» »

Televizija brez televizije, možno?

Televizija brez televizije, možno?

«
1
2

Oberyn ::

Malo nenavadno vprašanje mogoče. Jaz sem televizijo v celoti izključil iz svojega življenja nekje leta 1978, tako da nimam preveč pojma, kako taka stvar deluje. Zdaj se je pa izkazalo, da bi žena potrebovala večji zaslon za gledanje filmov. Filme si v velikih količinah vlači iz knjižnice na DVD ploščkih (ne sprašujte...). Gleda jih na 15" prenosniku, zdaj bi pa rada en konkretno večji zaslon, večji od računalniškega. Ampak televizije pa v hiši ne želimo imeti, najprej iz principa, potem pa še iz legalnih vzrokov, ker ne plačujemo RTV davka in smo dali izjavo, da nimamo TV sprejemnika.

Zdaj me pa zanima, ali bi bilo možno priti do enega večjega TV zaslona, ki se ne bi kvalificiral kot TV sprejemnik in na njemu ne bi bilo možno gledati TV sporeda, uporabljali bi ga pa tako, da bi nanj preko kabla zrcalili sliko (in zvok) iz prenosnika. Kar se samega TV signala tiče, ga v hiši nimamo (ne kabla, ne internetnega TV), ampak to za zakonodajalca verjetno ni dovolj - ne smemo imeti TV sprejemnika, karkoli že to je.

Mavrik ::

Televiziji brez sprejemnika se že lep čas pravi "računalniški monitor". Torej kar ti iščeš je - računalniški monitor dovolj velike velikosti :)

Ali pa enega od namenskih stenskih zaslonov za reklame/sejme/konferenčne prostore, sam bi znali biti izjemno dragi in redki.
The truth is rarely pure and never simple.

mat xxl ::

Vse, kar ne bo TV, bo noro drago ......... žal .... PS, pa pazi, če imaš otroke in socialna zve... ti jih pobere ... ( Škofja loka rules ;).)

Mavrik ::

The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mavrik ()

Dami ::

Al pa ganz neu 4k varianta https://www.amazon.de/Philips-BDM4350UC...
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Okapi ::

V resnici za gledanje tv ne potrebuješ televizijskega sprejemnika, dovolj je tudi računalnik in internet. Tako da v prekršku si že sedaj, s televizijskim zaslonom ne boš v nič večjem. Če te zelo skrbi, lahko na televizorju odstraniš ali kako drugače onemogočiš antensko vtičnico in ga proglasiš za velik monitor.

Magic1 ::

Glede na to, da lahko spremljaš rtvslo na internetu, je skoraj nemogoče bit "uradno" brez naročnine. Že če kupiš nov telefon imaš omogočeno spremljanje programa. Tukaj bodo morali zadeve malo posodobit... Kako sploh določijo, kdo mora plačat naročnino? Vsak lastnik nepremičnine?
Magic

Okapi ::

Vsako gospodinjstvo, priključeno na javno električno omrežje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Oberyn ::

Okapi je izjavil:

Vsako gospodinjstvo, priključeno na javno električno omrežje.

Si prepričan?

Postopek in omejitve pri odjavi RTV sprejemnikov so podrobneje opredeljeni v Pravilniku o načinu prijavljanja in odjavljanja televizijskih in radijskih sprejemnikov ter o načinu plačevanja prispevka za programe Radiotelevizije Slovenije
14. člen
Zavezanec ni dolžan plačevati RTV prispevka, če:
­ je po pozivu Radiotelevizije Slovenija, za katerega je le­ta pridobila podatke v skladu z ZRTVS­1, podal izjavo v
roku, določenem v 3. členu tega pravilnika, da nima svojega in da v svojih prostorih tudi ne uporablja tujega
radijskega ali televizijskega sprejemnika ter da je seznanjen z zakonskimi posledicami neresnične izjave

Tako izjavo je enkrat ne vem točno kdaj podpisala žena, ki je lastnik bajte. In zakaj bi bil v prekršku? Nismo v prekršku, noben pri nas ne gleda TV, nimamo nobenega vira TV signala (in ga nočemo imeti), podpisali smo izjavo, ki je točno temu namenjena. Ne želimo se samo preko vrste izogniti RTV davku. Vse kar rabimo je ene 50" zaslon za sprejemnljivo ceno (budžet je trenutno 500 €). Še to dodam, še vedno pa plačujemo davek za radio, ki znaša cirka 3 € (radio je žal v avtu).

