Forum » Omrežja in internet » KKS > Triera > UPC > Telemach
KKS > Triera > UPC > Telemach
Spc ::
Še komu zadnje čase youtube dela bolj slabo?
Včasih sem lahko gledal 1080p brez karšnegakoli štekanja, zadnje čase pa tako tako... 1080p več ne moreš life gledat.
Ja recimo meni ta video ne odpre v 1080p
Tudi recimo twitch.tv mi vsake tolko časa freezne in potem deluje spet normalno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spc ()
Link?
Tole mi dela na 1080p bp.
Ta video ti deluje, ker je zelo nizki bandwidth, saj je zelo malo premikanja, zaradi česa MPEG-4 zelo zmajnša bandwidth iz 5mbit/s na 1mbit/s ali celo majn.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spc ()
BorutK-73 ::
Še komu zadnje čase youtube dela bolj slabo?
Včasih sem lahko gledal 1080p brez karšnegakoli štekanja, zadnje čase pa tako tako... 1080p več ne moreš life gledat.
Ja recimo meni ta video ne odpre v 1080p
Tudi recimo twitch.tv mi vsake tolko časa freezne in potem deluje spet normalno.
Meni ta video iz YT dela (8/1 linija,), mi pa Twich tudi včasih šteka/freeza.
GucciSLO ::
Pozdrav vsem,
Sem novi uporabnik pri Telemachu in imam par vprašanj. Upam, da bo znal kdo odgovoriti, ker mi na telemachu še niso.
Stanje je sledeče. Optika na OŠO (odprtoširokopasovno omrežje). Paket mix L, kar pomeni 50/50 net, dva ipTV na albis STB in telefon.
Prvo, net mi ne da 50 od in do sebe. Pravijo, da urejajo. Da je nevemkakšna napaka. Meril sem z Arnesovim testom pri ugasnjenih TV in s kablom v laptop. Recimo, da bo po prazniku.
Do tukaj jamranje.
Drugo, TV mi ne predvaja Dolby Digital. STB imam preko optičnega kabla povezan do reciverja in sliko preko HDMi na TV. Samo stereo. Pa gledam HBO recimo ali ostale HD kanale kjer bi moral biti DD. Nič. Odgovor od telemach? Pojma nimajo. Še... Poizvedujejo.
Kako imate priklopljeno vi? In ali vam sploh dela DD? Govorim za optiko in Albis in ne preko CATV.
Tretje, modem/ruter(Innbox V50U) ki ga da Telemach ima pač svoj omejen domet. Ta je za mojo hišo prešvoh in bi rad uporabil svoj dosedanji wifi ruter TP link TL WR1043ND. Ko sem ga povezal s kablom z novim ruterjem ne da od sebe neta. Tukaj je gotovo moja napaka. Nekaj sem premalo odkljukal ali pa morda preveč.
Kakšne bi moral uporabiti nastavitve tukaj?
Hvala za odgovore.
Sem novi uporabnik pri Telemachu in imam par vprašanj. Upam, da bo znal kdo odgovoriti, ker mi na telemachu še niso.
Stanje je sledeče. Optika na OŠO (odprtoširokopasovno omrežje). Paket mix L, kar pomeni 50/50 net, dva ipTV na albis STB in telefon.
Prvo, net mi ne da 50 od in do sebe. Pravijo, da urejajo. Da je nevemkakšna napaka. Meril sem z Arnesovim testom pri ugasnjenih TV in s kablom v laptop. Recimo, da bo po prazniku.
Do tukaj jamranje.
Drugo, TV mi ne predvaja Dolby Digital. STB imam preko optičnega kabla povezan do reciverja in sliko preko HDMi na TV. Samo stereo. Pa gledam HBO recimo ali ostale HD kanale kjer bi moral biti DD. Nič. Odgovor od telemach? Pojma nimajo. Še... Poizvedujejo.
Kako imate priklopljeno vi? In ali vam sploh dela DD? Govorim za optiko in Albis in ne preko CATV.
Tretje, modem/ruter(Innbox V50U) ki ga da Telemach ima pač svoj omejen domet. Ta je za mojo hišo prešvoh in bi rad uporabil svoj dosedanji wifi ruter TP link TL WR1043ND. Ko sem ga povezal s kablom z novim ruterjem ne da od sebe neta. Tukaj je gotovo moja napaka. Nekaj sem premalo odkljukal ali pa morda preveč.
Hvala za odgovore.
Alexius Heristalski ::
Od kdaj ima Telemach IPTV?
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
Verjetno od takrat, ko ima tudi ADSL.
