» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
189 / 362
»»

Tero ::

Zanimivo da simobil ali t-2 ne potrebujeta izpiske plač...
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

kronik ::

In kaj dobiš pri njih na kredit? Kolk vem maš pri ostalih samo naročnino v katero je vštet telefon. Pri TM pa majo še drugo ponudbo.

andy2k13 ::

Kaj je spet z Youtubom? Cel kup videov niti predvajat ne zacne. Spet kej Telemachov YT cache server hebe?

BorutK-73 ::

YT ima probleme zadnja dva dni.

Tilen ::

https://www.youtube.com/my_speed

Preverite hitrost. Pri meni je na grafu ves čas konstantna. Youtube deluje normalno.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Problem ni v sami hitrosti. Problem je, da sploh ne zacne predvajat nekaterih (vecine) videov, niti na najmanjsi kakovosti. In mislm, da se to dogaja samo na Telemachu. Kolegom na drugem ISPju deluje BP.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: andy2k13 ()

Ja. Koliko vem telemach nima/ne uporablja več svojega yt cacha. Zakaj pa nevem. Ima kdo kakšne notanje informcije?

NooB ::

Vprašanje: ali moraš na D3GO dodatno naročiti časovni zamik ali je ta že privzeto vključen?
LP, JAZ

CoreySteel ::

Živjo fantje, par vprašaj bi imel glede Telemacha.

1. Glede "Zamujeno 72" piše: "Časovne funkcije na televizorju so možne samo ob uporabi sprejemnika CISCO 4682 in zunanjega trdega diska."
Ali dobiš ta sprejemnik po defaultu zraven, ali je potrebno zaprosit zanj oz. celo doplačat? Piše doplačilo 3,05 EUR/mesec za časovne funkcije - je to to, ali še kaj skritega zraven? In zakaj se za previjanje rabi zunanji HDD? A to vse programe dejansko snema za 72 ur nazaj, ali kako? Si ne predstavljam kako točno to deluje.

2. Kako je z nastavitvijo "nizka varnost (za p2p)?"
Po defaultu, ali je treba zaprosit?

Hvala!

TechBeats ::

A še komu dela čudno počasi tujina, recimo ta stran?
http://battlelog.battlefield.com/bf3/

----------------

ok sedaj je pa vredu.
AciD TriP

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: TechBeats ()

st00rm ::

A so spet kakšni problemi pri Telemachu ?

Speedtest download hitrost mi skače od 6 pa do 2 (na koncu se ustavi pri okoli 2), upload je dokaj konsistenten (imam paket 25/2 in testiram na različnih serverjih izven Slo).
God must love stupid people because he made so many of them.

Če rabite servis. Kako dolgo ponavadi rabijo? Meni je modem crknil. (popolnoma - se niti ledike ne prižgejo) in seveda oni ne pustijo da bi šel kar na poslovalnico po novega :(. Zato moram čakat na serviserja.

japanac ::

Pozdravljeni !

Precej je bilo napisanega o IP konfliktih in posledično padanju internetne povezave, torej težavami z DHCP-jem pri Cisco-tu EPC 3925 od ponudnika Telemach.

Sami smo pred kratkim prešli od T2-ja in mi je že malo žal.

Glede na to, da že četrti dan čakam odgovor od t.i. "višje podpore", me zanima, kako so se podobne težave reševale pri vas (upam sicer, da jih niste imeli) ?

Sedaj je nekaj govora o tem, da obstaja možnost, da se mi modem-usmernik zamenja za dve ločeni napravi, ali ima kdo kašne izkušnje s tem katero kombinacijo imajo v mislih, plačan imamo paket 50/2 na območju Maribora.

yoco ::

Živjo! Mene pa zanima, če paketu Košarkar mix L pripada HBO/Comedy?

frenkb ::

Ne, HBO se posebej plača.
Če se registriraš na Moj Telemach, potem ga lahko en mesec zastonj gledaš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: frenkb ()

Hvala za odgovor!

Še nekaj me zanima. Na modemu Cisco sta priklopa za dva telefona. Mi smo do sedaj imeli telefon in fax v enem, zdaj pa bi rad samo telefon. Doma pa imam še od časa ISDNja en prenosni telefon. A se da to priklopit na modem da bi imel telefon?

frenkb ::

Jaz sem kupil najcenejši Siemens prenosni telefon (cca 30 €), ki podpira DECT, nanj pa potem prijavil dva stara Siemens ISDN telefona.Vse skupaj lepo deluje, edino neodgovorjene klice vidiš samo na novem Siemensu.

japanac ::

Do sedaj Gigaset 2060 + slušalke serije 3000 in 4000.

