» »

Kuhanje na plinski ĹĄtedilnik

Kuhanje na plinski ĹĄtedilnik

marjan_h ::

Pozdravljeni,

ne znam dobro kuhati, zato vem malo o vseh loncih kateri so primerni za plinski ĹĄtedilnik.
pravkar sem kupil lonec, ki je iz nerjaveĨega jekla. ali je ta primeren za plinski ťtedilnik?

piťe, da je primeren za indukcijo ter veĨ vrst razliĨnih ťtedilnikov, vendar niĨ pa ne piťe Ĩe je za plinski ťtedilnik.

hvala za pomoĨ.
  • polepsalo: zee ()

sesobebo ::

jeklo ne gori, tako da bo vredu.

reeves ::

Vsak bo dober, samo glej, da ima debelo dno. Ni sicer nuja, kot na električnem ampak se bo bolj enakomerno razporedila toplota

fosil ::

Za plin so v redu vsi lonci.
Tako je!

marjan_h ::

Aha, nisem vedel, da so za plin primerni vsi lonci. Dobro, hvala.

Vprašal sem zato, ker ga nočem uničiti saj sem kar drago plačal za njega.

Fsegula62 ::

Za plin vsekakor niso primerni vsi lonci, tisti ki so namenjeni izrecno indukciji se ti bo zvil, kot se je moji mami ki jo je trgovka prepričala da lahko indukcijsko ponev za palačinke uporablja na steklokeramimi. In kaj je z nje nastalo? ovalna posoda, ki jo niso zamenjali, ker je v navodilih pisalo da je primerna zgolj za indukcijo.
FiLiPiNKO (Fsegula62) | IT storitve www.linkomp.si | LinKomp |
Kontakt Discord - FiLiPiNKO#7826 | Na voljo za pomoč vsem. |
" Zapomnite si geslo za Google račun in privarčujte 5€! :) "

mancini ::

Za zvitje je verjetno krivo da je vročo posodo dala pod mrzlo vodo :)

Fsegula62 ::

Preberi se 1x :D da je bila ponev za palačinke.
FiLiPiNKO (Fsegula62) | IT storitve www.linkomp.si | LinKomp |
Kontakt Discord - FiLiPiNKO#7826 | Na voljo za pomoč vsem. |
" Zapomnite si geslo za Google račun in privarčujte 5€! :) "

reeves ::

Ponve za palačinke so ponavadi tanjše. Če jih hitro ohladiš se skrivijo. Še če jih ne, se rade, če niso kvalitetne.
Kaj jo je segrelo ne igra vloge.

Fsegula62 ::

Ja, s tem da njej ni uspelo speči več kot 2 palačinke, ti pošljem slikico, jaz jo za jajca se vedno uporabljam :D

FiLiPiNKO (Fsegula62) | IT storitve www.linkomp.si | LinKomp |
Kontakt Discord - FiLiPiNKO#7826 | Na voljo za pomoč vsem. |
" Zapomnite si geslo za Google račun in privarčujte 5€! :) "

Zgodovina sprememb…

...:TOMI:... ::

Zgolj za indukcijo? Prosim, slikaj dno ponve, da vidim to čudo. Nisem še videl posode samo za indukcijo.
Tomi

#000000 ::

Fsegula62 je izjavil:

Ja, s tem da njej ni uspelo speči več kot 2 palačinke, ti pošljem slikico, jaz jo za jajca se vedno uporabljam :D




Tole je idealno za staknit kako pizdarijo, veš da se teflon lušči od tega alumninija, v bistvu teflonska posoda ni mišljena za več kakor 250 deg C ker naj bi začela oddajat neke strupene snovi, ki so večinoma najverjetneje rakotvorne.

Fsegula62 ::

...:TOMI:... je izjavil:

Zgolj za indukcijo? Prosim, slikaj dno ponve, da vidim to čudo. Nisem še videl posode samo za indukcijo.

Tukaj mas identicno.

#000000 je izjavil:

Fsegula62 je izjavil:

Ja, s tem da njej ni uspelo speči več kot 2 palačinke, ti pošljem slikico, jaz jo za jajca se vedno uporabljam :D




Tole je idealno za staknit kako pizdarijo, veš da se teflon lušči od tega alumninija, v bistvu teflonska posoda ni mišljena za več kakor 250 deg C ker naj bi začela oddajat neke strupene snovi, ki so večinoma najverjetneje rakotvorne.


