» »

Nakup kuhinjskega robota

Nakup kuhinjskega robota

dejan95 ::

Pozdravljeni,
za rojstni dan bi kupili kuhinjskega robota v vrednosti med 200 - 500€ (raje manj, ampak če je cena upravičena lahko tudi več).

Mi lahko, tisti ki se bolj spoznate na te zadeve, svetujete kaj je trenutno najbolje kupiti.

Trenutno sem gledal:
https://www.enaa.com/kuhinjski-roboti/k...
https://www.enaa.com/kuhinjski-roboti/g...

Oseba, ki bo darilo prejela, veliko peče (kruh, pice, pecivo itd). Torej bi bil v prvi vrsti namenjen za gnetenje testa. Dodatki so le bonus.

Res se zahvaljujem za vašo pomoč!

OutOfTheBox ::

O samih robotih ti žal ne morem svetovati, bi ti pa svetoval da ne vržeš preveč denarja v to razen, če ste popolnoma prepričani (npr je večkrat izrazila da si robota želi) da bo oseba ki naj bi robot uporabljala, dejansko tudi rabila.

Zadeva ni tako preprosta, ker z nakupom robota to prinese s sabo tudi nove navade (kar je sploh problem pri starejših ljudeh). Vedeti je potreba da če oseba veliko dela v kuhinji, pomeni da ima že vse procese naštudirane / optimizirane in velikokrat lahko potem ne vidi dodane vrednosti v sami napravi predvsem zato ker zahteva nekaj minimalnega časovnega vložka za to da se oseba na nov način dela priuči.

Potreba je tudi vedeti, da robot vzame relativno veliko prostora in če oseba prostora na katerem bi robot sedel nima, ji bo "razstavljanje" predstavljalo dodatno oviro (nekdo, ki je zamesil že več tisoč hlebcev, bo to naredil prej kot se naučil sestaviti robota).

Skratka, kot testnega zajčka ker prvi robot to bo, jaz ne bi dajal večjega denarja, ker v veliko primerih se na zadevi samo prah nabira.

Kot rečeno robotov ne poznam, sem jih pa videl tudi za 70EUR. Kupite ji kaj takega z obljubo da bo naslednjič dobila boljšega če bo zadevo uporabljala. V tem času se bo tudi naučila oz. videla kakšne so pomanjkljivosti in prednosti zadeve. Pomanjklivosti, lahko potem krpaš s tem da kupiš boljšega robota v prihodnosti.

Zgodovina sprememb…

teslam2 ::

Bosch mum

c3p0 ::

Mum je dobra mašina, ga imam že 12 let in dela kot nov. Imaš pa različno močne verzije in v kompletih z raznimi dodatki. Nam prav pride za mesit testo in za ožemanje, drugo niti ne uporabljamo.

starfotr ::

Jaz bi rekel, da bolj odšteti nekaj desetakov več od minimuma. Če oseba ne bo uporabila tega, ga lahko še vedno uporabiš potem zase ali prodaš. Za nizkocenovno robo nihče ne bo gledal, za malo boljšo pa.

Bosch mum narejen v BSH Nazarje je super.

Ganon ::

Tukaj imaš temo: Kateri kuhinjski robot?

Lani sem spraševal, ker mi je odpovedal stari bosch. Kupil sem: https://www.kenwoodworld.com/en/chef-ti...

Obstajajo še XL različice s še večjo posodo. Ne bi zamenjal za nič drugega. Če vprašaš mene, kupi kenwooda. Že na pogled in otip daje vedeti, da gre za kvaliteten izdelek. Ohišje je kovinsko.

bozicek ::

Kuhinjski robot je tako..
Ali ga boš uporabljal ali pa ga sploh ne boš...
Kaj je hec? Zavzame veliko prostora. Če imaš prostor in je na pultu v kuhinji..če pa leži nekje v špajzi za petimi kastrolami...preden ga ven dobiš te že vse mine

