ki je iz device v 80h letos postala holivudovka. Ampak to je ze druga zvrst.

Tisti glasbenik, ki ne zivi s casom je 'out'. In ne bo prodajal dobro.

Linkin Park so pa prvi, ki so imeli jajca v svojo glasbo zmesat elemente tako razlicnih zvrsti - rocka, popa, hip hopa, rapa in metala. Ocitno niso kmetje, saj jim je zelo uspelo. Ce pa clovek raje poslusa elektroniko, popevke, ali prastare zvrsti (ker sicer preostane le se klasika; klasiki pa znajo oceniti glasbo ceprav je ne poslusajo), pa naj bo vsaj malo objektiven pri ocenjevanju glasbe.

In cisto brezveze se je kregat o glasbenih zvrsteh, saj ima vsak svoje preference in kvaliteten pogovor je, ko se usedejo elektronicar, rocker, reper in klasik, ter se normalno pogovarjajo o glasbi. Kar se da, ce so vsi dovolj zreli in dejansko poznajo glasbo; ne pa da jo poslusajo in je najboljsa le njihova.

Sicer pa kmet ni nic grdega ali slabega; kaj bi pa jedli, ce jih ne bi bilo? :D

hatch ::

Linkin Park so pa prvi, ki so imeli jajca v svojo glasbo zmesat elemente tako razlicnih zvrsti - rocka, popa, hip hopa, rapa in metala. Ocitno niso kmetje, saj jim je zelo uspelo. Ce pa clovek raje poslusa elektroniko, popevke, ali prastare zvrsti (ker sicer preostane le se klasika; klasiki pa znajo oceniti glasbo ceprav je ne poslusajo), pa naj bo vsaj malo objektiven pri ocenjevanju glasbe.

Ni uspelo njim, temvec MTVju.. nategnit 15 letne pokovce, ki verjamejo da zdej poslusajo metal in da se s tem upirajo druzbi.. kvalitetne glasbe pa tu ni. Definitivno pa ima Linkin Park z metalom tolko kot Britney Spears.

pingo76 ::

@hatch: Se podpišem pod tvoj post.

B_Marley ::

Po eni strani razumem IceMana zakaj ima tak obcutek. Stvar je predvsem v tem da se glasba komercializira in je delana v vecini primerov samo za denar, s tem pa se nekako podreja tistemu kar prinese cimvec denarja, ni pa nujno kvalitetno. Phoebus je podal dober primer Bon jovija,kaj je bil vcasih, in kaj je zdaj. Dejstvo je, da metal in rock ne upadata...ostajata vsaj ista ali narašcata (predvsem pri kakšnem death ali doom...pa se kakšni drugi močnejši zvrsti metala obstaja nekakšna "underground scena" ki je večinoma malce odmaknjena od javnosti in zato ponavadi drugim ne toliko poznana-elektronska in rap scena se mi zdita vcasih se prevec javni), ce pa k metalu in rocku pristejemo se nu metal pa se zagotovo populacija ki poslusa to glasbo povečuje. ampak povdarjam ni nujno da kar je najbolj popularno je tudi najbolj kvalitetno, zato me pravzaprav ta tema ne obremenjuje preveč. Zame osebno sta rock in predvsem metal veliko kvalitetnejša - pač moje osebno mnenje - in sta mi tudi najbolj všeč, in jih bom poslusal pa čeprav bo mainstream glasba nekaj popolnoma drugega...mislim da je tako z vecino rockerjev, metalcev...in prav zato po moje scena nikakor ne upada...moj občutek pa je, da se kvečjemu povečuje število ljudi ki se zanimajo za tako glasbo, predvsem med mladimi ki zacnejo razumeti da je na MTVju glasba ki bo pac prinesla največ denarja ne pa glasba ki je najkvalitetnejša in jo zato vrtijo. to pa je moj občutek ki pa je tudi lahko napačen, a dejstva ki sem jih vmes nastel so pa dejstva...
She is electric. Can i be electric too?

