» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
194 / 362
»»

hojnikb ::

V čem je fora, da mislijo zaklenat čisto vse kanale na conax ?
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Jinto ()

delfinus ::

Hojnik jap tako je zatrdila referentka ob narocilu paketa pri njih. Po prvem maju bo potreben digitalni sprejemnik ali Conax tudi za zacetni paket. Tako kot je to ze praksa v LJ in MB. Drugace bodo odprti zgolj Slo 1 in Slo2 pa se nekaj lokalnih programov.

lp, d.

Hoj
Kaj je cilj? Pomoje zgolj to, da se ne bo vec kablske gledalo na crno in pa da bodo vecja gospodinjstva narocevala drazje pakete pri njih. Pakete, ki imajo 2 Conaxa vkljucena. Ce pa ne pa bo potrebno za dodatni conax ali digitalni sprejemnik dodatno placevali 2EUR mesecno. Torej cista kapitalisticna ekonomija zgleda.

lp, d.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delfinus ()

;(
Očitno bo treba naročit še eno conax kartico... sam da te oderejo za tista 2€ več..
#brezpodpisa

Jup sem tudi sam ugotovil kako prefinjeno ima Telemach izpeljano trzenje in prodajanje paketev. Lepo te popeljejo, da vzames se nekaj in dodatno pri njih. Ampak ok glede na osebno racunico sem ugotovil, da so trenutno pac najugodnejsi glede na to kaj ponujajo in kaj jaz osebno potrebujem in sem tudi cakal, da Telemach pricne ponujati pakete v CE regiji in takrat sem presaltal popolnoma na njih in odpikal T-2 internet.

lp, d.

Zgodovina sprememb…

Pri nas so pa nažalost edina alternativa (sice je še adsl, ampak zaradi počasnosti bakra ne pride v poštev)...

No upam, da še kdaj v tem desetletju dobimo TS optiko... One can dream..
#brezpodpisa

MrStein ::

Malcolm_Y je izjavil:

Hvala.

delfinus je izjavil:

Verjetno bodo takrat poslali tudi pogodbe za vse tiste, ki ne bodo med tem presli na kak nov Telemachov paket.
Ja, OK, ampak do takrat imam jaz veljavno drugačno pogodbo. Ali jo lahko kar tako, brez moje vednosti, kaj šele soglasja, spremenijo?

Pogoji za ukinitev ali spremembe so ponavadi napisani v pogodbi sami.
V zate bolj ugodno pa jo lahko spremenijo kadarkoli. Kaj pa boš naredil? Jih tožil, da so ti premalo zaračunali? :)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Orias ::

Gladi je izjavil:

Conax je za bolšo uporabniško izkušnjo, pač zadeva deluje bolje kot STB ji.

Sej to imaš prav. Ko sem pred dnevi tu pisal, da mi ne dela Videoklub, HBO premium paket, sem ugotovil, da na drugem sprejemniku deluje čisto vse vredu. Sam pa tud razmišljam, da bi zamenjal en sprejemnik za conax modul, če je le možno.

andy2k13 je izjavil:

Meni se je EPC3925 samodejno rebootal vsakih 35 ur. Brez izjeme, odkar sem ga dobil. Nekje od začetka tedna se to ne dogaja več. Ta napaka je torej odpravljena. Drugih problemov trenutno nimam. Res pa je, da je na našem koncu omrežje perfektno:

Hoj,
Tudi jaz osebno opazam po logih na ASUS routerju, da WAN pade vsake 35 do 36 ur dol in to vedno. Sem tudi nov uporabnik na Telemeachu in s tem EPC3925 modem/routerjem. Zal fizicno se nisem bil poleg, da bi videl ali se Cisco EPC3925 reboota ali zgolj pade linija in se pobere na hitro nazaj. Jutri bom imel to moznost in bom poleg.

Je to normalno za Telemach ali je to bug v Cisco EPC3925?

lp, d.

Hmm, zgleda da se meni to tut dogaja, ker opažam da je na tem ciskotu včasih wan povezan z 1G, včasih pa 100M (oranžna/zelena lučka).

Če bi linja skos laufala, teh sprememb najbrž nebi blo oz. bi bil povezan skos z isto hitrostijo..
ali pač ?
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Ti imas tudi tega Ciscota ali kak drug modem? Ce imas vmes kak router bi znal imet v statusu logu kaj se je zgodilo z WAN ob doloceni uri? Lahko pocekiras na tvojem sistemu? Vem edino to, da se to prej na T-2 ni dogajalo. Tam je blo online vedno.

