» »

Teflon škodljiv?

Teflon škodljiv?

«
1
2

He-Man ::

Imam tole ponev, naj jo vržem proč in kupim novo (ter bolje pazim, da se ne spraska) ali je v redu za uporabo (ni škodljivo)?

bluefish ::

Preč z njo.

Magic1 ::

Kupi si kvaliteten teflon, cenene ponve imajo večinokrat zelo slab. Razlike med odpornostjo so ogromne.
Magic

Cervantes ::

Teflon je popolnoma neagresiven in neškodljiv.
Se uporablja celo za implante.
Ponvo si po novo le privošči.

TehDucky ::

Ima kdo izkušnje s keramičnimi ponvami/posodami glede ekvivalenta teflonu?

Unknown_001 ::

Emajlirana ponev je zakon. (to je v bistvu keramična prevleka - lošč čez kovino)
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Magic1 ::

Vse keramične ki sem jih imel so bile poden, kljub temu da niso bile poceni. Prijema se skoraj na nivoju emaila...
Magic

Unknown_001 ::

Magic1 je izjavil:

Vse keramične ki sem jih imel so bile poden, kljub temu da niso bile poceni. Prijema se skoraj na nivoju emaila...


Razlika med poceni in dražjo emajlirano posodo je kot dan in noč.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Bud_Bundy ::

Morda kdo ve več o tem, amapak teflon strupeno hlapi pri visokih temperaturah(redko dosežene pri normalni peki), torej ni dobro pregrevat ponve(saj to tako velja za vsako s prevleko)

Unknown_001 ::

Bud_Bundy je izjavil:

Morda kdo ve več o tem, amapak teflon strupeno hlapi pri visokih temperaturah(redko dosežene pri normalni peki), torej ni dobro pregrevat ponve(saj to tako velja za vsako s prevleko)


Za emajlirano ne, ker gre tehnično gledano za steklo. Emajl je površinski nanos Steklenega prahu, katerega se zapeče nad med 750-1100 stopinj celzija. Stekleno prevleko tvorijo recimo SiO2, AlO2, boraks, CaO, ... gre za naravne minerale, katere lahko potem še barvaš. Podobno kot keramika, izjemno neobčutljivo za kemikalije in visoke temperature. Slabo je sam to kar je prevleka krhka in rada razpoka če jo boš s čim močno udaril.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Invictus ::

Najboljša ponev je navadna železna. Bakrena bi bila še boljša...

Ampak jih je najtežje dobiti...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Unknown_001 ::

Invictus je izjavil:

Najboljša ponev je navadna železna. Bakrena bi bila še boljša...

Ampak jih je najtežje dobiti...


Whatever works for you...

Sem pa slišal eno zanimivost glede bakrene posode.
Baker naj bi baje zaradi elektropotenciala ki ga ima deloval protibakterijsko. Ne me držat za besedo
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

hammock ::

Sam sem si brez nekih pricakovanj nabavil par Ikea ponev (taboljsih, pa vseeno so ble poceni), pa so se izkazale za dalec najboljso teflon posodo kar sem jo kdaj posedoval. Jih zmerno pazim, po treh letih so kot nove, prime se ne NIC.

Drugace mam se eno keramicno ponev srednjega ranga, isto dobra zadeva, bojda se bolj obstojna.

Tako da po teflon le v Ikeo ;)

koyotee ::

Unknown_001 je izjavil:

Invictus je izjavil:

Najboljša ponev je navadna železna. Bakrena bi bila še boljša...

Ampak jih je najtežje dobiti...


Whatever works for you...

Sem pa slišal eno zanimivost glede bakrene posode.
Baker naj bi baje zaradi elektropotenciala ki ga ima deloval protibakterijsko. Ne me držat za besedo


Zato so kotli za žganjekuho bakreni, odstranijo strupe iz alkohola.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Unknown_001 ::

koyotee je izjavil:

Unknown_001 je izjavil:

Invictus je izjavil:

Najboljša ponev je navadna železna. Bakrena bi bila še boljša...

Ampak jih je najtežje dobiti...


Whatever works for you...

Sem pa slišal eno zanimivost glede bakrene posode.
Baker naj bi baje zaradi elektropotenciala ki ga ima deloval protibakterijsko. Ne me držat za besedo


Zato so kotli za žganjekuho bakreni, odstranijo strupe iz alkohola.


