» »

segrevanje grafičnega čipa - prenosnik

segrevanje grafičnega čipa - prenosnik

kyloren ::

Pozdravljeni,

na prenosnem računalniku Toshiba Satellite L550 mi ne deluje več grafični čip. Na spletu sem prebrskal da se da zadevo rešiti tako da bi segrel grafični čip. Zanima me če ima kdo izkušnje s tem, ter na koliko stopinjah treba segrevat grafični čip, ter kako dolgo? Prosim za nasvete ...

hvala,
LP

737 ::

Na 250 stopinj oziroma do kolikor pač gre pečica, 10 minut in potem odpreti vratca, da se počasi ohladi, med tem pa vezja ne premikati. Ni zagotovila, da bo uspelo in kako dolgo bo delovalo.

Profesionalni reball ali še bolje, menjava čipa z garancijo stane okoli 80 eur. Poznam mojstra iz Celja, ki se ukvarja s tem, lahko ti dam številko. Odloči se za eno ali drugo, pečene matične plošče ne bo vzel.

goranzaric ::

Z pregrevanjem ti mogoce uspe usposobiti zadevo za kaksen mesec, reball bi mogoce pomagal na daljsi rok se bolje pa menjava GPU cipa kar pa spet nanese dolocen strosek.

kyloren ::

hvala za nasvete, zanima me še ali lahko namesto pečice uporabim fen na vroči zrak. Fen katerega imam sicer nima opcije za nastavljanje temperature, mislim pa da ima max. temperaturo cc. 500 ° C. Sem razmišljal da bi matično pokril z alofolijo, le čip bi pustil odzunaj, nato bi cc. 30 cm nad čipom segreval grafični čip. Bi bil ta postopek OK?
737 lahko mi daš številko, pa bom premislil ali se splača vlagat še v prenosnik ali ne. Star je namreč že 7 let, v njega sem dodal le SSD, ima pa težavo z backlightom. BL nisem zamenjal, sem sicer nekaj poizkusil popravit, no zaenkrat deluje samo ni to nič kaj profesionalno narejeno.

goranzaric ::

30min je verjetno prevec daj knof na sredino moci pa probaj kakih 10min vse ostalo pa zasciti z alu folijo in med procesom ne tresi maticne in tudi ko koncas pusti enih 20min da se ohladi.

Verjetno se pa ne splaca vlagati nicesar v tak star komp edino DIY varijante ki jih naredis da za kratki cas usposobis

hojnikb ::

če je to kako core2 čudo, potem ne zapravljaj dnarja z reballi, rajše kupi drug prenosnik na bolhi... Segrevanje lahko probaš, sam to je kvečjemo začasna rešitev (par mescov max)...
#brezpodpisa

737 ::

Številka mojstra:

Simon, 070314467

kyloren ::

Hvala, kaj je pa potrebno vse odstraniti z matične? CPU? ali lahko dam ploščo z CPUjem v pečico?

subby ::

vse kar se da odstranit, cpu, ram, baterijo, nalepke(drugače se zažgejo na plato)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

BGA Reballing popravilo prenosnikov ( koliko računate?) (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
5910959 (1618) mat xxl
»

Prenosnik HP ProBook 4710s tezava

Oddelek: Pomoč in nasveti
261641 (1133) T-Mac
»

Grafična HP Probook 4720s

Oddelek: Strojna oprema
151692 (1459) [D]emon
»

Zamenjava grafične v Macbook early 2011

Oddelek: Pomoč in nasveti
91318 (1170) Vrocipes
»

Pregrevanje na matični plošči - prenosnik

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
101653 (1540) solatko

Več podobnih tem