» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
202 / 362
»»

DognerDJ ::

Že delajo Pro plus HD programi ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DognerDJ ()

Spc ::

DognerDJ je izjavil:

Že delajo Pro plus HD programi ?

Ja 7 ur je bil black screen, sedaj pa je začelo delovat pred par urami (conax).

ok, hvala za info.

yoco ::

A še komu na gorenjskem youtube že ene dva dni fuuul počas dela? Včasih mi sploh noče strani odpret.

Bakunin ::

yoco ::

Ne javi mi nobene napake, sam nalaga v needogled. Zvečer mi je sicer nekak delovalo še dobro. Bom videl danes kako bo!

hojnikb ::

A so komu že ojačal hitrost na starih paketih ?
#brezpodpisa

delfinus ::

Nope zgleda, da so pozabil. lp, d.

hojnikb ::

ceno bojo pa dvingal... tipična telemachovska..
#brezpodpisa

imi ::

Meni se je povečala hitrost - sem pa resetiral modem. Imam paket MIX L.

hojnikb je izjavil:

A so komu že ojačal hitrost na starih paketih ?

Moj stari paket, star že 5 let ostaja enak.

:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

andy2k13 ::

Kot vse kaze, je zadnji firmware update odpravil resetiranje EPC3925 na vsakih 35 ur. Tudi ce modem resetiram rocno, se vedno deluje normalno. Congrats, Telemahovci.

andy2k13 lepo slisat. Ali lahko prosim monitoriras se kak teden zadevo, da niso podaljsali zgolj samo cas reseta. Po mesecu dni sem ugotovil, da se modem EPC3212 reboota 1x na teden. Ce bo vse tako kot je bilo do sedaj, je naslednji interval reboota jutri. Ni take panike kot prej, ampak kljub temu bom v tem primeru prosil Telemach, naj updejtajo firmware tudi za EPC3212 modeme.

lp, d.

delfinus je izjavil:

andy2k13 lepo slisat. Ali lahko prosim monitoriras se kak teden zadevo, da niso podaljsali zgolj samo cas reseta. Po mesecu dni sem ugotovil, da se modem EPC3212 reboota 1x na teden. Ce bo vse tako kot je bilo do sedaj, je naslednji interval reboota jutri. Ni take panike kot prej, ampak kljub temu bom v tem primeru prosil Telemach, naj updejtajo firmware tudi za EPC3212 modeme.

lp, d.

Ta je pa dobra. Bom spremljal, ce se je samo podaljsal interval slucajno.

Vanquish ::

ker bom menjal osnovni sprejemnik od Ciscota do tistega kaj ga dobim v novem paketu me zanima kaj vse moram dat zraven sprejemnika?

katere kable? Skatla, navodila?

Ker vec ne vem kaj je vse prislo zraven, pa da nebi blo kakih komplikacij pri menjavi.

kljukec87 ::

o kakšnem dvigu hitrosti se tukaj govori? vsi paketi gredo gor al kako?

edit: a ze vidim na njihovi strani:
http://www.telemach.si/sl/zasebni-upora...

Zgodovina sprememb…

M.B. ::

@misek Ravno danes je izšel plugin Pipelight s podporo Viewright pluginu (Kar D3GO uporablja) tako da bi D3GO moral sedaj delat pod Linuxom. Pipelight sem zasledil prejšnji teden samo se je še delalo na View right podpori. Ker je problem z testiranju, ker te stvari lahko gledaš samo če si pri ISPju ki to ponuja.

Pipelight bi naj podpiral tudi Netflix in HBO GO.

Ravno posodabljam da vidim če dela zdaj. Drugače Pipelight je zelo zanimiva rešitev. Plugini za DRM tečejo v Windowsu pod malo patchanim winom. Stvari se pa predvajajo v Firefoxu na Linuxu. Pipelight se Firefoxu predstavi kot plugin, DRM pluginom pa kot NPAPI brskalnik.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

misek ::

@M.B.: Hvala za informacijo. Ko bo čas dopuščal preizkusim.

Kar pa se tiče gledanja samo pri ISP-ju: Amis MobiaTV in D3 GO delujeta na Amisu in Arnes omrežju.

BorutK-73 ::

Ne vem točno ali danes ali jutri bomo lahko pogledali prvi del Game of Trones na HBO GO free.

techfreak :) ::

Sicer ne gledam GoT, ampak preko aplikacije je ze na voljo.

@M.B. Ce bo delovalo bo super, ker sem ze iskal resitev za to.

@misek, @techfreak :) sem se dans ukvarjal s tem. Namestitel je samo yaourt pipelight ko dodaš repository, potem označiš plugine kere bi mel(flash silverlight pa viewright) pol pa... ne dela.

Dela mi test silverlighta tudi v 1080, dela mi test widevine, test flasha D3Go mi je celo uspelo za 10 sekund dnevnika videt pol pa sem velikost okna spremenil pol pa ni več delalo. Čeprav je D3GO še vedno javlalj da viewright plugin ni nameščen ampak pol se je zgleda spomno da je in sem lahko malo dnevnika vido.

