» »

tb 1000 na 133

tb 1000 na 133

Sumak ::

ok, sej milsm da je blo to ze vprasano, sam sm sele zdej zacu uporabljat slo-tech pa bom se enkrat zastavu tole vprasanje...
mam tb 1000 k lauf ana 100/33 pa me zanima, ce ga hoces spravt na 133/33 ali vec mors nujno tiste mosticke prevezat, oziroma povezat...drgac ne gre ne?

lp

ChiefThunder ::

Za navijanje preko FSB- ja ni potrebno barvati mostičkov. Barvanje le-teh pride v poštev, če navijaš preko množilnika. Zmožnost navijanja preko FSB- ja pa je veliko odvisna tudi od plošče oz. čipovja na njej.

Sumak ::

a ni glih obratno da prek multiplikatorja ni treba barvat mostičkov za fsb dvigvat pa je treba...mam plato KT7A..in sm probu recmo na 8.0x101 pa se ni zbudu...ob resetu CMOSa je pa spet vse ok..in kok so mi pravl majo novi AMDji blokado...


pa se nekej me zanima..ker ventilator nej bi biu najboljsi za TBje?

lp

Lucio ::

L1 prebarvani služijo za odklenit mnogokratnik.
Za FSB ne rabi nič.

ChiefThunder ::

Nabavi si ThermalThake vulcano2. BTW: kako si pa dal množilnik na 8, če maš tb 1000?

Sumak ::

sam kako to da potem recmo k dam pomnoževalnik recmo na 5..seprav je 5x100 je vse ql..ce dam pa 5x101 seprav spremenim fbs se pa ne zbudi?

Lucio ::

Sej pravi da se mu ni zbudu. PAč je spremenu v BIOSU, vendar to seveda brez pobarvanih L1 ni delovalo.8-O

Huey P ::

Prvo kot prvo Sumak, dobrodošel.
Torej to zvezi z barvanjem - če hočes procesor navit brez barvanja ga lahko le prek FSB (dviganjem zunanje frekvence) in s tem boš dosegel slabe rezultate (glede kakšno ploščo imaš), tudi na najboljši plošči ne boš navil prek 120 MHz. Če pa se hočep navijanje lotiti kot mož, pa hitro vzemi svinčnik, prebarvaj L1 (prej preveri, če plošča podpira dvigovanje množilnika). Ko si prebarval se odpravi v bios povečaj množilnik (postopoma) in voltažo (po korakih po 0.25V). In z malo sreče boš svoj procesor lahko pospešil za 100, 200, 300, 400,... no zdaj pa pretiravam.

Če se hočeš lotiti navijanja si priskrbi dober hladilnik. Priporočam ThermalTake Chrome Orb, Super Orb ali pa Volcano.

Sumak ::

ChiefThunder, ja sej glih to je stos...k recmo k resetiram cmos..oziroma k sm dau plato pa procesor nou notr...je blo najprej nastiman na 5x100...in ce resetiram cmos je vedno 5x100...zato to lohka spreminjam..fsb pa ne morm...

ja sej sm ze razmislu..bom nabavu thermaltake vocanoII..hvala za informacijo...

Sumak ::

huey...
caki zdej sm cist zmesan...
k pridem v bios softwhatever III na bit KT7a...mas najprej tm multiplicator..pol pa fsb pol pa se tist fsb + sam za proc...in zdej mnozilnik je multiplicator predvidevam:) in to se da spreminjat...fsbja pa ce spremenim se komp zbudi sploh ne;(... kar predvidevam da moras barvat..
aja se to a to dejansko s svincnikom barvas?

ChiefThunder ::

Lastnost novih A čipovij je ta, da se dajo procesorji dobro naviti tudi preko FSB- ja, slišau sem za primerke 150mhz FSB- ja. Fora je v tem, da znižaš množilnik in povečaš FSB, da dobiš približno enako hitrost, kot je hitrost nenavitega procesorja in potem naviješ še preko množilnika. O tem je že Vasko govoril. Tudi če spremeniš multiplayer v biosu in je procesor neodklenjen, bi se moral sistem normalno zagnati, le hitrost procesorja bi ostala nespremenjena.

Sumak ::

ja sej to sm zaceu razmislat ko sm nadgradiu bioa plate pa si meu pre-defined za 1000 dve moznosti 10x100 al pa 7.5x133...sam pr tadrugi se ni zbudu...a je mogoce treba se kje druzga nastaut...za ram recmo al pa kar kol?

Huey P ::

Na Abit KT7A bi moral FSB spravit na 120 brez problema ampak potem bodo vsa vodila preobremenjena in verjetno boš moral vsaj termalno pasto namazat na čip northbridge (greeny), ker se bo ta grel in gretje tega pomeni nestabilnost celega sistema!!! Tisto zadevo s svinčnikom pa je preprosto - dobesedno moraš L1 prebarvati s svinčnikom HB (ker je svinčnik iz svinca in svinec je dober prevodnik elektrike), čim starejši je svinčnik tem bolje je saj csebuje ve svinca.