AFAIK je ADSL samo v Totalnem trojčku, se pravi je TV prek TotalTV.
edit: Vzamem nazaj. Vidim, da imajo pakete ADSL MIX ...
edit2: Čeprav tole
S paketi ADSL si zagotovite kakovostno digitalno televizijo, ki jo zagotavljamo prek lastnega omrežja, ter internet in telefonijo, ki ju zagotavljamo prek povezave ADSL Telekoma Slovenije.
nakazuje, da je TV prek kabelske?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Alexius Heristalski ()
MrStein ::
Za ruter: resetiraj ga na tovarniške nastavitve in potem preveri, da nima za LAN omrežje istega naslova kot Telemachov ruter (to najlažje vidiš na PC, ki je priklopljen nanj, prve tri številke).
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Ne. TV je enako kot net preko optike.
To, da je preko optike, ne pomeni avtomatično IPTV. DVB-C gre čisto lepo po optiki.
In? Saj ga potrebuješ za ostale storitve, mar ne?
hojnikb ::
če imaš pure kablsko, nerabiš nobenih pretvornikov. samo dvb-c dekoder v tvju :)
#brezpodpisa
To sploh ni bistvo. Mene je zanimalo, od kdaj ima Telemach IPTV. Ker dvomim, da ga ima.
...:TOMI:... ::
Nekatera področja CATV nimajo možnosti imeti interneta preko tega omrežja, zato gre internet preko telefonske parice, TV pa preko kabla.
Seveda je to isto tudi pri Total trojčku, samo da gre TV preko satelita.
Telemach ima tudi IPTV in sicer preko optike.
Seveda je to isto tudi pri Total trojčku, samo da gre TV preko satelita.
Telemach ima tudi IPTV in sicer preko optike.
Tomi
MrStein ::
če ponujajo adsl, potem jim kej druga kot IPTV ne preostane..
ADSL ponujajo kot dodatek, TV gre še vedno "po kablu":
S paketi ADSL si zagotovite kakovostno digitalno televizijo, ki jo zagotavljamo prek lastnega omrežja, ter
internet in telefonijo, ki ju zagotavljamo prek povezave ADSL Telekoma Slovenije.
PS: Ti zadnje čase ful govoriš, pa nič ne poveš (ali poveš kaj napačnega). Čas za razmislek?
Motiti se je človeško.
Ruter sem resetiral in spremenil ime in geslo za dostop. Priklopljen je preko kabla v WAN port.
Kar se tiče TV, čisti ipTV, kot sem ga imel že pri siolu in T2. Starša imata kabelsko in vmesnik vtaknjen v TV, tukaj je pa lan kabel iz modema v STB.
Res me zanimajo izkušnje tistih, ki imate ta sistem in kako ste se tega lotili in če vam dela to kar bi tudi jaz rad.
Vprašanja so nekaj postov višje. :-)
Kar se tiče TV, čisti ipTV, kot sem ga imel že pri siolu in T2. Starša imata kabelsko in vmesnik vtaknjen v TV, tukaj je pa lan kabel iz modema v STB.
Res me zanimajo izkušnje tistih, ki imate ta sistem in kako ste se tega lotili in če vam dela to kar bi tudi jaz rad.
Vprašanja so nekaj postov višje. :-)
Gladi ::
ADSL ter IP TV pri Teleachu nimata nobene povezave. IP TV je zgolj pri OŠO optiki( ker pač kabelska TV ni mogoča). Pri optiki preko Telemachovega zgrajenega omrežja, predvsem tu pač je v večini štajerski konec, pač tega sistema nima. Programska shema je pa enaka kot na D3GO. Bo pa zanimivo, ko bo/če bo Telemach uvedel podobno zadevo kot SBB, torej IP TV neglede na to, pri katerem operaterju si. Samo STB(Albis) in to je to.
Ja, jaz sem na OŠO in optiki. Saj TV (slika) je OK, samo zvoka pa nočem stereo, če mi obljubljajo Dolby Digital.
Ima kdo rešitev oz. kako ste priklopili in nastavili STB da vam dela.
Ima kdo rešitev oz. kako ste priklopili in nastavili STB da vam dela.
Malo verjetno je da ti bo kdo znal tukaj pomagati, ker je naročnikov s tako opremo relativno malo. Pokliči še kaj na 080 22 88 glede tega.
Dolby Digital še ne pomeni 5.1 zvoka, lahko, da je nek film posnet v AC-3 2.0 224kbit/s in ti zato zadeva ne deluje.
