» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
193 / 362
»»

TechBeats ::

Mah dej lohka bi že pocenil internet (2-3 leta je pa dost natega), 40€ za 25/2mbit je katastrofa kakor koli pogledaš..
AciD TriP

Anney ::

Presel se na območje z optiko, boš imel pa (trio) 100/25 za 50EUR. Žal je kabelski internet drag, ampak še vedno ceneje od bakra in omogoča večje hitrosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

TechBeats ::

Jup saj to, namesto da bi prešaltali na optiko, nee rajši še malo pomolzejo te koksialce.

Doma imamo do hiše speljana 2 kabla en od njih je optika in to je že tako od 2009-2010 oz tam nekje.. Se pa strinjam itak da je 100x boljši kot recimo adsl ali celo ta krš od MXT?, kapo dol samo useeno ni glih to to.
AciD TriP

ttommy ::

Ali je kdo brez Telemach signala v okolici Slov. Gradca?
Gamer

Anney ::

Nekaj naselij je ja, mislim pa, da je kriv izpad elektrike.

_IKE_ ::

Starejši sorodniki so naročniki elektro turnška, sedaj telemach.

Zanima me kakšno sliko ima telemach digitalna tv, napram temu kar ponuja T2?

Pri enih imajo še star crt, pri drugih pa je lcd TV, nihče pa nima optike.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _IKE_ ()

M.B. ::

Slika je ok. Odvisna od setup boxa. Mi mamo star CRT. Na začetku je blo zlo kockasto včasih sedaj pa tu pa tam samo zašteka pa zmrzuje drugače pa gre. Če bi hotli met boljše lahko doplačaš 5€ mesečno za boljši setup box, kjer imaš tudi snemanje pa vse gor tam baje ne šteka. Najcenejši cisco je pa zanič. Je pa tudi odvisno od kvalitete linije.

Je pa ena pednost kablske da lahko nastavlaš zvočne sledi kjer to program omogoča. In da se ti televizijski prenos ne šteje k internetu, torej ne porablja internetne pasovne širine.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

_IKE_ ::

Paket super babi trojček se mi zdi še najbolj ugoden glede nato da so oboji upokojenci.

Setup box v njem je verjetno osnovni ?

V drobnem tisku superbabi paketa se omenja cisco4682 za uporabo časovnih funkcij...

Rešitev potencialnih problemov ( boljša slika ?) bi potem bil najem HD DVR sprejemnika ( za dodatnih 7,12 eur) ?

Silck ::

4682 je HD. Rabiš samo še disk.

Lp
Danas je teško biti lud... Velika je konkurencija!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Silck ()

Spc ::

_IKE_ je izjavil:

Rešitev potencialnih problemov ( boljša slika ?) bi potem bil najem HD DVR sprejemnika ( za dodatnih 7,12 eur) ?

Najboljša rešitev za boljšo sliko in za druge stvari je, da si na PC priklopiš DVB-C kartico.

Tak setup nič ne šteka, lahko snemaš kaj želiš lahko streamaš po mreži, vglavnem lahko delaš kaj si zaželiš, ni nobenih omejitev.
Telemachovi setup-boxi pa lahko včasih preprečijo snemanje programa če provider to onemogoči, recimo poptv je onemogočil snemanje njihovih kanalov par let nazaj.

hojnikb ::

Telemach is out..
okolica celja.
#brezpodpisa

Maribor tabor deluje vse vredu in tudi packet loss-a ni več par dni.

andy2k13 ::

Verjetno posledica tega da je pol slovenije offline.

Še komu danes okrog 14 celo kabelsko ven vrglo (TV, internet, telefon). Modem je namreč čisto dol pado. Okolica Maribora.

M.B. je izjavil:

Še komu danes okrog 14 celo kabelsko ven vrglo (TV, internet, telefon). Modem je namreč čisto dol pado. Okolica Maribora.

Na taboru nisem imel nobenih izpadov.

