» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
160 / 367
»»

zdravcc ::

vceraj popoldne, zvecer in danes zjutraj je bilo tocno 30 ms, ce tako ostane sem super zadovoljen.

Saso_C ::

Dami je izjavil:

JK007 je izjavil:

Dokler T2 nebo ponujal DVB-C-ja, tak dolgo bom na kablu.

PrimozR je izjavil:

Internet na T2, TV na Telemachu? o_O

Jaz isto. Tudi če mi res potegnejo optiko do naših rovt še letos, bom samo net+tel vzel na T2. TV ostane na kablski, ker nočem met nobenih setupboxov. DVB-C je zakon.

Tudi na kabelski boš imel box, če boš želel gledati kaj "naprednješega".

Pesimist ::

pa dvbc ni ravno taki zakon. mam oboje pa mi je iptv bolj uporabni. pc in omrezje pac.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

Dami ::

Saso_C je izjavil:

Dami je izjavil:

JK007 je izjavil:

PrimozR je izjavil:

Jaz isto. Tudi če mi res potegnejo optiko do naših rovt še letos, bom samo net+tel vzel na T2. TV ostane na kablski, ker nočem met nobenih setupboxov. DVB-C je zakon.

Define naprednejše? Če mi zaj dela digitalna na dveh LCDjih z vgrajenim dvbcjem, zakaj bi šou karkoli spreminjat?
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

pumaxx ::

Mogoče VOD ali AVOD? Časovni zamik je pa zakon.

Spc ::

techfreak :) je izjavil:

Spc je na Telemachu.

Ja sej ta tema je o telemachu ?
Katerega ponudnika pa gledamo ?

PrimozR ::

Saso_C je izjavil:

Dami je izjavil:

JK007 je izjavil:

PrimozR je izjavil:

Res? Kaj se pa ne da gledati s CI modulom?

JK007 ::

Namesto VOD-a imam jaz eno drugo ( podobno ) zadevo, ki se ji reče torrent ;)
....... www.kabelska.net .........

PrimozR ::

Torrenti se niti približno ne morejo kosati z VOD-om. Zahtevajo neprimerno več znanja, za enak efekt pogosto zahtevajo privatne strani, kjer moraš negovati upload oz. ratio, v nobenem primeru niso tako hitri, kot VOD (VOD je praktično instanten), pogosto so problemi z dobavljivostjo nekaterih naslovov, itd.

Ja, torrenti so nedvomno the next best thing v Sloveniji. V ZDA pač ne.

dejc25 ::

Lep pozdrav!!

Mene pa zanimam kako se logirati na modem CISCO EPC 3212 in geslo in uporabniško ime ?

Hvala za odgovor

Hudi problemi že 2 uri.
CMTSji so nedosegljivi tudi telemachova uradna spletna stran iz druge strani omrežja ni dosegljiva.
Tujina je tudi down.

:|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

>>><<< ::

Niti telefonska številka 080-22-88 za pomoč in informacije jim ne dela, šalabajzerji eni ;((
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.

>>><<< je izjavil:

Niti telefonska številka 080-22-88 za pomoč in informacije jim ne dela, šalabajzerji eni ;((

Ne, Jaz sploh ne dobim signala, da sem sploh kakšno številko klical.
No vsaj modem se mi je sedaj nazaj postavil tako, da mi sedaj vsaj slovenija deluje.

SIX ne zgleda ravno dobro:
http://xi-networks.net:8005/cgi-bin/smo...

Zgodovina sprememb…

TechBeats ::

Spc je izjavil:

Hudi problemi že 2 uri.
CMTSji so nedosegljivi tudi telemachova uradna spletna stran iz druge strani omrežja ni dosegljiva.
Tujina je tudi down.

:|

aha ok se mi je zdelo neki čudno.. In točno samo SLO strani so kul ostalo se pa sesuva oz. louada v prazno.. Celo UPC se sesuva lol..

