» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
158 / 367
»»

KuntaKinte ::

cene so skoraj enake kot pri amisu,razen optičnih varijant skoraj vsa ponudba stane isto,za euro gor dol pa se ne splača zezat z menjavo

Zgodovina sprememb…

mit3k ::

Tisti ki živite v hišah, dajte mi nekaj povedat. Pred nevihtami izklapljate tudi tisto coax(?)povezavo iz modema?

Danes mi je strela skurila router in onboard mrežno, modem je ostal cel, wtf? Izklopljeno sem imel vse razen ta coax(?) v modemu. Svašta!

MisterR ::

Seveda je priporočeno izklopit iz stene oz. modema. V mojem primeru ni panike, ker imam router od TM in me gladko bk za njega. V najslabšem primeru sem 24h brez neta.

Pesimist ::

logicno, sej coax je tudi 100 let stari baker.

elKaktus ::

MisterR je izjavil:

Seveda je priporočeno izklopit iz stene oz. modema. V mojem primeru ni panike, ker imam router od TM in me gladko bk za njega. V najslabšem primeru sem 24h brez neta.

A ni pri Telemachu tako, da ti opremo brezplacno "posodijo", samo ce jo skuris/unicis/izgubis jo moras potem novo placat? Vsaj tako sem dobil obcutek ob prebiranju tistih njihovih pogodb (se nameravam premaknit v kratkim k njim, ker imam dost siola z predragim internetom(govorim za adsl, na slabih zicah))

MisterR ::

Če jo izgubiš ali uničiš seveda škodo kriješ sam, udar strele pa je druga zgodba.

Spc ::

mit3k je izjavil:

Tisti ki živite v hišah, dajte mi nekaj povedat. Pred nevihtami izklapljate tudi tisto coax(?)povezavo iz modema?

Danes mi je strela skurila router in onboard mrežno, modem je ostal cel, wtf? Izklopljeno sem imel vse razen ta coax(?) v modemu. Svašta!

Ne.
Tudi med nevihto meni vse deluje normalno. Je pa res, da imam zadevo zaščiteno proti strelam.

elKaktus ::

MisterR je izjavil:

Če jo izgubiš ali uničiš seveda škodo kriješ sam, udar strele pa je druga zgodba.

To lahko zagotovo potrdis? Ker ravno to me je tudi precej zulilo pri izbiri ali it k njim al ne, ker kaksnega posebnega veselja unicevat opreme sicer nimam :D.
Oni sicer govorijo o tem, da moras skrbet kot "dober gospodar". Ce ti potem strela skuri, ker pac nisi izklopu, si se vedno "dober gospodar" za njih?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: elKaktus ()

Gost ::

A bo optika na Telemachu za ostale uporabnike izven Maribora kdaj realnost?

Se mi zdi, da se glede na celoten razvoj potreb na internetu nekam prepočasi prehaja na nove tehnologije. Upload hitrosti se mi zaenkrat zdijo precej predrage na kabelskih priključkih.

PARTyZAN ::

Operaterjem ni v interesu da ti dobiš poceni hiter internet, če te lahko cuzajo z bakrom. Vse je v denarju.

plavko61 ::

Poglej kaj se Siol-u dogaja, so mislili da bodo lepo ta ADSL vsiljevali za velike denarje, sedaj pa so v k***, ker ne moreš imeti več kot enga TV, pa še na tem enem je slika za en k***. Telesmeh tudi misli da bo cene dvignil, internetne hitrosti pa pustil enake, upam da bo čim več strank razkuril in dobil račun za to svinjarijo.
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

V-i-p ::

plavko61: tudi Telemach bo dvignil hitrosti, nič bat.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Edited: ah, narobe prebral.

@V-i-p: ja? Kaj to pomeni?

Ja interes si predstavljam, kakšen je. Samo za optiko so načeloma sedaj že tehnične zmogljivosti in tudi konkurirajo lahko ostalim potem s tem prehodom. V ulici, kjer so možne vse optike je Telemach sedaj še vedno najslabša izbira.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gost ()

Gost je izjavil:

A bo optika na Telemachu za ostale uporabnike izven Maribora kdaj realnost?

Še v Mariboru ni realnost.
Na Taboru še ni optike pa smo vbistvu par metrov od njihovega centra tukaj na taboru oddaljeni.
Imamo pa DOCSIS 3.0, o optiki pa ne duha in sluha.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

Kebab ::

Tisti ki ste na Taboru Maribor; a vam deluje Boomerang? Nam že od petka namreč ne.

Kebab je izjavil:

Tisti ki ste na Taboru Maribor; a vam deluje Boomerang? Nam že od petka namreč ne.

Deluje, Maribor Tabor:

Pa podražila se bo televizija:
http://www.telemach.si/sl/zasebni-upora...

