» »

Primorska univerza

Primorska univerza

DoloresJane ::

Potrebujemo univerzo tudi na Primorskem? Zakaj da oz. ne? Če ste za, oz. s tistega konca (in imate boljši pregled nad stanjem), katere fakultete bi naj obstajale pod okriljem te univerze?

Moderatorjem se že vnaprej opravičujem - nisem se mogla odločiti ali tema zaradi svoje splošnosti bolj sodi v Ložo ali pa v Šolo (ker gre za izobraževalno ustanovo). Vsekakor je premik teme v ustreznejši oddelek zaželjen.

Mercier ::

Če bo dobra, jo rabimo....če pa ne, pa naj raje postavijo kafanu. Nič ne rabiš manj, kot slabo šolo.

OwcA ::

Mislim, da ne. Tako ali tako primankuje usposobljenega kadra, tako da bodo tam ali učili manj podkovani, ali pa bodo ti, ki že sedaj predavajo, za odaten zaslužek še tam, v vsakem primeru pa se bo to odražalo v kvaliteti učenega. Poleg tega je geografsko gledano lega slabo izbrana, saj pokriva majhen del Slovenije, ki je tako ali tako relativno dobro povezan z Ljubljano.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

iskra ::

Če univerza bo, naj bo strojna, računalniška, elektro, lesno-nevemkaj, ... to govorim za Goriški konec. Kar izhaja iz TŠC-ja in Ekonomije in SLŠ pa pol še ostale turistične zadeve in pomorstvo in to. Prav in podobne zadeve naj ostanejo kjer so - toliko ljudi pa vseeno ne moremo sprejeti :D vsaj po količini stanovanj na Goriškem sodeč bi potrebovali še kar nekaj študentskih domov in stanovanjskih blokov pa restavracij.

undefined ::

> Če bo dobra, jo rabimo....če pa ne, pa naj raje postavijo kafanu.

Kdo pa misliš, da bi namenoma postavil slabo univerzo? :)

Mercier ::

>Kdo pa misliš, da bi namenoma postavil slabo univerzo?

Budale z dobrimi nameni.

kopernik ::

mogoče prav univerze ne potrebujemo. Ampak po eni strani pa je v redu, da ni treba celi primorski hoditi v ljubljano na fax in plačevati oderuške najemnine za stanovanja. Če bi jaz imel pred leti možnost iti k nam na študij, sigurno ne bi šel v ljubljano...

Sid Izprijeni ::

Nisem stručnjak, ampak če bi recimo prestavil dol cel filo faks in naredil humanistično univerzo, bi bilo mogoče kul. Študentski živelj bi namreč v regijo prinesel določen utrip, ki bi po mojem imel ugodne vplive.

Konkurenčne univerze pa ne nucamo. To bi pa pomenilo samo še več birokracije, pomanjkanje dobrega kadra in posledično ropanje državnega proračuna, kjer je itak za šolstvo že tako premalo keša.
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

Ziga Dolhar ::

Naj dobi Primorska prvo plačljivo univerzo v Sloveniji.

Napredek.
https://dolhar.si/

Mercier ::

Naj postavi daimler-chrysler šlosersko, pa siemens štromarsko. Plačaš pa jo z desetimi leti izkoriščanja za borih 2 k evrov na mesec.

iskra ::

Saša: :D dobra ideja.

Sicer pa sm na našem (strojnem) faxu opazil kar precej Ajdovcev in tudi kar nekaj profesorjev iz Soške doline ... kateri morajo nekaj znat da imajo dr. in delo na faxu.

Nico ::

Ni nujno univerza, moglo pa bi bit več fakultet. Taku bojo ljubjančarje nehali šlužet ko prasce na stanovanjih!!
Če bo dobra??? Koga briga, itak se gre samo za tisti ****** papir.
Everybody banana on your head!

LPP ::

Tale Primorska univerza prinaša naši fakulteti (za pomorstvo in promet) samo težave.. Zaenkrat s(m)o še pod Univerzo v Ljubljani (UL), tudi prihodnje študijsko leto bomo, za naprej pa še ni čisto jasno.. posledica tega je pa, da so zgradil simulator, zdej ga pa ne morejo dokončat, je zmanjkalo denarja. UL ga ne da, k pravijo, da itak ne bomo več pod njimi, Primorci ga pa tut še ne dajo, ker nismo njihovi.. Kaj nej pa zdej? Objekt stoji, od zunaj je lepo urejen, za opremo pa ni financ...
Ljubljanski potniški promet

dr.J ::

Načeloma da, toda... Primorcem jo seveda privoščim!

Že takoj se zaplete pri denarju: MSZS namenja
univerzam določeno vsoto denarja, ki se bo zdaj delila na tri dele. Določene stvari se ponavljajo (zgradbe, funkcije) , kar povečuje operativne stroške, kje pa je šele oprema za n.pr. raziskovanje?

Seveda ni nujno, da univerza vsebuje vse fakultete. Naj jih samo nekaj, in tiste dobre.

V tujini nimajo treh univerz na 2 milijona ljudi, vsaj dobrih ne. Bojim se, da bodo naše postale podobne kolidžem. Zaenkrat pa se še da pridobiti zelo kvalitetno in s tujim konkurenčno znanje!

Tomi ::

Ne se pa zdi nepotrebno, da bi imeli še eno univerzo. Ta zgodba je nekako takšna, kot medicinska fakulteta v Mariboru. Kadra nam tako ali tako primanjkuje, in ce se bo isti kader dnevno "selil" v okvirju 100 km, to nima smotrno.
Naj postavijo nekaj fakultet, ki jih primanjkuje, in se pokaže interes.

Sicer pa v tem primeru centralizem ni slaba stvar. Poleg lažjega financiranja dela univerz imam občutek, da bi marskikaterega potencialnega strokovnjaka izgubili, če ne bi "centralizem" odprl oči. Meni jih recimo je.
metrodusa.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tomi ()

Yohan del Sud ::

Če prav razumem se imaš za potencialnega strokovnjaka? :\ >:D

Tomi ::

Yohan: Niti ne. Malo slabo sem se izrazil, ker sem želel dve stvari povedati v enem stavku. Mislil sem samo povedati, da vem za ljudi, ki bi verjetno ostali v lokalnem okviru in ne bi izkoristili svojih potencialov.
metrodusa.blogspot.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Študij Ljubljana ali Maribor?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
5215247 (13803) barbarpapa1
»

Draga fakulteta - izrazi svoje mnenje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
768159 (4662) Skatey
»

Stephen Hawking bo obiskal Slovenijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
8210685 (6530) sidd
»

Uporabnost rezultatov našega šolskega sistema

Oddelek: Problemi človeštva
442102 (1386) Utk
»

Matura 03-04 (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
846378 (4710) BaRtMaN

Več podobnih tem