HBO pa nekaj melje ko mu končno dopovem da sem v bistvu na windowsih (Nujno je namreč met plugin za user agent switcher ki ne pomaga vedno; v Chromu HBOju nisem mogo dopovedat da pa jaz res nisem na Linuxu). HBO Go se odpre tako da silverlight dela lahko si pogledam tudi preview. Ne morem pa delov tudi tistih ne ki so free. Predvidevam da preview ni DRMjan deli pa so. Je pa lepo da ti pipelight ne zasmeti wine mape ker privzeto vse inštalira v .wine-pipelight. Še unity3d bi naj delal preko tega.

Za dostop od drugod sem mislo s tem, da bi lahko avtor tega plugina sprobal če stvar deluje.

misek ::

@M.B.: streami so šifrirani z AES protokolom. Če spremljaš promet z Wiresharkom se to lepo vidi. Pred začetkom predvajanja se na neki način pridobi ključ, ki se nato uporabi v pluginu. Verjetno ta pipelight tega dela (še ?) ne podpira. Kolikor sem iskal po internetu tudi kakšen drugi program ne. Recimo pri livestreamer-ju se nekaj bere o tem a brez rešitve.

Precej kompliciranja za ogled vsebin po legalni poti :D

@M.B.: Po linkanem tutorialu mi HBO GO dela na Ubuntu 13.10, tako free kot placljive vsebine. D3GO se nisem testiral.

Relanium ::

Na celjskem območju bi zdaj vzel paket gold (silver)
Ampak če pravite tu da bo treba po novem imeti za vsako televizijo svojo kartico, rabil bi pa za vsaj 2 televiziji.
V njihovi dodatni ponudbi je zdaj samo:

Dodatni Conax PCMCIA modul
Dodatni PCMCIA Conax modul se lahko priklopi nesporedno na televizijo in vam omogoči sprejem digitalne televizije.
Kodirno kartico vstavite namesto v digitalni sprejemnik, v Conax modul.

Če prav razumem je to samo modul. V ta modul se vstavi njihova kartica in vse skupaj v digitalni prejemnik.

- Kje naj zahtevam od njih še eno kodirno kartico? (nisem jih še nič klical)
- in kje ugodno dobit dodatni modul, da nebi zanj plačeval mesečne naročnine? eBay? (na kaj je treba pazit pri nakupu?)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Relanium ()

Hoj, za dodatni Conax modul glej tule: http://www.telemach.si/sl/zasebni-upora... . Glej pod Dodatne storitve.
Narocnina je 2.50EUR mesecno, ce vzames ta paket, kot ga navajas. Kartice ti ne bodo dali posebej brez conax modula. Tako, da nakup lastnega Conaxa nima smisla.

lp, d.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delfinus ()

Ja sj tu sem gledal.
Zravn dodatnega conaxa dobim še kartico? Za dodatno doplačilo?

Conax + kartica je 2.50EUR. Kartice ne dobis posebej.
lp, d.

Zgodovina sprememb…

Ok tnx
Še samo eno vprašanje:
Namesto dodatnega conaxa (za katerega moraš imeti DVB-C sprejemnik v TV ali ločen) kolikor razumem lahko tule naročiš kar dodatni digitalni sprejemnik (za starejši CRT) in ne rabiš zraven še conaxa in kartice, je tako?

(na eni TV mam še turnškov dvb-c sprejemnik, ena TV bo morda nova z dvb-c, ena pa nima nič)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Relanium ()

Jep, namesto Conaxa+kartice lahko dobis tudi digitalni sprejemnik+kartico. Tega jaz osebno nisem nikoli imel. Je pa tako in razumem tako, da v ta digitalni sprejemnik vstavis zgolj samo odkodirno kartico. Modul je ze vgrajen v samem digitalnem sprejemniku. Turnskov DVB-C sprejemnik ti bodo najverjetneje zamenjali za novega, saj bos rabil kartico, ce bos zelel gledat programe, ki so v zacetni shemi. Z majem se bodo zaprli vsi programi in bo kartica in sprejemnik nujen, drugace se bo preko DVB-C videla le pescica Slo in lokalnih programov.

Kdo drug pa ti bo moral povedai kako je presel iz Turnskovega digitalnega sprejemnika na Telemachov Cisco.
lp, d.

Anney ::

Če imaš samo kartico, ne moreš koristit funkcij ogleda programov za nazaj in snemanja, če imaš digitalni sprejemnik je seveda to mogoče.

Seveda more bit sprejemnik Cisco ( in ne kakšen Technisat ... ).

Izpad tujine.
100% packet loss v tujino.

GrimReaper ::

imi je izjavil:

Sam imam od 7.4. (takrat sem videl ta post) 30/2 oz. bolje rečeno 29/2 (prej je bilo tud 24 namesto 25).
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

GrimReaper je izjavil:

imi je izjavil:

Sam imam od 7.4. (takrat sem videl ta post) 30/2 oz. bolje rečeno 29/2 (prej je bilo tud 24 namesto 25).

Bo treba modem počasi resetirat da "uživam" v višjem DL.