Microsoft ::

Jst mislim, da če že nastaja ta neka razlika med glasbenim zvrstem, je to verjetno v veliki meri odvisno od reklamiranja te glasbe al pa benda.

Za primer, sigurno mate skor vsi na svojem PCju sej eno pesm od bepop al pa unique. To pa zato, ker so skor 1 let kr naprej šopal kanal A z nekimi videospoti pa reklamami pa prodajal obleke z napisom bepop, pa ... pa.... pa.... In pol se ta glasba zdi enostavno samoumevna, pa jo pol vsak posluša. No, skor vsak.


Če pa bi rock še bil takle mal promoviran, pa bi se vidlo, da ima še vseeno kr neki privržencev. Sam ta "rock" se pač spreminja, pa dobiva druge oblike.

Men se takle pol zdi, da sta rock pa hip-hop, pa tud rap kr fejst priljubljena pri sk8-erjih pa tud pr drugih.

No, moje mnenje: Ta "rock", kakeršn kol pač je, je še kr dobro poslušan.


PA še eno stvar bi reku: Ka vi mislte, da je ta komerciala prlublena tudi zarad tega, ker je "sestavljena" tudi iz "močnih basov"? Če ne razumete: Recimo, da se hočeš mal pošponat, se bo glasbo dos bol slišalo, če nabijaš neke take muske, ki majo vlk basov, kot pa neke visoko tonce.
Jst mislim, da je tudi malo zaradi tega, ker pol ti čutiš ta zvok (to mislim na base), ta zvrst en mečken bolj priljubljena.

Tole zadno bi lahka mal boljš napisal, pa se mi ne da še enkrat pregledavat pa popravljat!:D


by Miha

_Mortal_ ::

Eto jz sigurn (100%) nimam noben komad od Bebop in Uniqe zarad principov. Prvo ker je "umetno" sestavljena skupina in osnovni cilj je zaslužit. Ne pišejo svojih pesmi in ko sem jih enkrat slišal peti v živo mi je blo slabo.

Večina glasbenikov (ne pop sranja ampak, metal,rock,rap) : je ustanovljenih ker radi ustvarjajo in delajo glasbo, ker lahko zaslužijo in ker talo lahko posredujejo svoje "sporočilo" svetu.

K lih v tem je fora da ni vsak glasbenik. K ne morjo vsi pisat komade, ne pojejo vsi enak dobr...

Kokr je en pred mano reku Metal ni v zatonu se samo razvijo, kokr rap. Prej je bil bl popularen Gangsta Rap, zdej pa bolj pop Rap!
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

RainMaker ::

˝Praviga˝ metala je vse manj. Ti Limp Bizkit, Slipknot al kaj so so zame pussy metal. ZAme je pravim metal: Iron Maiden, Iron Maiden... 0:) . Rock in metal pa nikakor nista v zatonu. :P

(sic) ::

RainMaker:

Zame je pa Iron Maiden pussy metal :D (khm, lady voice, khm). Tu se debata konča.
Fuck you all!!!

B_Marley ::

Iron maiden so že čist vredi...mislim sem privrženec heavy in power metala (tistega "gruljenja" (pa brez zamere vsi ki to poslusate) pač ne morem ravno poslusat...spet govorim subjektivno da ne bo pol kdo reko da kaj kritiziram, vsak ma pac svoj okus...). Mogoče iz tega vidika, da se mi zdi da je moškim pevcem lazje se dret globoko v mikrofon kot pa pet visoko...rabis izučen al pa vsaj zvajen glas...pa mi je pač to bolj všeč...za mene tudi limp Bizkit niso pravi metal a kaj češ eni jih sem uvrščajo...pod nu metal...kolko pa ostali privrzenci metala to sprejemajo pa je spet stvar vsakega posebej...za mene to namrec tudi ni to cemur bi jaz rekel metal...
She is electric. Can i be electric too?

Sid Izprijeni ::

Ajde, da se malo pohvalim najprej. 0:)

Zadnjo nedeljo sem bil na Sepulturi v Tvornici v Zagrebu. Koncert dober za popizdit, folka toliko, da je bila dvorana nabutana do konca. Skratka ni bilo ravno duha o kakem blaznem zatonu!

