» »

Kateri kuhinjski robot?

Kateri kuhinjski robot?

1 2 3
4
»

DrDeeJay ::

Kaj pa od Delimano robota je sprobal kdo? Ima tud 1400w in bi moral bit zadosti mocen.

nejcek74 ::

DrDeeJay je izjavil:

Kaj pa od Delimano robota je sprobal kdo? Ima tud 1400w in bi moral bit zadosti mocen.

A to je to:
https://www.delimano.si/kuhinjski-robot...
ocitno ze 15 prepakirana zadeva iz Aliexpresa, ki jih dobis pod razlicnimi imeni. Imas eno stran nazaj o tem, nekdo je nabavljal direktno na aliexpresu.

DrDeeJay ::

https://www.delimano.si/klub5-ponudba/k...

tega sem mislil...ampak ja...se se strinjam, da je verjetno škart roba...sam se hotel preverit, če ma kdo dejansko kake izkušnje ;)

sej pri nas se rabi bl tko...za pico pa občasno kako torto...ravno zato mi pa ni zdaj ne vem kaj za kupit. KitcheAida ne rabim...ker to bo v uporabi tko max 1x na teden...ali pa še to ne. Tko, da za ene 200 eur max.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DrDeeJay ()

darkolord ::

Saj ni napisal, da je škart :)

nejcek74 ::

ma saj poceni stvari pogosto deluje cisto ok, ce jih ne obremenjuješ na polno. Torej manjše količine testa pa ce ga ne gonis ure in ure, dela ok. Testo za pizzo ni tako gosto kot testo za pite ali pa testo za rezance. Ta dva pa lahko v bistvu cisto dobro narediš v napravah z vrtečimi nozi.
Z linki sem samo hotel povedat, da je verjetno en in isti model, ki ga prodajajo razlicni trgovci in se ga splaca kupit tam kjer so najbolj ugodni pogoji.
Jaz tu pa tam kako napravo kupim v Hoferju, cene so ponavadi tam tam z Aliexrpessom, imas pa polno garancijo in to se meni zdi velik plus pri teh napravah. Ce crkne bos v 99% preprosto dobil novo (refurbished).

Kroos ::

Obujam temo, ker bi rad mami za rojstnodnevno darilo podaril kuhinjskega robota, pa ne bi ravno nekega pofla kupil.

Njej je v oči padel že zgoraj omenjeni Delimano Pro, ki ima še dodatek za pripravo testenin in piškotov (v kombinaciji s kovinskim delom za pripravo mesa). Gledal sem, da ima takšne dodatke lahko tudi Bosch MUM5 serija, vendar jih je treba malce "naloviti" po Sloveniji.

Je Delimano bolj pofl in se bolj splača investirati v Bosch?
KitchenAid je že malce predrag oz. ni potrebe po takšni napravi, saj bi se bolj občasno uporabljala. Delimano bi s 3-mi dodatki (za zelenjavo, testenine in piškote ter meso) stal okoli 200 eur, medtem ko bi bil Bosch verjetno bližje 300 eur s podobnimi dodatki.

profii ::

Delimano je bolj pofl.
tale Bosch MUM5 imam jaz, do kilce testa je ok. Dobiš tudi set z veliko dodatki.
Bolj je pomembno kaj ona najraje dela in peče.

Kroos ::

Hvala za odgovor. Najrajši bi delala in pekla kakšne piškote, kolače in pa različna peciva.

Gledal sem tudi test na Zvezi potrošnikov Slovenije in priporočajo Bosch MUM54 serijo. Sam sem se zagledal v Boscha MUM54230, ki ima že kar nekaj dodatkov, ostale bi pa še dokupil preko npr. Shoppster-ja.
https://www.mimovrste.com/kuhinjski-rob...

profii ::

Baje je kar velika razlika med 900W in 1000W boschem, tudi v ceni. :)
Moj je MUM58____, isti dodatki kot pri tem ki ga gledaš, samo močnejši motor, pa se pri kilci kar matra. Odvisno tudi od vlažnosti testa. Piškoti imajo načeloma bolj suho testo, katere se težje gnete, medtem ko sneg bo stepel vsak, tudi tisti za 50€.

Kroos ::

Vidim, da je v ceni cca. 60 eur razlike do 1000W verzije. Baje je 900W primeren do nekje 3/4 kile, ampak se zna že pri tem matrat, odvisno seveda od testa.

Kaj pa glede premetavanja? Po mnenjih oz. review-ih se je nekaj ljudi "pritoževalo", da zna te robote malce premetavati ob gnetenju.

darkolord ::

Samo za referenco - 500W MUM4 brez težav zmesi testo iz kile moke.

Fairplay ::

Je tu kdo, ki bi mi lahko povedal kako se optimum obnese pri gnetenju majhnih količin testa? Na primer testo za eno pizzo oz. 250g moke?