DarwiN ::

A komu deluje ta Moj račun, kjer se lahko preveri opravljene klice in njihov obračun? A se lahko prijavite?

Men napiše "This webpage is not available"..
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Na strani je star link, podatke bos pa verjetno nasel na https://moj.telemach.si/

BorutK-73 je izjavil:

GrimReaper je izjavil:

imi je izjavil:

Bo treba modem počasi resetirat da "uživam" v višjem DL.

Zaenkrat so hitrosti še po starem:8)

Tudi pri meni je ze nekaj dni 60 Mbps (oz. 57 Mbps glede na speedtest) namesto 50 Mbps kot vcasih.

Po resetu modema prejsnji teden je hitrost povecana. MIX L paket.

Lahko pa potrdim problem s Cisco EPC3212. Ciklicni reset je prisoten na cca. 152 ur brez izjeme.
lp, d.

WhiteWolf ::

Pri meni je hitrost zaradi prehoda iz paketa MIXL na gold extra OK.
 SPEEDTEST

SPEEDTEST

"Maximus Decimus Meridius: What we do in life, echoes in eternity"

Čudno, našim doma so pa za isti prehod (MIXL => GOLD EXTRA), dvignili samo do 40/4.

INTERNET HITROST: DO 40 / 4 MBPS

Spet jih bo treba klicat.(sem se ze naveličal :) )

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

To je cist pobezljano, mislim, da ne vejo kaj sploh delajo. :)

Res je, vmes ko so spreminjali paket so izklopili časovne funkcije, seveda jih pred klicem niso avtomatsko vklopili, potem ko so updejtali modem je spet blo isto, spet klicat. Isto je bilo na začetku z vklopom vseh programov + HD za to določeno obdobje.(ni bilo niti planet HDja). Nikoli ne dela vse tako kot bi moralo. Zdaj pa sem spet zmeden s tem višanjem hitrosti nekateri imamo 40, drugi pa 80. (od česa je to odvisno se mi pa ne sanja) :)

Kakšne hitrosti pa imate drugi, ko ste šli iz MIX L v GOLD EXTRA?

Odvisno je od tega ali trenutno koristis kaksno ugodnost. Ce je ne, dobis 80/4. Sicer 40/4.
Lahko pa placas penale in odplacas celotno ugodnost, potem lahko dobis 80/4. Ugodnost je kakrsen koli popust ali akcija na tvoj obstojeci paket.

StricPero ::

Zanima me, ali obstaja kakšna alternativa, da uporabljam svoj router namesto tega ciscota epc3925? Ali moram kje v nastavitvah izkljuciti kakšno funkcijo, da prepozna tp link? Ker nikjer ne najdem "bridge mode"

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: StricPero ()

Sej ga lahko uporabljas. Povezi LAN 1 iz EPC 3925 na WAN na tvojem routerju. V EPC3925 disejblaj se wireless, ce zelis uporabljati wireless na tvojem routerju. V bridge mode pa EPC3925 ne mores dat, ker je to onemogoceno v firmwaru.

Kar lahko naredis se je, da na svojem routerju postavis static IP. Ampak meni je delovalo tudi z vse na auto, ko sem imel EPC3925 (sedaj imam zgolj modem EPC3212). Ni bilo razlike. Imam pa Asus WL500GP router.
lp, d.

Zgodovina sprememb…

StricPero ::

delfinus je izjavil:

Sej ga lahko uporabljas. Povezi LAN 1 iz EPC 3925 na WAN na tvojem routerju. V EPC3925 disejblaj se wireless, ce zelis uporabljati wireless na tvojem routerju. V bridge mode pa EPC3925 ne mores dat, ker je to onemogoceno v firmwaru.

Kar lahko naredis se je, da na svojem routerju postavis static IP. Ampak meni je delovalo tudi z vse na auto, ko sem imel EPC3925 (sedaj imam zgolj modem EPC3212). Ni bilo razlike. Imam pa Asus WL500GP router.
lp, d.

Aha bom probal.Moti me le, da ni v tem ciscotu vkljucena funkcija za traffic control (throttling bandwith per ip)

Han ::

andy2k13 je izjavil:

Kot vse kaze, je zadnji firmware update odpravil resetiranje EPC3925 na vsakih 35 ur. Tudi ce modem resetiram rocno, se vedno deluje normalno. Congrats, Telemahovci.
Katero FW verzijo imaš zdaj?

Han je izjavil:

andy2k13 je izjavil:

Katero FW verzijo imaš zdaj?

Current Software Revision: epc3925-ESIP-16-v302r125574-140220c
Firmware Name: epc3925-ESIP-16-v302r125574-140220c.bin
Firmware Build Time: Feb 20 20:28:32 2014

@misek: Point je ravno v tem, da ker moonlight ne podpira DRMja bi naj s tem šlo, ker se vse dešifrira z originalnimi Windows plugini oni so samo vmesnik med Linux browserjem pa Windows pluginom ampak pri meni zgleda nekaj ne dela.

@techfreak :) Se strinjam ja. BTW katero distribucijo pa imaš 32 al 64 bitno? Jaz sem na 64 pa mogoče to problem.
««
202 / 362
»»