Preden testiraš se prepričaj, da je 384kbit 5.1 AC-3 in ne 224kbit 2.0.
Za čisto vse kanale mi kaže PCM 48 ali PCM 44,1v vseh možnih kombinacijah nastavitev.
Reciver mi kadar je DD 2.0 to tudi pokaže, zdaj je pa samo stereo...
Za čisto vse kanale mi kaže PCM 48 ali PCM 44,1v vseh možnih kombinacijah nastavitev.
HBO SD ima trenutno 384kbit/s:
Bitrate ne pove nič o številu kanalov.
In tole je sneto s CATV oz. DVB-C.
Jaz rabim iz ipTV in kako nastaviti, da mi bo predvajalo Dolby Digital in, če ga sploh imajo. Ker če ne, je to lažno reklamiranje in razlog za preklic pogodbe.
Jaz rabim iz ipTV in kako nastaviti, da mi bo predvajalo Dolby Digital in, če ga sploh imajo. Ker če ne, je to lažno reklamiranje in razlog za preklic pogodbe.
Alexius Heristalski je izjavil:
Bitrate ne pove nič o številu kanalov.
Ponavadi se več kot 224kbit/s za stereo v broadcastu ne daje in tudi 384 in 448 je ponavadi rezervirano za 5.1
Nevem če ima telemach pravi IPTV, verjetno ima RF over fiber.
Kaj pa to pomeni?
Po domače to pomeni, da gre kabelski signal preko optike, ker koliko je meni znano telemach nima strežnikov za televizijo ampak uporabljajo DVB-C.
Vendar bi kljub temu moral delati na sistemu, ki ga imam jaz DD?!
Res ne vem kje je fora, ker sem (se mi vsaj zdi) vse nastavitve poskusil. Pa nisem od včeraj. Sem že marsikaj skupaj spravil...
Res ne vem kje je fora, ker sem (se mi vsaj zdi) vse nastavitve poskusil. Pa nisem od včeraj. Sem že marsikaj skupaj spravil...
kronik ::
Alexius Heristalski je izjavil:
To sploh ni bistvo. Mene je zanimalo, od kdaj ima Telemach IPTV. Ker dvomim, da ga ima.
D3GO je IPTV. Torej že nekaj časa. Ta storitev na optiki pa se imenuje D3i (klik
Sedaj sem bil na eni od Telemachovih poslovalnic. Ta sistem (OŠO) je še za njih taka eksotika, da mi ni znala revica nič pomagat.
Tukaj res ni nikogar, ki je vsaj na Telemachovi optiki ali še bolje na OŠO in ima Telemachov paket?
Tukaj res ni nikogar, ki je vsaj na Telemachovi optiki ali še bolje na OŠO in ima Telemachov paket?
GucciSLO: kaj te zanima? Telemach vzame v najem eno vlakno pri Telekomu, preko katerega ti Telemach zagotovi IPTV in internet signal.
Mojih vprašanje je bilo več.
Moja linija ni na telekomovi.
Če boš lahko kaj od tega odgovoril ti bom hvaležen.
Moja linija ni na telekomovi.
Pozdrav vsem,
Do tukaj jamranje.
Hvala za odgovore.
Če boš lahko kaj od tega odgovoril ti bom hvaležen.
Že večkrat.
Pa pravi, da še nima odgovora na to vprašanje. Na kancu pa: "Vam lahko še kako pomagamo?"
Zdi se mi, da so dali ven nedonošenčka...
Kabel jim očitno dobro laufa, optika pa ne.
Pa pravi, da še nima odgovora na to vprašanje. Na kancu pa: "Vam lahko še kako pomagamo?"
Zdi se mi, da so dali ven nedonošenčka...
GucciSLO: OŠO optika je v bistvu coax omrežje preko optičnih vlaken. To pomeni, da si linijo deliš s ostalimi na določenem segmentu. Mogoče zato ne dosegaš hitrosti. Možno je tudi, da imaš kake probleme z media koverterjem (potrebna menjava). Možno pa je tudi, da Telekom kaj namerno zejebava, nebi bilo prvič.
'Prava' optika, ki jo ponuja Telemach je FTTH in deluje odlično, OŠO je samo nadomestek ADSL paketov tam ko ni obstoječega omrežja (GPON).
Glede Albisa in DD zvoka, boš verjetno moral počakati na firmware update (sklepam, da si preveril vse nastavitve zvoka).
'Prava' optika, ki jo ponuja Telemach je FTTH in deluje odlično, OŠO je samo nadomestek ADSL paketov tam ko ni obstoječega omrežja (GPON).
