Forum » Pomoč in nasveti » nekaj je narobe s trdim diskom
nekaj je narobe s trdim diskom
eiht ::
Vceraj sem kupil nov disk in ga uspesno spravil v delovanje kot master disk.
Stari disk sem "prestavil" v slave. Oba diska se lepo prikazeta v biosu in tudi v windowsih ni problema. Problem je nastal ko sem kopiral malo vecje datoteke in ugotovil, da starejsi disk dela zelo pocasi (kar se prej ni dogajalo). Naredim test in ugotovim, da je povprecna hitrost prenosa podatkov pri novem disku okro 37 mb/s medtem ko je pri starem le 3 mb/s. Ali sem mogoce kaj pozabil nastaviti? Ali obstaja kaksen poseben program s katerim bi ugotovil kaj je narobe? Ali je v biosu kaj potrebno nastaviti?
Prosim za pomoc,
Hvala
Stari disk sem "prestavil" v slave. Oba diska se lepo prikazeta v biosu in tudi v windowsih ni problema. Problem je nastal ko sem kopiral malo vecje datoteke in ugotovil, da starejsi disk dela zelo pocasi (kar se prej ni dogajalo). Naredim test in ugotovim, da je povprecna hitrost prenosa podatkov pri novem disku okro 37 mb/s medtem ko je pri starem le 3 mb/s. Ali sem mogoce kaj pozabil nastaviti? Ali obstaja kaksen poseben program s katerim bi ugotovil kaj je narobe? Ali je v biosu kaj potrebno nastaviti?
Prosim za pomoc,
Hvala
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Domači server (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 12534 (8797) | MrStein |
» | Win 7 se ne zažene po priklopu drugega diskaOddelek: Operacijski sistemi | 1744 (1640) | Icematxyz |
» | težava z diskomOddelek: Pomoč in nasveti | 1965 (1342) | nejchaf |
» | Zagonski disk kot drugi diskOddelek: Pomoč in nasveti | 1181 (1083) | solatko |
» | Na disk WD120JB kloniral Maxtor 60Gb in stvar je pocasnejsa (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4627 (3981) | Boky |