Drugo pa ne vem, kaj se dajete, kaj je pravi metal in kaj ne. Kot je že v nekaj postih bilo zapisano, je fora muzike, da se pač razvija in preoblikuje. Popolnoma normalno je, da sodobni metal ni enak metalu izpred dvajsetih let. Sam starinskega metala sploh ne morem prebavit. Iron Maiden, Mon-O-War in kar je še teh cviležev (;)) pač ne morem obrajtat. So mi smešni tipi, ki imajo dolge zjebane čupe na fru-fru, tesne hlače na korenček in bele visoke puma superge. Pa potem še cvilijo kot mački, ki se gonijo. Al pa tiste s hudičem obsedene kreature, ki tako maličijo muziko, da od vse silovite razpizdenosti in temačnosti in spida nastane samo benigen patetičen šundr, black metal po imenu. Ampak jebat ga, nekaterim je tudi to všeč in to so legitimne oblike glasbenega izraza, ki nedvomno imajo svojo zgodbo, filozofijo in bogastvo, ki jih prepoznajo specifični ljubitelji.

Zame je pač bolj 'pravi' metal tisti, ki je težek, trd, oster, hiter, čvrst, jezen in agresiven. Slipknot so temu kar blizu. No, Limp Bizkit pa ne! (Pa zaboga, kako lahko mečete nekateri v isti koš Slipknot in LB?!? Kot jabolka in hruške. Oboje je sadje, vendar zelo različno glede okusa.)


Da se vrnem na začetek. Kaj je po mnenju poznavalcev, ki jih tu očitno ne manjka, potem Sepultura?

:)
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

Zgodovina sprememb…

hatch ::

Opisal si thrasherski image. Manowar in iron maiden pa niso thrash..
image manowar je bolj usnje, neti.. obilni skornji.. iron maiden pa tudi niso vec taki.. bruce ima namrec kratke lase.

Slipknot niso metal. to je t.i. mallcore, crossover,... whatever. metal to ni.

Ce ti je vsec hitrost, agresija, ostri riffi, agresiven glas.. mogoce bi moral zacet poslusat thrash? Forbidden? Overkill? Annihilator? Testament? Sami odlicni bendi..

(sic) ::

hatch:

Ma daj... Zdaj mi pa lepo razloži kako Slipknot niso metal? In kaj po tvoje spada pod metal.

Slipknot = nu-metal!
Iron Maiden = heavy metal!
Fuck you all!!!

B_Marley ::

Nekaj definicij je tu napisanih...sicer so ponavadi zelo široke ampak ok, nekaj za primerjavo je...zaj se pa skregajte :P
She is electric. Can i be electric too?

hatch ::

"nu-metal" izraz se je spomnil MTV, da bi privabil mnozico pubertetnih upornikov, ki sedaj mislijo da poslusajo metal. Nic drugega. To je mallcore, crossover, .. drek ce hoces.. metal pa gotovo ne.

Razlika je predvsem v povsem poenostavljenih, plitvih - skoraj punkovskih "riffih". Da o vokalu ne govorim...

Ja metal se razvija.. samo ne v "nu-metal" ampak v kaj bolj oprijemljivega.. recimo v tole "Symphony X - The Odyssey" ali pa "Star One - Space Metal".

G3GANT1C ::

Sicer nisem vsega bral, ker se mi ni dalo, mislm pa tole:
Metal in Rock ne bosta propadla. Zaradi dejstva, da imajo različni ljudje različne okuse. Poglejte samo vse ljudi, ki poslušajo 500 let staro klasično glasbo... ali celo glasbo iz starogrških časov... Nekateri tako glasbo še vedno pišejo. Zakaj torej ne bi tako kot klasična glasba preživela tudi rock in metal? BTW, jst poslušam skoraj vse zvrsti in nimam nič proti electronici, nič proti metalu in nič proti klasični glasbi... Sicer so nekateri komadi, ki mi niso ravno všeč, poslušam pa vendar vse od tega... Glasba je pač glasba... Najbolj so mi pa smešni tisti, ki se kregajo glede tega kaj kdo posluša a la Non stop Music -"Mi vsi vemo da je metal totalno zanič in da je rap da best... Rapboy9901 #" To je bedno. Vsak ma pač svoj okus...
Če bil bi bog, bi rekel da me ni. (Janez Menart)