Glede Albisa in DD zvoka, boš verjetno moral počakati na firmware update (sklepam, da si preveril vse nastavitve zvoka).
Jinto ::
kronik: ne bluzi.
OŠO omrežij je več in mislim da je samo eno GPON (južna primorska).
Poleg tega pa omrežje pri njemu gotovo ni krivo za nizko hitrost, saj ima precej nizko delilno razmerje. Tudi če bi bilo razmerje 1:64, bi še vedno imel zagotovljenih 39 mbps dol.
OŠO omrežij je več in mislim da je samo eno GPON (južna primorska).
Poleg tega pa omrežje pri njemu gotovo ni krivo za nizko hitrost, saj ima precej nizko delilno razmerje. Tudi če bi bilo razmerje 1:64, bi še vedno imel zagotovljenih 39 mbps dol.
Za tilen: albis je Scenegate micro.
Optika je zame optika. Če obljubljajo 50/50 jo po moje morajo dostavit, če ne je to kršitev pogodbe.
Ne vem kaj bi lahko tukaj imel Telekom zraven, ker je to čisto Tritelovo omrežje (zgrajeno in vzdrževano s Tritelove strani).
Optika je zame optika. Če obljubljajo 50/50 jo po moje morajo dostavit, če ne je to kršitev pogodbe.
Ne vem kaj bi lahko tukaj imel Telekom zraven, ker je to čisto Tritelovo omrežje (zgrajeno in vzdrževano s Tritelove strani).
yoco ::
Živjo! Mene pa nekaj zanima. Zadnja 3 leta poskušam dobit Telemachove storitve. Zakaj? Ker mi telekom ne pusti k drugim operaterjem. Skratka, do sedaj mi je telemach vedno odgovarjal, da ne morem k njim, ker morajo kopati do naše hiše, ki je od ceste oddaljena 50-60m. Pred sedanjimi prazniki pa je človek ki ima čez telemach v našem kraju, rekel da bi tudi naš sosed rad šel k njim in naj se zmenimo skupi, da bi se potem kopalo do njega in potem do nas. In smo šli do prvega soseda, za njegovo soglasje, rečem da ni problema, gremo do soseda, ki naj bi tudi hotel telemach, pa nam odgovori, da noče več ampak bo šel na T2. Pokličemo nazaj na Telemach, razložimo situacijo in nam rečejo, da pa zdaj ne vedo, če bo možno, ker naj bi bili preveč visoki stroški. Zdaj pa mene zanima samo to, o kako velikih stroških govorimo, saj kot jaz to razumem, če je potrebno mi nekaj doplačamo za izkop + priključnino in še mesečno naročnino plačujemo!
Česa ne razumeš? Stroški bi bili za podjetje preveliki( oz. premalo dobička) glede na pričakovane prihodke. S tem se ukvarja posebej(Ljubljana, Maribor) oddelek, ki odobri/zavrne zadevo.
BorutK-73 ::
Pomagajo tudi veze in kuverte. Mojemu sosedu je siol/telekom vlekel nov kabel 60 metrov za 1 hišo, meni so pa 7 let govorili da se jim ne splača. Ampak sosed je imel frenda na telekomu!
yoco ::
Dobil sem odgovor glede Dolby Digital.
Preko optike oz. njihovih IPTV sprejemnikov Albis, DD zvok ne deluje. Ne vejo kdaj bo...
To bo veselo na njihovi poslovalnici.
Preko optike oz. njihovih IPTV sprejemnikov Albis, DD zvok ne deluje. Ne vejo kdaj bo...
To bo veselo na njihovi poslovalnici.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GucciSLO ()
Tero ::
Jao toti telemachovci so tudi glupi. Več kot 10 let sem že pri njih, imamo največji paket kaj je možno in vedno redno plačujemo, a ko hočeš vzet mobilni telefon pri njih hočejo imet zadnje tri izpiske plače in drugače ni možno.
Naj se jebejo. KO bo mogoče takoj prekinem pri njih in grem kam drugam.
Naj se jebejo. KO bo mogoče takoj prekinem pri njih in grem kam drugam.
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
Tero, probaj iti na banko po kredit brez tega :)
Vso opremo pri TM dobiš na kredit, zato zahtevajo te papirje. To pomeni, da lahko dobiš telefon na obroke, naročnine pa ne rabiš skleniti za gsm.
Vso opremo pri TM dobiš na kredit, zato zahtevajo te papirje. To pomeni, da lahko dobiš telefon na obroke, naročnine pa ne rabiš skleniti za gsm.