» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
204 / 362
»»

andy2k13 ::

Evo. Doletel je tudi mene:
Voice State

Telephony-DHCP: Completed
Telephony-Security: Disabled
Telephony-TFTP: Completed
Telephony-Reg with Call Server: L1: Disconnected
Telephony-Reg with Call Server: L2: Disabled
Telephony-Reg Complete: Pass

Voice Line State

Line Hook Status Endpoint State
1 ONHOOK Disconnected
2 ONHOOK Down

To se mi prej vsekakor ni dogajal. Vzrok je torej lahko zgolj tezava z njihovimi strezniki za telefonijo ALI nov FW.

Han ::

Kako imaš sicer nastavljen modem? Zanimajo me predvsem:

- LAN Client Lease Time
- NTP (on/off)
- Wireless (on/off)
- Security (Firewall)

60
On
On
Off

Telefonija spet dela. Se prav obcasno zgublja povezavo s serverjem.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: andy2k13 ()

Po moje ga Telemach v "centrali" nekaj serje...

Danes zjutraj je telefon spet mrknil. Lučka na modemu je normalno svetila, telefon je deloval, čez pet minut pa spet totalni mrk. ;(

techfreak :) ::

Glede tezav s telefonom ti ne morem pomagati, je pa mozno da je lucka crknila. Zadnje case se to pogosto dogaja.:))

Ja, pa telefon moraš tudi zamenjat vsake pol ure... ;((

Spc ::

Telemach danes malo o piratstvu:

Smešno je tudi to, da plačujemo SAZASu za piratstvo a oni še vedno trdijo, da je ilegalno.
:))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

"prodaja fizicnih nosilcev je padla za cirka 90% v zadnjih 10 letih" - Menart
Sigurno so torenti krivi, a ne?;((

techfreak :) je izjavil:

"prodaja fizicnih nosilcev je padla za cirka 90% v zadnjih 10 letih" - Menart
Sigurno so torenti krivi, a ne?;((

Ja ker tak močno poslušamo šit slovensko glasbo.
:D

BorutK-73 ::

Spc - hvala za prispevek, ne gledam več programov na tv, še manj pa poročil.

Je pa vsaj tip iz Monitorja pravilno pojasnil zakaj je v sloveniji problem piratstva (ni legalne alternative).

Od danes naprej zgubljam tudi paketke na DVB-Cju.
Predvidevam, da je ojačevalnik na omrežju ckrnil.
8-O

Radosti kablske tehnologije. Vzrokov za probleme je lahko malo morje, troubleshooting je pa nocna mora.

dejanslo ::

Mimogrede, previdnost pri menjavi paketov. Preko moj.telemach.si podpore sem naročil nov paket + 1 kartico. Ko sem prišel podpisat in dvignit kartico, pa je na pogodbi pisalo 19 (!) mesecev vezave in še en sprejemnik ekstra. Za vezavo mi je pred tem bilo zagotovljeno, da gre za 12 mesecev od sedaj, kljub nekaj mesecem obstoječe vezave, torej da se meseci ne seštevajo.
There`s More Than One Way To Do It

skovac13 ::

Lep Pozdrav

Zadnje case opazam da mi pri telemachu vedno veckrat crkne internet. Vcasih dela zelo pocasi vcasih pa cisto crkne. Ponavadi najveckrat zacne crkavat v vecernih urah(od 21h pa do okoli 1h), vcasih pa tudi popoldan(ravno pred eno uro mi je crknil spet, sem iz obmocja Kranjske Gore).

Seveda poklicem na telemach in razlozim problem, ta operater rece da je nekaj narobe z signalom, da niha in da bo poslal tehnika ki bo to preveril. Cez 3 dni pride tehnik in pravi da je s signalom vse vredu( nakar zacne govort cez operaterje da nimajo pojma, da sploh ne vejo kaj je kabelska televzija itd. lol :P).

Problem je se vedno prisoten zato se odlocim, da narocim nov paket Gold (ker imamo doma en star paket), ker dobimo nov modem, ki je mogoce vzrok teh tezav. Prejsni je bil Thomson sedaj pa Cisco, ampak nic ne pomaga.