Na novo Siemens A120 cca 23 € in Siemens A120 Duo (2 telefona) cca 43 € - vežeš lahko do 4 slušalke.

Domet je boljši, pa slovenske nastavitve in zgrešeni klici, v glavnem priporočam.

Iz Telemacha se je oglasil serviser in zamenjal modem/usmernik Cisco EPC3925 z dvema napravama in sicer z modemom Cisco EPC3208 in usmernikom TP-Link TL-WR740N.

Zadeva trenutno deluje brezhibno.

Vse mrknl na Vicu. Sploh signala ni.

Aaand we're back.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: andy2k13 ()

Spc ::

Sosed me je včeraj vprašal zanimivo vprašanje, žal mu nisem znal odgovoriti...

Ali bo sedaj HRT1,2,3 "plačljiv" v novem paketu ali bo še vedno ostal v osnovnih paketih...
http://www.telemach.si/sl/zasebni-upora...

TechBeats ::

Kaj pa danes dogaja internetu, kr eni izpadi pa nevem kaj.. Okolica Lj-Polje.

Tam od ene 18:30 naprej, ko pokličem pa prav automatska tajnica, da se zavedamo težav. Ja vau.. ;((
AciD TriP

al1976 ::

Jap ze tretjic v 12h urah smo brez interneta :(

Zanimivo pa da TV dela bp...

elToro ::

Same here...
Zjutraj je delalo, zdaj je spet tema.

Pri meni na taboru ni nobenih problemov.
:)

Po 3. mesecih mi še vedno noben na telemachu ne zna odgovoriti zakaj Sky radio v analogni shemi ne deluje.
V PDFju je noter ampak samo šumi in ni zvoka.

http://info.telemach.si/pdf/ShemaMb.pdf

107.5 MHz - Signal je, ampak rahlo šumi.

Sky radio se je preselil iz astre 1KR 19.2°E na Astra 3B 23.5°E
In verjetno tega noben ni opazil na telemachu, zato sedaj laufa ta kanal na 107.5 MHz v prazno.

Še LOG:

2012-12-06

Astra 1KR, 19.2°E
Canal Digitaal: Sky Radio has left 12343.50MHz, pol.H (DVB-S SID:2064 APID:414 Dutch)
Canal Digitaal: Radio Veronica has left 12343.50MHz, pol.H (DVB-S SID:2068 APID:418 Dutch)
Canal Digitaal: Classic FM has left 12343.50MHz, pol.H (DVB-S SID:2069 APID:419 Dutch)

2012-10-31

Astra 3B, 23.5°E
Canal Digitaal: A new channel has started in DVB-S Clear: Radio Veronica on 11914.00MHz, pol.H SR:27500 FEC:3/4 SID:20870 APID:270 Dutch.
Canal Digitaal: A new channel has started in DVB-S Clear: Sky Radio on 11914.00MHz, pol.H SR:27500 FEC:3/4 SID:20872 APID:272 Dutch.
Canal Digitaal: A new channel has started in DVB-S Clear: Classic FM on 11914.00MHz, pol.H SR:27500 FEC:3/4 SID:20874 APID:274 Dutch.

Lahko bi telemach tudi dodal Radio Veronica, saj imajo zelo dober izbor glasbe.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

matejS ::

Ali ima kdo probleme z Draytek Vigor 2130 in Telemachovim DHCP. Probal sem ze prakticno vse (factory reset, latest fw/downgrade, etc.). Saj prakticno ne mores narobe nastaviti (je to tudi default configuracija) - WAN + DHCP. Ce probam druga dva routerja - dela. Ce problematicen router dam za drugi router, tudi lepo dela (dobi IP od DHCP). Ce pa direktno na Telemach, pa ni in ni DHCP responsa - monitoriram s tcpdump. Prejemam pa veliko ARP prometa (tako, da promet iz smeri Telemacha je).
Posljem sledeci DHCP discovery:

