» »

Folija za bazen.

Folija za bazen.

marcoite20 ::

Odločil sem se da doma naredim bazen z lesenim ogrodjem , višine bo cca. 1,2m in oblike osemkotnika , vse stranice enako dolge. Do sem nimam težav prav tako imam filter za bazen že narejen, edino kjer sem naletel na problem je folija ki bi jo vstavil v ta bazen , prvo kot prvo ne vem kje jo naj kupim kje bi bilo najugodneje ter katero , prav tako pa me zanima kako bi le to sploh spravil noter v osemkotnik tako da bi to nekak zgledalo , obstaja mogoče kako leplenje , "varjenje" teh folij da bi izrezal za vsako stranico in tla posebej pa potem vse skupaj zavaril , zlepil .

Bi se zelo priporočal če ima kdo kake izkušnje s tem.

evo še ena slikica kako si vse skupaj predstavljam:



Hvala!

marcoite20 ::

Neke pvc folije za varjenje sem našel ampak so kar drage 39Eur na m2 , sem razmišljal da bi vzel kako malo debelejšo PVC folijo za silos te se da kak lepiti?

Riff ::

lepo zgleda tale vaš bazen :), kaj pa kašna prevleka iz plastike ki je malo boljši material kot folija pa da ni predtrda kot kašna cerada sm tole je najbž za pokritje bazena : https://www.mojbazen.si/steinbach-rezer...

Nikonja ::

Zakaj ga nebi zlil od betona, nalepil ploščice na notranjo stran, na zunanjo pa les kot na sliki. Samo leseno ogrodje z folijo ne bo izdržalo pritisk vode na stene, in ta je kar velik na 1.2 vode

iKst ::

http://www.bazenska-trgovina.si/trgovin...

Tukaj imaš ves material, folijo in orodja za varjenje. Vprašaj, mogoče ti jo tudi oni odrežejo in zavarijo v ustrezne dimenzije.

Sicer pa poglej malo ponudbo bazenov po spletu. Zna biti, da te ceneje pride, če kupiš narejen bazen v kompletu. Jaz sem lani kupil napihljiv bazen premera 3,5 metra za nek drobiž v merkurju, mislim, da okoli 100€. Dobiš zraven vse, filter, kemikalije za vzdrževanje itd. Postaviš na ravno, napolniš z vodo pa je. Jaz žal nimam več ravnine pred hišo, ampak, če bi imel prostor bi dal par 100€ zraven pa kupil 5 metersko varjanto.

marcoite20 ::

YT video

Tole me je navdušilo , zdi se mi zanimiv projekt :) ampak tale folija ki jo not da ni ta draga kot jih najdem v teh trgovinah za bazene kjer je m2 30 eur in več.

SaXsIm ::

Ja ta folija je pač draga, ker mora biti dovolj debela in odporna na kemikalije. Dvomim, da jo boš dobil bistveno ceneje, morda preveri še kitajce in eBay.

Bazenska keramika je še dražja. Ne moreš uporabiti navadnih ploščic in lepil, prav tako potrebuješ posebne zaobljene vogalne ploščice.
SaXsIm

marcoite20 ::

No ta folija ki jo uporabi na posnetku ne izgleda kot te prave folije za bazen je neka altenativa to me zanima kaj je uporabil.

M-XXXX ::

Ja ta folija je pač draga, ker mora biti dovolj debela in odporna na kemikalije. Dvomim, da jo boš dobil bistveno ceneje, morda preveri še kitajce in eBay.

Čeprav, bi mogoče tukaj dodal, da je najbrž glavni razlog tukaj za ceno te folije to... da jo lahko prodajo po tej ceni (kar seveda ne pomeni, da jo boš kej dobil ceneje)
Cena omenjene folije (30€/m2 +-par evro (cene večinih folij)) pri debelini 1.5mm nanese 20 000€ na m3 folije. Zanimivo okrogla in naključno visoka številka, da bi bila realna... Sam ja, če si boš bazen privoščil, si boš tudi 1x, 2x, 5x, 10x, 50x precenjeno folijo.

Don Vincenzo ::

borut_p ::

http://www.lespatex.si/gradbenistvo/hid...

vprašaj če so primerne tudi za bazen. folijo ti oblikujejo točno po merah


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vse o bazenu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13041483 (6731) robertko
»

Folija za toplotno in sončno zaščito

Oddelek: Pomoč in nasveti
189409 (8923) m0LN4r
»

Diy gradnja manjšega bazena

Oddelek: Loža
93884 (3448) zrataj4201
»

Strošek vzdževanja majhnega montažnega bazena

Oddelek: Loža
319128 (8075) Malajlo
»

Izdelava ribnika

Oddelek: Loža
316891 (6494) =Exceed=

Več podobnih tem