Upam, da ni reset oz. reboot Ciscota EPC3925, ker se le ta inicializira celo vecnost. Bom videl jutri ze imam tempiran termin. Poleg bom streamal internetni radio in takoj, ko bo mrknilo, ce bo mrknilo bom tudi slisal.

lp, d.

se pardoniram.. mam EPC3208..

Čisto možno je, da je stvar skos online, pa se pač hitrost na wanu spreminja..
#brezpodpisa

Aham, ti imas zgolj modem. To jaz razmisljam, kot o alternativi, ce bo seveda krivec Cisco EPC3925. Imas vmes se kak router ali imas direkt speljan znoro v PC?
Vidim, da ima veliko uporabnikov po svetu raznorazne probleme s tem EPC3925 modem/routerjem. Ampak pri meni in v primeru uporabnika andy2k13 se nekaj dogaja po teh 35 urah in ni random. Ali ma Telemach kak DHCP lease renewal po tem casu? Ali prozi resetiranje teh nesrecnih Ciscotov ali je firmware od Ciscota problem? Ampak spet nikjer v nastavitvah nisem nasel, da bi bilo kaj nastavljeno na 35 ur.

lp, d.

router itk.
#brezpodpisa

Lahko mogoce pocekiras v status logu svojega routerja ali ti WAN slucajno disconnecta? Precekiraj za zadnje tri dni bo pomoje dovolj.

lp, d.

BorutK-73 ::

Glede conax kartic za osnovni paket, Telemach ima tako že od kar so zaklenal digitalne kanale. Tako da brez dekoderja lahko gledaš samo par programov, slo 1 in 2 pa še par lokalnih programov.
Ps. Pa zraven kartice boste morali plačevati še za conax modul ali dekoder (2EUR). Jaz sem si kupil svoj conax modul in se mi je odplačal v 2 letih. Je pa res da če crkne, si moram kupit svojega, ne morem iti na telemach po drugega.;((
Plačujete 2EUR za kartico + 2EUR za modul/dekoder na mesec za vsak TV razen prvega (nekateri paketi imajo bp za 2 tv-ja)

edit/
typos

Zgodovina sprememb…

aja dejansko je treba plačat kartico in coax modul ?!
Sn mislu da je v ceni 2€ vkjučeno oboje 8-O
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

aja dejansko je treba plačat kartico in coax modul ?!
Sn mislu da je v ceni 2EUR vkjučeno oboje 8-O

Na žalost ne.
Ravnokar šel preverit če so kaj spremenili. Zvišali so ceno za conax/dekoder za 3 cente za vsakega, res pa tukaj ni cene za kartice.
http://www.telemach.si/sl/zasebni-upora...

Zgodovina sprememb…

pri taki ceni se pa že splača dat 2€ več in vzet en paket višji..
#brezpodpisa

Reycis ::

Kako pa je z delilniki kartic? Že kdo ima to opremo in koliko stane za 5-6 TVjev?

Reycis je izjavil:

Kako pa je z delilniki kartic? Že kdo ima to opremo in koliko stane za 5-6 TVjev?

To obstaja?

Oj,
sem ujel trenutek na web kemero, ko se Cisco EPC3925 samodejno reboota. Interval je malo vec kot 35 ur. Vzorec se ponavlja od kar imam ta router/modem in Telemach. Bom moral kontaktirat tehnicno, pa da vidimo, kaj je na tem.

lp, d.

ttommy ::

hojnikb je izjavil:

Pri nas so pa nažalost edina alternativa (sice je še adsl, ampak zaradi počasnosti bakra ne pride v poštev)...

No upam, da še kdaj v tem desetletju dobimo TS optiko... One can dream..

Glede optike: slovenske logike ne razumem- takrat, ko so vlekli glavni vod optike ob magistralni cesti, je bil do vsake hiše zaradi zaradi priklapljanja na kanalizacijsko omrežje skopan jarek za cev in bi lahko takrat optiko potegnili do vsake hiše. Ampak ne, ker slovenska birokracija deluje tako, da čimbolj in čimvečkrat oskubi državljane....
Gamer

je pa zanimivo, da optika je v našem kraju, ampak še vedno cca pol kilometra stran od naše hiše ;((
#brezpodpisa

ttommy ::

100 metrov od naše hiše pa gre optika proti Slovenj Gradcu. Pa kmetje v hribih proti Kopam jo imajo.
Gamer

_IKE_ ::

BorutK-73 je izjavil:

Glede conax kartic za osnovni paket, Telemach ima tako že od kar so zaklenal digitalne kanale. Tako da brez dekoderja lahko gledaš samo par programov, slo 1 in 2 pa še par lokalnih programov.
Ps. Pa zraven kartice boste morali plačevati še za conax modul ali dekoder (2EUR). Jaz sem si kupil svoj conax modul in se mi je odplačal v 2 letih. Je pa res da če crkne, si moram kupit svojega, ne morem iti na telemach po drugega.;((
Plačujete 2EUR za kartico + 2EUR za modul/dekoder na mesec za vsak TV razen prvega (nekateri paketi imajo bp za 2 tv-ja)

edit/
typos

torej naročnina ene izmed shem

+ 2 eur za kartico

+ 2 eur za conax modul

pri enem tv doma ?

