» »

Avtozvočniki

Avtozvočniki

DiaMonDer ::

Pozdravljeni,

zanimam se za nakup avtozvočnikov visokotoncev ker so trenutni originalni zvočniki potrebni zamenjave. Pri nakupu pa mi dela težava velik in širok izbor zvočnikov zato se obračam na vas za pomoč.

Na splošno zelo rad poslušam glasbo (na glas). Imam že vgrajen dober nizkotonec sedaj pa bi rad v vrata (prva) vstavil še visokotonce. Sem dokaj zahteven glede kvalitete zvoka zato me zanima če bi mi lahko predlagali oz. usmerili, kateri model oz. znamko zvočnika naj kupim.

Pričakujem ceno okoli 50EUR?? Mogoče tudi več (kot sem rekel se ne spoznan najbolje cena/kakovst).

Za vse odgovore vsm bom hvaležen.

Lp, Ambrož

Ps. Premer zvočnikov je 13cm
Možno tudi naročilo iz tujine (Ebay, ...).

b3D_950 ::

Praktično karkoli boš kupil bo ok. Glej, da ima zvočnik čim večjo občutljivost (dB), sploh če boš vse imel zvezano na avtoradio. Previdevam pa, da namesto visokotnca potrebuješ en 2way (dvostezni) sistem, kjer dobiš v paketu dva srednjetonca, dva visokotnca in dve kretnici. To gleda nekak takole:

Srednjetonec (midbass) in visokotonec (tweeter) vgradiš v odprtino na vratih, visokotnca pa nekam na višino ogledal ali sprednji stebriček (odvisno od avtomobila).

Lahko pa kupiš koax. zvočnike, kjer je vse združeno na enem zvočniku (midbass+tweeter).

Proizvajalcev imaš pa en kup: blaupunkt, dls, esx, ground zero, rainbow, caliber...
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: b3D_950 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avto zvočniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8711962 (7209) dottor
»

Kretnica Fiat Punto EVO 2012

Oddelek: Na cesti
161075 (751) dottor
»

Pozicija zvočnikov

121395 (968) Wisor
»

Avtozvočniki

244481 (4094) kokos25
»

Kater avtoradio in katere zvočnike? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
526112 (4518) dunker

Več podobnih tem