Forum » Programiranje » PHP 5 in 7 - pomoč
PHP 5 in 7 - pomoč
dawwwiiid ::
Imam funkcijo, ki pretvori string (Naslov članka) v nov string (URL pot). Podobno kot wordpress.
Ta funkcija deluje perfektno v PHP 5.6 verziji. V verziji 7, pa mi težavo povzroča php funkcija iconv(). Šumnike mi kar izpušča. Torej jih ne pretvori v c, s, z.
Bil bi zelo hvaležen za kakšen nasvet.
Primer:
Ta funkcija deluje perfektno v PHP 5.6 verziji. V verziji 7, pa mi težavo povzroča php funkcija iconv(). Šumnike mi kar izpušča. Torej jih ne pretvori v c, s, z.
Bil bi zelo hvaležen za kakšen nasvet.
Primer:
<?php $besedilo = " Ta_suhi /?/ škafec pušča "; echo $besedilo; echo "<br />"; echo slugify($besedilo); //funkcija function slugify($text){ // replace non letter or digits by - $text = preg_replace('~[^\pL\d]+~u', '-', $text); // transliterate $text = iconv('utf-8', 'us-ascii//TRANSLIT', $text); // remove unwanted characters $text = preg_replace('~[^-\w]+~', '', $text); // trim $text = trim($text, '-'); // remove duplicate - $text = preg_replace('~-+~', '-', $text); // lowercase $text = strtolower($text); if (empty($text)) { return 'n-a'; } return $text; } ?> //PHP 5.6 izpis ta-suhi-skafec-pusca //tako kot mora bit //PHP 7 izpis ta-suhi-kafec-pua //izpušča šumnike
Dela ko žmigavc. DELA, NE DELA :) :)
Glej video - https://drive.google.com/file/d/0B1AWcu...
Glej video - https://drive.google.com/file/d/0B1AWcu...
Saj ni problema. Na live serverju je itak php 5.6. Na testnem lokalnem pa je 7.0.4. Zdaj vsaj vem v čem je fora. HVALA!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Programiranje v pythonuOddelek: Programiranje | 2070 (1428) | Sony-Tech |
» | nadgradnja PHPOddelek: Izdelava spletišč | 2438 (2027) | c3p0 |
» | Jailbreak za iOS 7Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 10617 (7215) | Veron |
» | Izšel PHP 5.5Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 5261 (3951) | technolog |
» | Glavni PHP razvijalec dal odpovedOddelek: Novice / --Nerazporejeno-- | 6673 (4629) | darkolord |