Kje so dobil tista 2 eur ?

V ponudbah shem ni nobenega govora o kartici...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _IKE_ ()

Spc ::

delfinus je izjavil:

Oj,
sem ujel trenutek na web kemero, ko se Cisco EPC3925 samodejno reboota.
lp, d.

Poglej kolko imaš DHCP lease time ko renew-aš ip.

_IKE_ je izjavil:

BorutK-73 je izjavil:

edit/
typos

torej naročnina ene izmed shem

+ 2 eur za kartico

+ 2 eur za conax modul

pri enem tv doma ?

Kje so dobil tista 2 eur ?

V ponudbah shem ni nobenega govora o kartici...

Tam res nič ne piše, ampka plačuješ pa. Poglej račun če imaš digitalno pri telemach-u (išči "kodirna kartica").

Možno je pa tudi to, da je naš stari ponudnik to računal in je ostalo tako tudi zdaj pri telemachu.

Zgodovina sprememb…

Spc je izjavil:

Poglej kolko imaš DHCP lease time ko renew-aš ip.

Tole je vse kar imam od DHCP ur v Ciscotu. 9999 minut kar je enako 166,65 ur. Pa se to najbrz ni noben faktor.

lp, d.

Zgodovina sprememb…

_IKE_ ::

BorutK-73 je izjavil:

Tam res nič ne piše, ampka plačuješ pa. Poglej račun če imaš digitalno pri telemach-u (išči "kodirna kartica").

Možno je pa tudi to, da je naš stari ponudnik to računal in je ostalo tako tudi zdaj pri telemachu.

Sorodniki so zaenkrat še naročniki analogne kabelske pri turnšku, ki je sedaj last telemacha, tako da iz položnice ne bo razvidno nič. Razmišljajo o prehodu na telemach, t2 ali koga drugega( beri meni so rekli naj jim pogledam kdo je najugodnejši ponudnik )

Je tu gor kateri bivši naročnik turnška ki ima sedaj telemach paket in je že dobil položnico ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _IKE_ ()

Malcolm_Y ::

_IKE_ je izjavil:

Je tu gor kateri bivši naročnik turnška ki ima sedaj telemach paket in je že dobil položnico ?

Jaz sem do zdaj imel Turnška, nisem pa še nič spreminjal ali novih paketov naročal. Dobil položnico, 2,5 EUR nižjo. Klical na helpdesk, rekli naj ne plačam zaenkrat, da bojo preverili.
https://slo-tech.com/forum/t67849/p4330...

@delfinus, se meni tudi na 35 ur in nekaj minut isto dogaja. Sem pa ugotovil, da se nekaj minut prej nehajo odzivati Turškovi DNSji ( 77.38.38.38 in 77.38.38.39). Strani mi takrat delujejo če vpišem IP naslov. Sam se tak modem ponovno postavi v 20 sekundah.

MrStein ::

Torej pravite: Izogibaj se Telemach, kupi T-2?
(nabavljam v prihodnjih tednih)

Kje imate te probleme? V Celju?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Orias hoj, kater modem imas? Sicer pa je user andy2k13 imel isti problem in po kontaktu tehnicne pomoci so mu to porihtal. Sam sem kontaktiral tehnicno danes preko E-maila, a odziv se pricakujem.

lp, d.

MrStein: odvisno od zelja in potreb, sam sem bil prej na T-2 (internet) in Turnsek TV in sedaj v popolnosti presel na Telemach, ker je pac veliko ugodnejse tako. Za isto ceno dobim znatno vec kot prej. Prej sem placeval 30EUR za 8/1 paket pri T2 in pa 14.50EUR za cist navadno narocnino na TV pri Turnsku. Sedaj bom pa placeval 46EUR za znatno vec programov, 25/2 in poleg je se telefon. V kompletu sta se dve Conax kartici. Poleg tega si sploh ne zelim imeti IP TVja, ker ne zelim spet dodatne skatle in novega daljinca za presaltevanje med TV programi. Imam rad, da vstavim Conax kartico v TV in izkoriscam v ta namen vse funkcije TVja in tudi presaltevanje med kanali je tako se najhitrejse.