(sic) ::

G3GANT1C: STFU! MEtal je boljši od rapa :)

Vem kaj misliš. Podobno kot recimo danes 16 letniki pišejo: Linking Park rullezz! Čez leto dni pa jih več nihče od njih ne bo poslušal. lol
Fuck you all!!!

drevo ::

Mislim, da IceMan in podobni trdijo, da metal (in rock) propadata predvsem zato, ker te glasbe pac nikjer ne zasledijo. Z "nikjer" sem seveda mislil MTV, Viva, magari non stop music na kanalu A... To je za veliko ljudi pac glasbeno vesolje. In mislim, da bi na prste ene roke lahko prestev metal bende, ki so v tem vesolju prisotni in vsaj priblizno se v metalu. Metallica, Black Sabbath, Ozzy, Iron Maiden, Bon Jovi... najbolj poznani metalci IMHO... od njih so solidno aktivni pri ustvarjanju metala le se Iron Maiden. Nic cudnega, da nekateri potem dobijo vtis, da ta zvrst propada.

IceMan je rekel tudi, da je metal arhaicen.. tako spoznanje je mogoce potegniti iz dejstva, da je bil ljudskim mnozicam v zadnjih 30ih letih ponujen zelo ozek izbor zanrov in tudi skupin v metalu. Ce je ze 20 let edini stik z metalom dvakrat na leto spot od Iron Maiden, potem to sploh ni cudno.. So pac bend, ki se drzi svojega sloga in ima svoj znacilen zvok.

Zanimivo je, da ogromno ljudi, ki misli, da pozna metal in da vedo, kaj je dober metal, sploh se ni slisala za skupine, ki so resnicno naredile najvecje mojstrovine. Metallica (1983-1988), Dream Theater, Kamelot, Symphony x... Na zalost je ta glasba zelo redko/nikoli na TV. Poslusajte to in potem povejte, kaj je arhaicno in kaj v zatonu.

Bepop so pa najvecji carji in njihova glasba je v vzponu! Samo poglejte koliko casa so na TV in v drugih medijih, kako lahko je priti v stik z njimi! Njihova medijska popularnost je neuporecen pokazatelj za kvaliteto njihove glasbe, ki je polna novih resitev - domiselne harmonije, kompleksne melodije, prefinjen obcutek za ritem... Kdo bi uporekal temu, saj so vendar posneli ze 4 spote in izdali 6 albumov v enem letu! Nedvomno so v vzponu, njihova glasba pa je balzam za usesa in hrana za duso! Tako sem slisal.. in tako je!

DoloresJane ::

Ostanimo na nivoju. Sicer vem, kaj misliš, ko pišeš o Bepop, drevo, ampak prosim, ne bodi tako sarkastičen. Sarkazem ne škodi, je pa lahko napačno razumljen (kot žaljenje), zato bi prosila, da se ga v tem oddelku izogibate. Vse se da povedati na kulturen in nežaljiv način.

Ta moj komentar velja vsem in ne le zgoraj navedenemu. Je samo za to, da se bomo bolje razumeli in da bo manj hude krvi. :D

drevo ::

Jaz sem... = navedeni = 0:)

Vredu, se opravicujem, ce sem koga uzalil.. pa tudi ce ne.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj poslušaš? (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
625517 (3779) ShowDown
»

Kaj poslušate? (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
876780 (4239) Slamca
»

Kero Muzko Poslušate??? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1098972 (7440) OmegaM
»

the best BANND*s (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
596163 (5477) webcreator
»

Poglasbimo forum. Pardon, ložo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
835302 (4463) Jack69

Več podobnih tem