Je pa super pripomoček. Jaz sem iz heca, za štart, kupil tistega iz špara ko je bila akcija -50% (https://www.spar.si/online/kuhinjski-ro...
Ne najde hudiča preko linka...Simpex, 1200W, 6,5l posoda https://www.emag.hu/simpex-clatronic-km...
Spadam v drugo skupino (se pravi ga vlečem iz špajze, izpod petih pekačev za peko, treh peharjev za kruh, sedmih pladnov za piškote, elektronske tehtnice ter umikam multipraktik in toaster)
Ampak je veselje z njim delat...
Kaj paziti?
Dam pripombe na svojega:
Stopnje hitrosti. Pri tem iz špara me moti da stopnja 1,2,3 ni skoraj nič razlike kot 8,9, 10
Moti me da ko delam sneg iz beljakov da ne pobira dobro spodaj. Na koncu je tako, da sneg zgoraj je trd spodaj mehek. Sploh če želiš rahel sneh bo zgoraj ok, spodaj pa še beljak. Če delaš trd sneg potem je ok.
In pa glavna želja...vrtljiva posoda...pri robotih je problem da je posoda fiksna...Sploh ko mesim kruh...takrat vedno preklinjam ker se ne vrti

Ampak tako bom rekel...Škoda ker se ti mudi..če bi imel čas, počakaš na -50 v šparu (je ziher 2x na leto kakor sem opazil) in ga kupiš
Dobro zmogljiv, močan, 80€ pa tudi ni nekaj da se na zobe mečeš če ga potem ne nucaš
Darila letos samo za poredne

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bozicek ()

feryz ::

Jaz sem nedolgo nazaj vzel mum 5, za darilo.
Dela. In to je to. Kaj več naj bi bilo, nimam pojma. Nekih 250 evrov je bil. Ali nekaj podobnega.

darkolord ::

Sicer pričakujem, da bo tole sporočilo šlo večinoma v prazno, ampak OK. Ker je tema o "kuhinjskih robotih", mislim, da to vseeno paše sem.

Ful priporočam bolj "pravega" robota, takega, ki je mikser + mešalec + vaga + grelec.

Najboljši je Vorwerk Thermomix, ampak je drag kot žafran (1500), deluje pa res fenomenalno. Original je bil samo odličen mikser z grelcem, potem so dodajali še stvari, sedaj imaš touchscreen in gor ogromno receptov itd.

Marsikdo (večina?) se zmrdne, ko sliši, da ta stroj tudi "kuha", češ nenene tega pa ne bom, verjetno zaradi nekega strahu, da jih ta stroj poskuša nadomestiti, ampak z inferiornim kuhanjem. ?

V bistvu se izkaže, da je samo pripomoček, in to odličen.

Primarno gre za zelo dober mikser, miksa res brutalno, ne glede na veliko posodo lahko zmiksaš/nasekaš tudi poljubno malo količino, npr. 1 strok česna ali vejico peteršilja. Rezilo na Turbo hitrosti že v zraku skoraj atomizira, kar vržeš not.

Testo zmesi - z istim nožem - v like 30 sekundah. Tale MUM zraven zgleda kot igračka.

To, da greje, je pa še ekstra top fičr. Že za kvašeno testo npr. - daš vodo in kvas, malo pomeša in segreje na 37 stopinj (nobene bojazni, da testo ne bo zraslo, da se bo "prehladilo" ali whatever). Z MUM je bilo vedno malo drugačno, tukaj vedno uspe perfekt.

Če gremo pa še naprej, npr. za popražit čebulco - v 6 sekundah jo razsecka na "Michelin-star-restaurant-style", med praženjem pa lepo meša (lahko občasno ali konstantno) in dobiš vedno perfektno popraženo, brez da moraš stati zraven in nonstop mešati.

Za vse omakice, sladice ipd, top. Nikoli nič zažgano, vse zmiksano in premešano v nulo. Tudi sous vide zna. Mehko kuhana jajca perfektno narejena v prvo.

Receptov je na aparatu že na stotine (online in v knjigah pa na tisoče), nič ti ne preprečuje, da uporabljaš čisto svoje in zadevo uporabljaš kot mikser/mešalec/vago/grelec.

Vse (razen seveda stroja) je pralno v stroju.