Edino kar me se nervira je teh 35 ur Cisco modem reboot nonsense, drugace pa sem s storitvami zadovoljen.

lp, d.

Zgodovina sprememb…

yoco ::

Kva se dogaja telemachu? Že drugo nedeljo zapored mi proti večeru net vn meče in morm res čakat da nazaj pride.
;(

gligoran ::

Oj, a še komu ne delujejo nekatere strani? Izgleda kot ta bi se DNS-ji nekje zjebal. To že par dni.

Npr:

C:\Windows\system32>tracert -h 100 stackoverflow.com

Tracing route to stackoverflow.com [198.252.206.16]
over a maximum of 100 hops:

1     5 ms     5 ms     7 ms  10.52.128.1
  2     5 ms     7 ms     7 ms  cmtsgw-lj.telemach.net [213.143.64.97]
  3     7 ms     6 ms     5 ms  10ge-7-1.lj-rt1.telemach.net [213.143.64.33]
  4     5 ms    12 ms     9 ms  10ge-1-3.ar2.lju.ip.triera.net [213.161.1.129]
  5    15 ms    12 ms    13 ms  10ge-e6-2.vie.ip.triera.net [213.161.2.142]
  6    15 ms    13 ms    13 ms  peer-AS31042.sbb.rs [82.117.193.217]
  7    28 ms    31 ms    31 ms  bg-ds-r-1-te0-0-0-1.sbb.rs [89.216.5.33]
  8    50 ms    51 ms    50 ms  TenGigabitEthernet6-1.ar1.FRA4.gblx.net [64.211.83.57]
  9     *        *        *     Request timed out.
 10     *        *        *     Request timed out.
 11     *        *        *     Request timed out.
 12     *        *        *     Request timed out.
 13     *        *        *     Request timed out.
 14     *        *        *     Request timed out.
 15     *        *        *     Request timed out.
 16     *        *        *     Request timed out.
 17     *        *        *     Request timed out.
 18     *        *        *     Request timed out.
 19     *        *        *     Request timed out.
 20     *        *        *     Request timed out.
 21     *        *        *     Request timed out.
 22     *        *        *     Request timed out.
 23     *        *        *     Request timed out.
 24     *        *        *     Request timed out.
 25     *        *        *     Request timed out.
 26     *     ^C

Ve kdo kako to rešit?

Spc ::

Jaz ne razumem tega:
       peer-AS31042.sbb.rs

Zakaj smo route-ani preko republike srpske in ne avstrije ali nemčije.

delfinus je izjavil:

Orias hoj, kater modem imas? Sicer pa je user andy2k13 imel isti problem in po kontaktu tehnicne pomoci so mu to porihtal. Sam sem kontaktiral tehnicno danes preko E-maila, a odziv se pricakujem.

lp, d.

Imam ciscota epc3925.

mit3k ::

Nevem kaj se to dogaja zadnjih nekaj dni, tudi meni ne odpira random spletnih strani.

Sem se klical danes na tehnicno pomoc glede 35urnega reboota v povezavi s Cisco EPC3925. Dobil prostega po cca 20 minutah in imel pogovor. Ni jim cisto jasno, a vedo, da je ta problem ze bil s tem rebootom in da so kao to ze odpravili?! Clovek na podpori mi je govoril o neki konfiguracijski datoteki, kje, kam, kaj, kdaj pa nisem dobil odgovora. V glavnem zadeva je sla naprej, saj ni imel dovolj pooblastil za posege. Upam, da se zadeva ne bo zgubila v poplavi drugih tehnicnih problemov. Kdor se ima problem naj kar poklice, ker se mi zdi, da se problem odpravlja individualno in ne skupinsko za vse. Sem pa opozoril, da ta problem rebootanja opaza kar nekaj uporabnikov.

lp, d.

Zgodovina sprememb…

Ze vidim komplikacije, so me poklicali nazaj, kao da je na njihovi strani vse vredu. Zgleda, da je cisto odvisno kateri tehnik operira, da pozna ta problem ali pa ga ne pozna. V oktobru so ga se poznali in so kao delali na tem, da ga odpravijo? Glej stran 187 te teme. Danes ga ne poznajo? No sem vztrajal, da je bil problem ze identificiran v oktobru lani in da Ciscotarji EPC3925 imamo se vedno probleme z rebootom.