Gregor P ::

Tudi sam sem pred nakupom (vsenamenskega) kuhinjskega pomočnika in kljub vsem prebranem po forumih, raznih ocenah, videih itd. se še vedno ne morem odločiti, katerega naj kupim; ker tudi za vsakega najbolje ocenjenega lahko preberem grozne izkušnje uporabnikov. Ali pa vidiš, kako se vse skupaj premika kot da se bo vsak čas kaj odlomilo, a je naprava še vedno ocenjena dobro. Sem pa vsaj iz različnih videev že opazil, kako pomembno je, da bereš navodila pri teh aparatih (npr. da začneš gnesti na najmanjši hitrosti in šele potem povečaš na max polovico moči ipd.), ker sicer lahko skuriš tudi ta dragega v 10 minutah:


Dober primer delovanja različnih naprav:


Potem je naslednja težava, da sam izjmeno težko lahko kjerkoli vidim, kako dejansko zgleda notranjost teh mikserjev, kako kvalitetno so sestavljeni oz. kakšna so razmerja znotraj; ker kot ste že zapisali sam uradni podaket o moči motorja pove dejasnko izredno malo o tem, kako je zares "močan" (koliko navora ima ipd.) pri gnetenju, potem je tu še vprašanje hrupnosti (predvsem odvisno od tipa motorja ipd.). Da niti ne izgubljam besed o tem, da so lahko velikanske razlike med letniki oz. modeli istih znamk; nekaj kar je bilo morda super narejeno leta 90 je danes lahko dosti slabše ipd.


Tudi cena dejansko še ne pove zares, katera naprava je zares dobra. Če izpustim nižji cenovni razred, ker sam rabim to mašino predvsem za gnetenje raznoličnega testa z vsaj kilo moke (a ne samo za to), vidim, da so izpostavljeni predvsem naslednji aparati:

... na prvih mestih sta običajno
- Kitchenaid, npr. KitchenAid Artisan
- Kenwood, npr. Kenwood Chef XL Titanium
... in šele nato pridejo ostali
- Bosch npr. Bosch OptiMUM MUM9
- idr.

Nasveti znancev so, da naj ne kupujem Gorenja, pa da tudi Bosch ni v redu. Tako da sem malo v precepu sedaj. Namreč, ker lahko kupim poceni ali drago in je kar velika možnost, da bom razočaran nad delovanjem aparata. Ne pa rabim pa veliko ostalih dodatkov (ne bom faširal mesa s tem ipd.).

Če bi hotel gnesti res velike količine testa, potem bi izbral kakšno bolj namensko napravo v ta namen kot npr. Häussler Alpha 2G ali pa Ankarsrum. Enako, če bom delal bolj piškote in ostale pekarske izdelke so spet na izbiro bolj namenske naprave. Ampak jaz ne odpiram sedaj svoje pekarne.

Morda edino še, da sem do sedaj vedno vse delal na roko, bi pa sedaj kupil to napravo predvsem zaradi prihranka časa in da bi morda kdaj naredil večje količine ob kakšnih "slovesnostih".

Imate poleg vsega že zapisanega še kakšen dodaten nasvet, komentar v letu 2022?:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

mat xxl ::

Ja KitchenAid Artisan, sem ga sam 4 leta nazaj nabavil ženi, pa sem im el velike pomisleke, glede na moč motorja, moja je želela nekega Bosch MUM.

No sedaj, ko imamo, kar imamo, takrat je bil vrhunski v Celovcu v želeni rdeči barvi nekje 380 eur, pri nas bi bil enak 580 eur, danes, kot vem, so tudi v Avstriji dražji.......

Je pa zadeva povsem mehanska in popravljiva v vseh ozirih, moji je nekaj začela glava skakati, sem na YT takoj našel video in v 3 minutah že rešil....

Edino razočaranje kupil sem 175 model, ker je bil 185 takrat 150 eur dražji pa skoraj brez sprememb, no ker smo prali nastavke v pralnem je šel krom z nastavka one žične krtače dol, tam, kjer se vpne, ne na metlicah, no sem nabavil pri kitajcih za 14 eur novega in še danes je, ko prvi dan. Odsvetujem pa dokup steklenih ali keramičnih posod, ker na FB forumu, kar jamrajo, kako se jim taka posoda razleti.....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mat xxl ()

Cupakabra123 ::

MUM5 je top

Gregor P ::

Sicer sem zgoraj izpustil nižji cenovni razred, ampak samo tako v INFO, sem ravno včeraj v trgovini opazil te naprave v Hoferju (povezave so zgolj simbolične z več detajli o napravah):

- pri dražjem modelu, sedaj iz glaave ne vem točno ali je bila tale
AMBIANO Profesionalni kuhinjski robot (1200W) ali ta Vrhunski kuhinjski robot (1000W), mislim da je okoli 150 evrov
in
- AMBIANO klasični kuhinjski robot (800W), okoli 50 evrov.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Gregor P ::

Seveda pa ne vem, kako so se te naprave izkazale doslej v praksi. Jih pa kot lahko vidim periodično/sezonsko prodajajo že nekaj let, tako da zagotovo izkušnje so.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

FireSnake ::

Trenutno imamo Lidlov kuhinjski robot (cena nekje nekaj čez 60EUR).
Za peko kruha moramo 2x mesiti. Sicer je vredu, ampak bi želel večjega.