Spet totaln polom:

Tracing route to www.t-2.net [84.255.209.78]
over a maximum of 30 hops:

2 5 ms 6 ms 6 ms 10.54.0.1
3 6 ms 12 ms 22 ms cmtsgw-lj.telemach.net [213.143.64.97]
4 414 ms 397 ms 390 ms 10ge-7-1.lj-rt1.telemach.net [213.143.64.33]
5 353 ms 348 ms 356 ms 10ge-1-3.ar2.lju.ip.triera.net [213.161.1.129]
6 180 ms 187 ms 181 ms t2-peer.lju.ip.triera.net [213.161.1.134]
7 186 ms 183 ms 184 ms 84-255-209-2.core.t-2.net [84.255.209.2]
8 399 ms 353 ms 360 ms servis.t-2.net [84.255.209.78]

Trace complete.

traceroute to www.t-2.si (84.255.209.78), 30 hops max, 38 byte packets
1 Server (192.168.0.1) 0.126 ms 0.070 ms 0.086 ms
2 10.147.0.1 (10.147.0.1) 7.920 ms 17.156 ms 9.673 ms
3 ve-3.ruby.ip.triera.net (213.161.2.81) 9.321 ms 8.508 ms 7.342 ms
4 cartman-ve-1.ip.triera.net (213.161.2.3) 6.079 ms 6.372 ms 8.486 ms
5 10ge-e1-1.lju.ip.triera.net (213.161.2.190) 8.719 ms 8.219 ms 8.961 ms
6 t2-peer.lju.ip.triera.net (213.161.1.134) 9.264 ms 8.324 ms 8.721 ms
7 84-255-209-2.core.t-2.net (84.255.209.2) 20.305 ms 8.866 ms 10.326 ms
8 servis.t-2.net (84.255.209.78) 12.016 ms 11.264 ms 8.975 ms

Pri meni deluje vse normalno brez težav, Maribor Tabor.

enako celje ..

Tracing route to www.t-2.si [84.255.209.78]
over a maximum of 30 hops:

1 1 ms 1 ms 1 ms 192.168.1.1
2 7 ms 7 ms * 10.205.0.1
3 27 ms 28 ms 25 ms cpe-77.38.11.7.cable.t-1.si [77.38.11.7]
4 9 ms 8 ms 7 ms 89.143.13.97
5 11 ms 11 ms 10 ms six2.t-2.si [91.220.194.14]
6 13 ms 13 ms 10 ms 84.255.208.229
7 10 ms 13 ms 19 ms 84-255-209-2.core.t-2.net [84.255.209.2]
8 11 ms 11 ms 10 ms servis.t-2.net [84.255.209.78]

Trace complete.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

Na vasem koncu promet ne gre preko 10ge-7-1.lj-rt1.telemach.net

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: andy2k13 ()

yoco ::

Živjo. A je mejbi še komu na gorenjskem net vn vrgu okrog 9ih zvecer?

andy2k13 je izjavil:

Verjetno je telemach-ov gateway zmrdan.

yoco je izjavil:

V Lj enako. Ampak je ze nazaj.

Spc je izjavil:

andy2k13 je izjavil:

Verjetno je telemach-ov gateway zmrdan.

Verjetno preobremenjen, ker se vedno dogaja med vikendi. Vcasih med tednom ob spicah.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: andy2k13 ()

yoco je izjavil:

Meni.

Lp

yoco ::

Silck je izjavil:

yoco je izjavil:

Meni.

Lp

A je pri tebi že nazaj? A moram kaj modem resetirat, al se sam nazaj poveže?

Meni je začelo delat že pred 22:00, brez reseta. Sem pa Iz Škofje Loke.
Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Silck ()

al se sam men zdi, al pa ma d3go obupno slab zvok (like 64K MP3 slab)
#brezpodpisa

Verjetno še majn kot 64kbit/s, sej več niti ne more bit.

zakaj ne ?
če je celotn stream lahko 2.5Mbit, nwm zakaj nemore bit zvoj vsaj 128K
#brezpodpisa

Nevem kolko ima D3 bandwidth-a ampak domnevam da nekje 1.2mbit/s tako kot DVB-T.
Verjetno hočejo čim bolj prišparat na bandwidth-u.