Spar slovenija pac :D

...:TOMI:... je izjavil:

Zgolj za indukcijo? Prosim, slikaj dno ponve, da vidim to čudo. Nisem še videl posode samo za indukcijo.

http://www.hartsofstur.com/acatalog/Jud...
FiLiPiNKO (Fsegula62) | IT storitve www.linkomp.si | LinKomp |
Kontakt Discord - FiLiPiNKO#7826 | Na voljo za pomoč vsem. |
" Zapomnite si geslo za Google račun in privarčujte 5€! :) "

Zgodovina sprememb…

...:TOMI:... ::

Si ti prebral kaj piše na linku? Primerno za vse, tudi za indukcijo. Ne samo za indukcijo.
Tomi

Fsegula62 ::

Mozno da ni tale, ti slikam pol :D ne da se mi dol v klet spet
FiLiPiNKO (Fsegula62) | IT storitve www.linkomp.si | LinKomp |
Kontakt Discord - FiLiPiNKO#7826 | Na voljo za pomoč vsem. |
" Zapomnite si geslo za Google račun in privarčujte 5€! :) "

mojsterleo ::

Doma kuhamo na plin. Uporabljamo klasične emajlirane lonce (EMO Celje itd), džezve in ponve. Odlično deluje tudi star aluminijasti(?) ekonom lonec ki na indukciji ne dela. Uporabljamo tudi ponve in voke z raznimi prevlekami. Tefal, delimano keramična in 'kamnita' ponev. Ne spomnim se primera, da bi se ponev zvila. Teflon p se pač obrabi in oksidira, s tem pa izgubi svoje lastnosti zato ga zamenjamo.
Je pa res da npr. Na posodi kitchenaid sem pa res videl, da preferirajo indukcijo.

reeves ::

@Fsegula62

Ja, to je rezultat cenenih ponv. Nisi ne prvi, ne zadnji, ki se mu je to zgodilo.
Za posodo se splača dati več denarja, ker jo ob pravilni rabi in vzdrževanju lahko uporabljaš par 10 let. Glej, da ima vsaj 8mm debelo dno pa se sigurno ne bo nikjer krivila.
Za non-sticky se pa seveda kupi kvaliteten teflon. Teflon ima kemično lastnost, da nikogar ne mara in tudi, če je malo spraskan se še vedno nič ne prime gor.
Keramika je non-stick samo zato, ker je zelo trda in čisto gladko spolirana. V bistvu je skoraj vsaka stvar lahko non-stick, če je dovolj gladka. Vprašanje, pa je koliko časa. Sčasoma nastanejo majhne odrgnine, zaradi katerih se hrana prijemlje.

Za posodo, ki je izključno za indukcijo pa tudi jaz prvič slišim.

mancini ::

Fsegula62 je izjavil:

Preberi se 1x :D da je bila ponev za palačinke.


a ponev za peko palačink pa ne spada pod posodo ali kaj

Unknown_001 ::

#000000 je izjavil:

Fsegula62 je izjavil:

Ja, s tem da njej ni uspelo speči več kot 2 palačinke, ti pošljem slikico, jaz jo za jajca se vedno uporabljam :D




Tole je idealno za staknit kako pizdarijo, veš da se teflon lušči od tega alumninija, v bistvu teflonska posoda ni mišljena za več kakor 250 deg C ker naj bi začela oddajat neke strupene snovi, ki so večinoma najverjetneje rakotvorne.


... neki neki


Da vas seznanim.

PTFE - politetrafluoretilen (po domače teflon)

Plastika. Polimerna veriga zelo podobna polietilenu, le da vodik nadomešča fluor, ki je strupen.

V čem je keč? Ko se nastane polimerna veriga imamo na začetku nek zaključek R vmes prosta veriga in nato spet zaključek R. Ta dva zaključka poskrbita, da je veriga stabilna. Ko ponev poškoduješ, pretrgaš verigo in ta postane neobstojna. Pri visokih temperaturah se nato veriga od mesta poškodbe razpada, pri tem pa se sprošča Fluor (ki ni glih najbolj zdrav). Le ta navadno pristane v maščobi -> hrani ali zraku.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

katero ponev? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19161223 (129) bm1973
»

Indukcijska plošča ali steklokeramična plošča (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
30867885 (19666) koyotee
»

Tefal kvaliteta

Oddelek: Loža
204916 (4145) Tilen
»

Kakšno posodo, teflon, emajl, litoželezna, jeklena, ... ?

Oddelek: Loža
4611929 (9430) lonewolf_

Nakup Štedilnika iz Italije , kako ga dobiti v Slovenijo ?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6213472 (11589) bluefish

Več podobnih tem