Kupil bi nekaj večjega.

Cene enih so nenormalno visoke.


KAj takega:
https://geizhals.eu/bomann-km-6036-cb-t...
ne vem, če je 10l dovolj za 2+kg testa.
Imate kakšne predloge? Rabil bi večjo prostornino: za testo 2 ali 2.5kg
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: FireSnake ()

krho ::

Poglej navodila.. Nekje imaš butasto pravilo da dejansko več kot 5 min ne smeš mesit, pa pol moraš 20 min počakat, preden greš mesit drugo rundo. Mislim, da to piše pri Sencorju
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Matevz96 ::

Za dve kili testa rabiš tole: https://geizhals.eu/bosch-mum6n21-unive...
#hooldthedoor

FireSnake ::

Krho: bom pogledal.
Sicer sem že kak gledal navodila nisem tega zasledil. Bom pa še bolj podrobno pogledal.

Matevž: zdaj imam 6L pa mi premalo hodi.
Zato sem gledal 10L.

Sicer tale Bosch mesi drugače kot naša nova pridobitev.

Sem pa še nekaj opazil: na roko ne moreš tako dobro zmesiti. Ko mesiš na stroj je kruh še bolj mehak.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Gregor P ::

... tisočletja mesimo na roko za kruh na vse možne načine, tako da malo dvomim, da te mašine počnejo kaj revolucionarnega, razen da te razbremenijo tega dela:|
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

FireSnake ::

Zelo lepo se zmesi na mašino.
Jaz sem vseskozi na roko mesil. Zdaj sem mašino probal: še bolj voljno testo je.
Pa sem na roko res dolgo mesil.

Kot si rekel: nič revolucionarnega.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Ganon ::

Crknil mi je Boschev robot, naj mu bo, je oddelal svoje. Je kdo zasledil kakšno dobro ponudbo? Rad bi kupil nekaj kvalitetnega in dovolj močnega, da se ne bo matral pri gnetenju testa.

Zimonem ::

Hobar, ka , Kenwood, sej veš

Gregor P je izjavil:

... tisočletja mesimo na roko za kruh na vse možne načine, tako da malo dvomim, da te mašine počnejo kaj revolucionarnega, razen da te razbremenijo tega dela:|

Tudi matike in konjska rala še obstajajo

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Zimonem ()

FireSnake ::

Ganon je izjavil:

Crknil mi je Boschev robot, naj mu bo, je oddelal svoje. Je kdo zasledil kakšno dobro ponudbo? Rad bi kupil nekaj kvalitetnega in dovolj močnega, da se ne bo matral pri gnetenju testa.


Mi smo imeli Hoferjevega 6L za 79EUR.
Je ok, a za 2kg kruh ni vredu ker polž vleče testo navzgor.

Zato smo ga zamenjali za:
https://www.ceneje.si/Izdelek/7008291/m...
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: FireSnake ()

DePalmo ::

Kupil sem Klarstein robota z 5l posodo in je prevelika zame. Največkrat gnetem pol kile moke (ne testa, vsega skupaj je cca. 800g oz. celo 900g), občasno 1kg. In ko gnetem pol kile, se mi praktično celotno testo ovije okoli kljuke za gnetenje in vrti v prazno.
Če vzamem 4l posodo, bo ta "dovolj" majhna za pol kile moke? Hkrati pa še vedno dovolj velika za občasno 1 kilo?

Boscha MUM (serije ne vem) sem že imel sposojenega in mi ni všeč. Čeprav je posoda dovolj velika za 1kg moke, mi je tudi ob "samo" pol kile moke testo po tisti kljuki vleklo navzgor proti stroju. Tako da sem se večkrat boril z njim da sem testo rinil dol, kot pa vmes počel kaj drugega in sem raje gnetel na roke.
1 2 3
4
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kuhinjski robot

Oddelek: Loža
336394 (791) Gambino
»

Nakup kuhinjskega robota

Oddelek: Loža
141250 (915) Badwolff
»

Kateri blender? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5727908 (9925) ales85
»

Kuhinjski roboti

Oddelek: Loža
52021 (1820) c3p0
»

Zakaj so (slovenski) proizvajalci neumni? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7314282 (11919) BigWhale

Več podobnih tem