Orias, s katerega konca Slovenije si, me zanima ali je to sedaj zgolj hiba za CE regijo (bivsi Turnsek), morda za lastnike, ki smo dobili modem v zadnjem mesecu ali dveh ali gre preko teh meja?

lp, d.

Jaz sem iz okolice Celja. Jaz imam na modemu firmware od 25. Junija 2013.
Sam mislim, da so to problemi zaradi tega, ker so v Celju zamenjali samo terminalno opremo pri uporabnikih. Routing je isti kot prej pri Turnšku, IP in DNSji pa tudi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Orias ()

Hoj, ja firmware imamo isti. Tako kot tudi andy2k13, ampak on ni s CE regije, ker je modem imel ze v oktobru in so to takrat Telemachovci resevali za druga podrocja v Slo in baje tudi resili.

Bootloader Revision: 2.3.0_R1
Current Software Revision: epc3925-ESIP-16-v302r125573-130625c
Firmware Name: epc3925-ESIP-16-v302r125573-130625c.bin
Firmware Build Time: Jun 25 17:28:09 2013

Zdaj ali je kaksna nastavitev v Ciscotu. Bolj pa sumim, da je kaksna nastavitev za timing reboota na njihovi strani, ki za CE regijo pac ni razveljavljena oz. postimana, da do tega ne pride. Pomoje najboljs kar javit problem na tehnicno, da se ustvari kriticna masa.

lp, d.

Zgodovina sprememb…

MisterR ::

mit3k je izjavil:

Nevem kaj se to dogaja zadnjih nekaj dni, tudi meni ne odpira random spletnih strani.

Routanje majo v pizdi.

Calaway ::

Imam eno vprašanje.
Že skoraj eno leto mi internet meče dol vasj 5-10 na dan.
V Event logu sem malo raziskoval in sem opazil, da ko mi vrže internet dol mi napiše tole :

DSL not responding (no DSL synchronization).
Internet connection cleared.
DSL synchronization starting (training).
Internet connection established successfully. IP address: xx.xx.xxx.xxx, DNS server: 84.20.224.66 and 213.143.65.40, Gateway: 192.168.222.14, Broadband PoP: RT-DSL
DSL is available (DSL synchronization exists with 5772/832 kbit/s).

Ima kdo kako idejo kaj bi lahko bilo?
Sem jih že enkrat poklical in so mi prišli menjat modem ampak problema še vedno niso rešili.

Lp

Sp1ke ::

Najprej lepo pozdravljeni.

Ker sem zasledil, da je tukaj dosti tekoča debata glede Telamacha, sem se odločil prijaviti in povprašati za kakšne nasvete. Sam imam zaenkrat vrh glave problemov z njimi. Od tega, da so mi dali digitalni sprejemnik ki občasno freezne, podtaknili ciscota EPC3925, ki se samodejno resetira,do tega, da mi latency praktično onemogoča igranje mmorpg-ja. Pa še preveč zaračunali za paket MIX L, ki naj bi v akciji stal 30,50 eura, dobil pa položnico za 40 eurov.

A lahko prosim kdo od vas pinga geo.l2.eu -l 1000 -n 100. Moj rezultat je:

Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

Ping statistics for 109.105.153.10:
Packets: Sent = 100, Received = 88, Lost = 12 (12% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 28ms, Maximum = 52ms, Average = 39ms

Ne vem ali je tolikšen packet loss normalen ali ne, skratka latency me ubija.

andy2k13 ::

Packets: Sent = 100, Received = 100, Lost = 0 (0% loss),
Minimum = 33ms, Maximum = 57ms, Average = 34ms

gpavlo ::

Telemach Maribor

Packets: Sent = 100, Received = 100, Lost = 0 (0% loss),
Minimum = 36ms, Maximum = 148ms, Average = 42ms
Real Madrid CF

andy2k13 ::

Zakaj je cel kup prometa routanga cez srbijo in potem do frankfurta je beyond me.

Malcolm_Y ::

Tudi jaz imam, odkar imam Telemach, izjemno nezanesljivo linijo. In ne bom dolgo pri njih, če se to ne reši. Pingam sicer google.com, pa je vsakič vsaj enkrat 'Request time out'. Zakaj pa vi pingate 109.105.153.10?

Pinging 109.105.153.10 with 32 bytes of data:

Request timed out.
Request timed out.
Reply from 109.105.153.10: bytes=32 time=53ms TTL=242
Request timed out.

Packets: Sent = 4, Received = 1, Lost = 3 (75% loss),
Minimum = 53ms, Maximum = 53ms, Average = 53ms

Zgodovina sprememb…

««
194 / 362