Forum » Omrežja in internet » KKS > Triera > UPC > Telemach
KKS > Triera > UPC > Telemach
techfreak :) ::
64 bitna verzija. Mi pa D3GO ne dela, ko odpre player v popup-u mi en program v Wine crashne.
Anney ::
D3GO lepo dela na win 8.1 x64 in firefox-u. Imam gor svojega Amisa(MOBIATV) in D3GO (sposojen :)) je tako ali tako isti vmesnik samo da D3GO ima malo večji bitrate in kakšen program drugačen. Edino HD programi mi ne delajo.
delfinus ::
Kot vse kaze, je zadnji firmware update odpravil resetiranje EPC3925 na vsakih 35 ur. Tudi ce modem resetiram rocno, se vedno deluje normalno. Congrats, Telemahovci.Katero FW verzijo imaš zdaj?
Current Software Revision: epc3925-ESIP-16-v302r125574-140220c
Firmware Name: epc3925-ESIP-16-v302r125574-140220c.bin
Firmware Build Time: Feb 20 20:28:32 2014
Hoj, linijo drzi po tem casu? Si imel morda kak disconnect?
lp, d.
andy2k13 ::
Kot vse kaze, je zadnji firmware update odpravil resetiranje EPC3925 na vsakih 35 ur. Tudi ce modem resetiram rocno, se vedno deluje normalno. Congrats, Telemahovci.Katero FW verzijo imaš zdaj?
Current Software Revision: epc3925-ESIP-16-v302r125574-140220c
Firmware Name: epc3925-ESIP-16-v302r125574-140220c.bin
Firmware Build Time: Feb 20 20:28:32 2014
Hoj, linijo drzi po tem casu? Si imel morda kak disconnect?
lp, d.
Zaenkrat nobenih problemov. Javim ce bo kej.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: andy2k13 ()
yogy ::
techfreak :) je izjavil:
64 bitna verzija. Mi pa D3GO ne dela, ko odpre player v popup-u mi en program v Wine crashne.
Mene tudi zanima delovanje D3GO pri 64bit verziji (Ubuntu). Če kaj odkriješ (tudi @misek) se priporočam
Zgodovina sprememb…
- spremenil: yogy ()
hojnikb ::
Če to pomeni boljši upload, še bolj pa višje hitrosti pri cenejših paketih, bo defenitivno top :)
1gbit preko kablske se sliši kr bolano :)
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
gensi ::
Spc ::
Če to pomeni boljši upload, še bolj pa višje hitrosti pri cenejših paketih, bo defenitivno top :)
To bi pomenilo, da dobimo 1000+ Mbit/s downloada in uploada.
Sem 100% da tega ne bodo ponudili.
PR finta pač, kaj češ.
yogy ::
Modemi za DOCSIS 3.1 bodo v ponudbi šele naslednje leto. V primeru nadgradnje pa lahko uporabniki pričakujemo nekje 50% izboljšanje internetne hitrosti. Upam, da bo v prid uploadu, ker roko na srce 100MB downloada je več kot zadosti. S tem pa seveda ni povezana samo internetna hitrost, pričakujemo lahko tudi več HD kanalov. Po mojem mnenju bo naj paket ponujal 50MB uploada, ampak za kakšno ceno. Bomo videli naslednje leto
Zgodovina sprememb…
- spremenil: yogy ()
chucki ::
Link do te slike?
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
MrStein ::
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
chucki ::
ty
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
hojnikb ::
Jst bi bil vesel že z cca 100/10Mbit za nek normaln dnar. Simetrije itk nikol nebo na kablski.
#brezpodpisa
SmeskoSnezak ::
Imam tale modem pri drugem ponudniku. Bi bil tak dober, pa poslal mail, da ti dajo link do firmware a?
@ Pusti soncu v srce... @
Ne dajo ti ga, ampak ti ga naložijo na daljavo, sam tudi nimam telemacha, ga imajo pa starši in sem zadnjič tam ''rihtal'' zadeve. Mogoče ga fizično ima kakšen drug uporabnik.