Mogoce kdo ve kaj je narobe?

Se nekaj:
ko sem pogledal v log prejsenga modema je biloveliko logov od tega :"Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - T3 time-out " mogoce bo komu koristilo

A mas poleg interneta tudi DTV? A istocasno z internetom zacne kockat tudi TV? Kaksni so podatki o signalu na samem modemu (Power level in SNR za US in DS) takrat ko ni problemov in takrat ko so? A majo enake probleme tudi sosedje?

skovac13 ::

Tv ne zacne mislm da, ker ne oce ne mati nista nic rekla da bi bilo kaj narobe. Za sosede ne vem nic :).

Upam da sem prave informacije printscreenov. To so sedaj ko ni problemov. Bom probal še za takrat ko so.

Tole zgleda perfektno. Razen seveda, ce divje niha kadar so tezave. Ampak potem bi zagotovo kockala tudi DTV in bi to nakazovalo na ojacevalc.

Vprasanje sicer kaj se dogaja s SNRjem na US frekvencah, ampak to samo Telemach ve. T3 timeout mislm, da pomeni, da se modem ni uspel zmenit s CMTSom glede US frekvenc oz. bolj tocno s kaksno mocjo naj modem deluje. Lahko, da so takrat take motnje na US kanalih, da se enostavno ne slista. Ali pa je vas node tako zabasan, da request/response ne pride skos.

Zanc sm od tehnika slisu storijo, da je na enmu obmocju crknu internet zaradi baby monitorja, ki je predvidevam deloval ravno tam nekje okoli 50MHz.

dejanslo ::

dejanslo je izjavil:

Mimogrede, previdnost pri menjavi paketov. Preko moj.telemach.si podpore sem naročil nov paket + 1 kartico. Ko sem prišel podpisat in dvignit kartico, pa je na pogodbi pisalo 19 (!) mesecev vezave in še en sprejemnik ekstra. Za vezavo mi je pred tem bilo zagotovljeno, da gre za 12 mesecev od sedaj, kljub nekaj mesecem obstoječe vezave, torej da se meseci ne seštevajo.

Update: danes mi je druga gospodična tam zatrjevala, da se meseci vezave vendarle seštevajo, češ da je bilo na zadnjem sestanku rečeno tako. Ne vem kake sestanke imajo oni to, ampak me razkuri, ko en govori eno, drugi pa drugo. Da se vezave ne seštevajo je bil direktni nedvoumen podatek njihovega helpdeska preko moj.telemach.si. Mislim, Telemach, get your story straight.. Tisti dodaten sprejemnik je pa bil modul za kartico, vendar sem sedaj dobil nek nov modul, ki nima odstranljive kartice, tako da sedaj piše na pogodbi 0 kartic in 2 sprejemnika.
There`s More Than One Way To Do It

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dejanslo ()

stegy ::

Telemach - internet
Ali ima še kdo v zadnjem mesecu težave z internetom na Telemachu?

Zadnje čase mi izgublja pakete. Občasno je vse ok, občasno pa je katastrofa - izgube 50%.
Povprečno mi je dnevno zadnje čase izgubljal 3000 paketov pri pingu na njihov strežnik.
Včeraj sta bila izgubljena 2 paketa
Danes pa ponovno 700 paketov. Ponavadi se izgube pojavijo v valovih - 5 minut vrlike izgube, potem spet dobro.

Ali ima kdo kakšno idejo, kaj bi lahko bilo. Glede na izkušnje bi rekel, da je lahko težava modem - kabel - njihovo omrežje, ali pa imajo špice prometa in dropajo pakete.

P.S.
ping na 192.168.100.1 dela brez izgub.

andy2k13 je izjavil:

Zanc sm od tehnika slisu storijo, da je na enmu obmocju crknu internet zaradi baby monitorja, ki je predvidevam deloval ravno tam nekje okoli 50MHz.