In še zmeraj zajbava, ubistvu mi je začel dobre 45min nazaj, okolica Lj.
AciD TriP

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: TechBeats ()

ameba ::

A mi lahko nedko razloži, kako lahko vreme vpliva na linijo ? Namreč, po spletu ne morem brskat ( dela mi samo slo-tech, ter 24.com ( komi ), youtube, google, facebook tema ....
Linija v torrentu mi dela na polno, spletne strani pa ne. Vse skregan z logiko.

techfreak :) ::

Kdo je omenil vreme? Torrenti ti delajo ker verjetno prenašaš od slovenskih sejalcev.

Vreme vpliva na linijo tako, da je vec uporabnikov prikloplenih kateri bi drugace lezali na plaži. :))

plavko61 ::

Mislim da je bil cel telemach doli od 13-15ure in 17-19ure. Zdaj razumem stavek da bodo porihtali omrežje, TOREJ ZJEBALI V NULO. Drago plačujemo to svinjarijo.
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

ameba ::

Torej povezave med slovenijo so delovale medtem ko povezave v tujino niso ? Kako to ?

SmeskoSnezak ::

Meni je ves internet delal, dostopati nisem mogel le do telemach.si spletne strani :)
@ Pusti soncu v srce... @

Danes pa deluje internet zelo dobro.

Samo 6ms do wien-a (dunaja).
8-O

Tilen ::

Mene je zabliskalo s tujine za cca 30s.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Spc, lahko preveriš bitno hitrost na PRO7 ( DVB-S in DVB-C ).
Baje preko satelita prenašajo z 4 mbit/s, kar pa je napram nekaj mesecev nazaj prepolovljena " hitrost ".

V-i-p ::

JK007: trenutno 5,1, average je 5,2.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Hvala za info - se pravi, da so tudi oni začeli šparat z bitno hitrostjo.

JK007 je izjavil:

Spc, lahko preveriš bitno hitrost na PRO7 ( DVB-S in DVB-C ).
Baje preko satelita prenašajo z 4 mbit/s, kar pa je napram nekaj mesecev nazaj prepolovljena " hitrost ".

Telemach: VBR, MPEG-2 4:2:0, 4.2mbit/s - 6.2mbit 720x576 (Pixel Aspect Ratio: 1.4222)
Astra 19.2°E: VBR, MPEG-2 4:2:0, 5.0mbit/s - 6.8mbit 720x576 (Pixel Aspect Ratio: 1.4222)

Tilen je izjavil:

Mene je zabliskalo s tujine za cca 30s.

Uporabniki vse vidimo.
Pa če je to ob 2. zjutraj hehe.

Zgodovina sprememb…

JK007 je izjavil:

Prihodnost je IPTV. Tu nebodo rabli nic sparat. Dats all.

Pesimist je izjavil:

JK007 je izjavil:

Prihodnost je IPTV. Tu nebodo rabli nic sparat. Dats all.

IPTV ?
IPTV ni ravno najboljši za to. Tam je šele omejeno.

Aja like what? DVBC posilja vseh 100+ kanalov istocasno. IPTV nerabi maybe 3, ce imas 3 TVje. Kdo ma torej vec prostora za ubitačno kvaliteto posameznega kanala? Ostale frekvence pa ostanejo proste za Gigabit internet paket. Kaj je zdaj tu boljse?
DVBC je old tech in to se že počasi zavedajo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

Pesimist je izjavil:

Aja like what? DVBC posilja vseh 100+ kanalov istocasno. IPTV nerabi maybe 3, ce imas 3 TVje. Kdo ma torej vec prostora za ubitačno kvaliteto posameznega kanala? Ostale frekvence pa ostanejo proste za Gigabit internet paket. Kaj je zdaj tu boljse?

DVBC je samo zato old tech, ker firme šparajo na bandwidthu.

DVB je zmožen do 160mbit/s 1920x1080p

Eurovision Song Contest je bil v 45mbit/s preko satelita.

Zgodovina sprememb…

CaqKa ::

Pesimist je izjavil:

na kabelski grejo vsi kanali hkrati vun in ko ti prestaviš kanal s tem nič dodatno ne obremeniš omrežja.
pri IPTV pa če jaz gledam nek kanal pa ti enakega, morjo na omrežju zagotovit bw kot da sta dva različna kanala...

DVB-C ima še veliko potenciala, ki pa je pri nas trenutno še neizkoriščen. Me zanima, kakšno linijo bi moral imet npr. en hotel s 100 TV sprejemniki, da bi lahko vsi istočasno gledali vsak svoj dig. TV program.

