» »

zakaj se mi proc tako greje

zakaj se mi proc tako greje

sadarj10 ::

Imam TB 900,pa se mi tko greje ,kot da bi bil navit do 1200 pa naprej.Vbiosu mi kaže da ima moj proc temp 57 stopinj,pa ga sploh nimam navitga.Pa tud mašino sem odprl,in je bilo res zelo vroče na chrome orbu pa tud okol proca.Kaj bi lahko bilo narobe?????!!
Bistvo življenja je nabijanje proca,nemaš kej,...???!!!

Muflon1 ::

previsoka voltaža maybe? ka pa crome orb je fejst vroč?
(ventilator od crome orba se ti suče a ne?:D)

VASkO ::

narobe montiran Orb:

1. manjka pasta (no ja, ni glih tako pomembno)
2. Orb je napacno obrnjen za 180° -> jedro ni na sredini hladilnika -> pritisk je na eni strani jedra vecji -> Orb je na eni strani zdignjen (nima stika z jedrom) -> obrni Orba
3. premala kista, premalo cirkulacije zraka, napajalnik ne izsesava vse vrocine -> namesti dodaten blowout ventilator

kockish ::

Koliko je optimalna temperatura nenavitega TB 900 z orbom? (obremenjenega/neobremenjenega)

VASkO ::

odvisno od hladilnega sistema v racunalniku (ventilatorji, hladilnik...), jaz bi rekel neobremenjen okoli 34°C, obremenjen 45°C.

Pizzicato ::

Jaz imam navitega iz 800 na 960, temp. neobremenjenega je cca 35 stopij, obremenjenega pa max. 55 stopinj. :P
Bogo

A.L.T. ::

Ka bi mi lahko kdo povedu kak za hudica rata kom narobe obrnt orba (za 180 stopinj)? Kre je pri socketu na eni strani 3 izbokline (za katere zahaklas orba) na drugi pa sam en (vecja), prav tako ma tut orb (3manjse in 1 vecjo!) (vsaj js mam)! In povejte mi kak zdj nekom rata obrn orb!?!?!? Ker men to sploh ne gre v glavo! :D

P.S.: Js mam Tb 800@1000, pa me zanima ce je 57 stopinj prevec, ker mam kisto kr dobr hlajeno!

Lp
Don't worry about life; you're not going to survive it anyway.

Shadowman-x ::

Poizkusi z odprtim ohišjem, če bo temperatura še vedno enako visoka, potem je problem drugje. Postopoma preizkušaj in nekje boš našel ta problem ter ga odpravil.

A.L.T. ::

Sory, sm su dons pogledat kak tocn zgleda socket, pa sm vidu da je na obeh straneh 3 izboklinice!:D Sam se zmeri se neda orba narobe obrnt, ker tisto sponko, ce bi ga narobe obrnl, nemores zapet zaradi kondenzatorjev ki so zelo blizu socket! Vsaj na KT7-raid je tko, ce na kaki drug plosci ni teh kondenzatorjev bi lahko kak lamer se res narobe obrnu orba!) >:D
Don't worry about life; you're not going to survive it anyway.

VASkO ::

orba lahko obrnejo narobe prodajalci, ce na en nacin ne gre gor, ga obrnejo pa gre, samo je pol hlajenje slabse, kot ce bi gor dal kak coolermaster (tist drek za 800SIT).

sadarj10 ::

Jast si bom zdej mal nabavu vulcano2 hladilnik,pa me zanima kako bi dal chrome orb dol???

Pa še ena fora,zarad vročine sem klical v megahit kjer sm računalnik kupil,pa sem serviserju reku,da ko mam računalnik pod obremenitvijo mi gre temperatura do 70 stopinj pa je reku da je to normalno!Haloooooooo!
Bistvo življenja je nabijanje proca,nemaš kej,...???!!!

ADF ::

Ko sem sestavljal kišto, mi je vrgel alarm, da je temperatura 96°C. Seveda sem hitro ugasnil računalnik in pogledal pod procesor: Senzor se je dotikal spodnje porvšine procesorja. Mislim, da mora senzor merit temp. zraka pod procesorjem in ne spodnje povrsine - vsaj upam, ce ne sem najebal. Tudi meni se TB dosti greje (800@100@1.825V@54°C) pri polni obremenitvi. Bog ne daj, da zaprem kišto.

VASkO ::

seveda je bolje, ce se senzor dotika procesorja, ti daje bolj natancno sliko o temperaturi procesorja, ce se pa ti greje na 54°C pa nekaj ni dobro, jaz bi rekel, da je 47°C za 800mhz dovolj. Zakaj pa mas voltazo na 1,825V? Default za athlone je 1,75 volta pri nenavitem stanju

ADF ::

Pardon, narobe sem napisal: TB 800@1000 (133x7.5). Zato imam voltažo na 1.825V.
Mislim, da ni mišljeno, da se senzor dotika procesorja. Potem bom imel ves čas alam. Če bi res imel 96°C, bi definitivno že crknil, tako pa dela stabilno, samo greje se malenkost preveč. Bom nabavil Volcano II, pa bo šlo par stopinj dol. Če bo pod 50°, bom čisto zadovoljen.

Še nekaj: V BIOS-u mi kaže 1.825V, medtem ko mi programček, ki sem ga dobil zraven MB kaže 1.94V. Ne vem komu naj verjamem.

Sandra pa mi kaže temperaturo okoli 80°C, tako da mi nič ni jasno.

faca9 ::

Bi tudi jaz nekaj vprašal. Sadarj10 je na začetku napisal, da je bil tudi ORB zelo vroč. Kako lahko pišete, da je problem v pomanjkanju termalne paste ali napačni orientaciji??? Očitno temperatura pride do ORB-a, pa se od tu ne odvaja naprej!!!
Morda kakšno pojasnilo na to temo?

Pizzicato ::

Čuj, ADF, kaj pa je tebi ratalo TBja spravit na 1000MHz? Ko dam jaz na 7.5x133 mi WIN98SE delajo samo v varnem načinu. V normalnem zagonu pa mi PC zablokira, ko bi se moral pojavit omizje.

Glede voltaže: Tud meni ne kaže tolk kolk sem nastavil. Ko dam na 1.85V mi kaže 1.89V. Mogoče pa tebi dela na 1GHz ker imaš voltažo na 1.91V?:\
Bogo

PB ::

TB900 se da spravit tud na malo več, kot 1000...vsaj pri meni ( 1130 ) ampak iz varnostnih razlogov, ga imam sedaj že nekaj časa na 7,5x133 = 1000
Hladilnik - mini-super-orb

BigFoot ::

klampfer>>> mrbit se ti bo zdelo neumno vprašanje, samo vseeno. a maš plato ki originalno podpira 133MHz FSB?

Koci ::

med procesor in orba namaži pasto

Pizzicato ::

Heheh... imam ABIT KT7A (torej 133, BigFoot). Pa tud pasto sem kupil in namazal...

Čudno ne, da WINsi na 133*7.5 delajo samo v varnem načinu. Bom verjetno moral modificirat voltažo na plati...:)
Bogo


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

se moram pohvalit -- xp1700+ kot xp2800+ :)) na 1.6V

Oddelek: Navijanje
291924 (1018) rap3r
»

Msi K7t turbo voltage mod

Oddelek: Navijanje
161012 (785) franci
»

problem pri navijanju

Oddelek: Navijanje
271187 (838) Binji
»

Duron temparatura (drugič)

Oddelek: Pomoč in nasveti
141658 (1509) ||_^_||
»

Temperatura T-birda

Oddelek: Navijanje
81289 (1173) birdy

Več podobnih tem