Kako lahko pride do tega ?
Če je zadeva dobro izolirana nimajo te frekvence kaj prebijat skozi coax, in tega ne razumem da par mili watni baby monitor zmrda celo omrežje, ker ni dovolj zaščiteno proti motnjam ?
8-O

hojnikb ::

Ali pač nevejo kaj delajo in strelajo potem take kozle..
#brezpodpisa

Spc je izjavil:

andy2k13 je izjavil:

Če je zadeva dobro izolirana nimajo te frekvence kaj prebijat skozi coax, in tega ne razumem da par mili watni baby monitor zmrda celo omrežje, ker ni dovolj zaščiteno proti motnjam ?
8-O

Ne vem do kaksnih nakljucij je prislo v tem primeru, ampak nimam razloga, da mu nebi verjel.
Hotu sm u bistvu sam pojamrat, da dokler si vsi na posameznem nodu delimo skupen coax, taksni primeri niso izkljuceni. Sploh ker mas kaksne iznajdljivce, ki ti v bajti montirajo dvosmerne ojacevalce, ker so pac na amazonu prebral, da je to krasno za izboljsat UL in ti potem povzrocajo motnje na povratnih frekvencah. Ce bi to pocel vsi, crkne vse v trenutku. Pol mas pa se cel kup slabih napeljav po kaksnih bajtah in napol razjebanih tunerjev, ki posiljajo motnje nazaj v omrezje in je zurka tle.

voltaren ::

Spc je izjavil:

andy2k13 je izjavil:

8-O

Povsem preprosto.
Slab, salabajzerso narejn konektor kjer signal z. motnja lahko pride v kabel. Taradi SetoBoxov se pri narocnikih vec tudi ne vgrajujejo povratni filtri, ki preprecujejo vnos motenj od narocnikov v povratni pas kabelskega sistema in imas motnje v povratnem pasu.
Drugace pa so se vcasih prodajali babyphoni, ki si ga vtaknil v tv vticnico v eni in drugi sobi, da je deloval preko koaksialnega kabla. Vcasih, ko ni blo povratne povezave to ni motilo tv signala oz. ce hisa ni priklopljena na kabelsko tv to se vedno deluje brez tezav. Ce pa to sedaj stori narocnik v kabelskem sistemu ostane brez interneta cela veja v kabelskem sistemu kar je povprecno okoli 100 narocnikov.

Orias ::

Zadnje čase opažam, da mi recimo določenih strani noče opdreti oz. mi jih odpre ko parkrat prtisnem f5. Recimo bolha.com. Sem že računalnik formatiral ponovno, pa isto.
Pa tudi upload mi namesto do 6 Mbitov gre do največ 4.8 Mbite. Download je OK. Opažam, da imajo nekateri aktivnih več Upstram kanalov. Mogoče je zaradi tega problem.
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: -2.3 dBmV 41.4 dB
Channel 2: 0.0 dBmV 42.0 dB
Channel 3: -0.2 dBmV 42.5 dB
Channel 4: -1.1 dBmV 42.0 dB
Channel 5: -1.6 dBmV 41.0 dB
Channel 6: -1.8 dBmV 41.8 dB
Channel 7: -2.1 dBmV 41.4 dB
Channel 8: -2.1 dBmV 41.4 dB

Upstream Channels
Power Level:
Channel 1: 48.0 dBmV
Channel 2: 0.0 dBmV
Channel 3: 0.0 dBmV
Channel 4: 0.0 dBmV

Prijatelj je skoraj ponorel, ko ga je Telemach preklopil z 10/1 (elektro Turnšek) na 6/1 Mbps (MIX S). Naenkrat je vse delovalo tako počasi, da se ni dalo gledat niti youtube, voyo ipd. strani.