Svetujem ti da FSB daš na kolko ti gre, čip northbridge namažeš s termalno pasto in po potrebi še dodaš na greenyja majhen hladilnik za 486, množilnik postopoma zvišuješ in boš videl kolko ti procesor gre.

Ampak predem storiš karkoli ti STROGO svetujem, da si med rubriko ČLANKI in TRIKI prebereš vse o overclockanju pri AMDjih.



Nasvet: Pred navijanjem si priskrbi dober hladilnik, nekatere sem omenil prej.

ChiefThunder ::

10×100mhz je hitrost starejših thunderbirdov, medtem ko novejši tb že po defaultu delujejo na 133mhz FSB- ja, zato tudi A plošče, katere čipovje omogoča delovanje 133mhz tb. Če lahko spreminaš multiplayer brez pobarvanih mostičkov, je možno tudi, da imaš že tovarniško povezane mostičke in ti jih ni treba barvati.

Povej tudi kakšen ram imaš, saj je lahko ram kriv in ne prenese zvišanja FSB- ja.

Sumak ::

256 rama 133...milsm da viking al neki tazga nevem..to mi je ta serviser reku, k mi je nedavno crknel (dobesedno) 128 rama..in se je pozanimu ker ma sam tud 1GHz amdja in ugotovu da nej bi bli za amdje viking al pa micron najboljsi..iz. eni izmed boljsih.. tko da zdej mam dva vikinga 128 133 hz....

Prjatu ::

Huey: množilnik bo bolj težko spravil na 120, se ti ne zdi, mislil si najbrž FSB, aja pa še to, plošča Abit KT7A ima že po defaultu ventilator na chipsetu

Huey P ::

Athloni se ponavadi zelo grejejo zato je nujno dobro hlajenje - pozabi Chrome Orb, ki sem ga prej omenil. Ali Super Orb ali Volcano II ali pa Swiftech A-462 (nekaj takega), seveda pa obstajajonaapredna hlajenja (vodno, peltier,...).

Sumak ::

ja sej bom kupu volcano II..

se neki me zanima za kksn dobr progic glede spremlanja temperature proc... tak k laufa v trayu..pa da nima miljon in pou neuporabnih nastavitem recmo kot un MB motherboard v downloadih...

VASkO ::

ce L1 niso sklenjeni, se racunalnik ne zbudi ob spremembi default mnozilnika. Mnozilnik se pri dvigovanju FSBja na A platah spusti zato, ker je npr. pri tb1000 ze 10x in to pomeni, da ti ob dvigu FSBja na 133 (ki ga ta plata podpira, hkrati pa se pohitri sistem, SE SPLACA) bi moral delati procesor na 1333mhz!!! Zato pac znizas mnozilnik recimo najprej na 7,5 in imas isto 1000mhz. Potem, ko dvignes FSB, pa se se spravis navijat z mnozilnikom. Zato svetujem:
1. Farbajte L1
2. Znizajte mnozilnik
3. Dvignite FSB na 133mhz (ali vec)
3. Dvignite napetost
4. Dvignite mnozilnik

imate na NAJBOLJSI NACIN navit racunalnik!!!:D:D

ANLASER ::

jaz imam tb 1000@1200 fsb 133 mnozilnik 9x deluje zelo stabilno samo z hlajenjem( chrom orb) nisem zadovoljen namrec temp. je 65°c imam ze vse komponente za vodno hlajenje samo se cas si moram vzeti za montazo.:D:D

VASkO ::

crom orb je itak po specifikaciji samo do 1ghz, kako si upas? volcano2 je prava stvar! sicer pa vodno tud ne bo slabo:D:D:D

BoO ::

Še jest bi neki uprašu.
A če dviguješ samo FSB (še zaklenjen proc) moraš tut voltažo dvignit ali ne? Koliko bi ga lahko dvignil?
Sistem: abit kt7a, duron 750, ram PQI 133.
Hvala.

VASkO ::

mnozilnik mas 7,5, zaj pa si malo zracunaj:

fsb*mnozilnik= frekvenca procesorja

mogoce ti bo delal na 1ghz (7,5x133), voltazo bos pa ziher moral dvignit na 1,85V. Vzemi v racun, da na FSBjih od 115mhz do 133mhz glih ni zdravo laufat racunalnika, zato kar takoj probaj na 133/33 nastavitvi in 1,85volta pa bos videl, ce si lahko srecen ali ne. Drugace pa odkleni procesor (pofarbaj L1) pa znizaj faktor, fsb pa naj kar bo na 133mhz, ce ze imas plato, ki to podpira.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

athlon 1G - vodno hlajenje - overclock

Oddelek: Navijanje
121005 (766) morphling1
»

Tb+Kt7e

Oddelek: Navijanje
12900 (763) huelz
»

OC-anje ABIT KT-7A (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
704564 (3886) AtaStrumf
»

THUNDERBIRD IN PLATA

Oddelek: Kaj kupiti
121194 (974) CCD
»

Ferkvenca al Faktor?

Oddelek: Navijanje
241686 (1464) SaTaNIsT

Več podobnih tem