Hvala za potrditev. Pa neki spet več vem ;)
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Mare2 ::

Teflon je škodljiv, torej ni za jesti. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Invictus ::

Baker bolje prevaja toploto, zato se posoda prej segreje na delovno temperaturo.

Nima prav velike veze z antibakterijsko zadevo. Včasih jih to ni brigalo, so pa kuharji radi dobro in natančno kuhali.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

koyotee ::

Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

diler515 ::

afaik je nepoškodovan teflon neškodljiv če ga ne segrejemo dovolj da začne hlapet

potem pa rata škodljiv

tikitoki ::

Unknown_001 je izjavil:

Bud_Bundy je izjavil:

Morda kdo ve več o tem, amapak teflon strupeno hlapi pri visokih temperaturah(redko dosežene pri normalni peki), torej ni dobro pregrevat ponve(saj to tako velja za vsako s prevleko)


Za emajlirano ne, ker gre tehnično gledano za steklo. Emajl je površinski nanos Steklenega prahu, katerega se zapeče nad med 750-1100 stopinj celzija. Stekleno prevleko tvorijo recimo SiO2, AlO2, boraks, CaO, ... gre za naravne minerale, katere lahko potem še barvaš. Podobno kot keramika, izjemno neobčutljivo za kemikalije in visoke temperature. Slabo je sam to kar je prevleka krhka in rada razpoka če jo boš s čim močno udaril.


Naravni minerali so vedno nestrupeni?

tikitoki ::

Unknown_001 je izjavil:

Invictus je izjavil:

Najboljša ponev je navadna železna. Bakrena bi bila še boljša...

Ampak jih je najtežje dobiti...


Whatever works for you...

Sem pa slišal eno zanimivost glede bakrene posode.
Baker naj bi baje zaradi elektropotenciala ki ga ima deloval protibakterijsko. Ne me držat za besedo


Bakterije na kovinah ne prezivijo dolgo. Tudi na kljukah.

V vsakem primeru pa nobena, se posebaj tebi skodljiva, bakterija ne prezivi segretja ponve.

tikitoki ::

koyotee je izjavil:

https://www2.chemistry.msu.edu/faculty/...


Tvoj vir navaja, da je pride do dehidrogenacije alhkohola in v primeru alkohola je koncni produkt aldehid, ki je strupen. Kar je tocno obratno od tvojih domnev.

Mogoce pa imas kaksen bolsji vir, ki razlozi?

Invictus je izjavil:

Baker bolje prevaja toploto, zato se posoda prej segreje na delovno temperaturo.

Nima prav velike veze z antibakterijsko zadevo. Včasih jih to ni brigalo, so pa kuharji radi dobro in natančno kuhali.


Nato sem tudi sam prvo pomislil. Bakrena posoda ali posoda z bakrenim vlozkov spodaj je vedno slovela po dobri toplotni prevodnosti.
Sej veste, tko, k pr hladilnikih za CPU, GPU,..:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tikitoki ()

tikitoki ::

OP, malce pazi, da ne praskas po ponvi s kovinskimi pripomocki. Les se super obnese.

Mislim, da je skodljivost priblizno enaka, kot je bila. Vsaj domnevam ,da ne bos sedaj praskal preostalega teflona in ga je jedel.

Edino, ce te skrbi aluminijasta podloga, kar je pa ze druga stvar.

koyotee ::

tikitoki je izjavil:

koyotee je izjavil:

https://www2.chemistry.msu.edu/faculty/...


Tvoj vir navaja, da je pride do dehidrogenacije alhkohola in v primeru alkohola je koncni produkt aldehid, ki je strupen. Kar je tocno obratno od tvojih domnev.

Mogoce pa imas kaksen bolsji vir, ki razlozi?

Invictus je izjavil:

Baker bolje prevaja toploto, zato se posoda prej segreje na delovno temperaturo.

Nima prav velike veze z antibakterijsko zadevo. Včasih jih to ni brigalo, so pa kuharji radi dobro in natančno kuhali.


Nato sem tudi sam prvo pomislil. Bakrena posoda ali posoda z bakrenim vlozkov spodaj je vedno slovela po dobri toplotni prevodnosti.
Sej veste, tko, k pr hladilnikih za CPU, GPU,..:)


Usually a still used for this purpose is made of copper, since it removes sulfur-based compounds from the alcohol that would make it unpleasant to drink. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Still
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

          ::

Kvalitetna keramična je po mojih izkušnjah boljša od teflona. Sicer pa litoželezna, kot je omenil Invictus, kljub temu da potrebuje nekaj posebne "nege".