Zdaj je na 16/1 (Silver) in zadeva deluje bolje kot prej na 10/1. Je pa moral plačat 60 eur pogodbene kazni. ;(

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

upokojenc ::

Ima kdo kakšno idejo zakaj lahko kličem ven s telefonom, nazaj pa nihče ne more klicati? Če kličem z mobilca na njega mi napiše ni odgovora.
Acer TimelineX 3820TG
Core i5 460m @ 3.3GHz , ATI Mobility Radeon HD5650

delfinus ::

Starsi so imeli ta problem, ko so vzeli super babi paket. Ven se je dalo klicat, not pa ni bilo klicov. Klic na tehnicno pomoc in clovek na drugi strani je nastavil nekaj na njihovi strani in je zacelo delovat, ko sem imel tehnicno pomoc se na drugi strani.

lp, d.

upokojenc ::

Preden sem napisal prejšnji post sem modem 2x resetiral in ni bilo nič, zdaj pa je naenkrat začelo delovati ne da bi naredil karkoli. Sigh...
Acer TimelineX 3820TG
Core i5 460m @ 3.3GHz , ATI Mobility Radeon HD5650

ledd ::

Opazil sem da mi pri "upstream kanalih" vedno en kanal enkrat "tretji kanal" drugič "četrti kanal" pokaže za okoli 6 točk nižjo vrednost. Mogoče kdo lahko svetuje kaj bi bil razlog za to in kaj storiti? Hvala že vnaprej za kakršnokoli pomoč glede tega.

24.4.2014 mi je pokazal sledeče
Cable Modem State
DOCSIS Downstream Scanning: Completed
DOCSIS Ranging: Completed
DOCSIS DHCP: Completed
DOCSIS TFTP: Completed
DOCSIS Data Reg Complete: Completed
DOCSIS Privacy: Disabled

Downstream Channels
Channel 1: 7.0 dBmV 39.6 dB
Channel 2: 7.8 dBmV 40.4 dB
Channel 3: 7.6 dBmV 40.3 dB
Channel 4: 7.4 dBmV 40.3 dB
Channel 5: 0.0 dBmV 0.0 dB
Channel 6: 0.0 dBmV 0.0 dB
Channel 7: 0.0 dBmV 0.0 dB
Channel 8: 0.0 dBmV 0.0 dB

Upstream Channels
Power Level:
Channel 1: 43.5 dBmV
Channel 2: 43.4 dBmV
Channel 3: 44.4 dBmV
Channel 4: 37.4 dBmV

danes 29.4.2014 pa mi pokaže to
Cable Modem State
DOCSIS Downstream Scanning: Completed
DOCSIS Ranging: Completed
DOCSIS DHCP: Completed
DOCSIS TFTP: Completed
DOCSIS Data Reg Complete: Completed
DOCSIS Privacy: Disabled

Downstream Channels
Channel 1: 6.2 dBmV 40.1 dB
Channel 2: 7.7 dBmV 40.8 dB
Channel 3: 6.9 dBmV 40.8 dB
Channel 4: 7.0 dBmV 41.1 dB
Channel 5: 0.0 dBmV 0.0 dB
Channel 6: 0.0 dBmV 0.0 dB
Channel 7: 0.0 dBmV 0.0 dB
Channel 8: 0.0 dBmV 0.0 dB

Upstream Channels
Power Level:
Channel 1: 43.2 dBmV
Channel 2: 43.9 dBmV
Channel 3: 38.9 dBmV
Channel 4: 42.4 dBmV

Skoraj je konec aprila, a o obljubljeni brezplačni pohitritvi DL ne duha ne sluha.
Že ima kdo višji DL in ima kateri od Video trojček paket?

download so povečal tak sam na MIX paketih..
#brezpodpisa

Nope, video trojček je zraven, zadnji črni link.
http://www.telemach.si/sl/zasebni-upora...

Zgodovina sprememb…

si resetno modem ?
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

si resetno modem ?

Vsak drugi dan:D

potem pa hitro težit, da ti ojačajo hitrost.
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

potem pa hitro težit, da ti ojačajo hitrost.

Itak me b.k. za višji DL, sem srečen da imam sploh "pravi" internet (čakal na to 9 let!;().
Fora je, če nekaj oglašujejo, naj tudi naredijo.

BladE_ ::

Meni so priklopili dva dni nazaj, niti nisem bil presenečen, ker ni takoj delalo... Tipa, ki mi je priklopil sem včeraj klical in mu lepo prijazno razložil, da ne dela, zadevo je čez par ur rešil... Zdajle mi je uspelo šele stestirat in mislim, da bo ok(upload je bolj bogi)...

http://www.speedtest.net/my-result/3474...
Akcija - Reakcija

Tilen ::

Mix L (Košarkar) se ni nič spremenil. Če bi bil zloben, bi lahko rekel, da se ne držijo pogodbe, ker so obljubljali dvojne hitrosti glede na MIX L paket, kar pa sedaj več ne drži.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Jaz in moji sosedi še vedno zgubljamo paketke na vseh frekvencah DVB-C.