Kar ste do sedaj povedali, pojem "televizijskega sprejemnika" pravzaprav ne obstaja več in je čisto vseeno, če grem v Merkur in kupim ženi TV za 500 €?

mtech7 ::

A na projektor pa noben ni pomislil.
Za tako uporabo super zadeva!

WarpedGone ::

Evo, sm hotu predlagat projektor, pa sm zamudu za par minut.
Za gledanje filmov, super.
Minus je posledica njegovga plusa - zasede celo sobo, ne samo en vogal.

Cene se začnejo pri 80 EUR. Če daš 3x več dobiš dobro zadevo, ki je še vedno cenejša od velikega rač. zaslona.
Zbogom in hvala za vse ribe

737 ::

Še en glas za projektor. LCD, ne DLP. Imam hitro oko. :-)

Oberyn ::

mtech7 je izjavil:

A na projektor pa noben ni pomislil.
Za tako uporabo super zadeva!

Ja, na projektor smo pomislili, ampak ne pride v poštev, ker v dnevni sobi ni ustreznega prostora na zidu, z zložljivim platnom se pa žena ne želi ukvarjati.

DarwiN ::

Imaš tako imenovane informacijske monitorje, prvenstveno za predstavitve, ipd..

Ampak so malo nad tvojim budgetom: Iiyamma LE4840S-B1 ali NEC MULTISYNC E505

Drgač pa samo pomisli, koliko ljudi ima črno gradnjo, koliko jih ima piratske windowse, ipd.. Menda ne bodo tebi na dom prišli vohat za televizorjem, in še to nenapovedano (kar jim niti zakon ne dopušča), tako da ga ne boš niti imel časa zakopati na vrtu. :))))

Common, grow some balls, samo enkrat se živi, nebesa ne obstajajo. ;)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DarwiN ()

Nikonja ::

ne vem zakaj komplicirate, naj kupi najcenejši 50" tv in pika ker očitno itak nobeden ne gleda tv.... razen ko gleda filme... tale princip mi je ful včeš.

Siddh ::

Obstaja ena varjanta, da ti zaplombirajo kabelski priključek na televiziji. Ampak zakaj bi se s tem ubadal. Kupi najcenejši TV, ki ti ustreza pa en HDMI kabel in je problem rešen.
Nihče ti ne bo roval po stanovanju pa iskal TV sprejemnike.
Bo pa mogoče razočarana nad DVD kvaliteto raztegnjeno čez 50 col. Če je razdalja gledanja majhna, potem raje kupit manjšo TV, da se z iste razdalje manj pozna slaba kvaliteta.


Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Siddh ()

ProGo ::

Spc ::

Oberyn je izjavil:

ker ne plačujemo RTV davka in smo dali izjavo, da nimamo TV sprejemnika.

Kolko jaz vem moraš plačati RTV davek že če imaš elektriko, drugo njih ne zanima.

Imam prijatelja kateri živi v majhnem stanovanju in druga kot telefona nima, ampak mora plačevati RTV davek zato, ker ima elektriko.
:|
 

Netrunner ::

Spc je izjavil:


Kolko jaz vem moraš plačati RTV davek že če imaš elektriko, drugo njih ne zanima.


Elektrika je osnova da vedo komu poslat račun vendar lahko si dal zahtevek da ne uporabljaš TV in mislim da ga moraš obnavljat vsako leto. Kako je nadzor nad tem in kakšne so kazni pa nimam pojma. Kakorkoli obrneš ta RTV naročnina je en velik nateg in kraja iz strani države.

Spc ::

Netrunner je izjavil:

Spc je izjavil:


Kolko jaz vem moraš plačati RTV davek že če imaš elektriko, drugo njih ne zanima.