Jah in teh 100+ kanalov hkrati je majn bandwitha kot 3x Tv na IPTV? I dont think so.

Pesimist: ne razumeš najbolje obeh tehnologij. IPTV program ti kuri pasovno širino, DVB-C program pa frekvenco. Če hočeš hudo kvaliteten program na IPTV, boš rabil več pasovne širine, na DVB-Cju pa zato ne boš rabil dveh frekvenc :).
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

techfreak :) ::

Pesimist je izjavil:

Jah in teh 100+ kanalov hkrati je majn bandwitha kot 3x Tv na IPTV? I dont think so.

Ker pri nas ne živimo zraven drugih ljudi? Mogoče so tvoji sosedi naročeni na drugih 100+ kanalov kot pa ti?

CaqKa ::

pesimist.. ti bomo malo drugače razložili.. predstavljaj si reko... na njej pa imaš take male papirnate ladjice.
enkrat ti ta reka teče mimo vseh bajtic in imaš daljnogled pa gledaš katerokoli ladjico želiš. tudi tvoj sosed gleda katerokoli ladjico želi.
tako dela kabelska.

iptv pa dela tako, da več ni reke, ampak je ogromno malih potočkov. in en potoček teče do tebe, ampak ko kanal prestaviš, more začet drug potoček k tebi tečt. in enako za soseda. in ti potočki so še tak nareti da imajo ful vlke stene zraven da tvoj sosed ne more videt z daljnogledom kaj se dogaja na potoku ki k tebi teče.
in če ti pa tvoj sosed želita gledati rdečo ladjico, sta za to potrebna dva potočka na katerih je na obeh rdeča ladjica.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CaqKa ()

gpavlo ::

@Spc: lahko izmeriš bitrate HD kanalov na Telemachovi digitalni kabelski? Zanima me primerjava med njihovimi in SiOLovimi.
Real Madrid CF

gpavlo je izjavil:

@Spc: lahko izmeriš bitrate HD kanalov na Telemachovi digitalni kabelski? Zanima me primerjava med njihovimi in SiOLovimi.

Video: 1920x1088 , 25fps, MPEG-4 x264, 4:2:0
Audio: 192kbit/s MPEG-1 Layer 2

Tako ima telemach HD programe kar je zelo malo za HD, saj bi moral SD biti 9mbit/s HD pa vsaj 24mbit/s ali več.

mayne ::

Nevem če sem že kje videl kak 24+mbit tv stream, povečini so tam od 17-19mbit.

Spc, in kolko je zdaj bit rate ?

JK007 je izjavil:

Spc, in kolko je zdaj bit rate ?

RTV SLO HD (Telemach):
Video: 1920x1088 , 25fps, MPEG-4 x264, 4:2:0, 11.9mbit/s
Skupno: 12.092Mbit/s

HD Fashion TV (Telemach):
Video: 1920x1088 , 25fps, MPEG-4 x264, 4:2:0, 8.9mbit/s
Skupno: 9.092Mbit/s

HD History TV (Telemach):
Video: 1920x1088 , 25fps, MPEG-4 x264, 4:2:0, 11.7mbit/s
Skupno: 11.892Mbit/s

HD PL (Telemach):
Video: 1920x1088 , 25fps, MPEG-4 x264, 4:2:0, 11.6mbit/s
Skupno: 11.792Mbit/s

HD HBO (Telemach):
Video: 1920x1088 , 25fps, MPEG-4 x264, 4:2:0, 7.6mbit/s
+ Aux Audio 2: 393kbit/s AC-3 (Dolby Digital) 5.1 (6 kanalov), 65kbit/s na kanal
Skupno: 8.185Mbit/s

HD Animal (Telemach):
Video: 1920x1088 , 25fps, MPEG-4 x264, 4:2:0, 11.6mbit/s
Skupno: 11.792Mbit/s

HD EuroSport (Telemach):
Video: 1920x1088 , 25fps, MPEG-4 x264, 4:2:0, 11.5mbit/s
Skupno: 11.692Mbit/s