19:43:48.712538 IP (tos 0x0, ttl 64, id 0, offset 0, flags [none], proto UDP (17), length 403)
0.0.0.0.bootpc > broadcasthost.bootps: [udp sum ok] BOOTP/DHCP, Request from 00:50:7f:xx:xx:xx (oui Unknown), length 375, xid 0xbb034866, Flags [none] (0x0000)
Client-Ethernet-Address 00:50:7f:xx:xx:xx (oui Unknown)
Vendor-rfc1048 Extensions
Magic Cookie 0x63825363
DHCP-Message Option 53, length 1: Discover
Client-ID Option 61, length 7: ether 00:50:7f:xx:xx:xx
Hostname Option 12, length 9: "Vigor2130"
Vendor-Class Option 60, length 12: "udhcp 1.11.2"
MSZ Option 57, length 2: 576
Parameter-Request Option 55, length 11:
Subnet-Mask, Default-Gateway, Domain-Name-Server, Hostname
Domain-Name, BR, NTP, Classless-Static-Route
Static-Route, Option 212, Option 150
END Option 255, length 0
PAD Option 0, length 0, occurs 80

Res ne vem. Po logiki na Telemachu nekaj ne stima, samo to jim povedati je bolj tezko - oz. ne dobis kaksnega, ki bi znal kaj vec, da bi to pogledal (ce prejmejo DHCP UDP paket).

Hvala,
Matej

MrStein ::

Primerjaj delujoč DHCP paket z nedelujočim.
Recimo broadcast je bila pred leta ena "nekompatibilna" sprememba.
Vsaka malenkost jih lahko zmoti.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

matejS je izjavil:

Res ne vem. Po logiki na Telemachu nekaj ne stima, samo to jim povedati je bolj tezko - oz. ne dobis kaksnega, ki bi znal kaj vec, da bi to pogledal (ce prejmejo DHCP UDP paket).

Zato pa jaz ne uporabljam njihovega DHCPja ker je vedno nekaj narobe ali pa ne dobim requesta nazaj.
Uporabi statični ip in je to to.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

Katerega pa (kar sam si ga ne mores izbrati)? Ali so ti ga oni dodelili?

Sem primerjal DCHP discover pakete in je vse OK. Tudi probal z manjsim obsegom opcij. Se vedno ni odgovora.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: matejS ()

matejS je izjavil:

Katerega pa (kar sam si ga ne mores izbrati)? Ali so ti ga oni dodelili?

Sem primerjal DCHP discover pakete in je vse OK. Tudi probal z manjsim obsegom opcij. Se vedno ni odgovora.

Finta je v tem, da če imaš nastavljeno na automatiko (DHCP) pošlješ request ampak odgovora nazaj pa ne dobiš in lahko čakaš v neskončnost.
Torej:
1. računalnik requesta IP naslov
2. Odgovora od njihovega DHCP strežnika ni.

Torej pomaga samo to, da si lepo statično ip vpišeš noter v OS in zadeva deluje brez problema pa še lease time-a nimaš določenega.

Sem klical na Telemach. Staticni IP ti morajo oni dati, drugace imas lahko probleme, ce pride do vecjega izpada (takrat se IPji spreminjajo).

Sem dal na staticni IP in ni pomagalo. Sedaj sem med router in modem dal switch in... dela!
Ampak to ni prava resitev - nocem imati 100 skatlic.

matejS je izjavil:

Sem klical na Telemach. Staticni IP ti morajo oni dati, drugace imas lahko probleme, ce pride do vecjega izpada (takrat se IPji spreminjajo).

Sem dal na staticni IP in ni pomagalo. Sedaj sem med router in modem dal switch in... dela!

Jaz imam statični ip odkar imam triero in se ip ne spreminja.
Ja, jaz sem tudi moral dati med Server in modem switch, da je sploh internet začel delovati ko se je triera prodala telemachu.
Če vzamem swtich ven in modem direktno povežem na PC potem dejansko internet ne deluje.

nejodagreat ::

A kdo ve, kako je s stroški za "najem" kabelskega omrežja, če se z Elektro Turnšek prestavim na Telemach? Ostanejo isti ali ima Telemach svoje cene?

Hvala, LP

Tilen ::

413120536c6f76656e696a612c20642e642e

hojnikb ::

načelno bi mogle bit iste cene.
No sej bomo vidl, ko turneš v celoti zgine :)

Škoda ko jih niso prej prevzel, ko je meu telemach te eurobasket pakete :'(
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

delfinus ::

Razmisljam vzeti dolocen paket pri Telemahu in imam vprasanje.