Nam še vedno ne. Sem jim že v petek pisal pa razen avtom. odgovora nisi nič odpisali.

Sem pa ravno poklical in imajo težave z sprejemom satel. signala in boomerang trenutno ne deluje. Ta trenutno je že najmanj od petka...

Tako da ne vem kako deluje tebi.

Če bere to kdo od Telemacha -> DAJTE TE ZADEVE NAPISAT MED VAŠA OBVESTILA!!! Zato so a ne?
Ker ni mi vedno za skenirat cele sheme (15 min) in potem nastavljat vrstni red programov (1 h +)kot mi paše samo da potem ugotovim, da je napaka na vaši strani.

Aja, imam še eno vprašanje pa bom kar tule vprašal.

Na enem tvju imamo tale conax z kartico. V drugi sobi pa bi rabil sprejemnik, tv je starejši lcd, telemachovo kartico že imam. V najem sprejemnika od njih ne bi vzel.

Kateri je best buy, lahko kdo katerega priporoča? Glavno da sprejeme kartico in da je ugoden :)

Bi kupil kar preko ebaya ali pa kaki dealextreme recimo :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kebab ()

Kebab je izjavil:

Nam še vedno ne. Sem jim že v petek pisal pa razen avtom. odgovora nisi nič odpisali.

Sem pa ravno poklical in imajo težave z sprejemom satel. signala in boomerang trenutno ne deluje. Ta trenutno je že najmanj od petka...

Tako da ne vem kako deluje tebi.

Če bere to kdo od Telemacha -> DAJTE TE ZADEVE NAPISAT MED VAŠA OBVESTILA!!! Zato so a ne?
Ker ni mi vedno za skenirat cele sheme (15 min) in potem nastavljat vrstni red programov (1 h +)kot mi paše samo da potem ugotovim, da je napaka na vaši strani.

Pa imaš zadevo na:
Frekvenca: 474MHz
Symbol Rate: 6875
Modulacija: QAM 64

Meni deluje nomrlano.

Zgodovina sprememb…

Na računalniku in tv-ju?

Kebab je izjavil:

Na računalniku in tv-ju?

Jap.

Nam je včeraj tudi začelo delat, hvala za pomoč.

Lahko še za spodnje kaj predlagaš?

Kebab je izjavil:

Na enem tvju imamo tale conax z kartico. V drugi sobi pa bi rabil sprejemnik, tv je starejši lcd, telemachovo kartico že imam. V najem sprejemnika od njih ne bi vzel.

Kateri je best buy, lahko kdo katerega priporoča? Glavno da sprejeme kartico in da je ugoden :)

SmeskoSnezak ::

Tu si poglej ponudbo, včasih imajo podobne cene kot iz tujine. http://www.elsat.si/spletna-trgovina/ho...
@ Pusti soncu v srce... @

Kebab je izjavil:

Kebab je izjavil:

Odvisno kaj bi rad imel.
Če imaš samo SD programe potem lahko kupiš MPEG-2 sprejemnik z conax režo.

Spc je izjavil:

Kebab je izjavil:

Kebab je izjavil:

Odvisno kaj bi rad imel.
Če imaš samo SD programe potem lahko kupiš MPEG-2 sprejemnik z conax režo.

Kaj pa so SD programi? Kateri mpeg2 sprejemnik recimo? Sem malce izgubljen, ciljam pa nekje do 50 eur...

borki ::

DVB-C sprejemnik TechniSat DIGIT K3

http://www.racunalnistvo-msilvo.si/prod...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: borki ()

tale TechniSat DIGIT K3 e se mi kar dopade, upam da je ok.

Tilen ::

413120536c6f76656e696a612c20642e642e

PARTyZAN ::

Čez 15 let, ko bo ta standard pri Telemachu bom jaz že na optiki (upam :>).

mtosev ::

A Telemach dela kaj na tem,da še preostali deli Maribora dobijo optiko?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

mtosev je izjavil:

A Telemach dela kaj na tem,da še preostali deli Maribora dobijo optiko?

Nimam pojma.
Ampak kolko se spomnim bi naj bila optika na taboru že par let nazaj ampak kolko vem je trenutno samo do blokov to pa je tudi vse kaj je.
Do hiš oz. do ulic pa še ziher ni pa tudi nevem če bo ker to že obljubljajo več kot 4 leta.

mayne ::

A se tud pri telemachu obetajo kakšne pohitritve povezav kot pri Siolu/T2? Vem da nekaj bo ampak sam tisti najpočasnejši paketi.

mayne je izjavil:

A se tud pri telemachu obetajo kakšne pohitritve povezav kot pri Siolu/T2? Vem da nekaj bo ampak sam tisti najpočasnejši paketi.

Zaenkrat še ni nič znano kolko vem.

