Forum » Pomoč in nasveti » EXCEL GRAFI
EXCEL GRAFI
free_k_shot ::
Zivjo,
Mi lahko kdo prosim pomaga pri risanju grafikonov v excelu. Preko google forms sem naredil anketo. Dobil rezultate in jih imam v excel obliki. Problem nastane pri grafikonih. Vem da jih google naredi, ampak jih zelim sam.
Kje nastane problem;
Imam spol v enem stolpcu. Primer;
Moski
Zenska
Zenska
Zenska
Moski
...
Zdj bi pa rad dal to v tortni grafikon. Excel mi ne zna sam sestet koliko je moskih in koliko zensk skozi graf (oz jst ne znam tega nastavit). Vem da lahko to naredim posebej z countif ali vlookup funkcijo ampak ker je vprasanj 28 se nebi z vsakim posebej zajebaval. Eno od vprasanj ima tudi vec odgovorov (iz katerega podrocja ljubljane ste: moznih odgovorov 8).
Se pravi, kako oznacit stolpec v excelu ter na podlagi odgovorov narest grafikon. V spss-u je to sicer lazje ampak ga trenutno nimam na voljo. Hvala za kakrsnokoli pomoc.
Mi lahko kdo prosim pomaga pri risanju grafikonov v excelu. Preko google forms sem naredil anketo. Dobil rezultate in jih imam v excel obliki. Problem nastane pri grafikonih. Vem da jih google naredi, ampak jih zelim sam.
Kje nastane problem;
Imam spol v enem stolpcu. Primer;
Moski
Zenska
Zenska
Zenska
Moski
...
Zdj bi pa rad dal to v tortni grafikon. Excel mi ne zna sam sestet koliko je moskih in koliko zensk skozi graf (oz jst ne znam tega nastavit). Vem da lahko to naredim posebej z countif ali vlookup funkcijo ampak ker je vprasanj 28 se nebi z vsakim posebej zajebaval. Eno od vprasanj ima tudi vec odgovorov (iz katerega podrocja ljubljane ste: moznih odgovorov 8).
Se pravi, kako oznacit stolpec v excelu ter na podlagi odgovorov narest grafikon. V spss-u je to sicer lazje ampak ga trenutno nimam na voljo. Hvala za kakrsnokoli pomoc.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | excel funkcijeOddelek: Programska oprema | 2740 (977) | Selotejp |
» | Excel grafikonOddelek: Programska oprema | 1640 (1511) | superb_ |
» | Generator word dokumentovOddelek: Pomoč in nasveti | 1199 (854) | Pina |
» | Kako v Excelu ločiti podatke v samostojne stolpce?Oddelek: Programiranje | 4314 (3660) | k4vz0024 |
» | Excel 2003 - OzadjeOddelek: Programska oprema | 1944 (1838) | samomas |