Sej sem rekel, da meni deluje z 2.5Mbit, zvok je pa na ravni 64K MP3ja..
#brezpodpisa

Pa komu deluje trenutno D3go?

Prejšnjo soboto sem namreč ga aktiviral. Pa mi pri vsaki prijavi reče da je geslo napačno. Če pa se hočem prijavit v Moj Telemach da pogledam kaj je. Pa prijava ne dela ker je strežnik preobremenjen. Error 503.

Rad bi namreč OI gledal. Slovenski komentatorji so dolgocajtni pa večinoma so posnetki. BBC iplayer dela pa ne dela. Pa bi ORF al pa ARD gledal.

telen ::

Meni deluje brez problemov.

hojnikb je izjavil:

Sej sem rekel, da meni deluje z 2.5Mbit, zvok je pa na ravni 64K MP3ja..

Ja imaš prav slika tukaj:

Orias ::

Jaz sem pred tedni prešaltal iz Turnška na Telemach. Do sedaj, sem zadovoljen z delovanjem interneta. Download 96 Mbitov, upload skor 6 Megabitov. Nekih daljših prekinitev ni. Imam drugače še naročeno dodatno telefonsko številko in ne morem spremljati porabe na servisnih straneh ( tam na moj.telemach.si) mi piše da nimam nič storitev naročenih. Dodatno številko imam naročeno že od 23. januarja pa še sedaj ni aktivna. Delovanje cisco STB je porazna. Pol minute se vse skupaj prižiga, enkrat na dan čist zamrzne. V MIX paketih, bi naj imel še HBO in Cinemax programe, katerih že sedaj nekaj dni nimam, ker so kodirani, isto je z video klubom, na katerega kao nisem več naročen. Meni je žal, da sem sploh prešaltal na Telemach, ker jih lahko kličeš pa jim pišeš na mail, pa nič ne uredijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Orias ()

sj nisi prešaltal na telemach, ampak je telemach lepo pobasal turnška, kar pomeni da izbire tako ali tako nisi mel.
za programe bo treba dobit conax kartico..
#brezpodpisa

Orias ::

Lahko bi na starem paketu ostal :)
Glede conax kartice, meni so rekli, da ni potrebna, ker je tak cisco 4682dvb konfiguriran. Razeen če me niso kaj naflancali.

Gladi ::

Conax je za bolšo uporabniško izkušnjo, pač zadeva deluje bolje kot STB ji.

techfreak :) ::

Se komu iz Celja in okolice ne deluje internet in televizija?

works fine here..
#brezpodpisa

markk1 ::

pozdravljeni,
imam kablsko tv in conax modul. Sedaj pa se pogosto dogaja, da med preklapljanjem progrmaov kar zablokira tv in ne gre več naprej nazaj. TV je potrebno izključiit iz elektrike in vključiti nazaj.
Je imel ali ima kdo podoben problem, ter kako rešil.
lp

ethelred ::

M.B. je izjavil:

Pa komu deluje trenutno D3go?

Prejšnjo soboto sem namreč ga aktiviral. Pa mi pri vsaki prijavi reče da je geslo napačno. Če pa se hočem prijavit v Moj Telemach da pogledam kaj je. Pa prijava ne dela ker je strežnik preobremenjen. Error 503.

Rad bi namreč OI gledal. Slovenski komentatorji so dolgocajtni pa večinoma so posnetki. BBC iplayer dela pa ne dela. Pa bi ORF al pa ARD gledal.