Unknown_001 ::

tikitoki je izjavil:

Unknown_001 je izjavil:

Bud_Bundy je izjavil:

Morda kdo ve več o tem, amapak teflon strupeno hlapi pri visokih temperaturah(redko dosežene pri normalni peki), torej ni dobro pregrevat ponve(saj to tako velja za vsako s prevleko)


Za emajlirano ne, ker gre tehnično gledano za steklo. Emajl je površinski nanos Steklenega prahu, katerega se zapeče nad med 750-1100 stopinj celzija. Stekleno prevleko tvorijo recimo SiO2, AlO2, boraks, CaO, ... gre za naravne minerale, katere lahko potem še barvaš. Podobno kot keramika, izjemno neobčutljivo za kemikalije in visoke temperature. Slabo je sam to kar je prevleka krhka in rada razpoka če jo boš s čim močno udaril.


Naravni minerali so vedno nestrupeni?


Ne ravno ampak kovinski oksidi ki tvorijo steklo ti nič ne morejo. Čudež da si sploh upamo iz steklenih kozarcev pit.

Azbest in podobne pizde matrne pa so jeba, ja
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Aston_11 ::

koyotee je izjavil:

since it removes sulfur-based compounds from the alcohol that would make it unpleasant to drink. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Still
Tole je bedarija. Alkohol nima žvepla. Ima C, O in H. BTW - kam pa gre tole odstranjeno žveplo, na baker se ne veže, steče torej zadaj za alkoholom v lonc. Od kje sploh pride? Iz sadja bo težka.

vostok_1 ::

Preden se začneš spraševat ali je nekaj škodljivo, se najprej odloči koliko dolgo želiš živeti. Če želiš živeti še 5 let, ne ni škodljivo. Če želiš vsaj 200, potem ja, je škodljivo.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

harvey ::

vostok_1 je izjavil:

Preden se začneš spraševat ali je nekaj škodljivo, se najprej odloči koliko dolgo želiš živeti. Če želiš živeti še 5 let, ne ni škodljivo. Če želiš vsaj 200, potem ja, je škodljivo.

Težko rečeš, kdaj nastopijo tisti robni pogoji, ko nekaj postane škodljivo. Do pred kratkim nismo posvečali trdim delcem (PM10) v atmosferi prav nič, trenutna spoznanja govorijo o škodljivosti. Enako se sedaj postavlja npr. vprašanje nano delcev plastike, ki plavajo v morjih in so jih dokazali v črevesju rib. Sedaj pa se postavlja vprašanje ali je to zgolj omejeno na črevo ali je to tudi v mesu in posledično, kaj to pomeni z vidika škodljivosti in prehranjevanja s takimi "zdravimi" ribami.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

koyotee ::

Aston_11 je izjavil:

koyotee je izjavil:

since it removes sulfur-based compounds from the alcohol that would make it unpleasant to drink. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Still
Tole je bedarija. Alkohol nima žvepla. Ima C, O in H. BTW - kam pa gre tole odstranjeno žveplo, na baker se ne veže, steče torej zadaj za alkoholom v lonc. Od kje sploh pride? Iz sadja bo težka.


Copper also reacts with sulfur – an element that has a foul taste and is naturally created when yeast ferments. During the distillation process, sulfur binds with copper and produces hydrogen sulfide thus forming copper sulfate. This sticks to the copper making it critical to clean and thoroughly scrub the still after every use. The cleaning makes the copper better since the smell of rotten egg is removed. Better flush that stench out than have it included in your liquor.

There are many things, you have yet to learn about ;)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

...:TOMI:... ::

Litozelezna ponev je zakon. Sploh ne vem, zakaj kupujete ta klump.
Tomi

Bud_Bundy ::

Jaz že nekaj časa iščem eno litoželezno.. Predlogi?

harvey ::

Bud_Bundy je izjavil:

Jaz že nekaj časa iščem eno litoželezno.. Predlogi?

Če komplet litoželezno poglej kaj od Lodge,če pa samo ponev in ročaj rosfrei pa imaš solidno linijo od pujadas 1921.

...:TOMI:... je izjavil:

Litozelezna ponev je zakon. Sploh ne vem, zakaj kupujete ta klump.

