» »

problem pri navijanju

problem pri navijanju

DrSergioDJ ::

mam durona 600. Prej sm mel plato ABIT KT7 in je slo lepo na 1ghz :D pol sm pa hotu zamenjat plato, in se mi je socket polomu pri odstranjevanju orba, tako da orb tm gor ne vec sploh ( drugace je socket vredu ). In grem jest po novo plato, ABIT KT7a. Grem lepo v Mlacom se po orba, da mi ga dajo gor, da ne bom spet kej polomu. Pridem dam, pustim en mesec lepo na 600, da se ne bo matru, in grem lepo navijat včeri. Ker sm bil na prejšnji mamiplati navajen kar takoj dati 9*100 ali celo 10*100 brez vmesnih korakov in je delalo stabilno, takoj sprobam 9*110. Monitor se ugasen, ram se presteje in razunalnik obstane. Ne pomaga nic kot pa reset biosa. Postopek ponovim, dam na 9*100, vse isto. Nato sprobam 7*130, enako. Nazadnje se odločim lepo počasi navijat. Prvo 6*101 :D. ok, to dela, potem 6*110, tudi dela, potem 6*130 in to je zdej tudi delovna frekvenca, ker se mi ne da več resitirat biosa vsakih 5 min.
Zakaj noče več?? ram je 256 micron cas 2, drugače ni notri nič takega, kar naj bi motilo pri navijanju. Svinčnik je dobro pofarban ( tud če date opcijo, da še enkrat pobarvam, raj ne bom, ker nočem spet odlomt kej, in bom lepo počaku še enih 14 dni, da dobim vodni blok, pol se zarad mene lahko odlom :D ) Temperatura tudi pomoje ni problem ( na 780 je 41 stopinj proc in 24 okolica, čeprov sem ga recimo v portorozu na 1ghz mel na 32 proc in 19 okolica -> tm je blo mrzlo v uni sobi :D )

help please
...

msmiha ::

Probaj navijat z množilnikom ne pa samo s FSBjem. Probaj dat množilnik na 7 in FSB na 100 in tako idi po korakah pa boš vidu do kam boš prišel. Spovnim se nazaj ko je blo na slotechu pod novicami objavljeno, da je overclokanje odvisno tudi od tedna izdelave plate. Ko je en tipo zamenjal svojo plato ABIT KT7 Raid z drugo enako plato sam, da je bil drugi teden pa je Thunderbirda spravil na dosti več:\
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

Yohan del Sud ::

Si poskusil v večih poskusih? Kadar jaz povečam množilnik (pa čeprav samo na 6,5x) se mi ravno tako noče zagnati v prvem poskusu ampak v drugem, včasih šele v sedmem ali osmem... Izgleda, da imava smolo s platami...

VASkO ::

da nisi pozabo voltazo zvecat! sicer pa probaj z mnozilnikom. Ce mas pa kt7A plato pa se ti splaca znizat mnozilnik in zvisat FSB na 133mhz. To je glih bonboncek te plate nad kt7.

DrSergioDJ ::

ok, nov, dodatn problem. Grem jest lepo spet v biosa, dam za preventivo kar 1.825 V, premaknem na 7*112, da pride malce več kot je sedaj ( 780 na 784 ), spet crkne. Ugasnem, oprem plato, odstranim batrerijo, premaknem jumer, baterija nazaj, jumer nazaj. Zdej je pa fora v tem, da ce kakorkoli spremenim mnozilnik, mi vedno ostane na 6. Primer = Dam v BIOS-u na 7*110, zalaufam comp, pa mi pokaze 660. Probam z 8*100, pokaze 600 !!! what the fuck?;((
...

singular ::

ocitno mas slabo pofarbane tiste kontakte.. ni kej lomt bo treba..>:D

krucymucy ::

jest sm tud meu probleme s L1 mostički (svinčnik)
U conradu majo eno srebrn poc k sm ga pred enim mescem nalosu po L1, pa dela
Res pa je mal drago 1590.00 za 3grame
sam to maš dost da premažes mostičke vsem Slo-techerjem!!!

VASkO ::

ne mores nic polomit (ce delas pravilno), pogumno moc v roke in na delo. Orba pritisni na zadnjem delu in spredaj primi sponko in jo pritisni k plosci kolko gre, potem pa jo samo k Orbu porines. Pri meni ta postopek doljemanja traja samo 3 sekunde. Ni kaj, si je treba sistem ogledat pa je.

Pretorijanec ::

Jst pa spravm Orb-a dol tko, da prtisnm na tisti strani kjer je rocka in s sraufncigerjem premaknem kovino stran od plastike.

DrSergioDJ ::

Invader16: sej, tko sm ga jest tud enih 5x uspesno gor/dol dau. Pol se mi je pa mal mudil enkrat in zgleda nism dost dol prtisnu, in je odletela una plastika, k drzi orba :D ma, dans bom pustu se, pa bom v nedelo dau dol, pa na novo pofarbu, k drgač nimam kej čez vikend delat, če gre kej narobe :D
...

VASkO ::

ko pa delas narobe!!! najprej je treba sponko dol porinit pol pa jo k orbu stisnit. Si musko ali zensko?!?

Pretorijanec ::

Ja, bo musko pa bo proc zje**! (Duron in Tbird---> pojem krhkosti!)