StricPero ::
Zanima me ali kdo uporablja Open wrt, in je nekako podkovan za komande.Namreč rad bi usposobil Netem ampak google mi ne najde pravih informacij
Orias ::
Ali ima kdo danes na celjskem območju probleme ? Vsi digitalni programi štekajo isto se tudi modem resetira na vsakih par minut. Hitrost ne doseže več kot 10 Mbitov, ker se modem postavi samo z enim kanalom za download.
yoco ::
Živjo! Rabim malo pomoči. Imam 2 TVja. Prvi je Philips, drugi Samsung. Na obeh imam tisti kartici od telemacha. Na Philipsovi imam zj te nove HD programe od POP TVja na Samsungovi pa mi mislim da 2 manjkata. Kako ju najdem? Moram ročno iskat?
BorutK-73 ::
Pri meni se je modem resetiral tam okoli 14 ure, drugače bp (okolica Žalca)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BorutK-73 ()
SmeskoSnezak je izjavil:
Imam tale modem pri drugem ponudniku. Bi bil tak dober, pa poslal mail, da ti dajo link do firmware a?
Linka ni, morajo ti ga uploadat preko TFTPja ( Trivial FTP ) direktno na tvoj modem.
BorutK-73 ::
Dami ::
A kdo ve kako delujejo te njihove kartice? Se jih lahko kako "skopira" al je vsaka unique? Imajo kako povezavo z njihovim sistemom? Imel bi namreč rad 4tvje, seveda pa ne mislim met 2 priključka.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
A kdo ve kako delujejo te njihove kartice? Se jih lahko kako "skopira" al je vsaka unique? Imajo kako povezavo z njihovim sistemom? Imel bi namreč rad 4tvje, seveda pa ne mislim met 2 priključka.
Vse je po standardu CONAX ali PowerVU.
DarwiN ::
Izposodi si kartico od nekoga, ki ne koristi vseh treh.. Gotovo poznaš koga (babica in dedek? :D).. Tako imam jaz izposojeno od kolega, ki ima višji programski paket (HD šport kanali)... In mu plačaš 30EUR na leto.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()
Han ::
Še komu na Cisco epc3925-ESIP-16-v302r125574-140220c mrkne telefon na vsakih 5-6 dni?
Edit: Ravno ko sem to poslal, se je zbudil sam od sebe, po ca. 5 minutah surfanja po netu. Prej niti zelena lučka ni svetila... V kolikor interneta ne uporabim, se telefon ne zbudi iz neke čudne hibernacije...
Edit: Ravno ko sem to poslal, se je zbudil sam od sebe, po ca. 5 minutah surfanja po netu. Prej niti zelena lučka ni svetila... V kolikor interneta ne uporabim, se telefon ne zbudi iz neke čudne hibernacije...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
Glede na odgovor andy2k13 sem imel vtis, da imam zadnji FW. Je na voljo že novejši?
Zgodovina sprememb…
Sem se pogovoril s tehnično podporo. Za začetek moram menjat telefon, ker je že precej v letih (še iz časov analogne telefonije, ko še ni bilo DSL/kabelskega interneta). Sicer dvomim, da bo to pomagalao, a sem menjavo tako ali tako imel v planu.
Hm, ne morem preverit ker sam tega nimam (imajo starši), najbolje da jih pokličeš na tehnično pomoč in povprašaš.
gregyk ::
Še komu na Cisco epc3925-ESIP-16-v302r125574-140220c mrkne telefon na vsakih 5-6 dni?
Meni na epc3925-ESIP-16-v302r125574-140220c ne dela vsakih par dni ena od dveh številk. Lučka ne sveti, telefon je mrtev. Pomaga samo vklop/izklop modema. Klical sem jih več kot 5x, pošiljal emaile neštetokrat... parkrat dobil odgovor, da so nadgradili fw in da je stvar urejena - seveda ni bila. Zadnji odgovor je bil v tem smislu, da bodo pregledali kaj se dogaja in ne morejo povedati kdaj bo urejeno.
Še ena cvetka: očitno študentek na email na tehnično podporo z razlago, da tudi lučka ne sveti na modemu za linijo, da je linija mrtva, odgovori, da mogoče je pa v okvari samo lučka... kje jih najdejo? Pa seveda so bistroumili tudi o menjavi telefonskega aparata in podobne cvetke...
andy2k13 ::
V okvari samo lucka Cisto mozno, da najnovejsi FW kej zajebne v zvezi s telefonijo. Jest sicer nism mel se nobenih problemov. Ni pa recen, da me ne bo se doletel.