Elektrika je osnova da vedo komu poslat račun vendar lahko si dal zahtevek da ne uporabljaš TV in mislim da ga moraš obnavljat vsako leto. Kako je nadzor nad tem in kakšne so kazni pa nimam pojma. Kakorkoli obrneš ta RTV naročnina je en velik nateg in kraja iz strani države.

Po tej logiki jaz ne rabim plačat RTV naročnine, saj gledam filme na PCju, kar pa niti slučajno no televizija.
 

Netrunner ::

Plačati moraš če spremljaš bilokakšen RTV SLO program na bilokakšen način, vendar moraš upoštevat da ta zakon je bil spisan bogve katerega leta in se še ni prilagodil moderni dobi... kot marsikaj drugega v SLO

mimogrede .. jaz isto gledam samo filme in ne spremljam nobenih programov.

Oberyn ::

Hvala za vse nasvete. Predlagani informacijski monitorji so res predragi. Ideja s plombiranjem antenskega / kabelskega vhoda na navadnam TV je zanimiva, bom vprašal na kakšen TV servis, kaj si o tem mislijo. Glede kompliciranja, jasno mi je, da nadzor nad odjavljenimi TV-ji ni možen, če ga ne dovoliš, ampak žena je načelna in noče kršiti izjave, ki jo je prostovoljno podpisala in jaz ji tu dam prav. Enako načelna je tudi glede prispevka. Saj ne, da bi nam predstavljal opazen strošek, ampak če ne koristimo te storitve, ga ne bomo plačevali, princip. Zdi se mi tudi, da termin "televizijski sprejemnik" več nima nekega smisla, ampak v veljavni zakonodaji je pač še vedno tako napisano, kaj morem.

ker očitno itak nobeden ne gleda tv.... razen ko gleda filme... tale princip mi je ful včeš.

Nikonja, tale sicer mehko izražena kritika ni pravična, ker filmi, prinešeni iz knjižnice na DVD ploščkih pa res nimajo nobene povezave z RTV produkcijo. TV produkcije absolutno ne gledamo, v hiši nimamo nobenega vira TV signala.

kixs ::

V bistvu imas (internet, mobitel), ampak pustimo to.

ProGo ::

RTVSLO želi, da bi že tablica bila zadosten razlog za plačevanje prispevka, a ji do sedaj ni uspelo.

Drugače pa ja. Računalnik je že predvajalnik za njih, lahko preko fm kartice predvaja radio, preko dvbt lahko predvaja digitalno televizijo, preko interneta pa lahko direktno gledaš na mmc rtvslo njihove programe.

"Kar se samega TV signala tiče, ga v hiši nimamo (ne kabla, ne internetnega TV), ampak to za zakonodajalca verjetno ni dovolj - ne smemo imeti TV sprejemnika, karkoli že to je." RTVSLO signal v hiši imaš (razen če si kje v kakšni vukojebini doma), imenuje se DVB-T.

Tako da sta kljub načelnosti že zdavnaj v prekršku izjave.

kixs ::

Uradno nista v prekrsku, ker uradno steje le TV sprejemnik ala televizija. Ce je nimata, pac nista v prekrsku. Izjavo sta pa tudi dala. Vse OK ;)

lp

ProGo ::

Tudi VSAK sprejemnik FM signala je za njih RTV sprejemnik. Beri mobitel.

Nobenega radija oz FM sprejemnika ne bi smel imeti v tem primeru doma. Niti v tvojem avtu!

"Če uporabljate radijski sprejemnik v svojem avtomobilu, lahko odjavite le prispevek za TV sprejemnik."

http://www.rtvslo.si/strani/najbolj-pog...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ProGo ()

lopov ::

Ne Verge sem prejšnji teden gledal neko predstavitev kvazi televizorja, ki nima običajnih vhodov za signale, v celoti je odvisen od interneta, upravlja se ga s telefonom ali tablico, običajen daljinc je priložen. IMO takšni napravi ne moreš reči "TV sprejemnik" :)

Linka žal ne najdem (zgodovina se mi briše), znamke in modela tudi ne vem :/

Okapi ::

Oberyn je izjavil:

Okapi je izjavil:

Vsako gospodinjstvo, priključeno na javno električno omrežje.