DrSergioDJ ::

ja, vasko, ne smes premocno prtisnt :D ma, sej tist je blo sam zato, k se mi je mudil ;((
...

VASkO ::

zato pa glih orba na drugi strani dol tisis, da ga s porivanjem na drugi strani ne nagnes na rob jedra in tega odkrusis. Treba malo fiziko ponovit, navori pa to!

zile ::

A maš te probleme od takrat k si zlomu plastiko ki drži orba, al od takrat k si plato menju. :)) Če maš novo plato je najbrž tud nov bios gor. Probi z biosom, ki si ga imel na stari plati.

DrSergioDJ ::

hey, zile, overclocker, tebe pa tud zdej prvic vidm na forumu :D pohvale za prvo mesto.
Hmm, sam, prejsnja plata je bla kt7 zdej je pa kt7a. A pol je lahko kr isti bios gor??. Problemi so od takrat, ko sm menu plato, ceprov sumim, da je res krivo to, da se je prekinila povezava med mosticki ( nisem se dejansko pogledu, bom danes popoldne sou gledat in na novo farbat ).
...

zile ::

Hvala hvala. Drgač sem pa mislu enako verzijo biosa. (jaz mam trenutno WZ beta 1, mal prirejeno mojmu kompu). Itaq pa pr Abitu nardijo bios vsake 3 tedne zdej, tko da je totalna zmeda. Vem, da imajo določeni biosi ful agresivne nastavitve za ram. Tko da probi OC-jat z osnovnimi nastavitvami za ram. Drugač pa vse v zvezi s tvojo plato tukaj.

DrSergioDJ ::

kaj pa ce bi jest novi bios fleshnu ( to potem, ko bom nanovo pofrabu, pa ce se vedno ne bi delal ). Sm na uradni abit strani najdu sam dva, pa sm se za tega odlocu -> KT7wz.exe tuki se to nahaja )
...

Binji ::

sergio: kaku ti je pa ratalo na 1ghz dat? Si dal tud dodatno voltazo gor? Meni pride Duron 700 sam do 929MHz naprej pa se nece nit zastartat - rata checksum erorr in ce BIOS zagonsko met. Plato mam pa isto KT7/RAID.

Huey P ::

DrSergioDJ lepo bi te prosil, če bi mi povedal kako si OC Durona 600@1000. Napiši mi na kolk si dal voltažo, FSB, množilnik,...

Pa na kolk misliš, da bi povprečno D 600 moral it na Chrome Orbu, Super Orbu ali Volcano II (pa tudi keri je boljši Volcano II, Chrome Orb ali Super Orb)...



Hvala vnaprej!



Kva pa priporočate Volcano II, Super al Chrome Orb...
..::DOOM III: The Legacy::..

DrSergioDJ ::

ah, na 1ghz je blo izi. Lepo mnozilnik na 10, FSB na 100, pa je. Voltaza do konca = 1,85. To so nastavitve na KT7, na KT7a mi zaenkrat čez 780 ni uspelo ;(( kok bi povprečno mogu it d600 na tistih ventih, to je čist odvisn še od preventiliranosti ohišja pa od tedna izdelave. Sam nej bi vsi šli vsaj na 900. Po mnenju večine, pa bi reku, da je z Vulcano II največ možnosti, da ga naviješ čimveč, saj najbolje hladi.
...

Huey P ::

Še dve vprašanji;

- ali je 34. teden dober teden za OC?

- za kolko misliš, da je Super Orb boljši od Volcanoja II
..::DOOM III: The Legacy::..

Binji ::

Jst mam tud voltazo do konca pa ga spravim najvec na 945! Oznaka gor pa je AKBA. Cim dam 1GHz se BIOS neki spunta - ce met zagonsko disketo. Kasna nastavitev ki sem jo spregledal??
huey:Super Orb sux, Vulcano2 rulez!

VASkO ::

pac ne gre vec, ne mislit, da vsi grejo cez 1ghz. Navadno nobena 700 skoraj ne gre cez 1ghz, je pac meja dosezena. Najbolje se navijajo 600tke.

Binji ::

A cs rec da ce bi mel 600tko bi lahko sel cez ghz, tko pa sz 700tko ne morem? Kaj ni 700 kao mal novejsa?8-O

VASkO ::

ja to hocem rect. Pred nekje tremi dnevi je bla tudi novica objavljena do strani na kateri so testirali vse procesorje AMD, zraven pa so bile tudi njihive oznake. Ce se prav spomnim, nobena 700tka ni sla na 1ghz, AKBA je sla na 925, AKCA na 950, najvec 600tk pa je slo cez 1ghz.

Pretorijanec ::

No, ce hoce kdo to novico prebrat, more it sm.

Binji ::

Zanimivo... kupi kdo Duron 700 pa mi da Duron 600??:\


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

duron 800 ne gre več kot na 888

Oddelek: Navijanje
311202 (852) VASkO
»

zakaj se mi proc tako greje

Oddelek: Pomoč in nasveti
191244 (994) Pizzicato
»

Kerega Durona

Oddelek: Pomoč in nasveti
17811 (678) Binji
»

tb 1000 na 133

Oddelek: Navijanje
221593 (1450) VASkO
»

Abit K7TA z Duron 800 ali Abit Bx133RAID z Celeron II 700?

Oddelek: Kaj kupiti
181434 (1218) Charls

Več podobnih tem