HD EuroSport 2 (Telemach):
Video: 1920x1088 , 25fps, MPEG-4 x264, 4:2:0, 11.4mbit/s
Skupno: 11.592Mbit/s

HD Discovery (Telemach):
Video: 1920x1088 , 25fps, MPEG-4 x264, 4:2:0, 10.8mbit/s
Skupno: 10.992Mbit/s

HD Nat Geo (Telemach):
Video: 1920x1088 , 25fps, MPEG-4 x264, 4:2:0, 9.3mbit/s
Audio 1: 470kbit/s AC-3 (Dolby Digital) 5.1 (6 kanalov), 78kbit/s na kanal ANGLEŠKI
+ Aux Audio 2: 470kbit/s AC-3 (Dolby Digital) 5.1 (6 kanalov), 78kbit/s na kanal RUSKI
Skupno: 10.25Mbit/s

Podatki so direktno iz: Trident DRX 3923K.

mayne je izjavil:

Nevem če sem že kje videl kak 24+mbit tv stream, povečini so tam od 17-19mbit.

17mbit/s - 19mbit/s je tudi ok. 8mbit pa je za moje pojme premalo.

Na kateri frekvenci so:
Travel HD
ESPN HD
Premier League HD

Teh kanalov ne najdem, ne obstajajo.

Zgodovina sprememb…

MisterR ::

Je že kdo prešel na jackpot paket? Sedaj imam M+ paket (3xhandan 5000) in, če sem prav izračunal v obdobju 24 mesecev profitiram nekaj več kot 100€, s tem da dobim zraven še HBO, ki pa ga sedaj nimam. Je še kak drobni tisk, katerega sem spregledal?

Tilen ::

Jaz imam Jackpot. Vse OK, le 15EUR previsok račun sem dobil, ker so mi vsako storitev posebej računali.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

SPC: pa se ti zavedaš, da Telemach programov ne kompresira, torej programe s takim bit rateom dobi že od ponudnika?

KuntaKinte ::

Tilen je izjavil:

Jaz imam Jackpot. Vse OK, le 15EUR previsok račun sem dobil, ker so mi vsako storitev posebej računali.

meni so dvojno zaračunali porabo telefona,tako da je treba dobro preverit položnice

logit ::

Meni so vračunali HBO premium paket in dodatni sprejemnik. Tudi obljubljena hitrost interneta je šla po prvem tednu nazaj na 8/1.
Sicer so zelo prijazni in se je vse uredilo. Sem zelo zadovoljen z jackpot paketom.

Pa Tilen tebi hvala, ker si tukaj prvič že pred mesecem opozoril na neupravičeno zaračunavanje, tako da sem hitro preveril in ukrepal.

V-i-p je izjavil:

SPC: pa se ti zavedaš, da Telemach programov ne kompresira, torej programe s takim bit rateom dobi že od ponudnika?

Ja sej nisem niker rekel, da jih kompresira.
Pač verjetno ima telemach te srbske programe in srbi pač šparajo z bandwidth-om.
HBO verjetno ni originalen angleški ampak je to kakšna srbska podružnica.

Sade ::

Spc je izjavil:

V-i-p je izjavil:

Ja sej nisem niker rekel, da jih kompresira.
Pač verjetno ima telemach te srbske programe in srbi pač šparajo z bandwidth-om.
HBO verjetno ni originalen angleški ampak je to kakšna srbska podružnica.

A mislis , da si lahka kr zmislijo kiro verzijo bojo mel...

HBO-ja v angliji sicer sploh ni, je pa res, da so letos podpisal pogodbo s sky-om, da bojo vse produkcije HBO-ja predvajane najprej na Sky Atlantic-u.

Mislim, pa da je tale HBO ADRIA iz Budimpeste, s tem, da madzari nimajo istga programa( pac pa HBO CE...)....

HBO Adria na zacetku oddajanja itak sploh ni bla na voljo v Srbiji( prve 2 leti) , ampak samo v SLO in CRO...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sade ()

NoBody- ::

Končno presedlal na T2 FTTH :D

speedtest

speedtest

C:\Users\NoBody>ping t-2.net

Pinging t-2.net [84.255.209.78] with 32 bytes of data:
Reply from 84.255.209.78: bytes=32 time=2ms TTL=59