Res je, vsi miti okoli čiščenja, prijemanja, zahtevnega vzdrževanja so bolj predsodek

http://www.seriouseats.com/2014/11/the-...
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: harvey ()

          ::

Bud_Bundy je izjavil:

Jaz že nekaj časa iščem eno litoželezno.. Predlogi?


Pri nas sta v uporabi dve stari od ene slovenske firme. Imata okrogel lesen ročaj.

koyotee ::

          je izjavil:

Bud_Bundy je izjavil:

Jaz že nekaj časa iščem eno litoželezno.. Predlogi?


Pri nas sta v uporabi dve stari od ene slovenske firme. Imata okrogel lesen ročaj.


Najbrz eta cerkno, vendar jih ne delamo vec.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

tikitoki ::

Unknown_001 je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Unknown_001 je izjavil:

Bud_Bundy je izjavil:

Morda kdo ve več o tem, amapak teflon strupeno hlapi pri visokih temperaturah(redko dosežene pri normalni peki), torej ni dobro pregrevat ponve(saj to tako velja za vsako s prevleko)


Za emajlirano ne, ker gre tehnično gledano za steklo. Emajl je površinski nanos Steklenega prahu, katerega se zapeče nad med 750-1100 stopinj celzija. Stekleno prevleko tvorijo recimo SiO2, AlO2, boraks, CaO, ... gre za naravne minerale, katere lahko potem še barvaš. Podobno kot keramika, izjemno neobčutljivo za kemikalije in visoke temperature. Slabo je sam to kar je prevleka krhka in rada razpoka če jo boš s čim močno udaril.


Naravni minerali so vedno nestrupeni?


Ne ravno ampak kovinski oksidi ki tvorijo steklo ti nič ne morejo. Čudež da si sploh upamo iz steklenih kozarcev pit.

Azbest in podobne pizde matrne pa so jeba, ja


Probaj boraks jeti. Hmm, primerjava stekla z emajlom... Ni ravno, eno in isto.

Bolj me moti poudarek NARAVNIH mineralov. K je prefec natolcevanja o naravnem zadnej case. Kljub temu, da clovek se ni naredil strupa, ki bi po toksicnosti prekosil naravnega.

tikitoki ::

koyotee je izjavil:

Aston_11 je izjavil:

koyotee je izjavil:

since it removes sulfur-based compounds from the alcohol that would make it unpleasant to drink. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Still
Tole je bedarija. Alkohol nima žvepla. Ima C, O in H. BTW - kam pa gre tole odstranjeno žveplo, na baker se ne veže, steče torej zadaj za alkoholom v lonc. Od kje sploh pride? Iz sadja bo težka.


Copper also reacts with sulfur – an element that has a foul taste and is naturally created when yeast ferments. During the distillation process, sulfur binds with copper and produces hydrogen sulfide thus forming copper sulfate. This sticks to the copper making it critical to clean and thoroughly scrub the still after every use. The cleaning makes the copper better since the smell of rotten egg is removed. Better flush that stench out than have it included in your liquor.

There are many things, you have yet to learn about ;)


Jah, k bi tvoj citaT, nebi vseboval take nebuloze, kot:

"an element that has a foul taste and is naturally created when yeast ferments"

Kolikor vem, so edini vir zvepla zvezde. Kvasovke zaenkrat se nimajo fuzijskih reaktorjev.

Unknown_001 ::

tikitoki je izjavil:

Unknown_001 je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Unknown_001 je izjavil:

Bud_Bundy je izjavil:

Morda kdo ve več o tem, amapak teflon strupeno hlapi pri visokih temperaturah(redko dosežene pri normalni peki), torej ni dobro pregrevat ponve(saj to tako velja za vsako s prevleko)


Za emajlirano ne, ker gre tehnično gledano za steklo. Emajl je površinski nanos Steklenega prahu, katerega se zapeče nad med 750-1100 stopinj celzija. Stekleno prevleko tvorijo recimo SiO2, AlO2, boraks, CaO, ... gre za naravne minerale, katere lahko potem še barvaš. Podobno kot keramika, izjemno neobčutljivo za kemikalije in visoke temperature. Slabo je sam to kar je prevleka krhka in rada razpoka če jo boš s čim močno udaril.


Naravni minerali so vedno nestrupeni?


Ne ravno ampak kovinski oksidi ki tvorijo steklo ti nič ne morejo. Čudež da si sploh upamo iz steklenih kozarcev pit.

Azbest in podobne pizde matrne pa so jeba, ja


Probaj boraks jeti. Hmm, primerjava stekla z emajlom... Ni ravno, eno in isto.