Si prepričan?
Ja.
Zavezanec za plačilo RTV-prispevka je vsak, ki ima oz. uporablja radijski ali televizijski sprejemnik oz. katerokoli drugo napravo, ki omogoča sprejem radijskih oz. televizijskih programov na območju Republike Slovenije,

ProGo ::

Nikdar in nikoli ne boš našel zaslona, ki se ga ne bi dalo uporabiti za gledanje RTVSLO radio in tv signala. (razen 50 let starega televizorja)

DVB-T stick (prenos signala na zaslon z usb, hdmi, scart ali video kabel)
android stick z DVB-T sprejemnikom
Smartphone z mobilnimi podatki in mirrroringom zaslona na zunanji zaslon
USB wifi dongle za gledanje preko mmc rtvslo, magari od soseda signal se zmenita.
in še in še.

lopov je izjavil:

Ne Verge sem prejšnji teden gledal neko predstavitev kvazi televizorja, ki nima običajnih vhodov za signale, v celoti je odvisen od interneta, upravlja se ga s telefonom ali tablico, običajen daljinc je priložen. IMO takšni napravi ne moreš reči "TV sprejemnik" :)

Linka žal ne najdem (zgodovina se mi briše), znamke in modela tudi ne vem :/


Lahko. Pridobi radijski ali TV stream (internetni ali brezžični), jih dekodira in prikaže na zaslonu. To je RTV sprejemnik.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ProGo ()

Okapi ::

Oberyn je izjavil:

Saj ne, da bi nam predstavljal opazen strošek, ampak če ne koristimo te storitve, ga ne bomo plačevali, princip. Zdi se mi tudi, da termin "televizijski sprejemnik" več nima nekega smisla, ampak v veljavni zakonodaji je pač še vedno tako napisano, kaj morem.

Ne si delati pretiranih utvar o poštenosti in načelnosti. Ker je čisto jasno, da goljufate države in ste v prekršku. V 31. členu zakona o rtv jasno piše, kdo mora plačevati prispevek:

Kdor ima radijski ali televizijski sprejemnik oziroma drugo napravo, ki omogoča sprejem radijskih oziroma televizijskih programov (v nadaljnjem besedilu: sprejemnik) na območju Republike Slovenije, kjer so zagotovljeni tehnični pogoji za sprejem vsaj enega programa RTV Slovenija, mora RTV Sloveniji plačevati prispevek za opravljanje radijske in televizijske dejavnosti.
Če imaš internet ali pametni telefon, lahko sprejemaš radijski oziroma televizijski program, in moraš plačevati prispevek. A te programe tudi zares gledaš, nikogar ne zanima.

Lahko se trudiš s plombiranjem antenskega priključka, pa ne boš čisto nič manj goljufal državo. Kvečjemu samega sebe.

Fairplay ::

Kaj pa kak tv, ki nima vgrajenega DVB-T sprejemnika? V praksi in teoriji tak tv ne omogoča sprejema radijskih oziroma televizijskih programov.

broken/link ::

imaš 3 opcije:
a) plačuješ prispevek za radio in televizijo
b) plačuješ prispevek le za radio
c) sploh ne plačuješ prispevka
http://www.rtvslo.si/strani/mesecna-vis...

OP je povedal, da ne plačuje TV prispevka in je tudi povedal, da še vedno plačuje RTV prispevek, ampak samo radio del. Tako da ga ni potrebno obtoževat neresničnih stvari.

Spc ::

Fairplay je izjavil:

Kaj pa kak tv, ki nima vgrajenega DVB-T sprejemnika? V praksi in teoriji tak tv ne omogoča sprejema radijskih oziroma televizijskih programov.

Sej to je isto kot PC.
 

Fairplay ::

PC brez kakršnih koli nadgradenj omogoča ogled RTV portala preko internata, saj je mrežna kartica že vgrajena v PC. Če pa imaš TV brez DVB-T sprejemnika, pa ni mogoče sprejemati radijskih oziroma televizijskih programov brez nakupa zunanjega DVB-T sprejemnika. Kako je lahko to enako?