Jaz sem kupil Lidlov Monsieur Cuisine Smart, ki je v bistvu kopija Vorwkerja za manj kot tretjino cene (450-480 eur). Sedaj je mislim da že peta generacija, tako da ni skrbi o kakšnih "porodnih težavah". Rezervni deli so vsi na voljo in niso dragi. Edina slabost v primerjavi z Vorwerkom je, da je večji - ima pa tudi večjo posodo, kar je pa plus.

Ne vem, kako bi sploh lahko razložil, kako fina je taka zadeva. Kot da bi nekomu, ki kupuje pisalni stroj, pokazal računalnik.

Jaz sem zadevo "odkril" čisto po naključju. Obstaja že 30 let, nisem pa poznal nikogar, ki bi to imel, dokler nisem tega videl pri punci. Tam imajo sicer Vorwerka.

Drugi teden bom še za starše kupil. Sta bili skeptična 10/10, ampak ko sta videla, kako to deluje v praksi, se naenkrat nič več ne upirata tej ideji :)

No, to je to za začetek. Če koga še slučajno kaj zanima, naj kar vpraša.

Zgodovina sprememb…

feryz ::

Koliko manj funkcij že ima lidlov od forverka? 10 ali nekaj takega? Ampak ok, v bistvu je isto za tretjino cene, ali nekaj takega. Kot ti praviš.
Saj je tudi parside skoraj makita, vrtita se oba.
Jebi ga, če nimaš, nimaš. Imaš pa lidl.

darkolord ::

Katero funkcijo manj ima? Nič manj nima. V bistvu jih ima več.

Kupil bi sicer "forverka" (preden sem imel tega), ampak ga pri nas ne prodajajo več. V tujini so pa imeli samo "hišne prodaje", tako da se ga ni dalo nikjer naklikati.

Tega sem kupil bolj za štos, pa se je izkazalo, da ni štos. Je "forverk" imel prav, ko so tožili Lidl, da je preveč podoben.

Zgodovina sprememb…

DePalmo ::

@darklord: Si pa tole tako prehvalil, da je še mene zamikalo :D Tega iz Lidla sklepam da se pri nas ne dobi? Hiter google search pravi samo DE, pri nas mi ga ne najde.

Sam sem dobil rahlo pokvarjenega Bosch MUM 5. Težavo ima da ko mesiš večjo količino testa (1kg na primer), se hitro pregreje in pač odneha. Ampak kolikor je neroden, mi vglavnem počiva in raje zgnetem na roke ker ga imam spravljenega v škati in je v shrambi. Ga pa uporabim če kaj pečem in miksam več stvari hkrati ker mi takrat pride prav pri izdelavi snega iz beljakov, pač vržeš beljake vanj, daš na max in pozabiš nanj za par minut. Zadnje čase pa delam veliko testa za pico, ampak je vsega skupaj nekje 400g in se mi mikserja niti ne da vzeti iz škatle.

bozicek je izjavil:

Škoda ker se ti mudi..če bi imel čas, počakaš na -50 v šparu (je ziher 2x na leto kakor sem opazil)

Slabo gledaš če si samo to opazil. A nisi še nikoli poguglal njihovih akcijskih cen in primerjal z ostalimi ponudniki? No, naslednjič le naredi to, boš presenečen.

darkolord ::

Jaz sem ga kupil v Italiji, ker je blizu. Je bil pa še v AT, DE, FR, PL, ES, ponekod se ga da naročiti online.

Pri nas ga verjetno nikoli ne bo, ker bi morali vse prevajati, prodali bi pa verjetno ene 3.

Zgodovina sprememb…

dejan95 ::

Najlepsa hvala vsem za nasvete!

Badwolff ::

Mi imamo mum5. Does it's job.
Imajo velik dodatkov, ampak je vsak 100€+, kar težko opravičiš. Včasih imajo kake pakete, kjer je za 100 evrov več kar nekaj teh dodatkov. Se splača mal pogledat.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri kuhinjski robot? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17676791 (2092) DePalmo
»

kuhinjski robot

Oddelek: Loža
336621 (1018) Gambino
»

Kateri blender? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5728246 (10263) ales85
»

Kuhinjski roboti

Oddelek: Loža
52058 (1857) c3p0
»

Zakaj so (slovenski) proizvajalci neumni? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7314590 (12227) BigWhale

Več podobnih tem