» »

Wireless headset RF izpostavljenost

Wireless headset RF izpostavljenost

asdwasdwa ::

Razmišljam o nakupu brezžičnih slušalk vendar me malo skrbi dolga izpostavljenost radio valovom. ~12 ur na dan imeti nek sprejemnik na glavi, hmm. Po googlanju vem še manj kot sem vedel prej. Pojavljajo se različna mnenja, eni pravijo da je dolga izpostavljenost škodljiva, drugi da BT ne škoduje. Glede na to da BT oddaja z 2.4Ghz jaz imam pa namen kupit wireless slušalke, ki delujejo na 10 000 - 22 000 Hz, je dilema o izpostavljenosti (~12 ur/dan) odveč? Slušalke imajo nek svoj oddajnik, ki se ga priklopi na PC in imajo domet 100m. http://www.philips.si/c-p/SHC8535_10/br...
  • spremenilo: asdwasdwa ()

Excavator ::

To si verjetno že preletel..http://www.thenakedscientists.com/forum...

gumby ::

OMG sevanje!
Sploh na 10000-22000Hz ;((
my brain hurts

folfy333 ::

Excavator je izjavil:

To si verjetno že preletel..http://www.thenakedscientists.com/forum...


Hvala za link! :D

Naj izjava iz linka: "Now correct me if I'm wrong here, but radon is 'radioactive gas' and I was breathing it for 14 years - in the presence of a cell phone tower which gave off radiofrequencies, so...???"

Excavator ::

napačen račun? :D

folfy333 ::

Nisem OP :D Me pa tema vseeno zanima, ker sploh starejši verjamejo razne pravljice kako lahko skuhaš jajce z mobilniki itd. :)

stapler rump ::

TypeScript, te Philips slušalke (tisti del, ki ga imaš na glavi) nimajo radijskega oddajnika. Analogni FM radijski signal, po katerem se prenaša zvok, oddaja oddajnik (škatla z anteno priklopljena na PC). Slušalke signal samo sprejemajo. Radijska zveza je na 863 MHz.

Če te skrbi izpostavljenost radijskim valovom, potem so gotovo boljša izbira kot Bluetooth. Pri Bluetoothu slušalke sem in tja tudi kaj oddajo, čeprav že zdrava pamet pove, da je prenos predvsem v smeri proti slušalkam - vsaj če na slušalkah ni mikrofona. Pri teh Philips slušalkah imaš edini vir radijskih valov postavljen nekje stran od glave.

Je pa moje mnenje, da je strah pred mobilnimi telefoni in Bluetooth slušalkami odveč, vsaj kar se tiče izpostavljenosti radijskemu valovanju.

asdwasdwa ::

No sem sprva bil enakega mnenja, da ni škodljivo. Ampak ko sem toliko člankov prebral pa vsak nekaj po svoje piše, sem še tu vprašal.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov standard LTE Advanced bo nared do petka

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
347649 (6864) guest #44
»

SAR vrednost pri telefonih

Oddelek: Pomoč in nasveti
218981 (7695) Pyr0Beast
»

Kje kupiti wireless slusalke z mikrofonom???

Oddelek: Kaj kupiti
265609 (3938) sheldon
»

Končno se bo "preoblekel" tudi Bluetooth

Oddelek: Novice / Diski
144157 (3592) zaj_tam
»

Sevanje gsm oddajnikov (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
7515316 (13842) Luka Percic

Več podobnih tem