Invictus ::

Spc je izjavil:


Imam prijatelja kateri živi v majhnem stanovanju in druga kot telefona nima, ampak mora plačevati RTV davek zato, ker ima elektriko.
:|

Naj da vlogo za neplačevanje RTV prispevka, če nima TVja. Zakaj bi plačeval če nima. Če ima pa avto radio, pa tako nima šans. lahko si pa zniža prispevek, če ima samo radio.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Spc ::

Fairplay je izjavil:

PC brez kakršnih koli nadgradenj omogoča ogled RTV portala preko internata, saj je mrežna kartica že vgrajena v PC.

Torej bi morali za večer in druge časopise tudi plačati saj lahko mogoče slučajno zaidemo na njihovo spletno stran, da telefonov sploh ne omenjam, tudi imaš spletni browser na telefonih...

TV se tudi lahko priklopi na HDMI in preko HDMIja gledaš spletno stran RTVja...
Na TV lahko komot priklopiš telefon, saj nekateri telefoni podpirajo HDMI out in tako naenkrat TV brez DVB-Tja postane web browser...
 

robba22 ::

Ampak eni so bolj papeški od papeža. Človek napiše da ne gleda TV programa in že se vsuje plaz kritik.

Spc ::

robba22 je izjavil:

Ampak eni so bolj papeški od papeža. Človek napiše da ne gleda TV programa in že se vsuje plaz kritik.

To bi bolj veljalo za RTV, saj imajo oni takšne "zakone"...
 

Oberyn ::

Fairplay je izjavil:

PC brez kakršnih koli nadgradenj omogoča ogled RTV portala preko internata, saj je mrežna kartica že vgrajena v PC. Če pa imaš TV brez DVB-T sprejemnika, pa ni mogoče sprejemati radijskih oziroma televizijskih programov brez nakupa zunanjega DVB-T sprejemnika. Kako je lahko to enako?

Aha, a ima potem TV zaslon še nek dodatni sprejemnik (DVB-T), ki ga računalniški zaslon nima? Ali je lahko potem to tazlika med "... napravo, ki omogoča sprejem radijskih oz. televizijskih programov" (dikcija iz zakona) in med napravo, ki tega ne omogoča. Ker recimo moj monitor ne omogoča sprejema TV signalov, vsaj zdi se mi, de ne morem vanj kar neko žico vtakniti in gledati TV. Sam splošni dostop do interneta po moje tudi ne more biti kar dostop do TV signala, kot pravi Okapi. Spletišče RTV je še vedno samo spletna stran, ne pa TV spored.

Kar se tiče pa telefonov, noben pri nas nima modernega telefona. In jaz in žena vztrajava na dobrih starih dumb telefonih, mulc pa sploh noče telefona, pri 15 letih, predstavljajte si. Zdaj ga v bistvu že prosim, če mu lahko en telefon kupim, pa noče.

Fairplay ::

Verjetno se še najde kak zaslon, ki ima vgrajen samo analogni sprejemnik. nima pa digitalnega DVB-T. V tem primeru je v sloveniji brez zunanjega DVB-T sprejemnika neuporaben za gledanje televizijskih kanalov. Praktično je to potem navaden računalniški zaslon, saj na PC ga lahko pa še zmeraj priklopiš.

Machete ::

V bistvu ne vem kaj kompliciraš. Kupi običen TV kakršen ti ustreza, nanj se priklopi laptop ali PC in gleda filme. Case closed.
Nihče te ne bo preverjal ali prihajal na racijo 'tv gledanja'. Če pa že, pa je stvar jasna kot beli dan. Naprava je računalniški monitor.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Oberyn ::

Machete je izjavil:

V bistvu ne vem kaj kompliciraš. Kupi običen TV kakršen ti ustreza, nanj se priklopi laptop ali PC in gleda filme. Case closed.
Nihče te ne bo preverjal ali prihajal na racijo 'tv gledanja'. Če pa že, pa je stvar jasna kot beli dan. Naprava je računalniški monitor.