Bolj me moti poudarek NARAVNIH mineralov. K je prefec natolcevanja o naravnem zadnej case. Kljub temu, da clovek se ni naredil strupa, ki bi po toksicnosti prekosil naravnega.


Hec tega "naravnega" (gre tud men na kurac to oglaševanje) je samo v tem da ni nobenih posebnih primesi zraven. Kt so recimo razne smole in topila v umetnih materialih ko ti recimo avto diši po novem na primer.

Za boraks ne vem, ampak zagotovo se potemtakem ne uporablja za posodo. Kakorkoli emajliranje se uporablja tudi drugod. Pa tudi v obliki emajla torej stakla ali glazure so te snovi nenevarne oz. enako nevarne kot glaževina. Dejstvo pa je da so vse stvari na tem svetu potencialni strupi, le Ld je drugačen.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

          ::

koyotee je izjavil:

          je izjavil:

Bud_Bundy je izjavil:

Jaz že nekaj časa iščem eno litoželezno.. Predlogi?


Pri nas sta v uporabi dve stari od ene slovenske firme. Imata okrogel lesen ročaj.


Najbrz eta cerkno, vendar jih ne delamo vec.


Ne vem firme. Stric, ki je iz tistih koncev, taki ponvi pravi "kminka" ali nekaj podobnega.

Smrekar1 ::

koyotee je izjavil:


Copper also reacts with sulfur; an element that has a foul taste and is naturally created when yeast ferments.


Hm, so pa napredne tele kvasovke.

Žveplo je element, te lahko proizvajamo na tri načine:

1. Fuzija dveh lažjih elementov, tu npr. dveh kisikov (pogoji za to morajo biti precej ostrejši kot v Soncu)
2. Radioaktivni razpad težjega elementa v žveplo (to ne bo šlo)
3. Obstreljevanje elementa z nižjim atomskim številom z dovolj hitrimi nevtroni, ko jih jedro ujame dovolj se bo nevtron spremenil v proton in dobiš element z višjim atomskim številom. V tem primeru bi to verjetno delali s fosforjem, ki ga kvasovke celo imajo. Za razliko od prvih dveh točk je to tudi nekaj, kar se dejansko da delati.

Če je vir točen ima torej vsaka kvasovka v sebi precej velik atomski pospeševalnik :))

Možna je še druga varianta, namreč ta, da avtor teh nebuloz nima pojma o tematiki o kateri naj bi bil težak ekspert :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smrekar1 ()

tikitoki ::

Ah, sem pozabil par stvari. Sam te kvasovke se vedno niso od muh:)

...:TOMI:... ::

Vidaxl.si

Dobis dobre ponve.
Tomi

fujtajksel ::

diler515 je izjavil:

afaik je nepoškodovan teflon neškodljiv če ga ne segrejemo dovolj da začne hlapet

potem pa rata škodljiv


Jaz sem tudi slišal da pri pregretju nastajajo strupeni plini, letalni zlasti ptičem.
http://www.ewg.org/research/canaries-ki...
Polymer fume fever @ Wikipedia
https://www.fluoridealert.org/wp-conten...
Pa sam videl da se prevleka pri tem očitno poškoduje. Se mi kdaj zgodi da do pregretja pač pride.

Zato me zanima, če obstajajo kakšne kvalitetne ponve s keramično prevleko, na katero se res nič ne prime, tako kot na teflon (se pravi, uporabne za malomarno kuharijo). V rangu do ca 40€ za srednje veliko ponev za indukcijo. Eno keramično sem že degustiral, ampak se je gor vse prijemalo.

nevone ::

He-Man je izjavil:

Imam tole ponev, naj jo vržem proč in kupim novo (ter bolje pazim, da se ne spraska) ali je v redu za uporabo (ni škodljivo)?



Tvoja ponev je še čisto dobra. Jaz imam precej bolj spraskano, pa nimamo nobenih problemov glede tega.

Če bi bilo to res strupeno, bi bil veliko večji hype okoli tega, pa ne samo na nivoju rekla kazala.


Zveza potrošnikov Slovenije v svojem članku o teflonasti posodi pravi:

"Zmotno mnenje, da je teflon strupen. Škodljivi učinki teflona se pojavijo šele, ko temperatura preseže 450 st. C. Tako visoke temperature pa kuhališča električnih štedilnikov praktično ne dosežejo."