Yossarian ::

Jaz imam technisat digit hd 4 cx, ki omogoča snemanje na USB
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Yossarian je izjavil:

Jaz imam technisat digit hd 4 cx, ki omogoča snemanje na USB

V kakšen format pa ti snema ?

SmeskoSnezak ::

Spc, odgovor imas tukaj
@ Pusti soncu v srce... @

nuclear ::

In kaka je fora, da ti Telemach ne more zagotavljat, da ti dela internet ob nevihtah?
Pri Amisu isto dropa pri nevihtaht internet.. Šala ej.
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB

nuclear je izjavil:

In kaka je fora, da ti Telemach ne more zagotavljat, da ti dela internet ob nevihtah?
Pri Amisu isto dropa pri nevihtaht internet.. Šala ej.

Nevem no. Meni internet deluje čisto normalno ob nevihtah pa sem na telemachu oz. stari trieri.

SmeskoSnezak je izjavil:

Spc, odgovor imas tukaj

Meni se še vedno zdi TV Kartica + DVB Viewer dosti boljši kot pa ti dragi sprejemniki.

Zgodovina sprememb…

axee ::

Danes še komu heca? Meni že od okoli 4 zjutraj, najmanj 50% packet lost konstantno, vsakih 5 minut pa 100%.

Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 2.4 dBmV 41.4 dB
Channel 2: 2.6 dBmV 41.4 dB
Channel 3: 2.2 dBmV 41.5 dB
Channel 4: 1.9 dBmV 41.3 dB
Channel 5: 0.0 dBmV 0.0 dB
Channel 6: 0.0 dBmV 0.0 dB
Channel 7: 0.0 dBmV 0.0 dB
Channel 8: 0.0 dBmV 0.0 dB

Power Level:
Channel 1: 48.7 dBmV
Channel 2: 48.7 dBmV
Channel 3: 0.0 dBmV
Channel 4: 0.0 dBmV

So te vrednosti vredu?

axee je izjavil:

Danes še komu heca? Meni že od okoli 4 zjutraj, najmanj 50% packet lost konstantno, vsakih 5 minut pa 100%.

Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 2.4 dBmV 41.4 dB
Channel 2: 2.6 dBmV 41.4 dB
Channel 3: 2.2 dBmV 41.5 dB
Channel 4: 1.9 dBmV 41.3 dB
Channel 5: 0.0 dBmV 0.0 dB
Channel 6: 0.0 dBmV 0.0 dB
Channel 7: 0.0 dBmV 0.0 dB
Channel 8: 0.0 dBmV 0.0 dB

Power Level:
Channel 1: 48.7 dBmV
Channel 2: 48.7 dBmV
Channel 3: 0.0 dBmV
Channel 4: 0.0 dBmV

So te vrednosti vredu?

Docsis 3.0 ?
Pri meni je vse ok, ja te vrednosti so super.

Zgodovina sprememb…

Rahli packet loss na 474MHz:

Verjetno zaradi nevihte ?

Kaj pa je to danes ?
http://tinyurl.com/6296dk9

Zgodovina sprememb…

NoBody- ::

23.06.2011 - Poslana e-naročilnica za FTTH T4 100/10 pri T2. Jp so potegnili optične kable pri nas. :D:D

NoBody- je izjavil:

23.06.2011 - Poslana e-naročilnica za FTTH T4 100/10 pri T2. Jp so potegnili optične kable pri nas. :D:D

Zdi se mi nemoralno in neetično lačnemu govoriti, kaj si ravnokar pojedel. ;) Hec.

JK007 ::

Dokler T2 nebo ponujal DVB-C-ja, tak dolgo bom na kablu.
....... www.kabelska.net .........

PrimozR ::

Internet na T2, TV na Telemachu? o_O

JK007 ::

Tudi razmišljal ampak sem ugotovil, da mi je sedanjih 12 al kolko že megabitov čisto dovolj ;)
....... www.kabelska.net .........

Dami ::

JK007 je izjavil:

Dokler T2 nebo ponujal DVB-C-ja, tak dolgo bom na kablu.

PrimozR je izjavil:

Internet na T2, TV na Telemachu? o_O

Jaz isto. Tudi če mi res potegnejo optiko do naših rovt še letos, bom samo net+tel vzel na T2. TV ostane na kablski, ker nočem met nobenih setupboxov. DVB-C je zakon.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

seminal ::

Pozdrav
Torej mene zanima če se splača it na tale jackpot, sedaj imamo enako shemo in plačujemo več, internet bi mi šel za 3mb ampak zaradi tega se nebi sekiral. Zanima me če oz. ko bojo kaj zvišali hitrosti interneta deležna tud pri tem packetu, ker drugače se mi zdi fajn zadeva.
««
158 / 367
»»