Zgodovina sprememb…

Nagi Bator ::

Spc je izjavil:

Jaz in moji sosedi še vedno zgubljamo paketke na vseh frekvencah DVB-C.

Pri nas na so nekateri programi kak teden nazaj postali negledljivi.
Signal dobesedno izgine vsakih 10 sekund. Tudi na preostalih kanalih kvaliteta signala niha.
Prav tako je povprecna kvaliteta signala nekje 50% slabsa glede na prej. MB-Tabor.

M.B. ::

Zatemnitev programa zaradi predvajanja serije? Več.

To je zdaj novo al kaj? Zatemnitev športnih dogodkov še recimo razumem ampak serije.

Da nebomo prišli do tega da boš v prihodnosti lahko samo slovenske kanale gledal, ker ostali bodo zatemnjeni ker nimajo plačanih pravic. Slovenski kanali se pri nas enkrat na mesec gledajo če je res kaka zanimiva oddaja. Poročil se tak ne splača gledat. Ostalo se pa tuje gleda.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

Mah osebno mi tako ni jasno kako se ni streaming (Video klub na Telemachu oz. Netflix/Hulu v tujini) zamenjal vecino TV programov. Pac tako bi bili bolj zadovoljni tako gledalci (lahko gledam kar zelim kdaj zelim) kot tudi ponudniki vsebin (boljsi nadzor nas tem kje vse je film/serijo mogoce predvajati).

M.B. je izjavil:

To je zdaj novo al kaj? Zatemnitev športnih dogodkov še recimo razumem ampak serije.

Sej jaz že to pravim par let.
Nabaviš si svoj satelitski krožnik in ti ne bo noben nič zatemnjeval.

Ključe za programe pa ti lahko dam če rabiš.
99.5% uplinkov pa je FTA.

Zgodovina sprememb…

Alexius Heristalski ::

Daj najdi kakšen Sky Sports F1 FTA uplink.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Evo dokaz:

Paketki se zgubljajo, slika zmrzuje, signal pa je 98%.
To se zgodi v prvih 3 minutah na vseh frekvencah.

Zgodovina sprememb…

Alexius Heristalski je izjavil:

Daj najdi kakšen Sky Sports F1 FTA uplink.

Sky Sports HD 1 | Astra 2E 28.2°E
11798MHz Horizontalno 29500 3/4

http://en.kingofsat.net/pos-28.2E.php

Rabiš DVB Viewer Pro z Hadu Pluginom, key pa dobiš pri meni

80% packet loss do gateway-a na taboru.
8-O

Zgodovina sprememb…

Nevem kaj se dogaja zadnji teden ampak imam hudi packet loss do gateway-a in na dvb-cju.
Nisem edini, cela ulica ima enak problem.
Kdaj bo to rešeno ?

DarwiN ::

Pri meni je enako.. Začelo pa se je včeraj zvečer.. Od polnoči naprej je crkoval net.. Danes je delovalo do tega trenutka oziroma malo pred deseto uro je začelo ven metat. Predvidevam, da je za danes konc z internetom.. 5 minut dela, 5 minut ne dela.

Downstream Power je previsok, pravtako upstream power nad 50db, kanale meče ven.
Edino SNR je ostal spodoben, ostali podatki so se občutno poslabšali in posledično crkuje..
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Klicart! Tehnika poslat na teren. Tle na nasem koncu se odzovejo zelo hitro. Sicer je ponavadi potrebnih vec obiskov, da locirajo izvor tezav, ampak scasoma jim le rata. Preseneca me, da si ne prihranjo jeze narocnikov in SAMI proaktivno bolj podrobno ne nadzirajo kaj se dogaja na omrezju in ukrepajo takoj, brez da folk fase popizditis.
««
204 / 362
»»