Kaj vam pa kaze, ce se logirate notr pod Voice state kadar vam ne dela?
Telephony-DHCP: Completed
Telephony-Security: Disabled
Telephony-TFTP: Completed
Telephony-Reg with Call Server: L1: Operational
Telephony-Reg with Call Server: L2: Disabled
Telephony-Reg Complete: Pass
Voice Line State
Line Hook Status Endpoint State
1 ONHOOK Ready
2 ONHOOK Down
Voice Line State
1 ONHOOK Ready
2 ONHOOK Down
V okvari samo lucka Cisto mozno, da najnovejsi FW kej zajebne v zvezi s telefonijo. Jest sicer nism mel se nobenih problemov. Ni pa recen, da me ne bo se doletel.
Voice Line State
1 ONHOOK Ready
2 ONHOOK Down
Meni že s prejšnjim fw ni delalo, potem so nadgradili in še vedno ne dela. Mi je že malo žal, da sem šel na višji paket in na Docssis 3.0. Na Arris modemu mi je vse delalo BP...
frenkb ::
Sem se pogovoril s tehnično podporo. Za začetek moram menjat telefon, ker je že precej v letih (še iz časov analogne telefonije, ko še ni bilo DSL/kabelskega interneta). Sicer dvomim, da bo to pomagalao, a sem menjavo tako ali tako imel v planu.
Zanimivo, jaz imam podoben problem, telefon kar ne dela več,tišina, tema, pomaga samo restart Ciscota.
Je pa gor naštekan 3 mesece star (torej skoraj nov) prenosni telefon Siemens...
Torej ni problem v starosti telefona.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: frenkb ()
markk1 ::
Pri meni se dogaja identicno kot navaja gregky da ena od st. ne deluje. 10 dni nazaj nadgardili firmware vceraj ponovno klical da ne dela telefon. Vmes itak ni delalo. Pa pravijo mislim da vem kje napaka sem rekel to so mi ze zadnjic rekli pa je zadeva enaka. Danes so sicer prisli modem zamenjati za tistega brez wifija in dodali router. Morem preverit ce ta router spusti enako skozi kot tisti modem, v kolikor ne si ga naj oni kar odnesejo. Linijo imamo 50/2.
Pri meni je zanimivo tudi to, da stari Gigaset 2000C sploh ne zvoni, medtem ko še starejši stenski Panasonic deluje normalno. Poleg tega se mene slabo sliši. Hmm, na T-2 je telefonija delovala bp, tudi številko klicočega sem videl na Gigasetu...
Naslednji teden bom nanj priklopil Gigaset A420, pa da vidimo.
Naslednji teden bom nanj priklopil Gigaset A420, pa da vidimo.
Hudi packet loss na taboru.
80% packet loss-a
80% packet loss-a
Pinging 213.161.0.10 with 32 bytes of data: Reply from 213.161.0.10: bytes=32 time=5ms TTL=60 Request timed out. Request timed out. Request timed out. Request timed out. Reply from 213.161.0.10: bytes=32 time=5ms TTL=60 Request timed out. Request timed out. Request timed out. Request timed out. Request timed out. Request timed out. Request timed out. Reply from 213.161.0.10: bytes=32 time=7ms TTL=60 Request timed out. Request timed out. Request timed out. Request timed out. Request timed out. Reply from 213.161.0.10: bytes=32 time=6ms TTL=60
Kaj vam pa kaze, ce se logirate notr pod Voice state kadar vam ne dela?Voice State
Telephony-Reg with Call Server: L1: Disconnected
Voice Line State
1 ONHOOK Disconnected
2 ONHOOK Down
Telefonski mrk postaja vedno bolj pogost, na en dan. In spet se je telefon pobral sam od sebe, a šele po 10 minutah aktivne spletne povezave.
Zgodovina sprememb…
Danes sem spet dobil email od tehnične podpore, da je težava sedaj odpravljena. Mogoče pa mislijo, da je odpravljeno samo za par dni, potem bom pa spet dobil email?