Žena je imela željo, če ji lahko zrihtam 40-50" zaslon za gledanje filmov iz knjižnice, da pa pod nobenim pogojem noče imeti televizije. A si poročen? Če si, potem veš, kdaj je case closed. Jaz bogi revež pa o televizijah resnično pojma nimam. 50" računalniški monitor mi je bilo pa tudi jasno, da ne pride v poštev.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Oberyn ()

issak ::

Nikonja je izjavil:

ne vem zakaj komplicirate, naj kupi najcenejši 50" tv in pika ker očitno itak nobeden ne gleda tv.... razen ko gleda filme... tale princip mi je ful včeš.


tako ja. Koaxial kabel naj pred vhodom v hišo odreže, za iptv pa navadno itak rabiš set top box, se pravi s samim televizorjem ne moreš gledati televizije.

V prekršku si potemtakem tudi če imaš FM radio sprejemnik, saj lahko tam poslušaš radio prvi in drugi in kaj še vse imajo.


Še mimogrede, televizor = naprava za gledanje televizije, televizija = RTV, poptv, a kanal...
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD6XX

l0g1t3ch ::

Enostvavno reši tako da ji pokažeš ceno za
50" namenski zaslon -> ustreza njenim puritanskim kriterijem ampak je drag
50" TV -> sicer jo bo pekla vest da krši zakon vendar se lahko potolaži tako da del razlike nakaže neki dobrodelni organizaciji :)
projektor -> ne krši zakona in je relativno poceni, si bo pa gospa morala vzet 30s časa da izvleče platno iz stropa

Lahko pa kupiš kak manjši računalniški zaslon 27 ali 28 inčev se dobi že pod 300€ in to je bistveno večje kot trenutnih 15" na laptopu.
Npr.
https://www.mimovrste.com/led-monitorji...

To je skoraj 72cm diagonale (nekoč so bili katodni TV-ji večinoma 55 do 65cm), ima zvočnike in stane slabih 260€.

lopov ::

Našel link: http://www.theverge.com/2016/5/19/11687...

Besedilo se začne takole (povdarki so moji):

VERGE REVIEW
Vizio's 2016 lineup of 4K HDR TVs aren't actually TVs at all. Well, they are, but since they don't have tuners built in, the company can't market them as television sets. Instead, I've spent the last few weeks testing out the new P-Series "Home Theater Display." The name is only the first piece of the refreshing, brand new, and potentially risky strategy that Vizio is taking with its TVs this year.

There are no built-in apps for your favorite streaming apps like Netflix or YouTube. There are no menus on the display itself, and it barely has a user interface at all. It's a far cry from the horrible flavor of TV software you've been putting up with for years. And instead of a traditional, button-filled remote, Vizio gives you a 6-inch Android tablet in the box. That's how you control and stream content to this Google Cast-powered screen. But is Vizio's drastic reinvention of the TV experience a push into what's next, or does the gamble ultimately make too many big changes at once?


Edino cena je bolj ... "kisla" :)))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lopov ()

broken/link ::

@oberyn - poišči TV, ki nima vgrajenega DVB-T sprejemnika. Brez DVB-T sprejemnika namreč ne moreš gledat TV programa preko antene. Tako bosta vesela oba - tvoja žena in tvoja denarnica.

Invictus ::

Če imaš UP TV, moraš ravno tako plačevati RTV prispevek...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Han ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

l0g1t3ch ::

Kako se je potem razpletlo ?

ziga1990 ::

^^OP je kupil TV in sedaj gledata z ženo Big brother:D
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ziga1990 ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Napad na pametne televizorje prek prizemnega signala

Oddelek: Novice / Varnost
4913681 (10802) Okapi
»

DVB-T TV signal (RTVSlo davek = 12,75 EUR) - ali tehnologija omogoča "blokiranje" pos

Oddelek: Znanost in tehnologija
91539 (1330) PaX_MaN
»

RTV prispevek v primeru TV brez programov

Oddelek: Loža
335015 (3977) Looooooka
»

Buzoranca s prisilno RTV naročnino- je to sploh v skladu s pravicami posasmeznika ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10218161 (15628) TESKAn
»

RTV popis z grožnjo! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
729648 (8003) gzibret

Več podobnih tem