Imam enak problem. Uspešno sem se registriral na Moj Telemach, ko pa se hočem prijaviti v D3GO pa mi pravi: "E-poštni naslov ali geslo ni pravilno. Prosimo, poskusite znova." Vpisal sem enak username in geslo kot za Moj Telemach.

"Opinions are like assholes... everyone's got one
and they all stink" (Brandi Kangiser)

techfreak :) ::

ethelred je izjavil:

Imam enak problem. Uspešno sem se registriral na Moj Telemach, ko pa se hočem prijaviti v D3GO pa mi pravi: "E-poštni naslov ali geslo ni pravilno. Prosimo, poskusite znova." Vpisal sem enak username in geslo kot za Moj Telemach.

Jaz sem kaksno uro ali dve pocakal, potem pa je zacelo delati.

@techfreak :) Uro ali dve po registraciji? Al na strani kjer se prijavlaš.

Ker meni že en tedn po registraciji ne dela. Dobro da nisem edini. Bi sicer rade volje na telemach poklical samo se noben ne javi.

Malcolm_Y ::

Vprašanje - kot bivši ET-jevec, sem včeraj dobil domov položnico s Telemachovim logotipom (naslov in TRR prejemnika sta sicer Elektro Turnškova).

Kakorkoli, račun je za 2,5 € nižji.

A lahko Telemach kar tako, enostransko, brez kakršnega koli obvestila, spremeni pogodbene pogoje, ki jih imam z ET? Konec koncev, v tam primeru lahko ceno tudi poviša.

delfinus ::

Hoj,
pozdrav, saj jo tudi bo. Po mojih podatkih in pogovorm z referentko v tisti kabini ob Mariborski cesti se bo cena povisala z majem. Od takrat naprej bodo potrebne tudi Conax kartice ali digitalni sprejemniki tudi za zacetni TV paket (80 programov). Verjetno bodo takrat poslali tudi pogodbe za vse tiste, ki ne bodo med tem presli na kak nov Telemachov paket.

lp, d.

Hvala.

delfinus je izjavil:

Verjetno bodo takrat poslali tudi pogodbe za vse tiste, ki ne bodo med tem presli na kak nov Telemachov paket.
Ja, OK, ampak do takrat imam jaz veljavno drugačno pogodbo. Ali jo lahko kar tako, brez moje vednosti, kaj šele soglasja, spremenijo?

Hoj,
V Sloveniji je tako vse mogoce ;). Sicer pa v tem primeru je tako v nase dobro, tako da je cena na dol in se ne mislim posebej pritozevat :).

lp, d.

delfinus je izjavil:

Sicer pa v tem primeru je tako v nase dobro, tako da je cena na dol in se ne mislim posebej pritozevat :).
Ja, čakaj malo, danes je cena dol, kaj pa če bo naslednji mesec gor? A veš, ko se začne zaj**avanje s cenami, ni heca.

delfinus je izjavil:

Hoj,
pozdrav, saj jo tudi bo. Po mojih podatkih in pogovorm z referentko v tisti kabini ob Mariborski cesti se bo cena povisala z majem. Od takrat naprej bodo potrebne tudi Conax kartice ali digitalni sprejemniki tudi za zacetni TV paket (80 programov). Verjetno bodo takrat poslali tudi pogodbe za vse tiste, ki ne bodo med tem presli na kak nov Telemachov paket.

lp, d.

wait, what ?! 8-O
#brezpodpisa

Jap, cena na gor brez pogodbe pa bi bila eksplozija ljudi pred tisto kabino v Celju, tako da to pa ne verjamem, da si bodo dovolili.
Moje obcutek je, da majo sedaj ful organizacijskih problemov s tem prevzemom in prehodom iz Turnska na Telemach. Ljudje tudi jemljejo nove Telemachove pakete. Tudi jaz sem ga vzel, ker me pride ful ceneje kot pa prej, ko sem mel Turnska TV in internet pri T-2. Verjetno prineterji niti folgajo ne vsega tega kaosa poprintat.
««
193 / 362
»»