1. Ali Telemach mobilna telefonija omogoca tudi posiljanje SMS preko kaksnega njihovega internet vmesnika? Tako kot ima npr. to reseno Mobitel (Planet) ali Debitel (debinet).
2. Naslednje vprasanje. Ali za sprejem zacetnega paketa TV programov potrebujem CONAX modul? Imam dva TVja s CI slotoma, ali bom za dodatni CONAX modul moral placati ekstra mesecno narocnino ali bom pa bom lahko slednje zamenjal namesto digitalnega sprejemnika, ki ga ne potrebujem in dobil ekstra dodatni CONAX modul?

lp, d.

Gladi ::

1. Ne
2. Če vzameš začetni TV paket, ti pripada en STB/ ali CONAX modul+kartica. Za dodatnega plačuješ po tarifi, katera je obljavljena na netu.

Spc je izjavil:

matejS je izjavil:

Jaz imam statični ip odkar imam triero in se ip ne spreminja.
Ja, jaz sem tudi moral dati med Server in modem switch, da je sploh internet začel delovati ko se je triera prodala telemachu.
Če vzamem swtich ven in modem direktno povežem na PC potem dejansko internet ne deluje.

Ti maš neke težave v lastni mreži.

Ni tukaj lastne mreže.
1. Telemachov modem
2. PC (Računalnik)

Potem te pa nastavitve zajebavajo. Sicer pa živiš v zmoti, da maš stacionarni IP, ker je dinamičen(čeprov je "načeloma" vrednost IP ja konstantna). Razen če nisi izpolnjeval kakšen RIP obrazec...

Kot sem rekel, nekompatibilnost se lahko pojavi v DHCP protokolu, ethernet chipset-i itd...
Katere chipsete (ali naprave) pa imaš?
Motiti se je človeško.

Gladi je izjavil:

Potem te pa nastavitve zajebavajo. Sicer pa živiš v zmoti, da maš stacionarni IP, ker je dinamičen(čeprov je "načeloma" vrednost IP ja konstantna). Razen če nisi izpolnjeval kakšen RIP obrazec...

Stacionarni IP ? kaj je sploh to ?

MrStein je izjavil:

Kot sem rekel, nekompatibilnost se lahko pojavi v DHCP protokolu, ethernet chipset-i itd...
Katere chipsete (ali naprave) pa imaš?

Imam ta ethernet/Chipset:
http://www.intel.com/network/connectivi...
http://www.intel.com/content/dam/doc/pr...

Če direktno priklopim na modem (brez vmesnega switcha) ni interneta pa da nevem kaj narediš (default nastavitve).

kronik ::

To se zgodi, če pred menjavo naprave ne releasaš IPjev. Po par urah začne delovat.

bond007 ::

Gladi je izjavil:

2. Če vzameš začetni TV paket, ti pripada en STB/ ali CONAX modul+kartica. Za dodatnega plačuješ po tarifi, katera je obljavljena na netu.

Torej imajo zaklenjeno tudi osnovno shemo? Brez kartice ne dobiš niti enega kanala? Ker turnšek je imel odklenjeno, tako da tudi če si imel 10 tvjev z dvb-c, si na vseh brez doplačila lahko gledal osnovno shemo..

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bond007 ()

kronik je izjavil:

To se zgodi, če pred menjavo naprave ne releasaš IPjev. Po par urah začne delovat.

Vmesni switch ni "naprava", ki bi vplivala na tole.
Motiti se je človeško.

bond007 je izjavil:

Gladi je izjavil:

Torej imajo zaklenjeno tudi osnovno shemo? Brez kartice ne dobiš niti enega kanala? Ker turnšek je imel odklenjeno, tako da tudi če si imel 10 tvjev z dvb-c, si na vseh brez doplačila lahko gledal osnovno shemo..

Brez kartice dobiš par programov, kateri niso zakodirani. RTVSLO1, 2, Planet TV, TV 3, in morda še kakšen. Seveda pa ne začetno shemo.(tukaj je govora o digitalni shemi)

Spc je izjavil:

Gladi je izjavil:

Stacionarni IP ? kaj je sploh to ?

Mislil sem statični, pač typo.

Sicer pa kakor je predhodnik omenil, ali je težava s kako kompatibilnostjo ali nastavitvijo. Lahko preveriš s kakim laptopom od kolega...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gladi ()

Redman ::

Obstaja kje vpn do telemacha, da bi imel njihov ip?

plavko61 ::

a pozna kdo kakšno android škatlico za TV, da bi lahko na TV gledal D3GO. Rad gledam kakšne oddaje za 1-2 nazaj, pa mi je na tablici kar tečno.
Dvakrat preberi, nato pa blekni...
««
189 / 362
»»