Forum » Kaj kupiti » 802.11ac dostopna točka
802.11ac dostopna točka
Sergio ::
Pozdravljeni,
Sem v procesu nakupa dostopne točke 802.11ac, pa me zanima, kaj priporočate. Zahteve so precej enostavne:
1. Ne potrebujem routerja
2. Želim čim višjo maksimalno hitrost
3. Možnost povezave več dostopnih točk v mesh (migracija med AP-ji brez prekinitve povezave)
4. Podpora 802.11b/g/n poleg 802.11ac
5. Podpora 2.4 GHz in 5 GHz
6. Robustno. AP želim postaviti in nanj pozabiti, enostavno mora delati 24/7
Najbrž tukaj jadram že bolj v small business vode, kar se najbrž pozna tudi na ceni.
Našel sem Aruba Series 310/320 (po novem HP Enterprise), ampak ne vidim, kje v Sloveniji se to da kupiti, pa tudi RRP je pretiran.
Hvala vnaprej!
Sem v procesu nakupa dostopne točke 802.11ac, pa me zanima, kaj priporočate. Zahteve so precej enostavne:
1. Ne potrebujem routerja
2. Želim čim višjo maksimalno hitrost
3. Možnost povezave več dostopnih točk v mesh (migracija med AP-ji brez prekinitve povezave)
4. Podpora 802.11b/g/n poleg 802.11ac
5. Podpora 2.4 GHz in 5 GHz
6. Robustno. AP želim postaviti in nanj pozabiti, enostavno mora delati 24/7
Najbrž tukaj jadram že bolj v small business vode, kar se najbrž pozna tudi na ceni.
Našel sem Aruba Series 310/320 (po novem HP Enterprise), ampak ne vidim, kje v Sloveniji se to da kupiti, pa tudi RRP je pretiran.
Hvala vnaprej!
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
SeMiNeSanja ::
Mesh ni isto kot roaming, še manj 'fastroamning'.
Roaming podpirajo vsi AP-ji, glavno da jih nastaviš na isti SSID in geslo.
Fastroaming pa je že malo bolj napredna zadeva.
Mesh pa je mreženje AP-jev, da imaš lahko kakšnega tudi brez žične povezave.
Ni nujno, da vsak AP podpira mesh, niti če stane 600€.
Pri AP-jih imaš enterprise variante, ki so za doma predrage, imaš pa tudi neko kategorijo, ki je 'nekje vmes' (cenovno/po feature-ih) in tam se najdejo predvsem Mikrotik-i in Ubiquity. Če nočeš 1001 opcijo za štelat, ampak bolj 'kompaktno' zadevo, potem si poglej Uniquity AP-je.
Roaming podpirajo vsi AP-ji, glavno da jih nastaviš na isti SSID in geslo.
Fastroaming pa je že malo bolj napredna zadeva.
Mesh pa je mreženje AP-jev, da imaš lahko kakšnega tudi brez žične povezave.
Ni nujno, da vsak AP podpira mesh, niti če stane 600€.
Pri AP-jih imaš enterprise variante, ki so za doma predrage, imaš pa tudi neko kategorijo, ki je 'nekje vmes' (cenovno/po feature-ih) in tam se najdejo predvsem Mikrotik-i in Ubiquity. Če nočeš 1001 opcijo za štelat, ampak bolj 'kompaktno' zadevo, potem si poglej Uniquity AP-je.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ojačevalnik WiFI signala: katerega izbrati? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 34753 (4592) | 135063 |
» | Kateri AP (access point)?Oddelek: Kaj kupiti | 4164 (2111) | ToniT |
» | Router za običajnega uporabnika na optiki (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 10364 (8600) | XS!D3 |
» | Kvaliteten domači routerOddelek: Kaj kupiti | 4662 (3217) | blackbfm |
» | Google pripravil novi OnHubOddelek: Novice / Omrežja / internet | 13225 (10161) | CaqKa |