Forum » Šola » Matura - PA JA!
Matura - PA JA!
DavidJ ::
Kar sem slišal pred petimi minutami, pa je bila popolna kaplja čez rob!
Imam polsestro, s katero se ne vidiva pogosto, ampak ohranjava stike. Pripeljala se je k meni na sok in kratek pogovor in ker sva ravno oba opravila z večinskim delom mature, sva se menila tudi o njej. Zanimivo, izbrala sva si enake predmete na maturi, brez da bi se o tem kaj zmenila. Oba sva imela zgodovino in sociologijo kot izbirna predmeta.
In prejle mi je povedala, da so na njihovi gimnaziji izvedeli teme pri zgodovini že v sredo (izpit pa je bil v petek). Torej so imeli dva cela dneva, da so se lahko temeljito pripravili in enako je bilo pri sociologiji, ki so jo pisali v soboto.
Druga cvetka pa izhaja iz ene izmed celjskih gimnazij, kjer je imela ena skupina, ki je pisala osnovno raven angleškega jezika, kot nadzorna učitelja 2 pepčka, ki še navodil nista ornk prebrala. Tako so lahko maturantje imeli pri prvi poli (bralno razumevanje in raba jezika) slovarje. Res super -- za njih!
Ko slišim takšne, me pa res zaboli glava. Trikrat hura za korupcijam aseptičen slovenski šolski sistem in za enakovredno ponujanje možnosti vsem.
Imam polsestro, s katero se ne vidiva pogosto, ampak ohranjava stike. Pripeljala se je k meni na sok in kratek pogovor in ker sva ravno oba opravila z večinskim delom mature, sva se menila tudi o njej. Zanimivo, izbrala sva si enake predmete na maturi, brez da bi se o tem kaj zmenila. Oba sva imela zgodovino in sociologijo kot izbirna predmeta.
In prejle mi je povedala, da so na njihovi gimnaziji izvedeli teme pri zgodovini že v sredo (izpit pa je bil v petek). Torej so imeli dva cela dneva, da so se lahko temeljito pripravili in enako je bilo pri sociologiji, ki so jo pisali v soboto.
Druga cvetka pa izhaja iz ene izmed celjskih gimnazij, kjer je imela ena skupina, ki je pisala osnovno raven angleškega jezika, kot nadzorna učitelja 2 pepčka, ki še navodil nista ornk prebrala. Tako so lahko maturantje imeli pri prvi poli (bralno razumevanje in raba jezika) slovarje. Res super -- za njih!
Ko slišim takšne, me pa res zaboli glava. Trikrat hura za korupcijam aseptičen slovenski šolski sistem in za enakovredno ponujanje možnosti vsem.
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')
mescaline9 ::
Ustno izročilo pravi da so v gorici profesorji in kandidati skupinsko reševali naloge na tablo. Kolk vrjamemo temu izročilu je druga stvar, ma js vrjamem do neke mere. Pa pr nas so enmu pustil slovenski esej še pol ure po roku pisat, ker ga je spisal na konceptne liste in je moral prepisat. Ma svašta je vseh burk.
Aja pa še to sm se spomnu. Med ustnim delom angleščine so nam dali en stereo za 10000 sit. Stol so dali na mizo, gor pa še stereo tko da je vse šumelo in nisem slišal baš dosti. V eni drugi (glasbeni) učilnici pa so mel lepo stolp za 60000 sit z malo bolj kvalitetno postavljenim sistem in zvočniki. Tolk o enakih možnostih.
Offtopic: davids kam si se vpisal?
Aja pa še to sm se spomnu. Med ustnim delom angleščine so nam dali en stereo za 10000 sit. Stol so dali na mizo, gor pa še stereo tko da je vse šumelo in nisem slišal baš dosti. V eni drugi (glasbeni) učilnici pa so mel lepo stolp za 60000 sit z malo bolj kvalitetno postavljenim sistem in zvočniki. Tolk o enakih možnostih.
Offtopic: davids kam si se vpisal?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mescaline9 ()
DavidJ ::
To, kar sem tule povedal ni le bajka, ampak se je dejansko zogdilo. Ne vem, zakaj bi kdo od njih lagal. S tem bi škodijo le sebi, sej jih lahko kdo prjiavi.
Aja, vpisal sem se na pravno fakultetao v Ljubljano, samo se bom poskušal čimprej prestavit na FRI.
Aja, vpisal sem se na pravno fakultetao v Ljubljano, samo se bom poskušal čimprej prestavit na FRI.
"Do, or do not. There is no 'try'. "
for ::
Ja za take fore kot si jih omenu pr zgodovini sm js že tut slišu. Baje, da predvsem nekatere gimnazije v Ljubljani že prej vejo kaj se bo pisal... RESNO!!! In potem se hvaljo da imajo najbolše rezultate...
Mislm to je že višek da nekdo že prej ve teme, al pa da lahk majo sloverje pri bralnem razumevanju zravn! NI POŠTENO!
Ampak kaj naj??? Ve kdo rešitev?
Lep pozdrav vsem
tut lublančanom
Mislm to je že višek da nekdo že prej ve teme, al pa da lahk majo sloverje pri bralnem razumevanju zravn! NI POŠTENO!
Ampak kaj naj??? Ve kdo rešitev?
Lep pozdrav vsem
tut lublančanom
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zakaj se večina maturantov najbolj boji slovenščine ? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Šola | 27014 (20939) | m0LN4r |
» | Izbira srednje šole - Računalništvo (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 15853 (13541) | amacar |
» | Matura 2010 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Šola | 14697 (10614) | Jebac18 |
» | prepisovanje na maturi NEXT GEN - how to (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 12301 (8806) | Pro |
» | Matura 03-04 (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 6611 (4943) | BaRtMaN |