"Oluščeni ostanki prevleke pa niso nevarni za zdravje, če tudi bi zašli v živila in naprej v človeško telo, saj jih telo po najhitrejši poti neprebavljene samo izloči."

Če pa vseeno kupuješ novo, pa pripročam tole Keramična ponev

Se pa tudi ta opraska, če ne ravnaš pravilno z njo.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

OrkAA ::

Zanimivo, da trdijo, da skoda nastaja sele pri temperaturi nad 450 stopinj celzija. Na wikipedi namrec pise, da se zacnejo pri 250 stopinjah, kar pa vsak stedilnik z lahkoto doseze. Je pa res, da tudi vdihavanje ni grozno strupeno in imas pri hudi izpostavljenosti samo simptome, ki so podobni gripi.

Polytetrafluoroethylene @ Wikipedia

nevone ::

En popravek zgornjega dela od Zveze potrošnikov:

While PTFE is stable and nontoxic at lower temperatures, it begins to deteriorate after the temperature of cookware reaches about 260 °C (500 °F), and decomposes above 350 °C (662 °F).[40] The degradation by-products can be lethal to birds,[41] and can cause flu-like symptoms[42] in humans—see polymer fume fever.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

fujtajksel ::

nevone je izjavil:



Če pa vseeno kupuješ novo, pa pripročam tole Keramična ponev



Hmmm... Ampak a je ta keramična prevleka res trajno non-stick?
Med ocenami uporabnikov je veliko takih, ki potarnajo, da se že po par uporabah ali po par mesecih začne prijemat
http://www.tgreer.com/after-4-months-of...
https://www.amazon.de/culinario-Crispy-...
...in štos je da to najdeš pri praktično vseh keramičnih ponvah, medtem ko se pri teflonu načeloma ne dogaja, če ga ne spraskaš in ne zakuriš.

nevone ::

OrkAA je izjavil:

Zanimivo, da trdijo, da skoda nastaja sele pri temperaturi nad 450 stopinj celzija. Na wikipedi namrec pise, da se zacnejo pri 250 stopinjah, kar pa vsak stedilnik z lahkoto doseze. Je pa res, da tudi vdihavanje ni grozno strupeno in imas pri hudi izpostavljenosti samo simptome, ki so podobni gripi.

Polytetrafluoroethylene @ Wikipedia


Na tem linku piše tudi tole:

Meat is usually fried between 204 and 232 °C (399 and 450 °F), and most oils start to smoke before a temperature of 260 °C (500 °F) is reached, but there are at least two cooking oils (refined safflower oil at 265 °C (510 °F) and avocado oil at 271 °C (520 °F)) that have a higher smoke point than 260 °C (500 °F).

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: nevone ()

OrkAA ::

Ja, saj ce je v ponvi hrana, potem temperatura redko preseze 250. Je pa res, da ce naprimer peces steak, moras ponev najprej segret preden ga das notri. Ce pustis ponev na max ognju vec kot 2-3 minute, preseze 300 stopinj celzija (ja, sem meril). To je recimo ena izmed situacij, ko si lahko izpostavljen teflonu. Itak pa na vseh teflonskih ponvah pise, da naj se ne segrevajo preko 'medium' nastavitve na stedilniku.

nevone ::

fujtajksel je izjavil:

nevone je izjavil:



Če pa vseeno kupuješ novo, pa pripročam tole Keramična ponev



Hmmm... Ampak a je ta keramična prevleka res trajno non-stick?
Med ocenami uporabnikov je veliko takih, ki potarnajo, da se že po par uporabah ali po par mesecih začne prijemat
http://www.tgreer.com/after-4-months-of...
https://www.amazon.de/culinario-Crispy-...
...in štos je da to najdeš pri praktično vseh keramičnih ponvah, medtem ko se pri teflonu načeloma ne dogaja, če ga ne spraskaš in ne zakuriš.


Ta, ki sem jo linkala, se meni ne prijemlje nič.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

katero ponev? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12853121 (10178) nejcek74
»

Tefal kvaliteta

Oddelek: Loža
204441 (3670) Tilen
»

Kakšno posodo, teflon, emajl, litoželezna, jeklena, ... ?

Oddelek: Loža
4610929 (8430) lonewolf_
»

Kuhanje na plinski ĹĄtedilnik

Oddelek: Loža
182414 (1986) Unknown_001
»

Delimano - Mercator - Top Shop

Oddelek: Loža
167160 (6350) ...:TOMI:...

Več podobnih tem