» »

Pametni telefon - baterija

Pametni telefon - baterija

Grizzly ::

Pred kakšnim mesecem sem kupil mobilni telefon Huawei Y3 (z naloženim android 4.4 - KitKat). Pred prvo uporabo sem baterijo polnil približno 14 ur, čeprav to najbrš ne bi bilo potrebno, od takrat pa jo polnim, ko je čisto prazna in vedno jo napolnim do konca. Opažam pa čuden pojav, namreč prvih 50% mi baterija drži nekaj dni, potem pa je v trenutku (nekaj ur) prazna. Da bo bolj razumljivo: pogledam na telefon in piše, da je baterija 50% polna. Ko na telefon pogledam čez 3 ure, je telefon izklopljen in baterija popolnoma prazna. Ko telefon priklopim na napajanje, mi kaže polnjenje baterije od 1% naprej. Drugače pa nimam vklopljenega wifi, bluetooth, gps in ostalih stvari, ki bi spraznile baterijo. Tudi osvetlitev zaslona je pod 50%. Ne razumem, zakaj se 50% baterije sprazni v nekaj urah. Je to normalno? Se baterija res tako hitro sprazni ali mi telefon prikazuje napačno stanje napolnjenosti? Gre za težavo strojne ali programske opreme ali je to normalno pri pametnih telefonih?

Scorpia ::

Po vsej verjetnosti gre za napako proizvajalca, da je napacno nastavil vrednosti. Probaj s kakim programom iz playa meriti stanje baterije.
Priporocam da kaksen dan probas mobitel v enem dnevu isprazniti baterijo, da vidis dejansko formo baterije pod stalno obremenitvijo.
////

Seljak ::

Daj pod garancijo,pa naj menjajo baterijo. Sicer pa opažam,da ima zelo dosti ljudi probleme z temi telefoni (baterija,GPS,Wifi,...).

OZZY ::

Problem je v kalibraciji baterije - oz. softweru/podatkih ki to beležijo. Sem mel podoben primer pri svoji in ni nič delovalo. Sicer obstaja nekaj navodil da se zadeva uredi samo pri njen ni nič pomagalo. Tudi menjava baterije in nadgradnja programske opreme. Telefon Gigabyte. Je pa bilo tako, da do 20% je nekako normalno praznil nato pa v2-3 minutah na 0.
Go with the flow.

Mare2 ::

Grizzly je izjavil:

namreč prvih 50% mi baterija drži nekaj dni


Tole, da ti zdrži nekaj dni je super. Meni na Samsung Galaxy S6 v enem dnevu ostane le še 60% napolnjenosti.
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Grizzly ::

Saj vem, da je super, da baterija drži nekaj dni. Ampak to, da v nekaj urah pade iz 50% na 0, me pa res moti in še zavajajoče je. Garancije ne bi rad uveljavljal samo zaradi tega, ker bom verjetno nekaj časa brez telefona oz. bom moral kupiti nekaj drugega, ker moram biti dosegljiv 24/7. Lahko kaj sam naredim, da to "napačno meritev" odpravim?

Magic1 ::

Li-Ion baterije so zelo občutljive, če krmilno vezje ne deluje tako kot je treba, gre baterija zelo hitro rakom žvižgat. Baterija bo dlje obdržala kapaciteto, če jo ne boste spraznili pod 10% in odklopili iz polnilca pred 90%!
Magic

Aston_11 ::

Ko bo delalo prav, bo pa zdržala dva dni kot pri vseh, bo pa prav beležilo podatke o porabi...

zzbil ::

Ni treba nic prej odklapljat, no ja sem videl že, da naj bi to ohranilo kaksen % življenja baterija, ampak ni tako kot včasih, sedaj telefoni avtomatsko izkopijo polnenje ko so pri 100%.. tehnologija gre naprej

;-) ::

Meni je vecina telefonov do zdaj delala na tak nacin.

OK.d ::

Kaj pa, če ti kakšna aplikacija skuri nahitro baterijo?
Naredi printscreen porabe, drugače preberi še o težavi z google play servicom;)
http://www.alter.si/tabla/showflat.php/...
LPOK.d


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup novega business telefona - kaj preostane? (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
607640 (5366) dj_uro
»

Best practices polnenja baterij v gadgetih?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
323313 (2460) Jst
»

Koliko se vam sprazne telefon čez noč?

Oddelek: Mobilne tehnologije
456043 (4641) DMouse
»

Anatomija baterije - Sony Ericsson Xperia ARC S

Oddelek: Mobilne tehnologije
377455 (5358) black ice
»

Kako ravnati z litij-ionskimi baterijami (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
6020262 (16889) MrStein

Več podobnih tem